Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Συγνώμη, μπερδεύτηκα και έγραψα το κρουστικό, αλλά εννοούσα το δραπανοκατσάβιδο.
Όμως από τις απαντήσεις κατάλαβα πως αυτά τα εργαλεία αξίζουν γενικά και είναι VFM :)
σας ευχαριστώ :)
 
αν δεν κανω λαθος παντως, το δραπανοκατσαβιδο αυτο ειναι βαρυ και τα 12βολτα τα θελουμε για να ειναι ελαφρια.
αν ζυγιζουν οσο και τα 18βολτα , δεν λεει...
 
Aκομα και το μικρο δραπανακι των 20 ευρω ειναι μια χαρα.
Παρ'ολο που δεν ειναι κρουστικο, με ενα καλο σετακι τρυπανια (Βοsch CYL5) θα ανοιξει εως 8μμ τρυπα σε τοιχοποιια και εως 6μμ σε μπετον.

αν δεν κανω λαθος παντως, το δραπανοκατσαβιδο αυτο ειναι βαρυ και τα 12βολτα τα θελουμε για να ειναι ελαφρια.
αν ζυγιζουν οσο και τα 18βολτα , δεν λεει...

Εχω ενα 12βολτο SDS της Bosch (UNEO) το οποιο ζυγιζει 1.3κιλα με την μπαταρια.
Αν και βαρυ για 12βολτο δραπανο ειναι το ελαφρυτερο SDS που υπαρχει και κανει παρα πολυ καλη δουλεια σε μπετον.

Εαν το 12βολτο Parkside ζυγιζει μεχρι 1.5 κιλο με μπαταρια, το θεωρω πολυ ελαφρυ για SDS.
 
  • Like
Reactions: KOSSTV
To αυριανό 12βολτο δραπανοκατσάβιδο το έχω πάρει πέρσι και μάλιστα σε 2 κομμάτια (1 για κάθε σπίτι) ενώ έχω και 4 12βολτες μπαταρίες (3 των 2ΑΗ και 1 των 4ΑΗ). Αν εξαιρέσει κανείς το θέμα του τσοκ που δεν πιάνει τα τρυπάνια σωστά κεντραρισμένα και τα στραβογυρνάει, κατά τα λοιπά τόσο σαν κατσαβίδι όσο και σαν δραπανάκι για απλά έως μέτριας δυσκολίας μαστορέματα (κυρίως σε ξύλο πχ που το έχω δοκιμάσει σε διάτρηση) είναι μια χαρά εργαλείο για τα λεφτά του, καλή ροπή για 12βολτο και γενικά δεν προδίδει εύκολα την αναμενόμενη αδυναμία του σε σχέση με ένα 12/20 βολτ. Οπότε από μένα ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει 12βολτες μπαταρίες, αξίζει και σαν πλήρες πακέτο στα 38 ευρώ, πόσο μάλλον σαν σόλο στα 20 όπου νομίζω ότι επιβάλλεται η αγορά του αν έχει κανείς ήδη μπαταρία αλλά όχι ανάλογο εργαλείο.
Για το μικρό SDS το σκέφτομαι σοβαρά κι εγώ, κυρίως επειδή έχω μπαταρίες αλλά όχι κάποιο SDS μπαταρίας, καθώς στα λεφτά του δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να το συγκρίνεις ενώ και οι ικανότητές του σε μπετό δεν είναι κακές από όσο είδα σε 2-3 βίντεο. Θεωρητικά αν θυμάμαι στα χαρακτηριστικά του το δίνουν για μέχρι 10 χιλ. μπετό, τιμή που είναι μάλλον αισιόδοξη, αν και στα 8 χιλ. που είναι το κλασικό μέγεθος για ούπατ μπετού για πολλές εργασίες, δεν έχει πρόβλημα και θα ανταπεξέλθει. Οπότε ο συνδυασμός φορητότητας και δυνατοτήτων/τιμής γέρνει χαλαρά υπέρ του, σαν εναλλακτική τρυπημάτων σε μπετό μέχρι 8 χιλ. όταν δεν υπάρχει δυνατότητα ρεύματος δικτύου. Σαν βάρος με τη μπαταρία των 2ΑΗ είναι κάτι λιγότερο από 1,6 κιλά σύμφωνα με την εταιρεία, τιμή μάλλον καλή.
Το τροχουδάκι των 20 ευρώ επίσης είναι must και ήδη το έχω δώσει παραγγελία σε συνάδελφο που θα στηθεί αύριο σε κατάστημα από τις 8 για να πάρει και για τον εαυτό του, μαζί με τροχουδάκια. Το αντίστοιχο της Bosch του οποίου λογικά είναι αντίγραφο το συγκεκριμένο, κοστίζει περίπου 3πλά χρήματα, οπότε όσο καλό κι αν είναι, για περιστασιακή χρήση το Parkside είναι σαφώς συμφερότερη λύση, ενώ δεν υπάρχουν κι εναλλακτικές για ανάλογο οικονομικό εργαλείο άλλης εταιρείας. Πέρσι που το έβγαλε την ίδια ακριβώς Πέμπτη του Μάϊου, έκανα το λάθος και πήγα σε κατάστημα την επόμενη μέρα (Παρασκευή) και δεν είχε μείνει ούτε ένα (τσίμπησα τότε το πρώτο 12βολτο δραπανοκατσάβιδο, και είχε μόλις 2-3 κι από αυτό).
 
Αν εξαιρέσει κανείς το θέμα του τσοκ που δεν πιάνει τα τρυπάνια σωστά κεντραρισμένα και τα στραβογυρνάει
Αυτό είναι βαρύ ελάττωμα. Αν προσπαθήσεις να τρυπήσεις σίδερο με λεπτό τρυπάνι (π.χ 2mm) θα σπάσει (το τρυπάνι).
 
Οντως βαρυ ελατωμμα εαν υσχιει....
Περιστασιακη η χρηση του αλλα κανει ομως δουλεια...

Οσο για το 12v τροχουδακι αξιζει με το παραπανω ειδικα σε τετοια τιμη εαν εχει καποιος ηδη μπαταριες....
 
Το 12V δραπανοκατσάβιδο το έχω περίπου πέντε χρόνια τώρα και είναι το εργαλείο που είναι πάντα δίπλα μου.
Θα πάρω άλλο ένα με σετ μπαταρία -φορτιστή και θα μετατρέψω και το παλιό να ταιριάζει με τις X12V μπαταρίες αλλά και την μπαταρία του παλιού η οποία ακόμα αντέχει.
Το χρησιμοποιώ σαν κατσαβίδι κυρίως γιατί στις ξυλοκατασκευές δεν θέλω πολύ δύναμη στο βίδωμα και όπου χρειάζεται περισσότερη βάζω το 18V παλμικό ή την τελειώνω με το χέρι και για τρύπημα το 18V κρουστικό ...θέλω λοιπόν άλλο ένα για να έχει επάνω το μπίτ για το άνοιγμα της τρύπας να χωνεύει το κεφάλι της βίδας.
Νομίζω ότι για τα καθημερινά βιδώματα-ξεβιδώματα είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για εμάς τους αστείους μάστορες που δεν χρησιμοποιούν την 12V σειρά της Bosch ;)

Το θέμα στραβοπιασίματος δεν μου έχει τύχει ποτέ και νομίζω ότι είναι καθαρά θεωρητικό. :cool:
 
@osatosa Τι εννοείς 'θεωρητικό';
Εγώ καταλαβαίνω ότι είναι θέμα τύχης, σε κάποιους (lazarefa) τυχαίνει στραβό τσοκ και σε κάποιους ίσιο (osatosa).
 
λοιπον εγω θα πω κατι αλλο....μηπςω να απς σε κατι μικροτερο?
λογικα την αλλη εβδομαδα θα το φερει και εδω.

την αξιολογηση του εργαλειου θα στην πουν τα αλλα παιδια και ο χιωτης

Το θέμα στραβοπιασίματος δεν μου έχει τύχει ποτέ και νομίζω ότι είναι καθαρά θεωρητικό. :cool:
και το δικο μου 12βολτο (παλιοτερο μοντελο με αφαιρουμενο τσοκ) και αυτο εκκεντρο ειναι...καθε φορα που τα φερνει ολο και καποιος το αναφερει
 
  • Like
Reactions: nikfor
@osatosa Τι εννοείς 'θεωρητικό';
Εγώ καταλαβαίνω ότι είναι θέμα τύχης, σε κάποιους (lazarefa) τυχαίνει στραβό τσοκ και σε κάποιους ίσιο (osatosa).
Δεν είπε ο Λάζαρος για στραβό τσοκ..... είπε ότι ξεσφίγγει και μπορεί να πιάσει το τρυπάνι στραβά ...εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα και είπα "θεωρητικά" γιατί και εμένα ξεσφίγγει καμιά φορά αλλά το ξανασφίγγω προσέχοντας να μην πιάσει το τρυπάνι στραβά.
Βασικά όμως είπα ότι το χρησιμοποιώ για κατσαβίδι για τον λόγο δηλαδή που είναι κυρίως κατασκευασμένο

Εγώ λέω για αυτό που έχω και το οποίο δεν έχει αφαιρούμενο τσοκ τώρα όσον αφορά το θέμα "έκκεντρο" στα τσοκ αυτό καλό είναι να το βλέπεις στην πράξη και όχι με το μάτι γιατί ακόμα και τα ποιο ακριβά εργαλεία με ένα τρυπάνι επάνω σε ξεγελάνε στο μάτι.
 
Last edited:
Βασικά το Λιντλ έχει το καλό ότι μπορείς να το πάρεις, να το δοκιμάσεις κι αν είναι στραβό να το επιστρέψεις για να σου δώσουν άλλο ή να πάρεις τα χρήματά σου πίσω.
 
  • Like
Reactions: KOSSTV
μηπως περασε κανενας αθηναιος απο κανα λιντλ πριν λιγο ?
συνηθως τεταρτη απογευμα βγαζουν εκει το νεο φυλλαδιο πρωτου το βαλουν ηλεκτρονικα κατα τις 3 το πρωι
 
Νικόλα το πήρα εγώ το νέο φυλλάδιο το μεσημέρι σήμερα. Δεν έχει κάτι σε αμιγώς εργαλεία. Μόνο εποχιακά-καλοκαιρινά. Πρόσεξα μέσα στα πολλά μια ηλεκτρική τρόμπα για μπάλες, στρώματα θαλάσσης κλπ στα 6,99 ευρώ. Την έχει σε 2 παραλλαγές. 1 στα 220 βολτ και 1 σε 12 από αναπτήρα αυτοκινήτου.

Σε ότι αφορά το τσοκ του 12βολτου δραπανοκατσάβιδου που ανέφερα νωρίτερα, αυτό που εννοούσα είναι ότι τα 3 "βαρελάκια" που έχει στο εσωτερικό του και πιάνουν το τρυπάνι δεν ξεκινάνε από την ίδια νοητή απόσταση από το κέντρο να προσεγγίζουν το τρυπάνι, με συνέπεια όταν το πιάσουν, αυτό να μην βρίσκεται στο νοητό κέντρο του τσοκ, οπότε περιστρέφεται παράκεντρα σε σχέση με τον άξονα περιστροφής του εργαλείου.
 
  • Like
Reactions: nickolas and nikfor
μερσι!
δηλαδη λαζαρε οταν σου εχει σφιξει το τρυπανι, η μια απο τις τρεις "γλωσσες" ειναι λιγο πιο μπροστα απο τις αλλες?
 
Ακριβώς αυτό Νικόλα. Αν θυμάμαι καλά οι 2 από τις 3 "γλώσσες" είναι κατά τι πιο μπροστά από την τρίτη, οπότε όταν συναντηθούν για να αγκαλιάσουν το τρυπάνι δεν βρίσκονται σε ίσες αποστάσεις από τα άκρα κι έτσι το πιάνουν έκκεντρα.
Στο δεύτερο τρυπάνι είναι σχεδόν ανεπαίσθητο αυτό. Ο λόγος που δεν τα επέστρεψα είναι βασικά το ότι τα ήθελα περισσότερο για βίδωμα/ξεβίδωμα όπου δεν με επηρεάζει αυτό και δευτερευόντως ότι από όσο ξέρω πολλά από τα δράπανα του Λιντλ έχουν το ίδιο θέμα οπότε για 20 ευρώ δεν νομίζω ότι άξιζε η διαδικασία του πήγαινε-έλα στο κατάστημα μέχρι να πετύχω το σωστό τσοκ.
 


Πολλά δραπανοκατσαβιδο το έχουν αυτό η από κατασκευαστικό λαθος η από το παθαίνουν από λάθος χειρισμό....
Στο παλιό και πρώτο του lidl που είχα προ 5ετιας έτσι πήγαινε....και όσο και εάν προσπάθησα να το αναφέρω τίποτα δεν έγινε..θεωρώ ότι είναι βασικό πρόβλημα που εν καιρό επιδυνωνεται...
Εξάλλου με 20 ευρω παιρνεις άλλο...και ξενοιαζεις από άσκοπες δαπάνες με Bosch εργαλεία...:)