Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Εχει καποια ιδιαιτερη ιστορια αυτο το αγαλμα ? Η απλα ειναι μνημειο στο αγνωστο αδεσποτο ? :)

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Αν κανείς δεν μένει ή δεν συχνάζει στην περιοχή της Κυψέλης ίσως να μην γνωρίζει, ότι μεταξύ άλλων, ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη είναι γνωστό μέρος σκύλο-συνάντησης. (Λόγω του ότι υπάρχει μια σχετική άπλα, μαζεύονται πολλοί φιλόζωοι που βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα) . Εκεί, βρίσκεται και το άγαλμα «Σκύλος» του γλύπτη Ευριπίδη Βαβούρη. Είχε τοποθετήθηκε στο τελευταίο παρτέρι της Φωκίωνος Νέγρη το 1940 χωρίς κάποια ιδιαίτερη αφορμή και έκτοτε έχει αλλάξει σημείο έκθεσης τουλάχιστον τρεις φορές. Ο γλύπτης το δημιούργησε έπειτα από ανάθεση του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, η συμπάθεια για τους σκύλους που αποπνέει το έργο δεν στερείται βάσης. «Ο πατέρας μου επέλεγε συχνά να ασχοληθεί με ζώα», αναφέρει η κόρη του καλλιτέχνη, Μαριλένα Βαβούρη, και συνεχίζει: «Για το Σκύλο χρησιμοποίησε ως μοντέλο ένα αληθινό κυνηγετικό. Είχε την ικανότητα να τα βάζει να ποζάρουν».

Πηγή: www.lifo.gr

PS είναι μνημείο στα ζωάκια.

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Υπάρχουν βέβαια και τα urban legends... πως ο σκυλάκος αυτός έσωσε κοριτσάκι απο διερχόμενο αυτοκίνητο κλπ κλπ.
Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει αλλάξει αναρίθμητες θέσεις ανα τα χρόνια, πάντα όμως στην Φ. Νέγρη.

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,785
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Re: Απάντηση: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

.

27/10/2017 ελευθερη σε Αθηναικο Παρκο

View attachment 145705

Eλευθερη .... οπως λεμε αδεσμευτη ? :rolleyes: ....
Kαλα κανει το καλο μου ... αλλα εχω την αμυδρα
οτι γινεται ΠΑΝΙΚΟΣ απο θαυμαστες, :LOL: σε καθε της εξοδο.

Θαυμαστες του ειδους της (... γιατι εχει και μενα που εχω πεσει στα πατωματα :love:)

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,286
Αθήνα
Re: Απάντηση: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

(Ακτινοβολει ολιγον βλεμμα αιλουροειδους .... η μου φαινεται ? :chinscratch:)

Μάνο αν ήταν έτσι το βλέμμα των αιλουροειδών, θα είχαν εξαφανιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, λόγω ασιτίας...
Μάλλον το ''σπινθηροβόλο'' βλέμμα των μηρυκαστικών θυμίζει (λόγω του ήλιου υποθέτω, μην προσβληθεί και ο Στέλιος). :D

Last edited:

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,298
Ελλαδα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έρχεται το λαμπραντοράκι μου

Μάνο αν ήταν έτσι το βλέμμα των αιλουροειδών, θα είχαν εξαφανιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, λόγω ασιτίας...
Μάλλον το ''σπινθηροβόλο'' βλέμμα των μηρυκαστικών θυμίζει (λόγω του ήλιου υποθέτω, μην προσβληθεί και ο Στέλιος). :D
γεια σου Διονυση Χρονια πολλα
-bye-