Epson EH-TW9200

Mανωλης.... ο πως εγραψε και ο φιλτατος

Τι επαθες..??

αυτό έπαθε :

Οι κάθετες γραμμές είναι ηλεκτρονικό πρόβλημα , και συνήθως καταλήγουν σε αλλαγή πλακέτας. Που σημαίνει ασύμφορο για τόσο παλιό μηχάνημα.
Μπορείς να πεταχτείς και στην Oktabit για έναν έλεγχο αλλά πολύ φοβάμαι.....

Attachments

• istockphoto-901964114-612x612.jpg
    istockphoto-901964114-612x612.jpg
    35.7 KB · Views: 2
αυτό έπαθε :

Εχω τον 9200 και - δυστυχώς - την ξέρω την περίπτωση.
1ο στάδιο : H κάθετη πράσινη γραμμή εμφανίζεται στην αρχή της προβολής και μετά από κάποια λεπτά εξαφανίζεται.
2ο στάδιο : H γραμμή παραμένει και ενίοτε γίνεται κόκκινη
3ο στάδιο : Οι γραμμές γίνονται 2 (σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και κάθετες πάντα) και κάποιες φορές εξαφανίζονται αλλά μετά από αρκετή ώρα προβολής επανεμφανίζονται και παραμένουν.
4ο στάδιο : Oι γραμμές είναι παρούσες μόνιμα και πράσινες.
5ο στάδιο : Άγνωστο, δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί...
Υπόψη ότι η υπόλοιπη είκονα παραμένει σε υψηλά ποιοτικά στάνταρ και απλά συμβιβάζεσαι (?) στην θέαση με τις γραμμές.
Για επισκευή ούτε λόγος. Μου το ξέκοψαν και η Όκταμπιτ και ο Μανώλης Καστρουνής, ακόμα και αν βρισκόταν πλακέτα θα ήταν ασύμφορη.

Εχω τον 9200 και - δυστυχώς - την ξέρω την περίπτωση.
1ο στάδιο : H κάθετη πράσινη γραμμή εμφανίζεται στην αρχή της προβολής και μετά από κάποια λεπτά εξαφανίζεται.
2ο στάδιο : H γραμμή παραμένει και ενίοτε γίνεται κόκκινη
3ο στάδιο : Οι γραμμές γίνονται 2 (σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και κάθετες πάντα) και κάποιες φορές εξαφανίζονται αλλά μετά από αρκετή ώρα προβολής επανεμφανίζονται και παραμένουν.
4ο στάδιο : Oι γραμμές είναι παρούσες μόνιμα και πράσινες.
5ο στάδιο : Άγνωστο, δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί...
Υπόψη ότι η υπόλοιπη είκονα παραμένει σε υψηλά ποιοτικά στάνταρ και απλά συμβιβάζεσαι (?) στην θέαση με τις γραμμές.
Για επισκευή ούτε λόγος. Μου το ξέκοψαν και η Όκταμπιτ και ο Μανώλης Καστρουνής, ακόμα και αν βρισκόταν πλακέτα θα ήταν ασύμφορη.

Update :
5o στάδιο : Οι 2 πράσινες γραμμές απόκτησαν και την παρέα - ακριβώς δίπλα στην μια - μιας κόκκινης η οποία άλλοτε εξαφανίζεται μετά από λίγο, άλλοτε είναι παρόυσα μόνο σε σκούρο φόντο και άλλοτε παραμένει.
6ο στάδιο (και τελικό?) : Ξαφνικά χθες πέραν των γραμμών (2 πράσινες κι 1 κόκκινη) εμφανίστηκε και ένα κόκκινο αχνό "χιόνι" σε όλη την οθόνη. Πλέον η θέαση ήταν αδύνατη. Κλείσιμο και ξανά άνοιγμα του προβολέα δεν έφερε κάποια αλλαγή και στην τελική φάση δεν είχα πλέον εικόνα, νάδα !! Λέω αυτό ήταν, πάμε αναγκαστικά για άλλα. Τελευταία ελπίδα, επειδ;h μου πέταξε και ένα μήνυμα περί μη αναγνώρισης hdmi μήπως φταίει η θύρα hdmi ή το (15μ) καλώδιο. Θα τα δοκιμάσω και τα 2 και βλέπουμε....

ΥΓ. Κάποια πρόταση για προβολέα μέχρι τα 1500 - 2000 € ? ο Epson EH-TW700 τι λέει ?

Last edited:
Μια άλλη περίπτωση ειναι να βρεις τον ίδιο σε χώμα τιμή από κάνα ebay και να κάνει τράμπα ένας ηλεκτρονικός την μητρική πλακέτα.
Βέβαια άγνωστο κι αυτός πόσο θα κρατησει αφού πάλι θα πρόκειται για μεταχειρισμένο αρκετών ετών.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, θα δούμε...
Στο μεταξύ χθες ο προβολέας άνοιξε και έπαιξε κανονικά - με τις πρασινοκόκκινες γραμμές φυσικά παρούσες - για 2-3 ώρες, χωρίς να του κάνω τίποτα. Μυστήρια πράγματα...

Το οποίο εν τω μεταξύ αυτό παίζει να ειναι μια αστοχία ενός υλικού αξίας 2-3 ευρώ. Αλλά αντε βρες το μέσα στην πλακέτα.
Κάνε τα κουμάντα σου για άλλο μηχάνημα γιατί κάποια στιγμή δεν θα ανοίγει.
Και πάλι που εξακολουθείς να βλέπεις με γραμμές μου κάνει εντύπωση. Εγώ δεν θα άντεχα.

• Like
Reactions: Xmoran
Πριν τον πετάξεις προτείνω να πάρεις τα εργαλεία σου και να τον ανοίξεις προσεχτικά εαν πιανουν τα χερια σου , ακολουθώντας βήμα βήμα το service manual του.

Θέλω να τα κάνεις όλα βίδες και να τα καθαρίσεις με μπατονέτα και οινόπνευμα όλα, τις επαφες ribon cables , τις HDMI συνδέσεις με μπατονετα εμποτισμένη με οινοπνευμα και παλια οδοντοβουρτσα και τέλος κανε κ εναν γενικο καθαρισμο επί τη ευκαιρία όπως καθρεπτακια ολα κτλ. Για ευκολια κ για να μην χαθεις στις συνδεσεις των ribon or power cables χρησιμοποιησε μικρα αριθμημενα αυτοκολλητακια ηλεκτρολόγου.

Για συμπαράσταση το εχω κανει κ εγω στον Optoma hd80 ώπου τον είχα κανει 1000 εξαρτηματα εχοντασ μεινει μονο το κουφαρι.....με μηδεν τεχνικες γνώσεις κ εμπειρία για να καθαρίσω τροχό , καθρεπτάκια , dmd chip και να βάλω νεα επαγωγική πάστα σε αυτόν.

Γραμμές... χωρις να είμαι ειδικός πρεπει να ειναι κατι π υπερθερμαινεται και του λειπει η ψύξη..ετσι ξεκινανε τα προβλήματα κ οι γραμμές κ στις κάρτες γραφικών ή δευτερον μπορεί να ειναι κατι που οφείλεται στην ιδια επαφή αυτη καθεαυτη και να θελει καθάρισμα καλό. Βλεπε HDMI...

Καλή τύχη φίλε!!

• Like
Reactions: Xmoran