EPSON EMP TW100 ή OPTOMA HD80?

Απάντηση: Re: EPSON EMP TW100 ή OPTOMA HD80?

hd 80 με κλειστα ματια αν εβλεπες τον 2000 στην εκθεση θα εβαζες τα κλαματα

Θα μπορούσατε να μου πείτε που σας άρεσε περισσότερο ο HD80; Μήπως η φωτεινότητα, μήπως η ευκρίνεια, μήπως το μαύρο, μήπως τα χρώματα, μήπως η κίνηση, μήπως η ομοιομορφία του panel;
Τι από όλα αυτά θεωρήσατε καλύτερο ή ποιο κοντά στις δικές σας προτιμήσεις ώστε να είστε υπέρ το Optoma.
Η ερώτηση μου πηγάζει από απλό ενδιαφέρον και δεν κρύβει κανενός είδους υπαινιγμό ή ό,τι άλλο.

Εγώ δεν τον είδα βέβαια τον TW2000. Έχω τον 1000άρη.
Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις γιατί θα έβαζες τα κλάματα;
Τόσο χάλια ήταν; Και μάλιστα ρυθμισμένος;
Μήπως υπερβάλεις λίγο;
Γιατί εγώ χθες είδα τον HD80 και απογοητεύτηκα σε κάποιους τομείς.

Panosdhm, δυστυχώς η epson δεν είχε άνθρωπο δικό της μέσα στο show room που έπαιζε ο 2000με αποτέλεσμα κάποιοι (??????????????????????) να πιάνουν το κοντρόλ στο χέρι και να τον πειράζουν συνεχώς (έτυχα μπροστά σε μία τέτοια"φάση", γιατί μπήκα σ' αυτό το δωμάτιο πολλές φορές). Ο Μανώλης πρέπει να τον ρύθμισε τουλάχιστον τρεις φορές και πάντα κάποιος του χάλαγε τις ρυθμίσεις. Την Παρασκευή το βράδυ λίγο πριν κλείσει η έκθεση, τον είχαν σκαλίσει τόσο πολύ που έπαιζε χειρότερα κι απο τον 700!!!
Σαφώς και το μηχάνημα δεν παίζει έτσι.......-bye-

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Σε ποιους Μιχαλη ?
Κυρίως δεν μου άρεσε το "βράσιμο" σε πολλά σημεία, φωτεινά και σκοτεινά.
Νομίζω και ελπίζω ότι με σωστή ρύθμιση διορθώνεται.
Ο φακός του δεν εστίαζε ομοιόμορφα σε όλη την οθόνη αν και πιστεύω ότι διορθώνεται με πιο σωστή εγκατάσταση.
Η τοποθέτηση του στο χώρο είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.
Όμως δεν ήταν για γέλια ή για κλάμματα.

Το μαύρο του βαθύ, η ευκρίνεια εξαιρετική, το κοντράστ πολύ δυνατό όπως και το φως του.
Το rainbow ελάχιστα με ενόχλησε.

Θενκς Μιχαλη.

Το βρασιμο που λες , μεχρι ενα σημειο το συνανταμε σχεδον ολα τα μηχανακια dlp τις πρωτες 100ωρες λειτουργιας τους. Πολλα απο αυτα "ηρεμουν" σε αυτον το τομεα σε πολυ μεγαλο βαθμο .
Αν παρει το ματι σου καποιον με αρκετες ωρες , παρατηρησε το να μας πεις τη γνωμη σου !

Είναι γεγονός ότι έναν Infocus Χ3 που έχει ένας γείτονας με καμιά χιλιάδα ώρες δεν παρουσιάζει τέτοιο βράσιμο.
Νομίζω όμως παρ´όλα αυτά ότι με σωστή ρύθμιση θα στρώσει.

Το βρασιμο που αναφερει ο Μιχαλης εχει ξεκαθαριστει οτι προκειται για κοκκο απο το φιλμ.
Ο HD80 σαν μονοτσιπος δειχνει πραγματα που σε αλλους τριτσιπους LCD προβολεις δεν μπορεις να τα δεις.Με αποτελεσμα ταινιες που εχεις δει πολλες φορες και θυμασαι οτι "δεν" εχουν κοκκο να της ξαναβλεπεις και να βλεπεις για πρωτη φορα τον κοκκο.
Επειδη ομως ειναι DLP θεωρεις οτι επειδη δεν το εβλεπες με τον πιο θολο δεν υπαρχει και αυτο που βλεπεις ειναι βρασιμο απο τα καθρεπτακια.

