Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

να ρωτησω κατι. υπαρχει περιπτωση οσο αυξανονται οι ωρες προβολης να χαλαει η συγκλιση? εχει αρχισει να ξεφευγει επικινδυνα το πρασινο στ αριστερα. ολα τα γραμματα τα βλεπω πια λες και εχουν βαθος στα αριστερα..

Συστολή διαστολή ποτέ δεν ξέρεις. Μία ερώτηση μόνο μήπως άλλαξες color mode. Αν έχεις πιο φωτεινό mode όπως το living room ή το cinema και το natural σε normal και οχι eco τότε η πράσινη γραμμή φαίνεται πιο έντονα.

α ωραια πραγματα. και χαρηκα που ειδα οτι ειχε κλαη συγκλιση στην αρχη.
τι κανω τωρα? τον διορθωνω με pixel alignment η τον στελνω πισω?
ποσες μερες εχω περιθωριο να τον γυρισω για να παρω καινουργιον.
κι εγω που τον εχω απο adamco το πηγαινω σε αυτους η στην octabit που εχει το service?

Απάντηση: Re: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

α ωραια πραγματα. και χαρηκα που ειδα οτι ειχε κλαη συγκλιση στην αρχη.
τι κανω τωρα? τον διορθωνω με pixel alignment η τον στελνω πισω?
ποσες μερες εχω περιθωριο να τον γυρισω για να παρω καινουργιον.
κι εγω που τον εχω απο adamco το πηγαινω σε αυτους η στην octabit που εχει το service?

Η Οκταβιτ δινει doa 15 ημερων
Ποσες ωρες λειτουργειας εχεις γραψει;

Φίλε nkourouk δοκίμασα τα settings σου και ενώ σαν νούμερα είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά μου η εικόνα προσεγγίζει αυτή που έχω ρυθμίσει. Είναι λίγο πιό "άτονα" τα χρώματα και ελαφρώς λιγότερη η φωτεινότητα, δίχως να είμαι 100% σίγουρος γιατί δεν έλεγξα με το όργανο αλλά με το μάτι.

Θα ήθελα τρείς διευκρινήσεις. Αν δουλεύεις τα settings σου σε Eco mode, αν την θερμοκρασία χρώματος την έχεις στα 6500 και σε τι ρύθμιση έχεις το skin tone.

το θεμα ειναι εγω τον παω octabit η στην adamco?
και κατι αλλο γτ εχω μπερδευτει. εγω αυτη την πρασιναδα λογω χαλια συκλισης την βλεπω στα ασπρα γραμματα. να υποθεσω οτι επιρεαζεται ολη η οθονη απλα εκει δν το παρατηρω τοσο? η γινεται μονο οπου εχει ασπρο?

οταν λές άσπρα γράμματα εννοείς τους υποτίτλους μια ταινίας????? αν τους επηρεάζει η σύγκλιση από τη θέση θέασης τότε μάλλον θέλει αντικατάσταση. μπορείς να βγάλεις φωτό από κοντά??

οταν λές άσπρα γράμματα εννοείς τους υποτίτλους μια ταινίας????? αν τους επηρεάζει η σύγκλιση από τη θέση θέασης τότε μάλλον θέλει αντικατάσταση. μπορείς να βγάλεις φωτό από κοντά??

απλα φοβαμαι μην πεσω σε χειροτερο κοματι οσον αφορα το focus.. γι αυτο ελεγα αμα διορθωνεται με το pixelalignment.
θα ανεβασω φωτο tτο βραδυ. στο κοριτσι με το τατουαζ που ειχε μεγαλους υποτιτλους ηταν κουραστικο.

Φίλε nkourouk δοκίμασα τα settings σου και ενώ σαν νούμερα είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά μου η εικόνα προσεγγίζει αυτή που έχω ρυθμίσει. Είναι λίγο πιό "άτονα" τα χρώματα και ελαφρώς λιγότερη η φωτεινότητα, δίχως να είμαι 100% σίγουρος γιατί δεν έλεγξα με το όργανο αλλά με το μάτι.

Θα ήθελα τρείς διευκρινήσεις. Αν δουλεύεις τα settings σου σε Eco mode, αν την θερμοκρασία χρώματος την έχεις στα 6500 και σε τι ρύθμιση έχεις το skin tone.

Όλα τα υπόλοιπα είναι σε default, δηλαδή θερμοκρασία χρώματος 6500 και skin tone 3 που είναι το default αν θυμάμαι καλά. Eco mode. H μειωμένη φωτεινότητα οφείλεται στο μειωμένο contrast ως αντιστάθμιση στο clipping που κάνει στα υψηλά IRE.

η adamco δεν εχει service για epson.ολα τα epson πανε στην oktabit εκτυπωτες κλπ.

μηπως ειναι ανομοιομορφια?βαλε μια λευκη καρτελα.παρατηρεις πρασινιλα δεξια και αριστερα κοκκινιλα?αυτο αν ειναι αναποδα ο προβολεας.αν ειναι κανονικα θα ειναι το πρασινο αριστερα και δεξια το κοκκινο.

αν ειναι ετσι οπως σου λεω ειναι ανομοιομορφια και δεν ερχεται με το pixel aligment.

στο περιγραμμα αριστερα πρασινο δεξια λιγο κοκκινο οταν ειναι στο ταβανι. υπαρχει καποιο λινκ για καρτελες να τις βαλω και να τις ανεβασω μετα να δειτε?

Καλημερα για να βοηθησω καποιους που θελουν εχτρα γυαλια οικονομικα(Panasonic TY-EW3D3ME) χωρις απωλεια μπορουν να δουν σε αυτην την σελιδα http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005HNNIO0/ref=oh_details_o00_s00_i00 τα πηρα 60 euro (η τιμη αλλαζει απο 56-65 καθημερινα) δεν εχουν καμια απωλεια σε 3d ,ειναι αρκετα πιο ελαφρυα το medium size κανει και για μεγαλους απλα δειχνουν να ειναι πιο ευκολα να καταστραφουν σε χερια μικρων παιδιων(ισως γιατι ειναι πολυ ελαφρυτερα)το καλο ειναι οτι ειναι επαναφορτιζομενα και ετσι μπορεις να τα χρησιμοποιεις για οτιδηποτε χωρις να ανχωνεσαι οτι τελειωνεις την μπαταρια.Εγω πια για οτι κανω μονος μου αυτα χρησιμοποιω μονο.Και παρολο που διαλεξα την δωρεαν μεταφορα που ειναι πιο αργη ηρθανε σε 3 μερες παρολο που εδινε 12 μερες περιθωριο.Δουλεουνε υπεροχα με τον epson 9000 και αναγνωριζουνε το 3d σε κλασμα δευτερολεπτου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Epson: νέοι 3D προβολείς το φθινόπωρο!

Καλημερα για να βοηθησω καποιους που θελουν εχτρα γυαλια οικονομικα(Panasonic TY-EW3D3ME) χωρις απωλεια μπορουν να δουν σε αυτην την σελιδα http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005HNNIO0/ref=oh_details_o00_s00_i00 τα πηρα 60 euro (η τιμη αλλαζει απο 56-65 καθημερινα) δεν εχουν καμια απωλεια σε 3d ,ειναι αρκετα πιο ελαφρυα το medium size κανει και για μεγαλους απλα δειχνουν να ειναι πιο ευκολα να καταστραφουν σε χερια μικρων παιδιων(ισως γιατι ειναι πολυ ελαφρυτερα)το καλο ειναι οτι ειναι επαναφορτιζομενα και ετσι μπορεις να τα χρησιμοποιεις για οτιδηποτε χωρις να ανχωνεσαι οτι τελειωνεις την μπαταρια.Και παρολο που διαλεξα την δωρεαν μεταφορα που ειναι πιο αργη ηρθανε σε 3 μερες παρολο που εδινε 12 μερες περιθωριο.

σε αυτη την τιμη Ελλαδα στελνει μονο ενα καταστημα. Τα υπολοιπα στελνουν μονο Αγγλια.To ELECTRO-DIRECTNET. Ηρθε ενα ζευγαρι και περιμενω το δευτερο. Ειναι ομως παλι out of stock.

Εγω τα πηρα απο το Ukdiscount Sales που αυτην την στιγμη δειχνει οτι ειναι in stock με 57.31 euro.

Εγω τα πηρα απο το Ukdiscount Sales που αυτην την στιγμη δειχνει οτι ειναι in stock με 57.31 euro.

