Epson EH-TW9200 / TW9200W

Ωραία πραγματα !!! Ποτε είπαμε θα φάμε γουρουνοπουλα ????

Λοιπόν, μετά και από τις πρώτες 45 ώρες θέασης ας γράψουμε και μερικά λόγια για τον προβολέα.

Η εμπειρία μου στους προβολείς είναι γενικά μικρή, συνεπώς δεν είμαι σε θέση να προχωρήσω σε άμεσες συγκρίσεις με ανταγωνιστικά μοντέλα ίδιας (3LCD) ή διαφορετικής τεχνολογίας (DLP).

Οσον αφορά το Design, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Πιθανόν αν υπήρχε wireless σε μαύρο χρώμα να τον επέλεγα, αφού όμως βγαίνει μόνο σε λευκό συμβιβάστηκα.

244898.jpg

Στην επάνω πλευρά υπάρχουν οι περιστροφικοί διακόπτες για το lens shift, και στον φακό 2 μεγάλοι περιστροφικοί διακόπτες για το zoom και την εστίαση.

Στην πίσω πλευρά υπάρχουν οι διαθέσιμες θύρες συνδέσεων, εφόσον όμως χρησιμοποιώ την wireless σύνδεση οι θύρες καλύπτονται με το κάλυμμά τους και δεν φαίνονται.

IMG_0873.jpg

Ο transmitter διαθέτει 4 εισόδους HDMI, 1 έξοδο HDMI, 1 optical out, καθώς και μία θύρα USB στο πλάι, η οποία χρησιμοποιείται για την φόρτιση των 3D γυαλιών. Στην συσκευασία περιλαμβάνονται 2 ζευγάρια γυαλιά 3D.

eh-tw9200w_1600_07.jpg

Το τηλεχειριστήριο είναι μεγάλο, εύχρηστο και φωτιζόμενο (πολύ χρήσιμο για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στο menu κατά την διάρκεια θέασης).

gallery_4734.jpg

Πατώντας στο τηλεχειριστήριο το πλήκτρο pattern, εμφανίζεται ένα σχετικό μοτίβο για την ρύθμιση της θέσης προβολής , του zoom και της εστίασης.

Εντός του menu υπάρχει ειδικό pattern, σαν αυτό της παρακάτω εικόνας, για την ρύθμιση της σύγκλισης. Η σύγκλιση μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά σε πάνω από 180 διαφορετικά σημεία πάνω στην επιφάνεια προβολής:

Epson_resized.jpg

Σε εξονυχιστικό έλεγχο που έκανε ο Μ. Καστρουνής δεν αντιληφθήκαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κάποιες μικροδιορθώσεις έγιναν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

Σε προβολή 100% λευκής καρτέλας διαπιστώνεται μία πολύ μικρή ανομοιομορφία στο panel το οποίο κοκκινίζει ελάχιστα στην αριστερή πλευρά, και πρασινίζει λίγο στην δεξιά. Με την διαδικασία του calibration o Μανώλης θα προσπαθήσει να βελτιώσει όσο μπορεί την ανομοιομορφία αυτή.

Με προβολή καρτελών white clipping και black clipping έγινε κάποια μικροδιόρθωση στο contrast (στο -2 από το 0 που είναι η default ρύθμιση). Σε γενικές γραμμές ο προβολέας συμπεριφέρεται πολύ καλά out of the box.

Για την θέαση, μεταξύ των διαθέσιμων ρυθμίσεων εικόνας χρησιμοποιείται η natural, η οποία είναι και πιο κοντά στο πρότυπο σε σχέση με την cinema. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες είναι η Dynamic και η Living room, τις οποίες τις βάζεις μία φορά για να δεις τι παίζει και μετά τις ξεχνάς.

Η λάμπα έχει ασφαλώς ρυθμιστεί σε eco mode, ενώ η ίριδα είναι ρυθμισμένη στην υψηλή ταχύτητα. Κάποιες επιφυλάξεις που είχα για την συμπεριφορά της ίριδας διαψεύστηκαν, αφού έχει πολύ καλή συμπεριφορά ακόμη και σε απαιτητικές σκηνές αναφοράς. Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τον ήχο της ίριδας σε συνθήκες θέασης. Δεν γίνεται αντιληπτός σε normal συνθήκες. Ισως πατώντας το mute στον ενισχυτή ο ήχος να είναι ελάχιστα αντιληπτός (υπενθυμίζω πως ο προβολέας είναι στο δοκάρι ακριβώς επάνω από την θέση θέασης) αυτό όμως ελάχιστα με απασχολεί.