Last edited:

Να συμφωνησω;
Δεν ξέρω αν ηταν ο Epson ρυθμισμένος η οχι τελικα στην εκθεση, αν παιζαν με remote οι πωλητες κλπ, κλπ, αλλα το μηχανημα ηταν ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ για τα λεφτα του.
Με αυτα τα χρηματα αγοραζεις τον 9000 η τον 80 που γραφουν τα παιδια εδω μεσα και βλεπεις ΚΑΙ πολυ πιο καθαρα ΚΑΙ με πιο φυσικα χρωματα ΚΑΙ με καλυτερη αντιθεση ΚΑΙ με καλυτερη κινηση.

Ειχε τη πιο αφυσικη επιδερμιδα προσωπου που έχω δει σε προβολεα, μιλάω για το εργο 007 που παιζόταν οταν εγώ περασα. Ο 007 ήταν κιτρινοκοκκινος και κάτω απο τα ματια πρασινιζε!!!!!!! Και είναι καλο μηχανημα;;;;;

Τώρα μην το συγκρίνετε ΟΥΤΕ κατα διανοια με τον απίστευτο sony που επαιζε σε ένα εξαιρετικο περίπτερο γιατι δεν κρατάω κοντα μου και σακούλα εμμετού! :flipout::flipout:
Η νύχτα με τη μέρα....

Ειχε τη πιο αφυσικη επιδερμιδα προσωπου που έχω δει σε προβολεα, μιλάω για το εργο 007 που παιζόταν οταν εγώ περασα. Ο 007 ήταν κιτρινοκοκκινος και κάτω απο τα ματια πρασινιζε!!!!!!! Και είναι καλο μηχανημα;;;;;
Νομίζω πως αναφέρθηκε ότι το μηχάνημα στο περίπτερο της Επσον το πειράξανε οι διάφοροι περαστικοί και δεν έπαιζε όπως το ρύθμισε ο Μανώλης.
Μήπως το είδες έτσι και σχημάτισες λάθος εντύπωση;
Μου είναι κομμάτι δύσκολο να πιστέψω ότι το νέο μοντέλο της Επσον είναι μετριότατο.

Καλησπέρα!! Καινούργιος στο site γράφω για πρώτη φορά...σήμερα και κατόπιν ψαξιματος (Μεσα από review στο περιοδικό hitech και διάφορα άλλα review από ξένα sites) κατέληξα και παρήγγειλα τον Optoma HD 80.
Ήμουν μεταξύ EPSON TW 2000 KAI OPTOMA.Η μόνη μου επαφή με προβολέα ήταν ένας Epson τw 1000 o οποίος ήταν καλός αλλά μου φάνηκε ψιλοσκοτεινός παίζοντας σε χαμηλά nits..

Tον Εpson tw 2000 δυστυχώς δεν τον έχω δεί να παίζει ούτε και τον οπτομα...(Ήμουν μεταξύ αυτών των δύο)... οπότε αρκέστηκα στα review από διάφορα sites και κυρίως του περιοδικού hitech για να αποφασίσω.Κατέληξα στα εξής συμπεράσματα..

1) . O Epson tw 2000 έχει λίγο καλύτερα και λιγο πιο ζωντανα χρώματα από τον Οπτόμα
2). Ελάχιστα καλύτερη ευκρίνεια
3).Όπως επίσης και εύκολες ρυθμίσεις για την εγκατάσταση του
Βασικό του μειονέκτημα και αυτό που με απώθησε στο τέλος ήταν τα πολύ χαμηλά nits του (χαμηλή φωτεινότητα) σε κάδρα μεγαλύτερα των 84-90 ιντσών όπου και αρχιζε να παραδίδει το πνεύμα και να χαλάει σιγα σιγα η εικόνα του..

Επειδή ενδιαφέρομαι για κάδρα 110-120 ιντσών κατέληξα στον οπτομα που έχει τα διπλάσια nits του epson κοινώς πολύ καλή φωτεινότητα...Τα χρώματα και η απεικόνιση του υστερουν στις λεπτομέρειες εν συγκρίσει με τον epson.

Aυτό που θα πρέπει να υποστώ βέβαια είναι οι δύσκολες ρυθμίσεις του που για έναν σαν εμένα newbe!!!! δεν ξέρω....

Οπότε συμπερασματικά για μικρούς χώρους και μικρά κάδρα συμφέρει ο epson.
Για αποστάσιεις μεγαλύτερες και για κάδρα μέχρι 120 ιντσών (οπου αποδίδει άριστα ο οπτομα χωρις κανενα ψεγαδι ) συμφερει ο optoma...

Last edited: