Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κωστή τα οφιοειδή πόσο εύχρηστα είμαι με στέλεχος sds;
Θα περίμενα να έχουν κυλινδρικό στέλεχος για να είναι εύχρηστα με κλασικά δράπανα που είναι και πιο ελαφριά.
Ειναι εύχρηστα εάν χρησιμοποιηθούν με sds μικρης δυναμης...π.χ. με 1-1,5 joule ώστε να υπάρχει έλεγχος της δύναμης του εργαλείου.

Νικόλα με τα οφιοειδη μπορείς να ανοίξεις εύκολα τρύπα σε πολύ παχύ/!πλατος ξυλο...
Έχουν και καθαρότερο τρύπημα από του φτερου...

• Like
Reactions: nickolas
Νομίζω πως έχουμε πει στο παρελθόν πως αυτό το κάθετο δράπανο δεν αξίζει, γιατί, καθώς ρίχνει τις στροφές ηλεκτρονικά ρίχνει και την ροπή του.
Δηλαδή δεν είναι σαν τα άλλα που αλλάζεις τροχαλίες για να μειωθούν οι στροφές, οπότε η ροπή μένει σταθερή.

Δεν είμαι σίγουρος 100% όμως. Ίσως να κάνω λάθος. Αν ξέρει κάποιος λεπτομέρειες ας μας διαφωτίσει.

ισχυει οτι χανει δυναμη καθως ριχνει τις στροφες, ομως το συγκεκριμενο εχει ενα συστημα οπου οταν βρισκει ζορι, αυξανει τη δυναμη του ηλεκτρονικα!
σιγουρα το εχει ο νικολας (osatosa)
το ιδανικο εργαλειο ειναι το ακριβοτερο με τις 2 ταχυτητες και την οθονη lcd , που ειναι αντιγραφο του μπος, δεν το εχει φερει ομως ποτε στην ελλαδα.
στα 60 ομως ευρω παιδια, το εργαλειο ειναι πολυ καλο!
εγω παρολο που εχω 2 δραπανα μεγαλα του λιντλ με ρυθμιζομενες στροφες, 2 ταχυτητες και 1100 w, το ενα σε βαση για τρυπημα, το συγκεκριμενο το λιγουρευομαι :)

• Like
Reactions: enduras1
ισχυει οτι χανει δυναμη καθως ριχνει τις στροφες, ομως το συγκεκριμενο εχει ενα συστημα οπου οταν βρισκει ζορι, αυξανει τη δυναμη του ηλεκτρονικα!
σιγουρα το εχει ο νικολας (osatosa)
Το ότι ρίχνει τις στροφές στην αρχή είναι πολύ χρήσιμο γιατί βοηθάει να μην κλωτσήσει το τρυπάνι στην αρχή της τρύπας ...μετά αυξάνει κανονικά στις στροφές που χρειάζεται.
Όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει δεν έχω κάποιο πρόβλημα ...και είναι και όμορφο παναθεμάτο.... :cool:

• Like
Reactions: nickolas and nikfor
Το ότι ρίχνει τις στροφές στην αρχή είναι πολύ χρήσιμο γιατί βοηθάει να μην κλωτσήσει το τρυπάνι στην αρχή της τρύπας ...μετά αυξάνει κανονικά στις στροφές που χρειάζεται.
Όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει δεν έχω κάποιο πρόβλημα ...και είναι και όμορφο παναθεμάτο.... :cool:
Σύμφωνώ και ‘γώ, δουλεύει καλά όπως το περγράφεις.

Κι έλεγα ότι θα την βγάλω χωρίς αγορές Parkside αυτόν το μήνα :giggle:
€60 πάντως για κάθετο δράπανο 710w είναι απίθανη τιμή.
Βεβαια πιθανόν να το ξεπουλάνε για να φέρουν το πιο εξελιγμένο μοντέλο του.
Μάλλον θα την αρπάξω την ευκαιρία στα €60

πάντως κάποια βιντεο ριβιου δείχνουν γενικά κακή απόδοση:

στο μέταλο φαίνεται να γονατίζει πολύ ασχημα:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και από μετρήσεις δείχνει ότι είναι μόνο 300W αντί για 710:
(που βγάζει κάποιο νόημα γιατί είναι μικρότερο σε μέγεθος από το παλιό των 500W)

• Like
Reactions: lazarefa
Με 60 ευρω(!!!) δεν περιμενει κανεις να αγορασει το δραπανο που η Parkside προσπαθει να αντιγραψει, το Bosch PBD40.
Παντως οι μετρησεις σε watt που ειχα κανει πριν αρκετα χρονια στο Bosch δεν θυμαμαι επισης να ξεπερασαν τα 300watt σε ζορι, στην πρωτη σκαλα.

Το μοτερ του Parkside προφανως ειναι και αυτο ..budget και δεν εχει ροπες χαμηλα, αρα ουσιαστικα λιγο αχρηστο στην χαμηλη ρυθμιση.
Η λυση -που δεν ειναι ακριβως λυση- ειναι να δουλευεται σε υψηλοτερες στροφες. Παντως δουλεια γινεται.

Nα πω οτι το Bosch ανοιγει 70μμ τρυπα με το αντιστοιχο forstner, στις 200 στροφες χωρις κανενα απολυτως θεμα... Πληρης ροπη στις χαμηλες στροφες.

Για να ειμαστε αντικειμενικοι να πουμε οτι το συστημα αυξομειωσης του υψους ειναι απιστευτα βολικο (τελεια αντιγραφη του Bosch), οπως επισης ο ρυθμιστης βαθους και ο σφιγκτηρας που κραταει κατω το αντικειμενο προς διατρηση. Μεγαλη δουλεια η ηλεκτρονικη ρυθμιση στροφων, το καλυτερο χαρακτηριστικο για ενα κολωνατο κατα τη γνωμη μου. Για το τσοκ δεν εχω αποψη, ακουω ομως οτι δεν εχει προβλημα.
Τελος να πω οτι ο λεβιες στο πλαι που κατεβαζει το τρυπανι ειναι πιο λειτουργικος απο τον στρογγυλο/ροδα του Bosch! :)

Mε αλλα λογια, τα 60 ευρω που ζηταει αυτο το εργαλειο ειναι πολυ λιγα για αυτα που δινει, παρ'ολη την αδυναμια του μοτερ.

Last edited:
Έγω που το εχω χρησιμοποιήσει αρκετά μπορώ να πώ οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σίγουρα θέλει κάποιες διορθώσεις (laser και κάθετος μηχανισμός) ακολουθώντας το παρακάτω βιντεο του Ιταλού και όλα μέτα μια χαρά. Το τσόκ είναι οκ.

Επίσης έχει βγεί νέα έκδοση!!! χωρίς προβλήματα πλέον με μεγαλύτερη βάση και πιο ωραίο λεβιέ, η ptbm 710b2 αλλά προφανώς θέλουν να σκοτώσουν ότι περίσσεψε απο την παλιά!

Σε γενικές γραμμές όμως για περιστασιακή ερασιτεχνική χρήση είναι πολύ καλό και μπορώ να πώ προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτή η αυξομείωση στροφών που κάνει γιατί καταλαβαίνω πότε ζορίζεται το μηχάνημα ειδικά η διάτρηση σε μέταλο. Αν το θέλετε να ανοίγετε επαγγελματικά τρύπες αστεμάτητα για μεντεσέδες πχ μπορεί να σας εκνευρίσει.

ΤΖΑΜΠΑ είναι για 60ε!!!

Σημαντικές πληροφορίες και απόψεις!
Όπως κι αν έχει το συγκεκριμένο εργαλείο το αξιολογώ με βάση την τιμή του και βλέποντας ότι ακόμη και στα διπλά χρήματα δεν μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο κρίνω ότι τα €60 για εμένα τα αξίζει.
Επιπλέον, το χαμηλό βάρος του με εξυπηρετεί μιας και δεν θα έχει μόνιμη θέση αλλά θα μετακινείται ανάλογα τις ανάγκες.
Για να κάνω κάποιες κάθετες τρύπες που με την κλασική βάση δεν μπαίνω στον κόπο να τις κάνω αφού δεν έχει καμία σταθερότητα θα με εξυπηρετήσει πιστεύω.

Γιώργο κάνε αυτό που εσύ θεωρείς καλύτερο.
Η Parkside υπάρχει για να μπορούμε όλοι εμείς οι ερασιτέχνες να αγοράσουμε όσο γίνεται περισσότερα εργαλεία που θα καλύψουν έστω και υποφερτά οποιαδήποτε εργασία προκύψει.
Πότε δεν θα κάτσω να δω βιντεάκια στο youtube για να αγοράσω κάποιο εργαλείο που χρειάζομαι γιατί δεν ξέρω τι πραγματικά "βαράει" αυτός που το ανεβάζει.
Δεν είναι όλοι σαν τον Μιχάλη και τον Άγγελο που ανεβάζουν αξιόπιστα διερευνητικά τεστ εργαλείων. :cool: (y) :D

Εαν δεν είχα πάρει την βάση της Wolfcraft για το δραπανο της Stanley θα το έπαιρνα....τα 60 ευρώ είναι πολύ λίγα για αυτά που προσφέρει...

• Like
Reactions: anastasg
Ο πριτσιναδορος φαινεται καλοφτιαγμενος και φτηνος.
Πολυ κριμα και πολυ κακως που βγαζει μεγαλο (Μ5 εως Μ12) και οχι εναν μικρο (Μ3 εως Μ8), που θα βολευει ολους τους ερασιτεχνες.

Θα τον αγοραζα αλλα η ελλειψη πριτσινιων Μ3 και Μ4 ειναι απαγορευτικη για τις αναγκες των μαστορεματων μου.

Η Parkside υπάρχει για να μπορούμε όλοι εμείς οι ερασιτέχνες να αγοράσουμε όσο γίνεται περισσότερα εργαλεία που θα καλύψουν έστω και υποφερτά οποιαδήποτε εργασία προκύψει.

Η Parkside έλυσε το οικονομικό αλλά δημιούργησε χωροταξικό.
Τώρα, όταν είναι να πάρεις κάποιο εργαλείο, δεν ακούς «δεν έχω λεφτά» αλλά «δεν έχω χώρο». 😃

Δεν είναι όλοι σαν τον Μιχάλη και τον Άγγελο που ανεβάζουν αξιόπιστα διερευνητικά τεστ εργαλείων. :cool: (y) :D

Γιατι με εξισωνεις με τον Χιωτη;
Εγω ειμαι μαστροχαλαστης, μην με ανακατευεις με δαυτονα 😛

(Περα απο την πλακα, προσωπικα, ποτε δεν θεωρω οτι κανω "αξιοπιστα" τεστ. Εγω κανω ο,τι μου κατεβει, καμια φορα τα γραφω εδω και ο καθενας καταλαβαινει ο,τι θελει, παντα με δεδομενο οτι εχω ελαχιστη εμπειρια. Ισως, ομως, κατι να χρησιμεψει καπου. Εστω και ως παραδειγμα προς αποφυγη 😛 ).

Οσον αφορα στο δραπανο, εγω αν μπορουσα θα το επαιρνα.
Την πριονοκορδελα ακομα περισσοτερο.

• Haha
Reactions: osatosa
Η Parkside έλυσε το οικονομικό αλλά δημιούργησε χωροταξικό.
Τώρα, όταν είναι να πάρεις κάποιο εργαλείο, δεν ακούς «δεν έχω λεφτά» αλλά «δεν έχω χώρο». 😃
Εγω σκεφτομαι να χτισω εργαστηριο για να κανω χωρο :D, εχω κανα στρεμα χωρο αλλα ειναι το σπιτι μεσα στη μεση και δε ξερω που να γινει :D

Ο πριτσιναδορος φαινεται καλοφτιαγμενος και φτηνος.
Πολυ κριμα και πολυ κακως που βγαζει μεγαλο (Μ5 εως Μ12) και οχι εναν μικρο (Μ3 εως Μ8), που θα βολευει ολους τους ερασιτεχνες.

Θα τον αγοραζα αλλα η ελλειψη πριτσινιων Μ3 και Μ4 ειναι απαγορευτικη για τις αναγκες των μαστορεματων μου.
Θεωρώ ότι η υποδοχή των προσαρμογέων θα είναι κοινή σε όλα αυτά τα εργαλεία οπότε οι προσαρμογείς για Μ3 και Μ4 μπορούν να βρεθούν στην αγορά και να αγοραστούν ξεχωριστά.

Και ένα βιντεάκι από τον φίλο μας

Riveting pliers for threaded bushings