Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...Είναι δυνατόν να οφείλεται στο πανί που είναι γκρι? Τους κόκκους τους βλέπω πιο έντονα στα λευκά χρώματα...μου φαίνεται ότι είναι οι κόκκοι του πανιού..Ειναι αυτό φυσιολογικό? Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο φακός του προβολέα?

Όχι, ο "κόκκος" που ξέρουμε (και αγαπάμε :p) είναι ανεξάρτητος από το πανί. Όταν πατάς pause παγώνει και ο κόκκος; Αν ναι, δεν είναι του πανιού.

Εκτός αν αυτό που βλέπεις δεν είναι "κόκκος", αλλά κάτι άλλο.

Ο φακός δεν έχει σχέση.

Αυτό που εννοώ είναι ότι η εικόνα μου έχει ορατό κόκκο απλά δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίει η επιφάνεια του πανιού όταν προβάλλεται κάτι πάνω της. Η εικόνα μου έχει περίπου κόκκο, για να πάρεις μια ιδέα, περίπου όπως η παρακάτω φώτο αν κάνεις zoom πάνω της.

http://imageshack.us/photo/my-images/811/img1089x.jpg/

Επειδή είναι πρώτη μου φορά με προβολέα δεν ξέρω αν αυτή η ύφη είναι φυσιολογική.... η μήπως φταίει η γκρι επιφανεια του πανιού.

Αυτό που εννοώ είναι ότι η εικόνα μου έχει ορατό κόκκο απλά δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίει η επιφάνεια του πανιού όταν προβάλλεται κάτι πάνω της. Η εικόνα μου έχει περίπου κόκκο, για να πάρεις μια ιδέα, περίπου όπως η παρακάτω φώτο αν κάνεις zoom πάνω της.

http://imageshack.us/photo/my-images/811/img1089x.jpg/

Αυτό που βλέπεις είναι του υλικού. Έτσι πρέπει να είναι. Δεν φταίει το πανί.

Άλλως τε πρέπει να στο κάνει σε κάποιες ταινίες, όχι σε όλες.

Σε ευχαριστώ που με καθησυχάζεις.... Αυτή την ύφη την βλέπω και στο test pattern του προβολέα οταν κοιτάζω το πανί απο κοντά στα 40εκ. Είδα π.χ. χθες την ταινία sucker punch σε blu ray και στα λευκά πλάνα ο κόκκος ήταν πολύ ορατός αλλά και γενικά στο 90% η εικόνα ειχε την ύφη περίπου της φωτογραφίας που ανέβασα.Μάλλον έχω συνηθίσει στην panasonic plasma και αυτό με μπερδευει.Υπάρχει άραγε κάποια ρύθμιση που μπορεί να κάνει την εικόνα πιο plasma like? Συγχωρέστε με αν ρωτάω βλακείες...

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Όχι, ο "κόκκος" που ξέρουμε (και αγαπάμε :p) είναι ανεξάρτητος από το πανί.

Τώρα, να σχολιάσω ή να μην σχολιάσω?? Άσε, δεν χαλιέμαι Τεταρτιάτικα με τις σκηνοθετικές απόψεις του κόκκου!!:laugh::laugh:

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Σε ευχαριστώ που με καθησυχάζεις.... Αυτή την ύφη την βλέπω και στο test pattern του προβολέα οταν κοιτάζω το πανί απο κοντά στα 40εκ. Είδα π.χ. χθες την ταινία sucker punch σε blu ray και στα λευκά πλάνα ο κόκκος ήταν πολύ ορατός αλλά και γενικά στο 90% η εικόνα ειχε την ύφη περίπου της φωτογραφίας που ανέβασα.Μάλλον έχω συνηθίσει στην panasonic plasma και αυτό με μπερδευει.Υπάρχει άραγε κάποια ρύθμιση που μπορεί να κάνει την εικόνα πιο plasma like? Συγχωρέστε με αν ρωτάω βλακείες...

Τι εννοείς plasma like?

Όσον αφορά τον κόκκο (τον τρισκατάρατο!!) δεν τον γλιτώνεις στις ταινίες με...σκηνοθετική άποψη!!:BDGBGDB55: (λες και οι υπόλοιπες που δεν έχουν κόκκο τις έχει γυρίσει μπετατζής!!!)

Αν παίζεις από πισί μπορείς να τον μασκάρεις με κάποιο φίλτρο ή να κάνεις μια ιδέα defocus το μηχάνημα (όσο πατάει η γάτα) για τις συγκεκριμένες ταινίες. Όπως και να 'χει, η διαδικασία αυτή δεν συνιστάται.

Σας το είπα....Συγχωρέστε με αν ρωτάω βλακείες..... άλλα για το δικό μου μάτι είναι όλα πρωτόγνωρα αυτά και απλά ανησυχούσα μην έχω κάποιο θέμα με τον φακό....

Plasma like εννοώ την γυάλινη αστραφτερή ύφη (ουφ..πως να το περιγράψω) των plasma tv...σε σχέση με την υφή και texture της εικόνας ενός προβολέα σε πανί. Εγώ νόμιζα ότι αυτό πιθανόν προκαλείται λόγω του πανιού που είναι γκρι... (αφού το βλέπω και στο test pattern)
H οθόνη μου είναι αυτή :
http://www.visivo.de/en/Electric-Sc...Screen-Vision-Contrast-211-x-190-cm-16-9.html

Μια χαρά είναι η οθόνη, δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Όσο για το plasma like που λες, μάλλον δεν γίνεται λόγω διαφορετικής φύσης υλικών (γυαλί-πανί). Πάντως, αν κάτσεις πολύ κοντά στην πλάσμα σου, μια χαρά θα δεις και 'κει τον κόκκο.

Re: Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Διαφορά θα δεις στην αναλυση οταν βαλεις το resolution στη θεση 1-2, σε σχεση με πριν που δεν ειχε καλη κλιμακωση και επρεπε να το πας στο 4-5 για να δεις καποια διαφορα.
Δηλαδη τωρα κλιμακωνει την αναλυση πιο πολυ και απο τα σταδια 1-2. Εχει να κανει δηλαδη με την κλιμακωση της αναλυσης στο μενου και οχι οτι ο προβολεας απεκτησε πιο πολλη αναλυση.

Ακριβώς αυτό!

Οσον αφορα την κινηση, βελτιωθηκε η κινηση στο 3D που ειχε και το προβλημα, οχι στο 2D.
Τελος, αλλαγες θα παρατηρησεις στα χρωματα (γινεται αναφορα οτι εμφανιζει πιο πολυ κοκκινο (?)) καθως επισης και το οτι η ιριδα συμπεριφερεται διαφορετικα.

Όντως έχω την εντύπωση ότι στο normal color mode που δουλεύω, πήγε ελαφρώς στο πιό κόκκινο η εικόνα.

Παντως και για την απορια που ειχες οσον αφορα με το αν με ενα firmware του 6010 μεσα στον 5010 (9000) αν θα εμφανιστει η επιλογη ΤΗΧ (καλιμπραρισμενη ρυθμιση) αυτο δεν γινεται.
Το ψαχνουν στο εξωτερικο ατομα και προσπαθουν να δουν αν με εναλλαγες των DIP-SW στο μενου μπορουν να ενεργοποιησουν το THX. (αν υποτιθεσουμε οτι οι ρυθμισεις ΤΗΧ ειναι περασμενες σε ολους, αλλα απενεργοποιημενες στους 5010)

Δεν πρέπει να είναι ούτε από τα διακοπτάκια γιατί κάποιος με τον 6010 ανέφερε στο avsforum την θέση που είχαν στον δικό του και δεν υπήρχε καμία διαφοροποίηση με τις θέσεις των DS στον 5010.

Καλημέρα σε όλους.... Τελικά παρέλαβα τον καινούργιο 6000w συσκευασμένο τέλεια αυτή την φορά χωρίς ελλείψεις και χωρίς παρατράγουδα (ευτυχώς που η octabit έχει καλό stock). Βλέπω σε οθόνη 92'' της visivo contrast grey 0,8 gain και η απόσταση προβολέα πανιού είναι περίπου 2,90.Χωρίς να είμαι ειδικός παρατηρώ ότι η εικόνα είναι κάπως κοκκώδης (grainy) σε ορισμένα blu ray που έβαλα.Λέτε να φταίει το πανί ? η μικρή απόσταση? η έχω πρόβλημα στον προβολέα? Ο προβολέας είναι τοποθετημένος στην οροφή χωρίς χρήση keystone στο μέσο της οθόνης και γεμίζει πολύ καλά το πανί...λέτε να έπεσα σε κελεπούρι πάλι?

Ευτυχώς που όταν βάλω το φίλτρο του θορύβου στο 3 σχεδόν μου εξαφανίζει τον κόκκο. Η κατάσταση σε μερικές ταινίες blu-ray είναι επιεικώς απαράδεκτη...

σκοπελος μηπως εχει ανεβασει αρκετα το sharpens του προβολεα σου?

επισης τσεκαρε απο την πηγη που παιζεις πχ bluray player αν εχεις ανεβασει και εκει τιμες sharpnes.γιατι με αυτα μπορει να αυξανει η ευκρινεια αλλα αυξανεται και ο θορυβος-κοκος.

σιγουρα καποια blyray εχουν παρα πολυ κοκο απο την μανα τους.οπως πχ η 300 εχουν καργα κοκο.

δες και πες μας.

Βασικά επιβάλλεται να μοιράζεται το βάρος του προβολέα, δηλαδή να είναι επίπεδος αν τον σηκώσεις από το μπράτσο της βάσης.

Οπότε, αναλόγως του κέντρου βάρους του μηχανήματος, χρειάζεται λίγο tuning στις βίδες της βάσης..

τωρα οπως τον σηκωνω γερνει προς τα μπροστα.. να προσπαθησω να παω την βαση πιο μπροστα? αμα δεν γινεται και το αφησω ετσι υπαρχει κινδυνος?

Αν μιλάμε για τον γνωστό κόκκο (film grain), συνήθως προέρχεται από το υλικό (BluRay) και είναι άποψη του σκηνοθέτη.

Δεν είναι απαραίτητα σκηνοθετική άποψη ο κόκκος... Συγκεκριμένες φωτιστικές συνθήκες στο γύρισμα, μπορεί να απαιτήσουν film stock ή επιλογή ευαισθησίας του αισθητήρα της ψηφιακής κάμερας, που να αποτυπώνουν την εικόνα με κόκκο. Άλλες φορές πάλι, κυρίως σε παλαιότερες ταινίες, ο κόκκος μπορεί να είναι απότοκο των τεχνικών περιορισμών της εποχής (εφφέ, όπως ένα απλό dissolve απαιτούσαν αντιγραφή και επανατύπωση του πρωτότυπου υλικού, που έριχνε τουλάχιστον κατά 2 γενιές την ποιότητα, αυξάνοντας τον κόκκο).

Όντως.. Αλλά αν ο σκηνοθέτης γουστάρει flawless look, θα του πετάξει ένα φίλτρο πάνω και θα το κάνει flawless, όσο κόκκο και αν είχε.. :p

Οπότε, πάλι στην άποψη πέφτουμε. :D

Ναι μεν, αλλά...

Μαγικά φίλτρα δεν υπάρχουν. Αν το τίμημα για να φύγει ο κόκκος είναι να γίνει η εικόνα λάσπη, technical compromise wins over attitude... :p