Κι ομως εχεις δικιο! Παρολο που εχει Domestic delivery και δεν εχει International στελνει Ελλάδα κανονικα! Ειχα δοκιμασε σε 2-3 και δεν εστελναν!

Last edited:
Αυτα τα γυαλια με τις επαναφορτιζομενες ειναι καλα για να μην αγοραζεις συνεχεια μπαταριες.
Ομως οι μπαταριες ειναι fix μεσα, ή μπορεις να ξεβιδωσεις καποιο τμημα και να τις αφαιρεσεις για αλλαγη. ?
Ρωτω γιατι σαν επαναφορτιζομενες, καποια στιγμη οταν συμπληρωσουν τους κυκλους φορτισης\εκφορτισης θα χαλασουν (καθως επισης οτι με τον καιρο θα κρατανε και λιγοτερο)

Αυτο αυτοματα σημαινει οτι τα γυαλια αχρηστευονται αν δεν μπορεις να τις αντικαταστησεις με νεες επαναφορτιζομενες.

Οσοι εχετε γυαλια με επαναφορτιζομενες, πειτε μας αν ξερετε, εχει καποια βιδα ο σκελετος (ή καποιο καπακι) ωστε αυτες να μπορουν να βγουν για αντικατασταση οταν ερθει η ωρα τους. ?
Μιλω γενικα για 3d γυαλια, οχι μονο τα συγκεκριμενα που αναφερθηκαν πιο πανω.

Στο manual δειχνει με ποιον τροπο θα βγαλεις την μπαταρια ετσι οταν πεταξεις τα γυαλια να μην ειναι μεσα η μπαταρια,οποτε λογικα δεν αλλαζετε εκτος και αν ξερεις λιγακι απο αυτα.Βεβαια του δινει 25 ωρες σε καθε γεμισμα και maximum 1000 γεμισματα οποτε οσο και να κραταει καθε φορα λιγοτερο η μπαταρια θα το κρατησεις χρονια.Οταν δεν αντεχει ουτε 2 ωρες να δουλεψει αγοραζεις καινουριο η το συνδεεις με το usb σε πριζα η σε λαπτοπ και βλεπεις κανονικα (απλα μην σηκωθεις αποτομα και παρεις την πριζα/λαπτοπ μαζι σου).

Στο manual δειχνει με ποιον τροπο θα βγαλεις την μπαταρια ετσι οταν πεταξεις τα γυαλια να μην ειναι μεσα η μπαταρια,οποτε λογικα δεν αλλαζετε εκτος και αν ξερεις λιγακι απο αυτα.Βεβαια του δινει 25 ωρες σε καθε γεμισμα και maximum 1000 γεμισματα οποτε οσο και να κραταει καθε φορα λιγοτερο η μπαταρια θα το κρατησεις χρονια.Οταν δεν αντεχει ουτε 2 ωρες να δουλεψει αγοραζεις καινουριο η το συνδεεις με το usb σε πριζα η σε λαπτοπ και βλεπεις κανονικα (απλα μην σηκωθεις αποτομα και παρεις την πριζα/λαπτοπ μαζι σου).

Αρκει να μην χρειαζεται να "σπασεις/καταστρεψεις" τα γυαλια για να βγουν. Αν υπαρχει καποια βιδα / κλιπ αποσυναρμολογησης δεν θα ειναι δα και τοσο δυσκολο.

Φοβαμαι οτι οι αντοχη στους κυκλους επαναφορτισης και αντοχης ειναι λιγο κουκουρουκου, οπως σε ολες τις συσκευες που εχουν επαναφορτιζομενες μπαταριες. (300-500 φορτισεις, ισως ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα, αλλα δεν ειμαι και ειδικος)

Λυση του να εχω τα γυαλια συνδεμενα με φορτιστη την ωρα προβολης την βρισκω λιγακι μη ανετη.

Απο την αλλη βεβαια η χρηση για 3d δεν θα ειναι λογω υλικου τοσο συχνη οσο το 2d, οποτε ισως οι ωρες αντοχης αρκουν για χρονια.

Last edited:
Παιδια μια βοήθεια.Πηγα και πειραξα ο πανεξυπνος το Pixel Alignment και τα εκανα μανταρα....Μπορείτε να με καθοδηγησετε τι πρεπει να κανω για να το φερω στα ισια....Δείτε λίγο τι σκ@τ@ εκανα!!!!