Ερείπια, παλιά πλινθόκτιστα ....

Re: Απάντηση: Re: Ερείπια....

Ιωσηφ και τα 4 σετ πανέμορφα, κάποιες θα μπορούσαν να μπουν άνετα σε έκθεση ! (κατά τη γνώμη μου)

Ετσι ετσι!!

Re: Ερείπια....

Ωραιες Ιωσηφ, μπραβο!

Φανταζομαι την Νικολ Κιντμαν να περιφερεται μεσα στα ερειπια σε κανα θριλερακι. ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ευχαριστώ πολύ, Θοδωρή και Δημήτρη.
Δημήτρη, δυστυχώς το μοντέλο μου δε πείστηκε να με ακολουθήσει, οπότε την επόμενη φορά θα αποταθώ στη Νικόλ!

Σήμερα είχε έφοδο στο Φιξ αλλά αυτά είναι για 20αρηδες που ούτε αυτούς όμως θα τους ενθάρρυνα να παν. Πολύ επικίνδυνα όχι μόνο πως γέρασα...
P3620510b.jpg

Σήμερα είχε έφοδο στο Φιξ αλλά αυτά είναι για 20αρηδες που ούτε αυτούς όμως θα τους ενθάρρυνα να παν. Πολύ επικίνδυνα όχι μόνο πως γέρασα...
View attachment 143786

επικίνδυνα λόγω κάποιας κατάρρευσης υλικών ή απο περιθωριακούς τύπους κτλ.?...θα με ενδιέφερε μια επίσκεψη σε τέτοιο χώρο...

Το συγκεκριμένο στέκεται ακόμη λόγω της καλής κατασκευής των τμημάτων και δαπέδων πριν να "εφευρεθεί" το μπετό. Ευτυχώς πολλά πατώματα είναι έτσι και σώζονται ακόμη.
Άλλα σημεία όμως στα οποία το δάπεδο ήταν ξύλινο, με τις οροφές να έχουν σαπίσει και καταρρεύσει έχουν σαπίσει και αυτά και όπου δεν έπεσαν θα πέσουν σύντομα. Συν κάποιες σάπιες ξύλινες σκάλες, συντρίμμια κτλ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθεις.

Δεν είναι θέμα να είσαι καλός στο παρκούρ (εγώ πήγα με όλα τα ορθοπεδικά που με έπιασαν μαζεμένα), αλλά να είσαι συνετός και εν τέλει και τυχερός. Έχω δουλέψει χρόνια σε βιομηχανικές κατασκευές και το ότι μπορεί να ξέρω που πατάω και να έχω συνηθίσει τις ανωμαλίες μόνο σε ένα ποσοστό μπορεί να βοηθάει. Ο κάθε ένας σκέφτεται τι θέλει και αναλαμβάνει ή όχι το ρίσκο.

Περίεργοι τύποι δεν νομίζω να κυκλοφορούν εκεί.

The Olympic Fall by Tryfon Karag, on Flickr

Χάλια κατάσταση.... Είμαστε τραγικοί σε αυτό το τομέα.

"Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη" - όταν σβήσαν τα φώτα όμως δεν ξανάναψαν ποτέ. Η Βαρκελώνη που εκμεταλλεύθηκε τους Ολυμπιακούς και "εκτοξεύθηκε" ΔΕΝ ελήφθη ως παράδειγμα...

Υ.Σ. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε που γκρινιάζω σαν κ@@@γερος, αλλά γεννήθηκα πριν 60+ χρόνια σε μια "άλλη" χώρα...

"Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη" - όταν σβήσαν τα φώτα όμως δεν ξανάναψαν ποτέ. Η Βαρκελώνη που εκμεταλλεύθηκε τους Ολυμπιακούς και "εκτοξεύθηκε" ΔΕΝ ελήφθη ως παράδειγμα...

Υ.Σ. Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε που γκρινιάζω σαν κ@@@γερος, αλλά γεννήθηκα πριν 60+ χρόνια σε μια "άλλη" χώρα...

καλές κάνεις και γκρινιάζεις. Όντως η κατάσταση από κοντά είναι άθλια. Επειδή πήγα προς τα μέσα δεν έχει μείνει ΤΙΠΟΤΑ. Οι πίνακες ξηλωμένοι, τα παράθυρα σπασμένα μέχρι και πόρτες έχουν πάρει.

Συνεχίζω την εγκατάλειψη με άλλη πονεμένη ιστορία.

Abandoned Airport by Tryfon Karag, on Flickr

Συνεχίζω με την γκρίνια...

-Μικρός 5-6 χρονών, με πήγαινε βόλτες στην ζώνη συντήρησης ο πατέρας μου - είχε φίλους. Θυμάμαι "καραβέλες", McDonel-Douglas κ.λ.π.
-Κ@@@παιδα 13-15 χρονών, μπαίναμε στην ανατολική μεριά της πίστας πίσω από το ανάχωμα, και "απολαμβάναμε" το ουρλιαχτό των κινητήρων όταν φουλάραν πριν αφήσουν τα φρένα.
-Αργότερα επισκεπτόμουν συχνά την αδελφή μου - εργαζόταν στις υπηρεσίες εδάφους.

Τέλος παρέλειψα τις μαγικές στιγμές επιστροφής στην αγαπημένη πατρίδα, όταν στην προσγείωση πέρναγαν μπροστά σου σε fast forward το Σούνιο, Λαγονήσι, η Ανάβυσσος, Βάρκιζα...

Τώρα περιμένουμε το ΕΚΑΣ να επιτρέψει την... "ανάπτυξη"

Χωρίς να έχω σχέση με την επιχείρηση (που πολύ θα το ήθελα δηλαδή), νομίζω ότι η Lamda Development θα κάνει και εδώ το θαύμα της, όπως έκανε και με την μαρίνα Φλοίσβου. Εαν φύγουν από την μέση ΚΑΣ, πολιτικοί, μεσάζοντες, συνδικαλιστές και κάθε λογής γνωστοί παρείσακτοι θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος της αναβάθμισης και της πραγματοποίησης της τεράστιας αυτής ελπιδοφόρας επένδυσης.

Απάντηση: Ερείπια....

:offtopic: To KAΣ.....δύσκολα φεύγει.....καθεστώς!
20 εκατοστά κάτω απο το χώμα που πατάμε και τα πάντα ανήκουν στην αρχαιολογική.......κι έπειτα έχουν να λένε την Πυροσβεστική στρεβλή!!:smash:

Το ΚΑΣ έβγαλε ότι το 50% της έκτασης ότι είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (κάθε τσαπιά και μια άδεια του ΚΑΣ δηλαδή), η δε Δασική υπηρεσία είπε ότι υπάρχουν 37 στρέματα δάσους. Μένουν να βαφτίσουν και τα κτίρια ιστορικά και διατηρητέα καθώς και κάμποσα στρέματα ως αιγιαλό και μερικά ακόμα ως περιβαντολοντικής σημασίας και θα καταντήσει το Ελληνικό εθνικό ερείπιο, σύμβολο ανικανότητας και απόλυτης καταστροφικής λογικής του κράτους & της γραφειοκρατίας. Είχαμε μέχρι τώρα την εγκατάλειψη, τις λεηλασίες, είχαμε το χάλι με τους πρόσφυγες θα το πάρουν χαμπάρι οι γύφτοι και θα το μετατρέψουν σε ένα απέραντο γυφτοχώρι και δεν θα μπορεί να κάνει και κανένας τίποτα.

Τόσα χρόνια (δεκαετιες) δηλαδή τα αεροπλάνα προσγειωνονταν κι απογειωνονταν σε ένα αρχαιολογικό δάσος !
Ένα τεράστιο μπράβο !
Σε όποιον εσείς νομίζετε !

Είναι πολλοί οι υποψήφιοι, από ποιόν να αρχίσουμε και σε ποιόν να καταλήξουμε...

Απάντηση: Re: Ερείπια....

Προφάσεις είναι όλα αυτά, το ΜΕΤΡΟ έγινε μέσα σε πλήθος αρχαίων στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ , άλλα αποκαλύφθηκαν και αξιοποιήθηκαν και άλλα τα έφαγε η μαρμάγκα, αν θέλουν να γίνει πραγματικά το έργο θα βρεθεϊ τρόπος. Το συγκεκριμένο νήμα δυστυχώς σε γεμίζει σκέψεις, αναμνήσεις, θλϊψη για την εγκατάλειψη σπουδαίων κτιρίων και εγκαταστάσεων, ας τα καταγράψουμε γιατί σε λίγα χρόνια μπορεί να μην υπάρχουν κάν μπροστά μας, όσο για την γκρίνια επόμενο εϊναι ότι μας έχουν καταντήσει όλους μας και ειδικά τους λίγο πιο μεγάλους, σαν το ζευγάρι των mapet show :grandpa:.

Last edited:

Όμορφες εποχές πράγματι θυμάμαι ότι έμαθα το σαλάμι τη μορταδέλα στο δημοτικό από συμμαθητή μου τι εποχές !! Όταν το μεροκάματο έφτανε να πληρώσεις τη ΔΕΗ και μόνο γιατί τότε υπήρχε δουλεία κάπως έτσι κτίστηκαν και οι πυραμίδες με δούλους. Άσχετο μα θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια.