Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Να υποθέσω ότι για να βρεις τα nits διαιρείς πάντα τα lux με το συντελεστή 3,14.

Ναι, εφόσον το gain είναι 1. Αλλιώς, διαιρείς με 3,14 και πολ/ζεις με το gain της οθόνης σου.

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Ναι, εφόσον το gain είναι 1. Αλλιώς, διαιρείς με 3,14 και πολ/ζεις με το gain της οθόνης σου.

Να πω, επίσης, ότι αν πάρεις μέτρηση μ' ένα χρωματόμετρο ή σπεκτρόμετρο από την οθόνη σου και τα νούμερα nits και lux δεν συμπίπτουν (κάνοντας φυσικά την απαραίτητη μετατροπή χ3,14), τότε σημαίνει ότι η οθόνη σου δεν έχει κέρδος 1. Ο τύπος είναι:

SG = (pi * nits)/lux

Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορείς να βρεις και το αληθινό κέρδος της οθόνης σου που μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από το ονομαστικό.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Να πω, επίσης, ότι αν πάρεις μέτρηση μ' ένα χρωματόμετρο ή σπεκτρόμετρο από την οθόνη σου και τα νούμερα nits και lux δεν συμπίπτουν (κάνοντας φυσικά την απαραίτητη μετατροπή χ3,14), τότε σημαίνει ότι η οθόνη σου δεν έχει κέρδος 1. Ο τύπος είναι:

SG = (pi * nits)/lux

Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορείς να βρεις και το αληθινό κέρδος της οθόνης σου που μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από το ονομαστικό.

Γιάννη, μήπως έχεις πρόχειρο ένα τυπολόγιο που θα είναι χρήσιμο για τον υπολογισμό όλων αυτών των παραμέτρων? Αν δε σου κάνει κόπο πόσταρε κάποιους τύπους καθώς επίσης και μια μικρή περιγραφή. Πιστεύω θα είναι χρήσιμο σε πολλά μέλη να υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

... Αν δε σου κάνει κόπο πόσταρε κάποιους τύπους ..../QUOTE]

Κοπο. ?
Μολις του εφτιαξες τη βραδια. :jester:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Κοπο. ?
Μολις του εφτιαξες τη βραδια. :jester:

Το ξέρω, απλά ήθελα να φανώ ευγενής! :p

Τι κακοί άθρωποι είσαστε καλέ???:p

Το έχω ξαναποστάρει, αλλά, δεν θυμάμαι που. Δεν πειράζει....here you go:

nits = candela/m^2 (area over which candela are measured)

SG = screen gain

lux = (projector lumen output)/(screen area in m^2)

(lux * SG)/pi = nits

SG = (pi * nits)/lux

1FL=10,76 lux

1FL=3,426 nits

1nit=3,14 lux

If you measure in nits, just multiply the output by 0.292 to get fL.
If you measure in fL, then multiply by 3.426 to get nits.
Nits and fL are both a measure of luminance,
which is an emission or reflection of light from a flat, diffuse surface.
All colorimeters and spectroradiometers natively measure luminance.

Μερικές στρογγυλές τιμούλες:

1 m^2 = Οθόνη 16:9 61'' (ίντσες) = 134cm x 75cm

2 m^2 = οθόνη 16:9 85'' (ίντσες) = 189cm x 106cm

3 m^2 = οθόνη 16:9 104'' (ίντσες) = 231cm x 130cm

4 m^2 = οθόνη 16:9 121'' (ίντσες) = 267cm x 150cm

5 m^2 = οθόνη 16:9 135'' (ίντσες) = 298cm x 168cm

Θεωρώ πως είναι αρκετά κατανοητό. Αν πάλι υπάρχουν απορίες, ας τις συζητήσουμε.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Αν το κέρδος (gain) της οθόνης σου είναι 1:

310 : 3,14 = 98,72 nits (είναι πολλά, πάρα πολλά....τόση φωτεινότητα έχουν οι τηλεοράσεις)

Πόσα nits "πρέπει" να έχουμε για σωστή θέαση (average)? Πώς μπορούμε να κρίνουμε αν ένας προβολέας μπορεί να φωτίσει μια οθόνη ικανοποιητικά? Υπάρχουν κάποια standards?

Ναι, υπάρχουν standards.

12 με 22 FL, για να καλύψω και τους δύο ''οργανισμούς'' που ασχολούνται με το σπορ.

Έτσι, σύμφωνα με τα νουμεράκια που παρατέθηκαν παραπάνω, μπορείς να υπολογίσεις τα πάντα όλα, από lumens μέχρι κάδρα και φωτεινότητες.

Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Ναι, υπάρχουν standards.

12 με 22 FL, για να καλύψω και τους δύο ''οργανισμούς'' που ασχολούνται με το σπορ.

Έτσι, σύμφωνα με τα νουμεράκια που παρατέθηκαν παραπάνω, μπορείς να υπολογίσεις τα πάντα όλα, από lumens μέχρι κάδρα και φωτεινότητες.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι Γιάννη! :ernaehrung004:

Περιμενω να ερθει το νεο κομματι του 9000 απο τις 15 Φεβρουαριου. (Μου ειχαν πει μεσα σε 15 μερες, αρα στα τελη Φεβρουαριου)

Μεχρι σημερα ομως μετα απο ενα μηνα και κατι μερες, δεν εχω δει φως. Ολοι λενε οτι η octabit εδω και μερες διαθετει πολλα κομματια.
Τι συμβαινει με την Ανταμκο ομως. ? Εχουν καποιο προβλημα στις εισαγωγες τους. ?
1 μηνας + , και ουτε φωνη ουτε ακροαση.
Μηπως γνωριζει κατι καποιος. ?

Για 138 ιντσες πανι 16/9 1,2 gain ποια ειναι η ιδανικη αποσταση για τον TW9000[/QUOTEτρ

138";;;;;; To 1 μέτρο!!! Εγώ πούλησα τον 9000 επειδή η οθόνη μου ήταν 120" και δυσκολευόταν να την καλύψει. Εξαιρετικός προβολέας για 110" max ή 120" με λάμπα στο high οριακά και τον σταυρό σου μην πέσει η φωτεινότητα μετά από κάμποσες ώρες.

Για 138 ιντσες πανι 16/9 1,2 gain ποια ειναι η ιδανικη αποσταση για τον TW9000[/QUOTEτρ

138";;;;;; To 1 μέτρο!!! Εγώ πούλησα τον 9000 επειδή η οθόνη μου ήταν 120" και δυσκολευόταν να την καλύψει. Εξαιρετικός προβολέας για 110" max ή 120" με λάμπα στο high οριακά και τον σταυρό σου μην πέσει η φωτεινότητα μετά από κάμποσες ώρες.

Δυσκολευόταν να την καλύψει ο "φωτεινός" 9000?? Και τι πήρες? DLP? Φαντάζομαι για μέχρι πόσες είναι ο X30...

Περιμενω να ερθει το νεο κομματι του 9000 απο τις 15 Φεβρουαριου. (Μου ειχαν πει μεσα σε 15 μερες, αρα στα τελη Φεβρουαριου)

Μεχρι σημερα ομως μετα απο ενα μηνα και κατι μερες, δεν εχω δει φως. Ολοι λενε οτι η octabit εδω και μερες διαθετει πολλα κομματια.
Τι συμβαινει με την Ανταμκο ομως. ? Εχουν καποιο προβλημα στις εισαγωγες τους. ?
1 μηνας + , και ουτε φωνη ουτε ακροαση.
Μηπως γνωριζει κατι καποιος. ?

απο octabit δεν ηταν τον πρωτο σου?

Δυσκολευόταν να την καλύψει ο "φωτεινός" 9000?? Και τι πήρες? DLP? Φαντάζομαι για μέχρι πόσες είναι ο X30...

O X30 είναι 300 ansi φωτεινότερος. Η φωτεινότιτα του epson είναι μόνο στο living room και στο dynamic στο cinema και στο natural είναι 600 ansi καλιμπραρισμένος με την λάμπα στο high. O X30 900 με την λάμπα στο normal και 1050 στο high. Μόνο στο 3d o epson χρησημοποιεί την δυναμή του και είναι καλύτερος του JVC.

JVC
Best Mode: Lumens at 100 IRE: 892 @ 6463K
Brightest Mode: Lumens at 100 IRE: 1084 with color temp set to High Bright

Πηγή
http://www.projectorreviews.com/jvc/dla-rs45/calibration.php

EPSON
Dynamic= 1819 @ 7111
Living Room= 1375 @ 7983
Natural= 635 @ 6969 (HIGH LAMP), 455 in Eco lamp mode (default)
Cinema= 635 @ 6924 (HIGH LAMP), 455 in Eco lamp mode (default)

Πηγή
http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-5010/calibration.php

Η οθόνη μου είναι 1.1 gain Elite EZ Frame Cinewhite

Στις 138" ούτε ο Jvc παίζει. Θέλεις η Benq w7000 και ξεχνάς τα μαύρα ή σκάς 20000 ευρουδάκια για τον Runco LS12 και τα έχεις όλα.