epson tw-1000

loud09

New member
8 August 2011
20
Γεια σας, νομίζω ήρθε η ωρα να αντικαταστήσω την λαμπα στον επσον μου και θα χρειαστώ καποια καθοδηγηση και προτάσεις.

(ο λόγος που πιστευω ότι χρειάζεται αλλαγή είναι γιατί τον έχω σε λειτουργια από τον απρίλιο του 2007 και πλεον δεν υπάρχει τιβι στο σπιτι)

λύση 1: αλλαγή προτζεκτορα με μεταχειρισμένο - που πρέπει να έχει οπωσδήποτε lens shift - αυτή είναι η πλεον ακριβή λύση
λύση 2: αλλαγή λάμπας, από που όμως? τιμές βλέπω κοντά στο 500αρι ή εξωτερικό

αν ακολουθήσω την λύση 2 είναι ευκολο να την αλλάξω?

ευχαριστώ

Καλημέρα . Η αλλαγή λάμπας είναι πολύ εύκολη υπόθεση και γίνεται από τον κάτοχο του προβολέα και όχι από το service απαραίτητα.
Για την τιμή πρέπει να κάνεις κάποιο λάθος. Πριν 4-5 χρόνια η Epson είχε τις φθηνότερες λάμπες (ειδικά σε αυτή την κατηγορία ) .500 μου φαίνονται πάρα πολλά. Ψάξε λίγο καλύτερα ή πάρε στην Epson hellas να σου δώσουν κάποιον dealer τους.

Καλημέρα . Η αλλαγή λάμπας είναι πολύ εύκολη υπόθεση και γίνεται από τον κάτοχο του προβολέα και όχι από το service απαραίτητα.
Για την τιμή πρέπει να κάνεις κάποιο λάθος. Πριν 4-5 χρόνια η Epson είχε τις φθηνότερες λάμπες (ειδικά σε αυτή την κατηγορία ) .500 μου φαίνονται πάρα πολλά. Ψάξε λίγο καλύτερα ή πάρε στην Epson hellas να σου δώσουν κάποιον dealer τους.

οκ καλο να ξερω οτι μπορω να το κανω μονος μου, αλλα η τιμη που πηρα ηταν αρχικα απο μηχανη ευρεσης τιμων οταν πηρα τηλ μου ειπαν 260+ΦΠΑ που ειναι οκ

Υπάρχει και το ebay. Εγά άλλαξα την λάμπα στον TW700 με 60ε. Απλά ήταν σκέτη (εννοώ χωρίς το πλαστικό περίβλημα) και την άλλαξα μόνος μου.

Υπάρχει και το ebay. Εγά άλλαξα την λάμπα στον TW700 με 60ε. Απλά ήταν σκέτη (εννοώ χωρίς το πλαστικό περίβλημα) και την άλλαξα μόνος μου.

ευχαριστω ... το ειδα στο ebay απλα δεν ξερω πόσο ευκολο είναι το εγχειρημα ... αλλα αφου υπάρχει τουλάχιστον ενας που το εκανε αξιζει να προσπαθήσω ...

πότε καταλαβαινει κανεις οτι χρειαζεται αλλαγη η λαμπα?

ευχαριστω ... το ειδα στο ebay απλα δεν ξερω πόσο ευκολο είναι το εγχειρημα ... αλλα αφου υπάρχει τουλάχιστον ενας που το εκανε αξιζει να προσπαθήσω ...

Είναι πανέυκολο. Εαν θες πάρε μια ιδέα στο ytube. Η λάμπα χρειάζεται αλλαγή υποθέτω όταν αρχίσει και πέφτει η απόδοση του προβολέα.

Απάντηση: Re: epson tw-1000

Όταν έχει πέσει αρκετά η φωτεινότητα έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτή στο μάτι. Επίσης, η εικόνα ''πεπλιάζει'', χάνει αντίθεση και γίνεται φλατ.

Γνώμη μου πάντως είναι την λάμπα να την πάρεις με το housing της και όχι σκέτη. Σκέτη θέλει ψιλοαλχημίες για να μπει άσε που σίγουρα θα έχει φθαρεί και με τον καιρό το housing της λάμπας σου αφού την έχεις και χρόνια όπως είπες. Λάμπα μαζί με το housing απο μένα να πάρεις ακόμα και αν σου κοστίσει λίγο παραπάνω στην τιμή.

Γνώμη μου πάντως είναι την λάμπα να την πάρεις με το housing της και όχι σκέτη. Σκέτη θέλει ψιλοαλχημίες για να μπει άσε που σίγουρα θα έχει φθαρεί και με τον καιρό το housing της λάμπας σου αφού την έχεις και χρόνια όπως είπες. Λάμπα μαζί με το housing απο μένα να πάρεις ακόμα και αν σου κοστίσει λίγο παραπάνω στην τιμή.

Τι λες βρε φίλε ότι θέλει αλχημίες για να μπει; Έχεις αλλάξει ή στον αέρα το λες; 4βίδες είναι και κουμπωτή η λάμπα. Όσο για το housing που λες τι να φθαρεί, πλαστικό είναι.
Η άγνοιά μας είναι που έχει κάνει κάτι που μπορείς να το αλλάξεις με 60ε να το πληρώνουμε 250ε.

Καλο θα ηταν οι κατοχοι προβολεων απο τα παλια που ολο και καποια λαμπα θα εχουν αλλαξει, να μας πουν αν ειναι προτιμητεο ή οχι να αλλαζουμε τη λαμπα μαζι με το housing.

Καποιοι λενε σαφως οτι μαλλον στραβωνει το housing απο τις θερμοκρασιες και το βγαλσιμο/βαλσιμο λαμπας δεν ειναι παντα εφικτο.

Ισως στην τελικη να εχει να κανει και με τη μαρκα/μοντελο/ηλικια του προβολεα. (π.χ. ποιοτητα υλικων, να κραταμε το housing μονο στην πρωτη αλλαγη λαμπας που δεν εχει καταπονηθει πολυ, κλπ)

Καλο θα ηταν να εχουμε αποψεις περι αυτου του θεματος. (μιλαμε για αρκετη διαφορα κοστους)
Σαν νεος χρηστης προβολεα, γνωριζοντας οτι θα με απασχολησει και εμενα καποια στιγμη, θα ηθελα να μαθω απο τους γνωστες.

Μετα απο τοσα χρονια και αν εχεις αρκετες ωρες λειτουργίας τοτε θα χρειαστεις και καθαρισμα...
Ισως με την αλλαγη της λαμπας να μην δεις το ιδιο σημαντική διαφορα εαν δεν τον καθαρίσεις...

Απάντηση: Re: epson tw-1000

Τι λες βρε φίλε ότι θέλει αλχημίες για να μπει; Έχεις αλλάξει ή στον αέρα το λες; 4βίδες είναι και κουμπωτή η λάμπα. Όσο για το housing που λες τι να φθαρεί, πλαστικό είναι.
Η άγνοιά μας είναι που έχει κάνει κάτι που μπορείς να το αλλάξεις με 60ε να το πληρώνουμε 250ε.

Καταρχήν μίλα πιο ήρεμα δεν είμαι ο κολλητός σου ούτε φίλος σου να απευθύνεσαι σ'εμένα έτσι. Εδώ ανταλλάζουμε απόψεις ΗΡΕΜΑ με ωραίο τόνο και τρόπο και χωρίς υφάκι και ειρωνείες. Αν θέλω γίνομαι κι εγώ έτσι αλλά ξέρω και σέβομαι τους συνομιλητές μου.

Πάμε παρακάτω.

Απευθύνομαι ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον φίλο που ενδιαφέρεται για την λάμπα. Γνώμη μου και και το γνωρίζω κιόλας ότι πέρα ότι δεν είναι σε όλες τις λάμπες εύκολο να μπουν χωρίς το housing , χώρια που στο ebay μπορείς να πέσεις σε λάμπα imitation και εκεί να θέλει ακόμα περισσότερες αλχημίες, σαφώς και το housing επειδή ακριβώς αναπτύσονται πολύ μεγάλες θερμοκρασίες με τον καιρό εννοείται ότι φθείρεται και για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ στη θέση του θα έπαιρνα όλο το πακέτο. Προσωπικά δλδ θα ένιωθα πιο ήρεμος να έπαιρνα όλο το πακέτο καινούργιο ώστε να έχω τα καλύτερη δυνατή απόδοση.

Σαφώς και δεν είμαστε κολλητοί ούτε φίλοι. Εγώ θεωρώ ότι σου μίλησα ήρεμα και δεν νομίζω να σε ειρωνεύτηκα. Εσύ εξέλαβες έτσι την απορία μου, αν έχεις αλλάξει ποτέ λάμπα σε epson, γιατί η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Όσο αφορά στον σεβασμό απέναντι στον συνομηλητή το αφήνω ασχολίαστο.

εγώ έχω αλλάξει λάμπες και με το housing αλλά και σκέτη . Δεν ειναι καθόλου δύσκολη διαδικασία , αρκεί να μπει με τη σωστή φορά . Το θέμα όμως με τις no name λάμπες απο κίνα που έχουν και 50 - 60 ειναι οτι δεν ξέρεις ποσο θα σου κρατήσουν , αν σκάσουν η αν παίζουν σωστά στα χρώματα . Αλλα θα μου πεις αλλο να δώσεις 50-60 και άλλο 250

Μετα απο τοσα χρονια και αν εχεις αρκετες ωρες λειτουργίας τοτε θα χρειαστεις και καθαρισμα...
Ισως με την αλλαγη της λαμπας να μην δεις το ιδιο σημαντική διαφορα εαν δεν τον καθαρίσεις...
Σωστο κι αυτο . Πολυ βασικό το καθάρισμα των οπτικών μερών

ευχαριστώ πολυ για τις τοποθετήσεις ... ακομα κανω οικονομια αλλα μολις ειμαι ετοιμος θα μοιραστω και την εμπειρια ...

και μετά από σχεδόν 1 μήνα που έκανε να έρθει η λαμπα την έβαλα ήταν σχετικά εύκολο - περίπου 5 λεπτά και είναι ορατή η διαφορά κυρίως στο μαύρο. απλά πρέπει να την ρυθμίσω για να δω τα αποτελέσματα. πόσο θα κρατήσει δεν ξέρω αλλά σίγουρα άλλο 59 ευρώ άλλο 260+ΦΠΑ

Καλησπέρα παιδιά
Μήπως γνωρίζει κάποιος το συνδιασμό πλήκτρων που σε βάζει στο service menu του προβολέα?
Εδώ βλέπεις τα πάντα από πληροφορίες οι οποίες σημειωτέον δε μπορούν να σβηστούν με το reset, πχ τις πραγματικές ώρες τις λάμπας,
ακόμα και πόσες φορές έχει σβήσει ο προβολέας χωρίς σωστό τερματισμό
Δυστυχώς στο internet έψαξα αλλά δεν υπάρχει πουθενα. Επτασφράγιστο μυστικό? Στείλτε μου και pm
αν δε θέλετε να δημοσιοποιηθεί.
Ευχαριστώ