Έρευνα αγοράς LCD τηλεόρασης!!

Κύριοι τι να πω... με εχετε αφήσει άφωνο.......άφησα το thread με 6 posts και στις 01:00 το βρίσκω με 19... :grinning-smiley-043 :firstprize:
Φυσικά και καταλαβαίνω πώς η λύση στο προβλημα μου είναι εμφανής. Πουλώ όσο όσο τη γυναίκα μου στο τοπικό νταβατζή για να μπορεσω να δω άνετα μια ταινία στη νέα 65" plasma μου.... ( χιουμορ που το εχω όμως)
Δύστηχώς κύριοι όπως και οι ίδιοι έχετε με τα λύπης ανακαλύψη ο κόσμος μας δε ειναι αγγελικα πλασμένος. Μού είναι αρκετά δύσκολο έως απίθανο να δαπανήσω ποσό πάνω από τα 2500 , ο στόχος μου είναι τα 2000 . Από την άλλη το σαλόνι μου είναι τετράγωνο οπότε ότι και να κάνω θα έχω την ίδια απόσταση θέασης. Η περίπτωση να βρίσκετε η lcd σε επιτραπέζια βάση και να μετακινείτε πιστεύω πως θα ήταν η καλυτερηέτσι ώστε να μειώνω την απόσταση στα 3-4 μέτρα.
Από την άλλη θα ήταν σε κάποιον εύκολο να μου δώσει μια γρήγορη επεξήγηση τον διαφορών μεταξύ LCD & Plasma ??? ή έστω ενα link να το ακολουθήσω. Γιατι εάν η plasma ήταν τοσο καλύτερες και φθηνότερες στις ίδιες διαστάσεις με τις LCD γιατι να αγοράζαμε LCD ?????
Στη περίπτωση παντως πληρωμής ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει το απαραιτητο "λαλα" οπότε βασίζομαι σε αυτο για να πετύχω καλύτερη τιμη.

:grinning-smiley-043

καλησπέρα Νάσο σε ευχαριστώ για το link , το διάβασα με προσοχή και παρατήρησα ότι τώρα πιά το χάσμα που υπήρχε μεταξύ της τεχνολογίας LCD και Plasma έχει εάν όχι εξαλειφθεί τουλάχιστον κλείσει αρκετα. Οι μόνες διαφορές που υπάρχουν είναι στη διάρκεια ζωής του πανελ ,στη φωτεινότητα , στη αναλυση . Το θέμα είναι η αγορα που θα κάνω πόσο καιρο θα αντέξει....??
Μη αγοράσω μια παροχημένη τεχνολογια και σε 1,5-2χρόνια κλαίω τα λεφτάκια μου.:damnyou: :confused: Πάντως έτσι όπως τα βλέπω από τη δική μου προόπτικη μάλλον θα επικεντρωθώ στις LCD και σε μεγέθη 40" με 42" εκτός εάν υπάρχει κάτι που είμαι τοοοοσοοο γκαβός και δε το βλέπω( ενοώντας ενναλακτικές προτάσεις )
Εδώ είναι που σηκώνει σοβαρή συζήτηση με μπύρες.

Κύριοι σας ευχαριστώ για τη πολύτιμη βοήθεια. Τελικά κατέληξα στην LG 42LC2R.
Θα παραγγελθεί σήμερα, και θα προσπαθήσω σας πληροφορήσω για ότι στραβό ή αξιοσημείωτο παρατηρήσω.

Υ.Γ. Μαζί με τη LG θα παραγγελθούν και τα DALI Concept 8 & Concept Center.

Φιλε ripclaw, καλησπερα -bye-

Επειδη ετυχε προχθες να παραγγειλουμε με ενα φιλο που παντρευεται την αντιστοιχη τηλεοραση, εχει βγει η LG 42LC3R, η οποια ειναι ακριβως ιδια με αυτη που λες οτι παραγγειλες, αλλα εχει 2 HDMI εισοδους, για να εισαι πιο πολυ καλυμμενος μελλοντικα.
-bye-

Καμμιά τιμή για τις 2? την lc2r την βλέπω στα 1700 ειναι ρεαλιστική η τιμή? και σε σχέση με την amoi? καμμιά κριτική?

Παιδια αφου ο φιλος αγορασε τηλεοραση (καλοριζικη ..!!!!) γινεται να ασχοληθουμε με τη δικη μου περιπτωση που μοιαζει με αυτη του φιλου? Λοιπον.. αποσταση θεασης 5,5 μετρα.
Για ταινιες θα βαλω προβολεα αλλα θα περιμενω να διαμορφωθουν ετσι οι τιμες ωστε να μπορεσω να αγορασω 1080p(αν δεν αντεξω την αναμονη θα παρω αναγκαστικα 720p). Οποτε ψαχνω για μια τηλεοραση που θα μπορω να δω πολυ καλο τηλεοπτικο σημα και στην οποια θα συνδεσω και nova . Αφου λοιπον εχουμε "λυσει" το θεμα των ταινιων εστω και με μια μικρη ή μεγαλη αναμονη , αποφασισα πως δε χρειαζομαι τηλεοραση 1080p για να βλεπω mega ή nova. Eτσι λοιπον θα στραφω σε μια χαμηλοτερη αναλυση hd ready. Επειδη θα ξοδεψω χρηματα για προβολεα θελω να δωσω οσο γινεται λιγοτερα για τηλεοραση 42'' γιατι παραπανω (46 ή 50)ανεβαινουμε οικονομικα. Δε με νοιαζει αν θα ειναι plasma ή lcd.Απο τη μια λεω plasma γιατι ειναι πιο φθηνες αλλα απο την αλλη με χαλαει η υψηλη καταναλωση ρευματος που εχουν. Ως μια καλη επιλογη πιστευω πως ειναι η panasonic plasma 42pv60e που εχει πολυ καλη εικονα (1700-1800 ευρω) αλλα θα ηθελα τις δικες σας προτασεις μηπως κατεβασουμε την τιμη με αλλη τηλεοραση ισαξιας ή καλυτερης επιδοσης στην εικονα..

με την ευκαιρια να κανω και μια αλλη ερωτηση που αφορα τα πανελ Hd ready.
εχουμε 1366χ768,1024χ768,1280χ720,1024χ1024. Ολα αυτα τα πανελ ειναι hd ready? τι μετραω για να καταλαβω ποια αναλυση ειναι καλυτερη? το γινομενο των pixel? το αν ενα πανελ εχει περισσοτερες pixels ανα γραμμη; αν εχει περισσοτερες γραμμες και οχι pixels ανα γραμμη? sorry αλλα εχω μπερδευτει με ολες αυτες τις αναλυσεις.

Και μια αλλη ερωτηση παιδια.. βλεπω σε διαφορα sites εταιρειων αλλα και σε e-shops παρουσιασεις τηλεορασεων με αναλυση π.χ. 1024χ768 και δεν αναφερει πουθενα το hd ready αλλα εχει σε παρεvθεση (hdmi).δεν ειναι δηλαδη hd ready αλλα εχει hdmi εξοδο απλα? τι σημαινει αυτο? μπηκα σημερα στο site της lg και ειδα το μοντελο 42PC3R αλλα πουθενα δεν αναφερει hd ready οπως το λεει για παραδειγμα στο αλλο μοντελο 42PC1RR. Και οι δυο ομως εχουν αναλυση 1024χ768. Μπορει καποιος να μου πει γιατι συμβαινει αυτο?

5,5 μέτρα απόσταση θέασης είναι πάρα πολλά για 37 ακόμα και για 42 ίντσες.
Έχω μια 50'' plasma LG, όποτε θέλεις πέρνα να τη δεις πως παίζει.
Θα δούμε τηλεόραση,dvd και HD προγράμματα από δορυφόρο.
Μένω στην Άνω Γλυφάδα.
Σημερινή τιμή κτήσης 2.800 .

Κύριοι (και Κυρίες), καλημέρα σας.
Από εχθές είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος μιας LG 42LC3R , ναι καλά ακούσατε
"LC3R" το "LC2R" καταργήθηκε και το περιεργό είναι πώς το μοντέλο άλλαξε τόοοσοο γρήγορα που δε υπάρχει ούτε στο επίσημο site της LG αλλά ούτε τα μαγαζιά στην Αθήνα ήξεραν την υπαρξή της. Το κατάστημα που την αγόρασα (Αποθήκη στο Στ. Αττικης) το έμαθε πάνω που έκανε την παραγγελία της 42LC2R.
Ακόμα δε έχει γίνει καμία ρύθμιση αλλά η εικόνα της είναι υπέροχη. Ακόμα και με τον αναλογικό δέκτη που έχει το τηλεοπτικό σήμα είναι αρκετά καλό. Τώρα όσο αφορά ποιότητα της εικόνας στις ταινίες DVD κατα τη γνώμη μου είναι Εξαιρετική!!! έπαιξα από αντίγραφα DVD τους εξής τίτλους Fantastic4 , Hero , The Incredibles , Star Wars III. Ειδικά στο The Icredibles η εικόνα ήταν αψεγάδιαστη. Για τα 1700Euro που μου στοίχισε :award: :award: :award: :Banane0: :grinning-smiley-043

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει που μπορώ να βρώ ρυθμίσεις για τη LG μου να κανει ενα reply.

Θα επακολουθήσουν και άλλες αναλύσεις για την LG 42LC3R.

Φιλε ripclaw καλορυζικη να ειναι.Επειδη την ψαχνω κι εγω εχουμε τεχνικα χαρακτηριστικα ετσι περιληπτικα?

Τελικα μολις απεκτησα κι εγω την εν λογω κυρια LG-42LC3R.Εντυπωσιακη!Αν καποιος φιλος μου εδινε ρυθμισεις θα μου εκανε τη ζωη πιο ευκολη..ευχαριστω

Σ'ευχαριστω φιλε μου.Βρησκω ακρη σιγα σιγα και μετα απο τις δοκιμες που θα κανω το σ/κ θα ανεβασω και φωτο.Βεβαια τις αποριουλες μου τις εχω

Παιδιά καλησπέρα. Μόλις γράφτηκα και ο λόγος είναι ότι θέλω τα φώτα σας για την αγορά TFT-LCD.
Διαθέτω ως 1500-1600euro και η αποσταση απο το πάνελ θα ειναι 3 μέτρα.
Προσανατολίστηκα προς τις 37" και πηγαίνοντας στα καταστήματα μου γυάλισε η Toshiba 37wl56p(γύρω στα 1600 euro) και θέλω τη γνώμη σας ή τις αντιρρήσεις σας .
Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα με ενδιαφέρει να έχει vga , 2 scart, svideo, και ότι άλλο εσεις προτείνετε για να είναι συμβατή στο μέλλον. Επίσης η ανάλυση να είναι πάνω από 1200x.... (για να είναι HD)
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη....
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την προσπάθεια σας....

Re: Απάντηση: Έρευνα αγοράς LCD τηλεόρασης!!

Γεια χαρα
Εισαι σιγουρος οτι ειναι η 37WL56 γιατι αν δεν ειναι η 66 μιλαμε για αρκετα παλιο μοντελο το οποιο δεν αξιζει καθως η WL66 ειναι και πιο φτηνη και αρκετα καλυτερη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έρευνα αγοράς LCD τηλεόρασης!!

Εαν υπάρχει χώρος , γιατί δεν προτίνετε την 50άρα SONY KDF-E50A11; ή κάποιες απο τις οπίσθιας προβολής; βγαίνω λίγο offtopic νομίζω ...

Φιλε ripclaw,επειδη ειμαι στα τελευταια σταδια αγορας τηλεορασης,μπορεις να μου πεις με ποια κριτηρια επελεξες την LG 42LC3R (lcd?) και οχι καποια 42'' plasma ας πουμε,της ιδιας εταιριας?Ευχαριστω.
Καλοριζικη παντως!!