Epson S72 βοήθεια guys.

Ωπ, μισό λεπτό..

Είχα την εντύπωση ότι στα specs έλεγε 2000 ANSI lumens, αλλά τώρα που τον ξαναβλέπω, λέει 200 ANSI lumens, νούμερο πολύ πιο πιστευτό για LED προβολέα.

Μην τον πάρεις!!.. Ούτε για πλάκα.. Ούτε 50 ίντσες δεν θα μπορεί να ανοίξει σωστά με τόσο λίγο φως.

Σε σχεση με αλλους led ειναι πολυ καλός αλλα τοσο χαλια θα ειναι?...σε σκοτεινο περιβαλλον παντα.

και μια τελευταια επιλογή αυτον
http://www.aboutprojectors.com/Sony-VPL-BW7-projector.html
Το contrast ομως ειναι χαμηλο δεν νομιζεις?

Last edited:
Πληροφοριακά, ο μόνος αξιοπρεπής προβολέας LED που κυκλοφορεί στην αγορά στοιχίζει >15.000 αυτή τη στιγμή.. οι υπόλοιποι είναι ουσιαστικά παιχνιδάκια.

Ο Sony όντως έχει πολύ μικρό contrast, και σε συνδυασμό με το πολύ φως του σίγουρα θα έχει πολύ χάλια μαύρο.

Δεν ξέρω τι να πω.. Εξακολουθώ να προτείνω μεταχειρισμένο..

Διαβαζω reviews και των 2...για τον LG λένε πολύ καλά σχόλια για τον Sony βράστα.

Τελικά παράγγειλα τον LG..θα σας πω εντυπώσεις παιδιά και θα ανεβασω και βιντεο να δειτε.
Ευχαριστώ για την βοηθεια!

Παιδιά καθως περιμένω τον LG και θα περιμένω ακόμα 15 μέρες, θέλω να με βοηθησετε...

Εχω ακομα 1 προτζέκτορα που μπορώ να πάρω άμεσα αντί για τον LG...προτείνετε μου σας παρακαλώ(plz απαντηστε).

Eιναι αυτός BenQ-MP515-SΤ
http://www.aboutprojectors.com/BenQ-MP515-ST-projector.html

φίλε έχω προτζεκτορα έχω και ρς3
λιπών δεν ξερό αν σε βγάζω από το προϋπολογισμό σου άλλα αν δεν διαθετη HDMI μην τον παρης
δεν θα παρης προτζεκτορα με ανάλυση κάτω από 1024χ768
στα 800χ600 κατη θα δης αλα με τη προηποθεση του HDMI
και ΕΡςΟΝ εχω πρην 2 ετιας
στο ξαναλεο αυτο ειναι το πιο βασικο γιατη τα παιχνηδια του ρς3 τα ριθμιζης απο τα οπτιον σε χρομα και φοτηνοτητα ( να εχη HDMI )ολα τα αλα τα εχουν ολη ακομα κε η φτινη
Α)HDMI- Β)1024χ768-η 1080ρ- Γ}3LCD Βασικα για να εφαριστηθης πιοτιτα στο ρς3
αυτα λογω δικης μου εμπηριας

Last edited:
Ευχαριστώ φίλε που αποκρίθηκες..έχουν HDMI και ο ΒΕΝQ(DLP) και ο LG(με LED λάμπα) και οι δυο με native 800x600 αλλα γράφουν ότι βγάζουν μέχρι και 1080p αν ξεχειλωθούν βέβαια:2thumb22sup:..Όσα user reviews έχω διαβασει για τον LG ειλικρινα έλεγαν πολύ καλά σχόλια, ειδικά για τα χρώματα του και υπαρχουν αρκετά βιντεακια του στο youtube και με εξεπληξαν μπορώ να πω.Για τον BENQ υπήρχαν και κάποια αρνητικά.
Μάλλον θα περιμένω τον LG καθώς η λάμπα του και 30,000 ώρες ζωής έχει και δεν πέφτει(απ ότι διαβασα) με το πέρασμα των ωρών.Βασικη προυποθεση να τον έχουν γρήγορα σε διαθεσιμοτητα γιατι στο τελος θα καταληξω σε εναν μονο για να βολευτώ.

