Ας γράψω δυο λογάκια..Νικ, δεν έχει σεντόνι διότι δεν μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο ή καινοτόμο.:smile:
Να ξεκινήσω με αυτά που μου άρεσαν:
Σύγκλιση σχεδόν μαγική για τρίτσιπο, σχεδόν άριστη. Έχανε μόνο ένα πίξελ στο κέντρο. Το κουφό της υπόθεσης ήταν ότι όσο πήγαινες προς τα άκρα το πράσινο πιξελάκι εξαφανιζόταν και έβλεπες μονάχα μια λευκή γραμμή (στο γνωστό πατερνάκι)...θα μας μουρλάνει αυτή η Έπσον!!
Ίριδα: Ζεις υπεράνετα μαζί της ακόμα και σε hi speed mode. Έχοντας στο μυαλό μου τον 3200 του βασίλη και το πόσο κακή ήταν η ίριδα σε αυτό το mode, συνεχώς ρώταγα τον Κώστα ''βρε, είσαι σίγουρος ότι είναι σε hi speed''?? Τι να κάνει ο μαύρος? Μου άνοιξε δυο φορές το μενού για να το δω!! Η αλήθεια είναι πως τα κλιπάκια που είδαμε δεν είχαν υπότιτλους, όμως, παίξαμε κάποια που άσπρα γράμματα πέρναγαν από βραδινό ουρανό με αστέρια. Μεγάλη βελτίωση...τα περάσματα σχεδόν αδιόρατα σε τέμπο. Φυσικά και η στάθμη του μαύρου έπεφτε, όμως, αυτό γινόταν σταδιακά χωρίς απότομες αυξομειώσεις. Αν έπρεπε να πω ποιο είναι το μεγαλύτερο ατού του προβολέα, θα έλεγα ακριβώς τη δυναμική ίριδα.
Κόντραστ: Είναι αρκετά δυνατό το μηχάνημα στον τομέα αυτό παρότι οι συνθήκες του σαλονιού του Κώστα (φυσιολογικά) δεν είναι ιδανικές. Πάρα πολύ καλός σε λεπτομέρεια στα χαμηλά και αρκετά σκούρο το μαύρο του. Μιλάω πάντα με την ίριδα ενεργοποιημένη διότι δεν παίξαμε χωρίς.
Χρωματικά: Θα τον χαρακτήριζα πολύ καλό ειδικά στα skin tones. Τα συνήθη τουμπανιασμένα χρώματα των Έπσον, εδώ δεν υπήρχαν. Δεν ξέρω αν έχει βάλει χέρι ο Μανώλης έστω και στα πεταχτά ή είναι out of the box, πάντως, οι φωτεινότητες των χρωμάτων ήταν σε πολύ καλά επίπεδα. Φαντάζομαι ότι μετά το καλιμπράρισμα θα βελτιωθεί και άλλο.
Ασύρματη μετάδοση: Άριστα!! Πολύ χρήσιμο μαραφέτι για όσους έχουν θέμα με τις αποστάσεις και τα καλώδια.
Πάμε στα μέτρια:
Όσον αφορά την ευκρίνεια, δεν μπορώ να πω ότι τρελλάθηκα. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι κακός, όμως, ξουράφι δεν το λες και είναι φυσιολογικό για την τεχνολογία και τον φακό που φοράει.
Κίνηση: Το interpolation στο low είναι σαν να μην υπάρχει...είναι σαν να παίζεις κανονικά τα 24. Στο hi περνάει αμέσως σε άριστη κίνηση αλλά με μαρμελάδα. Σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν κάνει καλύτερη δουλειά με τον αλγόριθμο στο low.
Τι δεν μου άρεσε:
Χρωματική ομοιομορφία...εδώ κρατάω μια πισινή μήπως πρόκειται περί τερτιπιού της ίριδας (δουλεύει στην γκρίζα καρτέλα?) ή στρωσίματος της λάμπας. Σαν γενική αίσθηση, μου έδωσε την εντύπωση σε RGB ότι γέρνει προς το πρασινάκι ελαφρώς. Φυσικά αυτό διορθώνεται.
Το φως του είναι υπεραρκετό για να καλύψει τις 92 ίντσες του Κώστα που θα του τα χώνω στον αιώνα τον άπαντα γιατί δεν πήγε σε γκρίζα!!
Να τον ευχαριστήσω ακόμα μια φορά που μας δέχτηκε στο σπίτι του (με το ζόρι πήγαμε δηλαδή!!) και να του ευχηθώ καλές προβολές και καλή προβολική ζωή γενικώς μιας και νιούμπης στην κατηγορία!!:ernaehrung004:
Αν θυμηθώ και τίποτ' άλλο...συνεχίζω!!