Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

Μάλιστα κάποιοι που εμπιστεύονται τα αυτιά του Θ τύπωσαν και πλακετούλες για να το φτιάξουν. Χοντρές διπλές και περιποιημένες...

Attachments

• 290920112286.jpg
    290920112286.jpg
    72.8 KB · Views: 200
  • 290920112288.jpg
    290920112288.jpg
    68.3 KB · Views: 186
Κατα τη γνωμη μου, αν μη τι αλλο, τα BC ειναι στο οριο τους και λιγο παραπερα.
Βαλε 556/546 η και μεγαλυτερα (2N5551/5401 η MPSA/MPSL)

Θεωρητικά είναι, ναι :D
Παίζουν καλύτερα από MPSA που δοκίμασα και πρακτικά δεν παρουσίασαν τίποτα.
Τα 556/546 θα δοκιμαστούν, το μόνο εύκολο. Νομίζω δεν είναι low noise.
Άλλη ιδέα?

Last edited:
Σκυλια!! Το μαρκα ειναι και απο που αγορασμενα?
Στον διαφορικο βαλε C για μεγαλυτερο hFE και για VAS δοκιμασε και MJE350 η BF471.

Μιάς και ο λόγος περί ορίων των BC έχω να πω πως αν άντεξαν στα stress tests με τις στάθμες και τ' ακούσματα του Θ...:grinning-smiley-043... τότε δεν παθαίνουν τίποτα...

Γι'αυτο προτεινα κατι σε TO126 που εχει καλυτερη απαγωγη θερμακρασιας.

Το τριμερακι (στον διαφορικο) με ανησυχει λιγο. Αν κανει π.χ. διακοπη ο δρομεας του (συνηθες φαινομενο), οι πολωσεις πανε περιπατο με οτι αυτο μπορει να σημαινει για το φορτιο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

Γι'αυτο προτεινα κατι σε TO126 που εχει καλυτερη απαγωγη θερμακρασιας.

Το τριμερακι (στον διαφορικο) με ανησυχει λιγο. Αν κανει π.χ. διακοπη ο δρομεας του (συνηθες φαινομενο), οι πολωσεις πανε περιπατο με οτι αυτο μπορει να σημαινει για το φορτιο.

Μα γι' αυτό και για πολλά άλλα έγραψα πως δεν το συστήνω.
Κάποιος θα μπορούσε να βάλει πιο μεγάλο trimmer παράλληλα με αντιστάσεις...

Σκυλια!! Το μαρκα ειναι και απο που αγορασμενα?
Στον διαφορικο βαλε C για μεγαλυτερο hFE και για VAS δοκιμασε και MJE350 η BF471.

Αν βρει. Έχω φάει όλη την ευρώπη. Το σακουλάκι που παράγειλα από έναν γερμανό στο ebay δεν ήρθε ποτέ.

Να κάνουμε ένα group buy από farnell, η οποία για 550 ή 60 δεν θυμάμαι, θέλει 15 ευρώ "προστιμο" ανα παραγγελία?
Αν πάρουμε καμμιά 200αριά μοιράζεται στα 8 λεπτά το ένα.

Για το vas τα αειθαλή BD τα δοκίμασες? υπάρχουν και σε έκδοση με υψηλό hfe, BD139/40-16

στην rs εχεις κοιταξη ;

τα τυπωμενα πολυ πρωτα ,πολυ καλη και η δουλεια στο κουτι αντε να το δουμε φτιαχμενο μεσα στο κουτι του

καλη συνεχεια

Re: Απάντηση: Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

Αν βρει. Έχω φάει όλη την ευρώπη. Το σακουλάκι που παράγειλα από έναν γερμανό στο ebay δεν ήρθε ποτέ.

Να κάνουμε ένα group buy από farnell, η οποία για 550 ή 60 δεν θυμάμαι, θέλει 15 ευρώ "προστιμο" ανα παραγγελία?
Αν πάρουμε καμμιά 200αριά μοιράζεται στα 8 λεπτά το ένα.

Για το vas τα αειθαλή BD τα δοκίμασες? υπάρχουν και σε έκδοση με υψηλό hfe, BD139/40-16

Δοκίμασα BD160 νομίζω, καλά, αλλά BC550/560 δεν είναι.
Ίσως ανορθόδοξη προσέγγιση σχεδίασης αλλά αφού ηχητικά είναι καλύτερα...

Απάντηση: Re: Ερχεται!!!!!!!!!!!!!

στην rs εχεις κοιταξη ;

τα τυπωμενα πολυ πρωτα ,πολυ καλη και η δουλεια στο κουτι αντε να το δουμε φτιαχμενο μεσα στο κουτι του

καλη συνεχεια

Ναι. Παράγγειλα και .. δεν ήρθαν! Δε με θέλει με τα C το πήρα απόφαση :bigcry:

τι c θες Κωστα?..550 η 560? πρεπει να χω καμια 50αρια..αν θες να δω.

Eυχαριστώ Σήφη για την προσφορά, έκανα μια τελευταία προσπάθεια με την RS, αν με ξαναγράψουν, θα σου πω να δεις.

Αυτή τη φορά τους πήρα και τηλ.
Δικαιολογήθηκαν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με το ονλάιν σύστημα και δεν είδαν την προηγούμενη παραγγελία.

παντως 2 φορες που παραγγειλα καποια υλικα απο rs ειχα αμεση ανταποκριση ελπιζω να μην χαλασαν και αυτοι

αλλα bc 550 & 560 νομιζω οτι μπορεις να βρεις παντου

παντως 2 φορες που παραγγειλα καποια υλικα απο rs ειχα αμεση ανταποκριση ελπιζω να μην χαλασαν και αυτοι

αλλα bc 550 & 560 νομιζω οτι μπορεις να βρεις παντου

Όχι C. B σίγουρα.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι.
Σε κάθε πλευρά της τροφοδοσίας (+ και -) του κάθε καναλιού έχουμε 3 πυκνωτές 6800uF. Ο πρώτος θα έχει πάνω του τις διόδους ανόρθωσης. Ο τρίτος θα είναι "καρφωμένος" στα FET εξόδου. Πρόκειται λοιπόν για μια γραμμή μεταφοράς με τερματισμούς στον πρώτο και τον τρίτο πυκνωτή η οποία όμως είναι δύσκολο να λυθεί με μαθηματικά. Ο μεσαίος κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο να τοποθετηθεί κοντά στον πρώτο, κοντά στον τρίτο ή κάπου στη μέση? Οι αποστάσεις είναι μικρές, της τάξης των 10cm αλλά ίσως έχει μια μικρή σημασία. Εγώ θα τον έβαζα κοντά στον πρώτο...