Epson TW-600: Τσαφ και ... τέλος!

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
800
...Και ενώ παρακολουθούσα την τελευταία σκηνή ενός έργου, ακούστηκε ένα "τσαφ!" (δυνατό) και ... σκοτάδι!

Πρέπει να τα 'φτυσε η λάμπα, έτσι, παίδες; Μετά από 4 χρόνια λειτουργίας τι περιμένεις; Ούτε και ξέρω πόσες ώρες είχε συμπληρώσει. Σήμερα ειδικά ήταν αρκετά χαμηλή η φωτεινότητα και τον έβαλα στο living room mode. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο αυτό.

Υπάρχουν ακόμα λάμπες γι' αυτόν; Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τη λάμπα για λίγο καιρό και αργότερα να πάω για άλλον προβολέα (προσωρινή οικονομική στενότης, βλέπετε).

Αξίζει η αντικατάσταση; Δίλλημα...

H ερώτηση είναι καλή, αλλά ο επιλογές έχουν και ~1Κ διαφορά στο κόστος...

πάντως και εγώ (έχω τον ίδιο, TW600) έχω πει ότι αν δεν τιναχτεί ο ίδιος (και όχι η λάμπα) δεν πρόκειται να τον αλλάξω...

Παίδες, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Θέλω να σιγουρευτώ ότι αυτό το "τσαφ" ήταν το τέλος της λάμπας κι όχι κάτι άλλο.

Προς το παρόν θα την αντικαταστήσω. Ελπίζω σε μερικούς μήνες να είμαι σε θέση να πάω για άλλον προβολέα.

Και πάλι ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Epson TW-600: Τσαφ και ... τέλος!

πάντως και εγώ (έχω τον ίδιο, TW600) έχω πει ότι αν δεν τιναχτεί ο ίδιος (και όχι η λάμπα) δεν πρόκειται να τον αλλάξω...

Kαι εγω το ιδιο... το προβολακι μια χαρα ειναι... (οσο εχει λαμπα):a0210:

Διάβασα στο εγχειρίδιο χρήσης του Epson TW-600 ότι η λάμπα του περιέχει υδράργυρο.

Αν η λάμπα έχει σπάσει, δεν είναι επικίνδυνη η αφαίρεσή της;

Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, αλλά, δεν ξέρω, μ' έπιασε ένας φόβος...

Διάβασα στο εγχειρίδιο χρήσης του Epson TW-600 ότι η λάμπα του περιέχει υδράργυρο.

Αν η λάμπα έχει σπάσει, δεν είναι επικίνδυνη η αφαίρεσή της;

Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, αλλά, δεν ξέρω, μ' έπιασε ένας φόβος...

Αληθεια τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση ? :grandpa:

Τι δεν κάνουμε είναι η ερώτηση... Δεν φρικάρουμε και συνεχίζουμε ότι σχεδιάζαμε να κάνουμε,με την απαραίτητη προσοχή στο τι θα έρθει σε επαφή με χέρια,μάτια,στόμα κτλ.
Χοντρά γάντια και γυαλιά προστασίας ποτέ δεν έβλαψαν.

Αν εσπασε η λαμπα μην κανεις γκαβακειους λεονταρισμους και πηγαινε τον για σερβις στην αντιπροσωπεια. Καλή η οικονομια αλλα ο καρκινος χειροτερος

Όταν άλλαξα τη λάμπα, υπήρχαν όντως μερικά μπιλάκια υδραργύρου. Με γάντια στα χέρια τα μάζεψα πολύ προσεκτικά με κολλητική ταινία για δέματα και τα πέταξα εξίσου προσεκτικά σε κατάλληλο κάδο. Αφού σιγούρεψα ότι η θέση όπου μπαίνει η λάμπα ήταν πεντακάθαρη, τοποθέτησα την καινούργια λάμπα και όλα λειτουργούν πια τέλεια. Ας ελπίσουμε πως δεν έκανα καμμιά σοβαρή παράλειψη.