Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Είχα αγοράσει κι εγώ ένα EQ κάποτε το marantz EQ 515, πιστεύοντας ότι θα βελτιώσω τον ήχο του τότε συστήματος. Μόνο σε κατι παλιές κασσέττες και κάποια βινύλια έφερνε αποτέλεσμα. Η πιο αποτυχημένη αγορά σε συσκευή ήχου που έκανα ποτέ. Πραγματικά πέταξα τα χρήματά μου. Το άφησα πολύ καιρό παροπλισμένο και μετά το πέταξα στα σκουπίδια.

Απάντηση: Re: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Είχα αγοράσει κι εγώ ένα EQ κάποτε το marantz EQ 515, πιστεύοντας ότι θα βελτιώσω τον ήχο του τότε συστήματος. Μόνο σε κατι παλιές κασσέττες και κάποια βινύλια έφερνε αποτέλεσμα. Η πιο αποτυχημένη αγορά σε συσκευή ήχου που έκανα ποτέ. Πραγματικά πέταξα τα χρήματά μου. Το άφησα πολύ καιρό παροπλισμένο και μετά το πέταξα στα σκουπίδια.

Αν σου ξανατυχει κατι τετοιο, στειλτο στην ανακυκλωση καλυτερα.:ernaehrung004:

Και όχι μόνο, η μεγαλύτερη ικανοποίηση τις τότε εποχής ήταν να καταφέρεις μέσο του ισοσταθμιστή να κάνεις ένα αντίγραφο σε κασέτα που να μοιάζει στο αυθεντικό δίσκο βινυλίου που πολλές φορές ήταν και αυτός εξίσου χάλια.
Από εκεί και περά με ένα καλό σύγχρονο equalizer μπορείς να επιτύχεις ένα αποδεκτό flat αποτέλεσμα.
Το γεγονός ότι από τα studio αρκετά μεμονωμένα όργανα περνούν από ισοσταθμήστες και ρυθμιστικά τονικότητας είναι πολύ διαφορετική επεξεργασία από ότι θα την κάνετε εσείς στο σπίτι.
Ένα παράδειγμα, ποτέ δεν θα καταφέρετε όσοι την είδατε ξαφνικά ηχολήπτες, να βγάλετε τα treble από την φωνή του Βασίλη Καρά, και να αφήσετε ανεπηρέαστη την υπόλοιπη ηχογράφηση. :grinning-smiley-043

Ένα παράδειγμα, ποτέ δεν θα καταφέρετε όσοι την είδατε ξαφνικά ηχολήπτες, να βγάλετε τα treble από την φωνή του Βασίλη Καρά, και να αφήσετε ανεπηρέαστη την υπόλοιπη ηχογράφηση. :grinning-smiley-043
Οχι αυτο δεν μπορουμε να το κανουμε.
Μπορουμε ομως να ¨λειανουμε¨λιγο και με μετρο μια κακια ηχογραφηση με πριμα που ξυριζουν ή ενα ηχειο που "φωνασκει" στις μεσαιες.
Ξερω ξερω .....ας αλλαξω ηχεια.

Αααα ....αυτα τα διαολομηχανηματα εχουν και ενα αλλο κουσουρι.....εχουν και ενα κουμπακι που λεει by pass....αλλα εκει παει περιπατο η αγνοτητα του σηματος που περναει αγνο και αμολυντο απο σαραντα κυμματα:flipout:

Και για οσους δεν καταλαβαν ...ΝΑΙ εχω ψηφιακο eq και το φχαριστιεμαι κιολας:flipout::flipout:

Παιδιά πάντως μερικές φορές η λογική του Ηi – End θυμίζει Τζιχαντικό κράτος.

«Στην εικόνα επειδή υπάρχουν patterns καλά κάνουμε και ρυθμίζουμε επειδή έχουμε πρότυπα.»
Στον ήχο επειδή δεν υπάρχουν πρότυπα και ΔΕΝ ξέρουμε το σωστό, δεν πρέπει να ρυθμίζουμε γιατί μπορεί να χαλάσουμε το ..σωστό (που δεν ..ξέρουμε).
Επομένως αν κάποιος μετά από παιχνίδι με κάποιο καλό eq ακούσει καλύτερα , πρέπει να τα ακυρώσει όλα , γιατί ΠΙΘΑΝΟΝ να ακούει «λάθος».

