Ερασιτεχνική ταινία...ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

SuperTrunksZ

New member
4 February 2007
13
Παίδες καλώς σας ξαναβρίσκω μετά από καιρό...Ανοίγω αυτό το θέμα διότι ψάχνω απεγνωσμένα εξοπλισμό,για ερασιτεχνική ταινία που θέλω να γυρίσω μαζί με κάποια άλλα παιδιά...

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε μια σχετικά οικονομική λύση βιντεοκάμερας,που να γράφει σε ανάλυση dvd τουλάχιστον...Εγώ έχω στο μυαλό μου την Canon DC201,αλλα δεν ξέρω πόσο καλή είναι κλπ...Επίσης γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια βιντεοκάμερα με audio in jack για εξωτερική λήψη ήχου ???

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Νίκος...

Παίδες γνωρίζεται κατα πόσο πληρεί τις προυποθέσεις μου αυτό το μοντέλο;;;
pixmania.com/gr/gr/230820/art/canon/aeioaieuiana-minidv-mvx45.html

γεια χαρά..

το θέμα είναι κατά πόσο ερασιτεχνική θέλεις να είναι η ταινία σου. Αν προορίζεται για χαβαλέ, να την βλέπετε μόνοι σας κτλ, τότε το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια χαρα. Γενικά μιας και ανέφερες το "ποιότητα dvd" να ξέρεις ότι όλες αυτές οι mini-dv κάμερες αυτής της σειράς (εννοώντας όχι hdv), γράφουν στην ίδια ανάλυση, δηλαδή 720χ576. Από εκεί και πέρα παίζουν άλλα πράγματα ρόλο. Πάντως αυτη που αναφέρεις λογικά καλύπτει τις ανάγκες σας. (Αν σκέφτεσαι και το οικονομικό, ίσως και μια φτηνότερη λύση να αξιζει περιόσστερο, δεδομένου ότι πάλι τη δουλειά της θα την κανει με ελάχιστες διαφορές.)

Από εκεί και πέρα, με σωστή χρήση της κάμερας (κινήσεις, καδράρισμα), καλό φωτισμό και ίσως κάποιο colour correction να βγει μια καλη δουλειά.

κράτησέ μας ενήμερους..!

Και ντεκουπάζ και γκρουπάρισμα των πλάνων ανά θέση μηχανής, με τα γενικά πλάνα πάντα πρώτα μέσα στην ημέρα μιας και είναι τα πιο δύσκολα και απαιτούν τις περισσότερες δυνάμεις. Α, και αν θελετε και boom παρτε το τρίμετρο πτυσσόμενο κοντάρι για τα τζάμια και βάλτε εκεί το μικρόφωνο με χαρτοτέιπ. Και αν έχετε και φώτα, τότε μην ξεχάσετε οπωσδήποτε να έχετε μαζί και ξύλινα μανταλάκια για να στερεώνεται ζελατίνες και ριζόχαρτα, αλλά και για να κουνάτε τις παντιέρες.

Ευχαριστώ πολύ παίδες...Ναι,την ταινία σκεφτόμαστε να την κάνουμε ερασιτεχνική,αλλα έπειτα να την ανεβάσουμε μέσω τόρρεντ ή να την δείξουμε σε κανένα φεστιβάλ ερασιτεχνικού κινηματογράφου.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα χρησιμοποιήσουμε boom (είδε κανείς τον πανίσχυρο μεγιστάνα των νίντζα;-κατάφερε να τον ακούσει κιόλας -κακιούλα).

"Και φυσικά στήριξη σε τρίποδο, σχολαστική ρύθμιση του white balance πριν κάθε λήψη."

Ευτυχώς έχουμε στην παρέα έναν τρελαμένο με την φωτογραφία και τον έχουμε κάνει υπεύθυνο διεύθυνσης φωτογραφίας...

γκρουπάρισμα των πλάνων ανά θέση μηχανής,

Εκεί είναι το δύσκολο γιατί πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη η σκηνοθεσία...μήν υπάρχουν πχ χέρια που αλλάζοντας το πλάνο αλλάζουν θέσεις κλπ...:BDGBGDB55:

Last edited:
Αυτό που λες είναι το ρακόρ. Η τήρηση του ρακόρ είναι δουλειά του σκρίπτ.

Καλά εδώ ο σκηνοθέτης θα εκτελεί χρέη μοντάζ και προσθήκης εφέ οπότε χλωμό να έχουμε και σκρίπτ boy...:D :D :D

Είναι απλό. Το σκρίπτ πρέπει να είναι πάντα girl, για να μπορεί να βγει μαζί του το βράδυ μετά τα γυρίσματα, ο βοηθός σκηνοθέτη!:BDGBGDB55:
Σοβαρά τώρα, οι γυναίκες έχει παρατηρηθεί ότι ανταποκρίνονται άψογα σε δουλειές που απαιτούν λεπτομερή επιμέλεια και συγκρότηση. Μια τέτοια δουλειά είναι το σκριπτ. Μια άλλη είναι (ήταν να πούμε καλύτερα;...) η κοπή του αρνητικού.

Είναι απλό. Το σκρίπτ πρέπει να είναι πάντα girl, για να μπορεί να βγει μαζί του το βράδυ μετά τα γυρίσματα, ο βοηθός σκηνοθέτη!:BDGBGDB55:

Σωστός.Όταν ο σκηνοθέτης καβατζώνει την πρωταγωνίστρια,κάποια πρέπει να καβατζώσει και ο βοηθός...:operator: :operator: