Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Απάντηση: Re: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Μια διαφωνία μόνο ως προς τον όρο φυσικά όργανα. Ακουστικά όργανα είναι. Φυσικό μουσικό όργανο άλλο από τη φωνή δεν γνωρίζω.

O γρυλος ?? :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Ευχαριστω.
Αν μου επιτρεπεις, να αλλαξω 2 λεξεις στη φραση σου να μου πεις αν στεκει κι ετσι ?

"Τι είναι το dsp. Η τέχνη να χρωματίζεις το ηχητικό αποτέλεσμα του ηχολήπτη ώστε να του προσδίδεις χαρακτηριστικά φυσικότητας."

??

Όχι τα dsp μιμούνται τα χαρακτηριστικά κάποιου χώρου και όχι την φυσικότητα του γεγονότος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Όχι τα dsp μιμούνται τα χαρακτηριστικά κάποιου χώρου και όχι τι φυσικότητα του γεγονότος.

Νταξ, καταλαβα :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

O γρυλος ?? :flipout:

:flipout:

Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτά που θες να κάνεις με το μόνο φυσικό όργανο που είναι η φωνή, απλά δεν γίνονται σε live. Συνεπώς, όποιος το αγιοποιεί μάλλον του διαφεύγει κάτι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Τι είναι το hi end. Η τέχνη να χρωματίζεις το ηχητικό αποτέλεσμα του ηχολήπτη ώστε να του προσδίδεις χαρακτηριστικά φυσικότητας.

Ευχαριστω.

"Τι είναι το dsp. Η τέχνη να χρωματίζεις το ηχητικό αποτέλεσμα του ηχολήπτη ώστε να του προσδίδεις χαρακτηριστικά φυσικότητας."

??

Μας μπερδεψατε...... δηλαδη το high-end = dsp ??? :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Μας μπερδεψατε...... δηλαδη το high-end = dsp ??? :flipout:

Καμμια σχεση. Θεωρω πως ειναι ο στοχος. Τωρα πως θα φτασεις εκει ειναι αλλο καπελο :ernaehrung004:

Για το πάνω ή το κάτω στις ρυθμίσεις πάντως,αυτοί που ξεκινούν ας ρυθμίζουν προς τα κάτω.
(Μπας και σώσω κανα τουίτερ πασχίζω και μήπως και κρατηθεί το imd distortion χαμηλά,καταλάβατε οι έμπειροι... )

Τα υπόλοιπα τώρα είναι φιλοσοφικά.
Μπορεί κάποιος να επέμβει παθητικά στον χώρο;
Αν μπορεί,αυτό είναι και το καλύτερο.

Δεν μπορεί;
Ας βάλει Eq,dsp,κλπ.

Δεν τον αφήνει η high-end συνείδηση του ή οι παγιωμένες αντιλήψεις που έχουν προέλθει από άθλιες υλοποιήσεις;
Ας το κάνει μέσω καλωδίων,μαντζουνιών,κλπ.

Για όλους έχει ο γιαραμπής...

Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Για το πάνω ή το κάτω στις ρυθμίσεις πάντως,αυτοί που ξεκινούν ας ρυθμίζουν προς τα κάτω.
(Μπας και σώσω κανα τουίτερ πασχίζω και μήπως και κρατηθεί το imd distortion χαμηλά,καταλάβατε οι έμπειροι... )

Πολυ σωστα Σωκρατη, μα ελα που η "εξελιξη" τα θελει αλλοιως :a0210::a0210:

Και η επέμβαση στο χώρο Eq είναι. Και η μετακίνηση ενός ηχείου πάλι Eq είναι. Ό,τι μπορεί ο καθένας ας κάνει. Και τα δύο αν γίνεται. Υποτίθεται ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Και η επέμβαση στο χώρο Eq είναι. Και η μετακίνηση ενός ηχείου πάλι Eq είναι. Ό,τι μπορεί ο καθένας ας κάνει. Και τα δύο αν γίνεται. Υποτίθεται ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Συμφωνώ απολύτως.
Το ιδανικό είναι μια καλή μελέτη και φροντίδα του χώρου και μετά μικρορυθμίσεις όπου χρειάζεται.

Και για να μην πελαγοδρομούμε,αυτό δεν έχει σχέση με flat ή μη.
Προβλήματα διορθώνει,την καμπύλη την ορίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας μετά.
Αν κάποιος είναι μπασάκιας σαν εμένα πχ,δεν τον εμποδίζει κανείς να αφήσει ένα ομαλό,ομοιόμορφο φούσκωμα χαμηλά.

Αρκεί να το κάνει συνειδητά και με την γνώση πως θα απέχει κάπως από το όποιο σωστό.
Οι optimal καμπύλες υπάρχουν άλλωστε,τις έχουμε ποστάρει πολλάκις...

...βαλε και την αλλαγη καλωδιων μεσα να γινει σφαγη !! Ντρεπεσαι ? :flipout:

Τα έβαλα εγώ:
[...]
Δεν τον αφήνει η high-end συνείδηση του ή οι παγιωμένες αντιλήψεις που έχουν προέλθει από άθλιες υλοποιήσεις;
Ας το κάνει μέσω καλωδίων,μαντζουνιών,κλπ.

Που είναι το πρόβλημα,κακό είναι;
Αν κάποιος ξέρει να διαβάζει χαρακτηριστικά και δεν πάει στα τυφλά και τυχαία,θεμιτό είναι...

Τα έβαλα εγώ:

Που είναι το πρόβλημα,κακό είναι;
Αν κάποιος ξέρει να διαβάζει χαρακτηριστικά και δεν πάει στα τυφλά και τυχαία,θεμιτό είναι...

Πουθενα δεν ειπα οτι ειναι κακο. Αλλα ειναι κι αυτο dsp :ernaehrung004:

Πουθενα δεν ειπα οτι ειναι κακο. Αλλα ειναι κι αυτο dsp :ernaehrung004:

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να είναι είναι σχετικός με το αντικείμενο και να αυταπατάται περί αυτού...
Απλώς καταλαβαίνω πως κάποιοι προσπαθούν να μην προσθέσουν ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα και να το κάνουν μέσω των καλωδίων που έτσι κι αλλιώς θα είχαν.

Ατελές βέβαια και σε κάποιες περιπτώσεις τελείως τυχαίο και κοστίζει στην τελική σούμα πιο πολλά από μια καλή περιποίηση στον χώρο.
Περί ορέξεως όμως....
Τροχονόμοι δεν θα γίνουμε ούτε στο μυαλό ούτε στην τσέπη κάποιου.

Μπορεις να μας πεις δυο ιντερκοννεκτ η καλωδια ηχειων που ακουσες και τεσταρες και μπορουν να χαρακτηριστουν EQ's και πως τεκμηριωνεις την αποφαση οτι ειναι οντως EQ's ?
Δεν προσπαθω να σε αντικρουσω αλλα θελω πραγματικα την γνωμη σου.Προσωπικα εχω δοκιμασει μερικες χιλιαδες καλωδια , high-end και μη αλλα αμφιβαλλω οτι οι διαφορες που ακουσα ωφειλονταν σε μερικα picofarad/meter , η αμελητεες διαφορες αντιστασης / μετρο,και σιγουρα οσον αφρα το θεμα "φλατ" δεν ηταν ουτε μερα/νυκτα.Αλλου ηταν οι διαφορες.

Προσωπικα εχω δοκιμασει μερικες χιλιαδες καλωδια , high-end και μη αλλα αμφιβαλλω οτι οι διαφορες που ακουσα ωφειλονταν σε μερικα picofarad/meter , η αμελητεες διαφορες αντιστασης / μετρο.

Που οφείλονταν;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Μπορεις να μας πεις δυο ιντερκοννεκτ η καλωδια ηχειων που ακουσες και τεσταρες και μπορουν να χαρακτηριστουν EQ's και πως τεκμηριωνεις την αποφαση οτι ειναι οντως EQ's ?
Δεν προσπαθω να σε αντικρουσω αλλα θελω πραγματικα την γνωμη σου.Προσωπικα εχω δοκιμασει μερικες χιλιαδες καλωδια , high-end και μη αλλα αμφιβαλλω οτι οι διαφορες που ακουσα ωφειλονταν σε μερικα picofarad/meter , η αμελητεες διαφορες αντιστασης / μετρο.

Πανίκο έχεις δίκο για την πλειοψηφία.
Οταν όμως μιλάμε για κάτι τέτοιο;

Εq δεν είναι τέτοιο roll-off μετά τους 5000;
Προφανώς ένα σύστημα με βουνα στις υψηλές,θα το εκτιμούσε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Δεν προσπαθω να σε αντικρουσω αλλα θελω πραγματικα την γνωμη σου.Προσωπικα εχω δοκιμασει μερικες χιλιαδες καλωδια , high-end και μη αλλα αμφιβαλλω οτι οι διαφορες που ακουσα ωφειλονταν σε μερικα picofarad/meter , η αμελητεες διαφορες αντιστασης / μετρο,και σιγουρα οσον αφρα το θεμα "φλατ" δεν ηταν ουτε μερα/νυκτα.Αλλου ηταν οι διαφορες.

Ας το παμε λιγο διαφορετικα. Εφοσον εχεις δοκιμασει πολλα καλωδια κι ακους διαφορες, ασχετα απο που προερχονται και τι αλλαξε πραγματικα στην αλυσιδα, σημαινει οτι επηρεασες συχνοτικα (αφου το ακους) το αποτελεσμα. Αυτο, εγω τουλαχιστον, το λεω eq / dsp, οπως θες πες το.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Πανίκο έχεις δίκο για την πλειοψηφία.
Οταν όμως μιλάμε για κάτι τέτοιο;

Εq δεν είναι τέτοιο roll-off μετά τους 5000;
Προφανώς ένα σύστημα με βουνα στις υψηλές,θα το εκτιμούσε...
Ναι, αυτο ειναι eq σαφως.Εννοουσα ενα απλο καλωδιο χωρις προσθεσεις.......
Και οπως ειπα και πολλες φορες παλαιοτερα,δεν δεχομαι ουτε και το αδικαιολογητο κοστος των high-end καλωδιων.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και καλα ακριβα καλωδια,αλλα καπου ξεφευγει αδικαιολογητα για να το πω ευγενικα. :a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ας το παμε λιγο διαφορετικα. Εφοσον εχεις δοκιμασει πολλα καλωδια κι ακους διαφορες, ασχετα απο που προερχονται και τι αλλαξε πραγματικα στην αλυσιδα, σημαινει οτι επηρεασες συχνοτικα (αφου το ακους) το αποτελεσμα. Αυτο, εγω τουλαχιστον, το λεω eq / dsp, οπως θες πες το.

Ναι , συμφωνα με την δικη μου ακουστικη εκτιμηση ειναι περιπου οπως το λες. Απλα το αναφερω στην συζητηση , λεγοντας οτι οι τεχνικες διαφορες / μετρησεις δυο καλωδιων δεν ειναι τοσο δραματικες συχνοτικα οσο ειναι σε αλλα σημεια,οπως π.χ σε θεματα αρμονικων .Μετρησεις δεν θα δειξουν διαφορες συχνοτικα παρα μονον ισως σε παρα πολυ ψηλες συχνοτητες που θεωρητικα δεν επηρεαζουν το τι θα ακουσουμε τελικα.
Εχω μια σχετικη αποψη για τις διαφορες σε θεματα αρμονικων αλλα οχι κατι που εχω τεχνικη/επιστημονικη αποδειξη.