Πάντως για να πω και την αλήθεια μου,αν είχα κάνα σύστημα να τονίζει συριστικά,θα είχε πέσει τέτοιο καλώδιο/DSP/μαξιλάρα στα τουίτ/eq στους 2500-4000 που θα τις έβρισκαν αρχαιολόγοι μετά από 1000 χρόνια.:flipout:

Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Πάντως για να πω και την αλήθεια μου,αν είχα κάνα σύστημα να τονίζει συριστικά,θα είχε πέσει τέτοιο καλώδιο/DSP/μαξιλάρα στα τουίτ/eq στους 2500-4000 που θα τις έβρισκαν αρχαιολόγοι μετά από 1000 χρόνια.:flipout:
Και αν ειχε τονισμενες μεσαιες???
Για πε κανα ματζουνι να μην μου παιρνει τ´αυτια....μαξιλαρι,σιτα,σφουγγαρι,φιλτρο καφε,πουλοβερ.....κατι σε αγνο υλικο τελος παντων:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Και αν ειχε τονισμενες μεσαιες???
Για πε κανα ματζουνι να μην μου παιρνει τ´αυτια....μαξιλαρι,σιτα,σφουγγαρι,φιλτρο καφε,πουλοβερ.....κατι σε αγνο υλικο τελος παντων:flipout:

Ποιες μεσαίες ακριβώς εννοείς;
Φωνές;Αντρικές ή γυναικείες;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

DSC00172.jpg

Το πανω πανω .....να το μουγγανω λιγο.....φωνασκει !!

(στ´αυτια μου ετσι....αλλοι μου λενε οτι ειμαι τρελλος:flipout:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

View attachment 107883

Το πανω πανω .....να το μουγγανω λιγο.....φωνασκει !!

(στ´αυτια μου ετσι....αλλοι μου λενε οτι ειμαι τρελλος:flipout:)

Ενα l-pad πριν το μεγάφωνο.
Μια αντίσταση 0.8ohm σε σειρά στο θετικό και μία 65 ohm παράλληλα θα σου κόψουν 1db.Μια χαρά θα είσαι.
Και χωρίς να πειράξεις εμπέδηση,κλπ.

(Οι παραπάνω τιμές είναι αν το μεγάφωνο είναι 8ωμο,έτσι; )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσκευές;

Ενα l-pad πριν το μεγάφωνο.
Μια αντίσταση 0.8ohm σε σειρά στο θετικό και μία 65 ohm παράλληλα θα σου κόψουν 1db.Μια χαρά θα είσαι.
Και χωρίς να πειράξεις εμπέδηση,κλπ.

(Οι παραπάνω τιμές είναι αν το μεγάφωνο είναι 8ωμο,έτσι; )

Ωχ....
Καλα δεν πειραζει ....κοβω στο eq τους 640 και μια χαρα ειμαι....ασε μην τιναξουμε κανα διαμερισμα στο αερα:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Equalizers-τι έγιναν αυτές οι συσ

Ωχ....
Καλα δεν πειραζει ....κοβω στο eq τους 640 και μια χαρα ειμαι....ασε μην τιναξουμε κανα διαμερισμα στο αερα:flipout:

Πιάνουν τα χέρια σου βλέπω...:flipout:

Παιδιά πάντως μερικές φορές η λογική του Ηi – End θυμίζει Τζιχαντικό κράτος.

«Στην εικόνα επειδή υπάρχουν patterns καλά κάνουμε και ρυθμίζουμε επειδή έχουμε πρότυπα.»
Στον ήχο επειδή δεν υπάρχουν πρότυπα και ΔΕΝ ξέρουμε το σωστό, δεν πρέπει να ρυθμίζουμε γιατί μπορεί να χαλάσουμε το ..σωστό (που δεν ..ξέρουμε).
Επομένως αν κάποιος μετά από παιχνίδι με κάποιο καλό eq ακούσει καλύτερα , πρέπει να τα ακυρώσει όλα , γιατί ΠΙΘΑΝΟΝ να ακούει «λάθος».

Δεν ξερω, μπορει να κανω λαθος, αλλα στον ηχο σαν προτυπο θεωρω το φλατ της "αλυσιδας".

Δεν ξερω, μπορει να κανω λαθος, αλλα στον ηχο σαν προτυπο θεωρω το φλατ της "αλυσιδας".

Το έχουμε ποστάρει πολλές φορές.

bandk.jpg

Το έχουμε ποστάρει πολλές φορές.

View attachment 107885

...καλα, δεν θα τα χαλασουμε για +-3db :a0210:

(το x που εχει απο πανω, ειναι να προστεθουν τα db που λεει ανα συχνοτητα οταν μετρας c weight ? )

...καλα, δεν θα τα χαλασουμε για +-3db :a0210:

(το x που εχει απο πανω, ειναι να προστεθουν τα db που λεει ανα συχνοτητα οταν μετρας c weight ? )

Ναι,χρειάζεται διόρθωση αναλόγως της μεθόδου.

(Δεν τα χαλάμε όχι για 3,ούτε για 13!:ernaehrung004: )