Ερείπια, παλιά πλινθόκτιστα ....

Απάντηση: Ερείπια....

Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη , crop σε 4/3 ή σε τετράγωνο κάδρο φέρνει το μάτι πιο κάτω στο κυρίως θέμα που δεν είναι ο ουρανός που δρα συμπληρωματικά.

Εμένα πάλι ο ουρανός μου φέρνει κάτι σε υπερφυσικό!

Re: Ερείπια....

Ιωσηφ όλες καταπληκτικές!!! Κάνε "παιχνίδι"
για την τελαυταια πιστεύω λόγω γεωμετρίας, κλίσεων, και των συγκεκριμένων "ερειπίων" είναι πολύ δύσκολη λήψη κι όλο θα ψάχνουμε το ¨κάτι'"

Απάντηση: Re: Ερείπια....

Ξεχασμένο ημιτελές πολλά χρόνια (ξενοδοχειακό αυθαίρετο) σε παραλιακό θέρετρο της Αττικής και νήσων

107-0399_fix.jpg

Χαρακτηριστικό δείγμα του ελληνικού "κράτους", εκδίδεται άδεια - άγνωστο υπό ποιές συνθήκες - και μετά για κάποιους λόγους ακυρώνεται και μένουν τα μπετά να σαπίζουν εσαεί...

Αποστόλη πριν 30 χρόνια βάραγα σκοπιές στους Τοξότες και ξαναπήγα πάλι το Νοέμβρη όπου έκατσα ένα τριήμερο ...

Αποστόλη πριν 30 χρόνια βάραγα σκοπιές στους Τοξότες και ξαναπήγα πάλι το Νοέμβρη όπου έκατσα ένα τριήμερο ...

Επειδή κατάγομαι από την Κομοτηνή και το "Μπουκουβάλας" υπάρχει εκεί και μάλιστα σε 2 οικογένειες στη γειτονιά του πατρικού μου είπα μήπως και βγούμε κοντοχωριανοί :D

Μεγάλη η χάρη μας λοιπόν ! Δεν είχα ακουσει ξανά για Κομοτηνή και δεν ξέρω πόσες γενιές πίσω παει , παίζει πολύ Ηπειρο (από όπου είναι η καταγωγή μου και παει γενεαλογικά πολύ πίσω), Μάνη αλλά και Θεσσαλία όπου μετά την απά ελευθέρωση από τους Τούρκους.

Μάλλον κάποιος πρόγονος μου πεινάτε πολύ και φαίνεται έτρωγε πολύ ψωμόλαδο (Μπουκουβάλα: είναι καψαλισμένο ψωμί στη θράκα πασαλειμμένο με βουτηρο ή και βουτηγμένο στο φρέσκο λάδι):flipout:

Μπούκ είναι το ψωμί στα αρβανίτικα, από κεί βγαίνει και η μπουκιά!:grandpa:

Το γραψα αυτό με το καψαλισμένο ψωμί αλλά υπάρχει και η ετυμολογία : μπούκα< λατινικό bucca ή και ενετικό imbocco (είσοδος και στόμα) , που σημαίνει οτι οι πρόγονοι μου μάλλον πεινούσαν πολύ και βιάζονταν στο φαΐ : Μπουκου- βάλας (βάλω στο στόμα) :flipout:

b3QtPTx.jpg