Το frame interpolation στο «high» κάνει την κίνηση απολύτως ομαλή, προσδίδοντας όμως στην εικόνα την χαρακτηριστική «βιντεϊλα». Χρησιμοποιώ την επιλογή «low» μιας και δεν έχω θέμα με το judder των 24p. Και στο off να το βάλω δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Το μαύρο του προβολέα είναι πάρα πολύ καλό, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στο σαλόνι μου, και μπορώ να πω πως εξανεμίστηκαν οι όποιες επιφυλάξεις είχα και σε αυτόν τον τομέα. KURO δεν είναι σε καμία περίπτωση βέβαια, αλλά η διαφορά στο μαύρο αντισταθμίζεται από την διαφορά στο μέγεθος….. :p

Η συσκότιση που επιτυγχάνω κλείνοντας ρολά και κουρτίνες είναι πάρα πολύ καλή, δεν παύουν πάντως να υπάρχουν οι ανακλάσεις λόγω λευκού ταβανιού και χρωμάτων στους τοίχους, αν και έχω προσπαθήσει να περιορίσω το πρόβλημα από το ταβάνι κατεβάζοντας την οθόνη όσο περισσότερο γινόταν .

Τον προβολέα έχουν δει μέχρι στιγμής εκτός απ' τον Μ. Καστρουνή και οι czoun, gzoun, bykrie και Γ. Χατζηγεωργίου, οι οποίοι είναι και περισσότερο καιρό στο χώρο της βιντεοπροβολής. Συνεπώς ίσως θα μπορούσαν να πουν και κάποια πράγματα περισσότερα.

Σε αναμονή λοιπόν για την συμπλήρωση των απαραίτητων ωρών ώστε να γίνουν οι παρεμβάσεις του Μανώλη και να ανέβουν όλα τα σχετικά διαγράμματα......

Ωραιος

Κανε και masking στην οθονη να δεις τρελη αναβαθμιση contrast

Κώστα η αποχή μου από το χώρο της βίντεο προβολής ήταν μεγάλη λόγο των παιδιών. (διάβασμα) Συνεπώς έχω μείνει αρκετά πίσω, και δεν έχω και άμεση σύγκριση με άλλα μηχανάκια.
Όπως ήταν αναμενόμενο η εικόνα σου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Να σου θυμίσω την κουβέντα του Γιάννη "τι έπαθε ο Νίκος και δεν μιλάει?"
Αυτό τα λέει όλα. Τα τεστ έδειξαν το μεγαλείο που κρύβει ο προβολέας, με μόλις λίγες ώρες λειτουργίας.
Τα υπόλοιπα θα τα γράψουν πιστεύω οι περισσότερο ειδική, όταν έρθει η ώρα.
Και πάλι Καλές θεάσεις :smile:

Κώστα η αποχή μου από το χώρο της βίντεο προβολής ήταν μεγάλη λόγο των παιδιών. (διάβασμα) Συνεπώς έχω μείνει αρκετά πίσω, και δεν έχω και άμεση σύγκριση με άλλα μηχανάκια.
Όπως ήταν αναμενόμενο η εικόνα σου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Να σου θυμίσω την κουβέντα του Γιάννη "τι έπαθε ο Νίκος και δεν μιλάει?"
Αυτό τα λέει όλα. Τα τεστ έδειξαν το μεγαλείο που κρύβει ο προβολέας, με μόλις λίγες ώρες λειτουργίας.
Τα υπόλοιπα θα τα γράψουν πιστεύω οι περισσότερο ειδική, όταν έρθει η ώρα.
Και πάλι Καλές θεάσεις :smile:

Ποιά είναι η "ειδική"; Ο Χατζ; :flipout:

Δράκουλα, δεν σε πειράζει να τους μπανάρω αυτούς τους δύο για κανά δίμηνο, έτσι??:flipout::flipout:

Ναι καλέ!! Τα τρίτσιπα βγάζουν μία θηλυκότητα δεν το ήξερες?? Μόνο τα DLP έχουν αντρική βαρβατίλα!! Θε μου, ούτε τα βασικά δεν ξέρουν!!:flipout:

Ναι καλέ!! Τα τρίτσιπα βγάζουν μία θηλυκότητα δεν το ήξερες?? Μόνο τα DLP έχουν αντρική βαρβατίλα!! Θε μου, ούτε τα βασικά δεν ξέρουν!!:flipout:

Τι να σου πώ;
Πρώτη φορά ακούω να βγάζουν θυλικότητα όσοι έχουν τρία και βαρβατίλα όσι έχουν ένα...

Πάει, τελείωσε... Δεν υπάρχει κράτος... :flipout: