Έρχονται οι XM-L Daltons!

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,516
Δεν προλαβαινω να γραψω τωρα το εκιμενο αλλα παρτε ματι

webigp6833.jpg


http://img560.imageshack.us/img560/7121/webigp6837.jpg http://img89.imageshack.us/img89/9002/webigp6851.jpg
 
Re: Eρχονται οι XM-L Daltons!

ειμαι μπερδεμενος, δεν εχω αρκετα στοιχεια για πανω απο τα 300 για να βγαλω καλη καμπλθλη των μετρησεων μου...αν οντως τα 1100 ειναι 550 τοτε 1350 πρεπει να ειναι 650? Τραβα 2,75 αμπερ direct drive
 
Re: Eρχονται οι XM-L Daltons!

Λοιπόν… Η ιδέα είναι απλή… ένα XΜ-L P60 drop-in και μάλιστα έτοιμο στο οποίο θα άλλαζα την πλακέτα με αυτή… και μετά θα είχα την ευκαιρία να μεταφέρω το drop-in σε διάφορους φακούς.

Αν δεν κάνω λάθος η πλακέτα αυτή είναι ένας PWM Controller που συνδέεται με μια άλλη κανονική. Στην προκειμένη περίπτωση δουλεύει direct drive, απλά βγάζει τα Modes κάνοντας PWM.

Εύκολο, απλό μικρό με μόνο 2 ελαττώματα.
1. Είναι direct drive
2. Δεν δίνει direct drive στο 100%

Στην περίπτωση αυτή μετρήθηκαν μέχρι 2,9 Αμπέρ

Μετρήσεις


xmldropinmeasurements.jpg


Κάτοπτρα

Μέχρι στιγμής δουλεύει σχετικά καλα σε κάτοπτρο για XR-E, και πολύ καλά σε ένα για XP-E στο οποίο μεγάλωσα την τρύπα. Το ίδιο καλά δουλεύει και στον DBS με κάτοπτρο για XP-G επίσης ανοιγμένο….
(Μάλιστα κατά τις δοκιμές με XP-G το άνοιγμα ανέβασε τα Lumens 7%!)

webigp6837.jpg
webigp6851.jpg


Χρειάζομαι Βοήθεια…

Δεν έχω αρκετά στοιχεία για να κάνω συγκρίσεις και να βγάλω τα OTF Lumens..
Ποιο ακριβώς ποσοστό θα πρέπει να αφαiρέσω από τα emitter Lumens? 25, 30%? το πιστευεται οτι δεν ειμαι πια σιγουρος για τιποτα?
 
Re: Eρχονται οι XM-L Daltons!

Κώστα, εγώ για να μετρώ τα OTF, κάνω το εξής και φαίνεται να αποδίδει σωστά.
Πρώτα από όλα, δε χρησιμοποιώ ποσοστό για να υπολογίσω τα OTF από τα led lumen. Ο λόγος, επειδή τα OTF επηρρεάζονται από πολλούς παράγοντες, τη ποιότητα του ανακλαστήρα, το τζάμι, το σε τι εύρος του binning είναι το λέντ κτλ...
Κάποιοι φακοί, όπως ο lumintop td15(αυτός συγκεκριμένα είναι το μοντέλο βάσης μου, γιατί είναι review sample μετρημένο στα 335 OTF, ακριβώς το ίδιο κομμάτι), olight m30 και άλλοι, είναι μετρημένοι από άλλους χρήστες και θεωρείται πως τους έχουν μετρήσει σωστά. Οπότε, όταν έχω ένα άλλο φακό, με ceil bounce, στοχεύοντας στο ίδιο σημείο σε τοίχο από κοντινή(30cm) σταθερή απόσταση και υπό την ίδια γωνία, μετρώ την αντανάκλαση. Μου φαίνεται αρκετά αξιόπιστη μέθοδος και τα νούμερα που παράγονται συμβαδίζουν με το πόσο θεωρητικά περιμένω από το κάθε φακό.
 
Re: Eρχονται οι XM-L Daltons!

1. ναι ρε αλλα με τις μοντες και δεν ειναι ιδιες με κανεναν αλλον και δεν εχω και αλλους φακους για να συγκρινω.....ειμαι εκτος range

2. το ξερω εχω ηδη αλλα επελεξα αυτον γιατι περιμενα να μου δωσει πανω απο 2,8.....αφου αυτα περιπου επερνα με το MCE, με το MXL θα επερπε να ειναι περισσοτερα....αλλα δεν εκατσε

εξαλου τα εκτεθειμενα ηλεκτρονικα και το δυσκολο να βαλεις καλο ελατηριο ειναι ανασταλτικοι παραγοντες για τις χρησεις του...μην ξεχνας οτι θα βρισκεται σεε σωμα solarforce που ειναι πιο μακρυ.....οποτε αναγκαζεσαι να βαλεις spacer και ποτι κερδιζεις απο την μεγαλυτερη πιεση επαφης το χανεις με την μεγαλυτερη ηλεκρικη αντισταση (το δοκιμασα και το μετρησα)
 
Re: Eρχονται οι XM-L Daltons!

ναι....την μοντα του πρωτου αριστερα την εχετε ηδη δει....οι αλλοι τρεις παιρνουν απο μανα το Pull P60 dropins
 
Απάντηση: Eρχονται οι XM-L Daltons!

Καλησπερα,xm-l p60 drop in θα μπορω να το βαλω στον dereelight shorty?
 
Re: Απάντηση: Eρχονται οι XM-L Daltons!

ναι.....οπως και μα ολα τα αλλα...αλλα το ζητημα ειναι οτι τα ετοιμα κινεζικα ειναι για ΚΛΑΜΑΤΑ....

δεν θα το ελεγα γιατι δεν ειμαι σιγουρος για τις μετρησεις μου...αλλα αυτο που μετρησα 18 δολλαρια πριν το λυσω εβγαζε 600 λουμενς αλα με 50% απωλειες ρευματος = θερμοτητα!
α! θα χρειαστεις οπωσδηποτε IMR 16340
 
Re: Eρχονται οι XM-L Daltons!

Δυστηχως με τους Κινεζους εχομε βρει τον μπελα μας αλλα υπαρχουν και αρκετοι που ειναι πολυ καλοι επαγγελματιες!!