Ευχαριστώ φίλε που αποκρίθηκες..έχουν HDMI και ο ΒΕΝQ(DLP) και ο LG(με LED λάμπα) και οι δυο με native 800x600 αλλα γράφουν ότι βγάζουν μέχρι και 1080p αν ξεχειλωθούν βέβαια:2thumb22sup:..Όσα user reviews έχω διαβασει για τον LG ειλικρινα έλεγαν πολύ καλά σχόλια, ειδικά για τα χρώματα του και υπαρχουν αρκετά βιντεακια του στο youtube και με εξεπληξαν μπορώ να πω.Για τον BENQ υπήρχαν και κάποια αρνητικά.
Μάλλον θα περιμένω τον LG καθώς η λάμπα του και 30,000 ώρες ζωής έχει και δεν πέφτει(απ ότι διαβασα) με το πέρασμα των ωρών.Βασικη προυποθεση να τον έχουν γρήγορα σε διαθεσιμοτητα γιατι στο τελος θα καταληξω σε εναν μονο για να βολευτώ.
HDMI και 800χ600 στο λεω απο τορα θα δης λιγα πραγματα πια ειναι η τιμη που τους βρικες?

Μεταξύ των LG ή BENQ θα σου πρότεινα να πάρεις τον δεύτερο. Ο LG είναι πολύ λίγος για να φωτίσει εικόνα διαστάσεων 180Χ102 (εφόσον επιλέξεις αυτή τη διάσταση).
Προσοχή όμως ... Ο BENQ 515 ST είναι Short Throw ,που σημαίνει ότι βγάζει μεγάλη εικόνα από μικρή σχετική απόσταση. Αν δεις στο σχετικό site της benq http://www.benq.com/product/projector/calculator/index.htm φαίνεται ότι την παραπάνω εικόνα την βγάζει από τα 1,5 μέτρα απόσταση από την οθόνη.Αν έχεις τη δυνατότητα τοποθέτησης του προβολέα σε αυτή την απόσταση τότε ...καλορίζικος :) ,αλλιώς πρέπει να δεις κάποιον άλλο . ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΜΩς ΤΟΝ LG.

φίλε sold out τους βρήκα στα 460 τον LG και στα 500 τον Benq

φιλε μου sdrolito θα την κοιτάξω με την απόσταση και η αποσταση που θελω και βολευει να τοποθετηθει ειναι στα 2.8 μέτρα αλλα βγαζει πολυ μεγαλη εικονα απο εκει.

φιλε και η δυο καλη εινια και σου κανουν και για ρς3 και για ταινιες
επόμενο βήμα να ροτισης ποσο κοστιζουν η λαμπες του προτζεκτορα παρε αφτον που θα ειναι φτηνότερη η λάμπα του πιθανων η λεντ να ειναι
πανη οθονη και βαση στηριξης μην αγωρασης
εγω τον εχω πανω σε ενα κομοδινο και βαραη πανω στο τοιχω άψογη είναι η εικόνα του μη μπεις σε περιτα εξοδα

Τον LG μάλλον θα πάρω αλλα βάριεμαι να τον περιμένω, θα κανω υπομονή.
Έχει LED λάμπα οπότε 30.000 ώρες ζωής..με μέσο όρο 4 ώρες τη μέρα συνολικά 20 χρόνια!Μια ζωή δηλαδή.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου ειλικρινα με βοηθησες.

Τον LG μάλλον θα πάρω αλλα βάριεμαι να τον περιμένω, θα κανω υπομονή.
Έχει LED λάμπα οπότε 30.000 ώρες ζωής..με μέσο όρο 4 ώρες τη μέρα συνολικά 20 χρόνια!Μια ζωή δηλαδή.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου ειλικρινα με βοηθησες.
:SFGSFGSF:συμφωνώ απόλυτα εκανες τη σωστη επιλογή και εγω αφτον θα επερνα :fahne90:καλο μουντιαλ φιλε

ευαχριστώ φίλε μου αλλα ελπίζω να μου ρθει ο προβολέας πριν τελειωσει το Mundial!

να εισαι καλα!

Καλησπέρα παιδιά και να με συγχωρείτε για την οποια ασχετοσύνη μου αλλα ειμαι καινουριος στο άθλημα...
Λοιπόν θα ήθελα τα φώτα σας, είδα πολύ και μ άρεσε ο epson s72(http://www.aboutprojectors.com/Epson-EB-S72-projector.html και φυσικα γιατι δεν ειναι καιρος για πολλα εξοδα και δεν εχω ξανασχοληθει με προτζεκτορες ηθελα να ξεκινησω με αυτον.
Θέλω να μου πείτε αν ειναι καλος και δευτερο και ποιο σημαντικό αν μπορω να συνδεσω το PS3..γράφει 1 x Component είσοδο αλλα το γράφει πάνω απο τη vga είσοδο(γραφει component video)...ετσι λοιπόν μπορώ να συνδέσω το ps3 μέσω component ώστε να πάρω 720p.
http://cgi.ebay.com/15P-VGA-HD15-RG...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19bbb7df4f
Με κάτι τέτοιο ή κάτι άλλο τουλαχιστον που ελπίζω να μου προτείνετε..
Helpάρετε ρε παιδιά να μπω και γω στο κόσμο σας.
Να προσθέσω ότι σίγουρα θα προτείνετε κάποιους αλλους προτζέκτορες αλλα γιατι ειμαι απο επαρχια και μονη λύση ειναι Κωτσόβολος και τετοια μόνο ο Epson s72 με εντυπωσίασε με τα οικονομικα δεδομενα πάντα.

Καλημέρα και από εμένα.
Η όλη σου σκέψη να μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι λάθος.
Σκέφτεσαι να αγοράσεις προβολέα με λόγο 4:3 και όχι 16:9 εν έτη 2010.
Επίσης αναφέρεις ότι ο προβολέας θα συνεργαστεί με PS3 και θες να του δώσεις 720ρ. Από την έξοδο component δεν μπορούμε να πάρουμε πάνω από 576p παρά μόνο από το HDMI.

Αγαπητέ Dikakom. Μπήκες στον κόπο να ζητήσεις συμβουλές από κάποιους που ξέρουν κάτι παραπάνω (θεωρητικά και πρακτικά) αλλά βλέπω ότι έχεις ''κολλήσει'' σε ένα μηχάνημα για δικούς σου λόγους.
Η διάρκεια ζωής της λάμπας είναι εξαιρετικός λόγος για την επιλογή ενός προβολέα ,αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος.
Τι να τις κάνεις 30.000 ώρες ξεθωριασμένης και θολής λειτουργίας - γιατί τέτοια εικόνα θα πάρεις σε πανί 80''. Αν δεις στα χαρακτηριστικά του Lg αναφέρει μέγεθος εικόνας 15'' - 80'' .Αυτά όμως είναι τα όρια!!!!! Η ικανοποιητική εικόνα σε αυτό το προβολέα θα είναι 40-50'' maximum. Στις 80'' δεν θα βλέπεις τίποτα. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.
Δεν είπε κανείς ότι η LG προβολείς δεν είναι καλοί.....δεν είναι ο συγκεκριμένος για την δουλειά που τον θες. Αυτού του τύπου οι προβολείς είναι πανάλαφροι και προορίζονται για προβολές στο ...πόδι .

Ευχαριστώ παιδιά που ανταποκριθήκατε.
Δεν αμφιβάλω ότι έχετε τρομερές γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Αλλά προφανώς οι πιο πολλοί απο σας έχουν απο ένα προβολέα που κοστίζει 2000ευρώ και πάνω με δυνατοτητες φοβερές και ειναι λογικό όταν ακουτε 800x600 αναλυση π.χ. να λέτε τι μα...ια παει να παρει αυτος.Ειναι λογικο και ανθρωπινο και το καταλαβαίνω.
Επίσης κάποιος μπορεί να πει, ρε φιλαρακι αν πας να ρίξεις 500-600 ευρώ καλύτερα να μην ασχοληθείς καθολου με το άθλημα...αλλα δεν ειναι ετσι παιδιά.Όταν έχεις ατελειωτο μπατζετ για τον οποιοδήποτε ειναι ευκολο να προμηθευτεί έναν καλό προβολέα, η δυσκολία ειναι με περιορισμένο μπάτζετ να παρεις το καλύτερο δυνατό!Μια τετοια απαντηση δεν έλαβα απο κανεναν.Απο τον τοσο καιρο που ψάχνω στο νετ και διαβαζω, ναι αν ειχα 100 ευρώ παραπανω θα επαιρνα τον BENQW600 δεν ειμαι χαζός.Εγώ θεώρησα ότι με ομολογουμένως το μικρό διαθεσιμο οικονομικό ποσο, ο LGακος είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά αυτά.Αν κάποιος το θεωρεί λίγο υποτιμητικό να ασχοληθεί με αυτην την περιπτωση ας μην ασχοληθει πραγματικά.
Αν κάποιος θέλει να βοηθησει αλλα χωρίς επικριτικό υφος ας το κάνει.Στα τελευταια 2 posts αισθανθηκα λίγο άβολα και "ντροπή" ότι θα με περάσουν για κανα γύφτο για αυτά που σας λέω.Στη συγκεκριμένη περίπρτωση μιλούν πολλοί απο θέση ισχύος όσων αφορά θέματα γνώσεων και χρημάτων και χάνουν την ευγενεια που μπορεί να τους διακρίνει.
Έμενα με έπεισαν αρκετά βιντεάκια του youtube
http://www.youtube.com/watch?v=nuKs4OVWN-0
http://www.youtube.com/watch?v=KOeQa4h3AkE&feature=related
Και πάρα πολλές κριτικές ότι ειναι best value for money αλλα δυστυχώς έπρεπε να ανατρέξω σε site του εξωτερικού.

Παρόλα αυτα σας ευχαριστώ ειλικρίνα που ασχοληθηκατε με οποιονδηποτε τροπο στο προβλημα μου.

Last edited: