Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Προσωπικά καλό βλέπω το σετ βεντουζες και το σετ γερμανοπολυγωνα κατσανιας...
Από τα δεύτερα έχει κάνεις εμπειρία.. ;

H τιμη ειναι πολυ καλη.
Δες αν σου κανουν τα νουμερα ομως (8-10-13-14-17 mm)

Αν δεν ειχα κατι τσιπικα που ειχε βγαλει προσφορα παλια το Leroy με 10 ευρω (χωρις περιστρεφομενη κεφαλη), θα τα αγοραζα.
Ο κοφτης αξιζει λετε;

Αν βαριομουν να πηγαινα να αγοραζα τον αντιστοιχο stanley που ειναι και πιο φτηνος, θα τον δοκιμαζα.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
H τιμη ειναι πολυ καλη.

Αν δεν ειχα κατι τσιπικα που ειχε βγαλει προσφορα παλια το Leroy με 10 ευρω (χωρις περιστρεφομενη κεφαλη), θα τα αγοραζα.

Αν βαριομουν να πηγαινα να αγοραζα τον αντιστοιχο stanley που ειναι και πιο φτηνος, θα τον δοκιμαζα.
εννοουσα των πλακιδιων

H τιμη ειναι πολυ καλη.

Η κασετίνα σε νούμερα είναι "πληρης" από την πλευρά ότι τα νούμερα αυτά εργασίακα είναι αρκετά κινησημα...
Ειδικά το 8,10 και 13..
Εάν θέλω κάποιο έξτρα θα πάω στον Γιωργο(stanleycenter) που έχει μεμονωμένα...

Πάρη είχα πάρει της Bulle που είναι ολόιδιος περιπου με αυτόν..

Δεν μπορω να πω ότι με ενθουσιασαι και πολύ καθώς θέλει αρκετή δύναμη και πάτημα για κόψεις...άσε που το διαμάντι κοψιματος δεν έκοβε καλά...
Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ για να το πάρω καθώς τόσο φτηνή κοφτες σου βγάζουν το σταθμό για να κάνεις δουλειά..

• Like
Reactions: Χιωτης
για το πολυτριβείο τί άποψη έχετε;
μακρια! το εχω κι εγω. λογω κραδασμων σε περιστροφικη λειτουργια λιγα λεπτα το αντεχεις. πολυ δυσαρεστη λειτουργια
το δικο μου το εκανα μονο παλινδρομικο (τετραγωνο πελμα), οπου εκει κατι λεει σε καποιες μικρες εξειδικευμενες δουλιες, και για περιστροφικο αγορασα ενα μπουλ και βρηκα την υγεια μου :)
βεβαια η τιμη του ειναι φτηνη, αλλά νομιζω οτι ειναι απο τα εργαλεια-φολες που δεν αξιζει ουτε να προσπαθησει να τα δοκιμασει κανενας.
ειλικρινα αξιζει να δωσεις άλλα 20 ευρω και να παρεις το μπουλ. και στο λεω οντας ανθρωπος με ελαχιστα εσοδα.
σε περιστροφικη λειτουργια το παρκ βασιζεται στην μεγαλη του περιστροφη οπου σε συνδιασμο με την δονηση σου προκαλει παρκινσον, σε αντιθεση με το μπουλ που βασιζεται στην δονηση του με ελαχιστες στροφες με αποτελεσμα να μπορεις να δουλευεις πολυ ωρα με πολυ καλυτερα αποτελεσματα εργασιας

Επιτέλους, φαίνεται ότι λανσάρουν πλέον μια βελτιωμένη (και ολίγον ακριβότερη) έκδοση του βασικού τους δραπάνου ρεύματος. Οπτικά τουλάχιστον φαίνεται καλύτερο από το μέχρι τώρα μοντέλο, ξεκινώντας από το μεταλλικό τσοκ.
Όσες φορές τύχαινε τα τελευταία 2-3 χρόνια να βλέπω σε καταστήματα ανοιγμένα κουτιά με το προϋπάρχον μοντέλο, φαινόταν εντελώς ψεύτικο και κακής ποιότητας, από όπου κι αν το έβλεπε κανείς.
Περισσότερο μου θύμιζε αντίγραφο δραπάνου σαν αυτά που παίζουν τα παιδιά, παρά ηλεκτρικό εργαλείο έστω και για ερασιτέχνες.
Ας ελπίσουμε να είναι όντως βελτιωμένο και σαν λειτουργία.
εχοντας δυο απο τα μεγαλα (1100) στα 40 €, χωρις να το ξερω το συγκεκριμενο, θα σου ελεγα να περιμενεις να παρεις το μεγαλο οταν το ξαναβγαλει γιατι αξιζει για τα λεφτα του ως εργαλειο γενικης χρησης. και μαλιστα με αλουμινενιο κιβωτιο 2(!) ταχυτητων πραγμα απαραιτητο αν δουλευεις σιδερο. ασε που λειτουργει υπεροχα σαν τριβειο-λειανση κλπ λογω ισχυος και ρυθμιζομενων στροφων.

το συγκεκεριμενο μικρο, μονο για το μικρο του βαρος μπορεις να πεις οτι εχει λογο υπαρξης, σε περιπτωση που δουλευεις με το ενα χερι, σε οροφες κλπ αλλά καλυτερα θα ηταν να εριχνες καμια ματια σε καποιο τοταλ ή και φτηνοτερα στο 20αρικο. βεβαια εχει το καλο του ροοστατη στροφων ( ο οποιος παντα στα παρκσαιντ ειναι αναξιοπιστος) αλλά απο την αλλη τα τσοκ της παρκ δεν ειναι και ο,τι καλυτερο και στο λεω εκ πειρας... και για το λογο αυτο στα ακριβα μπαταριας περφορμανς χρησιμοποιει τσοκ της rohm

παντως απο τα τοσα εργαλεια που εχω , με τα περισσοτερα να ειναι παρκσαιντ, μονο για δυο το μετανιωσα μεχρι τωρα. το πολυτριβειο που αναφερα σε προηγουμενο ποστ και το κινεζικο δραπανοκατσαβιδο της drilpro που το πηρα λογω μπαταριας μακιτα και επειδη το παλμικο της κατσαβιδι-μπουλονοκλειδο ειναι αστερι. ομως το συγκεκριμενο μου βγηκε φολα ειδικα στο τσοκ του. το τσοκ ειναι το κυριο σημειο για ενα καλο δραπανο.

Last edited by a moderator:
Ρε παιδιά η σκούπα parkside

PWD 25 A2 γνωρίζει κάποιος αν έχει πρίζα για τριβειο?​

Αυτή είναι η φτηνή έκδοση χωρίς πρίζα.
Κατα καιρούς βγάζει και την μεγάλη που έχει πρίζα για εργαλείο και είναι αν θυμάμαι σωστά στα 1.600W.
Αν δεν βιάζεσαι, η πρίζα προσφέρει ενα μεγάλο πλεονέκτημα που αξίζει τα παραπάνω χρήματα και την αναμονή.

Η κασετίνα σε νούμερα είναι "πληρης" από την πλευρά ότι τα νούμερα αυτά εργασίακα είναι αρκετά κινησημα...
Ειδικά το 8,10 και 13..
Εάν θέλω κάποιο έξτρα θα πάω στον Γιωργο(stanleycenter) που έχει μεμονωμένα...
Κωστή νομίζω σε αυτά τα χρήματα είναι καλή περίπτωση τα γερμανοπολύγωνα με καστάνια 72 δοντιών.
Το κακό είναι οτι αφενώς δεν είναι πλήρης η σειρά ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσεις αφετέρου οτι δεν έχουν μια θήκη για να είναι όλα συγκεντρωμένα.

Αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται και το επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμοκόλλας:
Το συγκεκριμένο δεν θυμάμαι να το έχουν λανσάρει ξανά. Μακάρι να έχει αξιοπρεπή απόδοση, καθώς η απουσία ανάγκης ύπαρξης πρίζας για τέτοιες δουλειές λύνει τα χέρια σε αρκετές περιπτώσεις.
Ίσως το χτυπήσω.
χτυπησα την προηγουμενη φορα το αντιστοιχο σε 20V και ειναι ωραιο εργαλειο. το χαιρομαι . η μπαταρια σε τετοιο εργαλειο ειναι μεγαλο "+" . παρα του οτι εχω άλλα 4 ρευματος !
τωρα ετουτο εδω με 4 μονο βολτ δεν ξερω το τι θα καταφερνει, περισσοτερο ειναι για αυτους που δεν εχουν τις 20v μπαταριες και θελουν ενα αυτονομο και μεμονωμενο εργαλειο περισσοτερο για χειροτεχνιες (και οι διαφημιστικες εικονες αυτο δειχνουν) παρα για σωστες κολλησεις απουσια ρευματος. βεβαια η τιμη του ειναι χαρισμα, αλλά αν το θελεις για δουλεια, γνωμη μου καλυτερα να περιμενεις το 20V

• Like
Reactions: lazarefa
Συμφωνω Γιώργο..
Συγουρα σε μια κασετίνα θα είναι πιο νοικοκυρεμένα...η πιο φτηνή και πληρες που βρίσκω όμως είναι αυτή.. άγνωστης ποιότητας..

Απο την αλλη ομως εγω όλο και καπου στο εργαστήριο θα βρω κάπου με σειρά να τα βάλω ώστε να τα βλέπω μπροστά μου σε σχέση με την κασετίνα που δεν θα είναι σε εμφανή σημείο...
Στο λέω γιατί την Stanley με τα πολλά γαλλικα κλειδιά και καρυδακια τα εχω σε σετ σε τακτοποιημενη κασετινα και την εχω ξεχασει αλλα και δεν δινω παλι 100 ευρώ να μην την θυμαμαι επειδή δεν την βλέπω όταν τα πρωινά που πάω δουλειά και την χρειάζομαι...!!!
Το θεωρώ πιο βολικό να το βλέπεις μπροστά σου...αρκεί βέβαια να έχεις χώρο...

Σε κάθε περίπτωση για αρχή θα τα πάρω τα συγκεκριμένα της parkside την άλλη Πέμπτη...

Last edited:
παιδια τα γερμανοπολυγωνα ειναι τα γνωστα που φερνει καθε τοσο..και εχουν συμμαζεμενη κεφαλη...

φερνει και μια αλλη σειρα με περισσοτερα νουεμρα αλλα δεν θυμμαι να ιναι σπαστα, αλλα σιγουρα ειναι πιο ογκωδη στην κεφαλη γυρω-γυρω

το σπαστικο ειναι οτι δνε ειναι πληρης η σειρα.. πχ.καθε τοσο χρειζομαι 9αρακι και η σειρα δεν το εχει
ξερει κανεις που μπορω να βρω τα υπολοιπα νουμερα, και σπαστης κεφαλης, και σε τιμες λidl?

• Like
Reactions: nickolas
Συμφωνω Γιώργο..
Συγουρα σε μια κασετίνα θα είναι πιο νοικοκυρεμένα...η πιο φτηνή και πληρες που βρίσκω όμως είναι αυτή.. άγνωστης ποιότητας..

Απο την αλλη ομως εγω όλο και καπου στο εργαστήριο θα βρω κάπου με σειρά να τα βάλω ώστε να τα βλέπω μπροστά μου σε σχέση με την κασετίνα που δεν θα είναι σε εμφανή σημείο...
Στο λέω γιατί την Stanley με τα πολλά γαλλικα κλειδιά και καρυδακια τα εχω σε σετ σε τακτοποιημενη κασετινα και την εχω ξεχασει αλλα και δεν δινω παλι 100 ευρώ να μην την θυμαμαι επειδή δεν την βλέπω όταν τα πρωινά που πάω δουλειά και την χρειάζομαι...!!!
Το θεωρώ πιο βολικό να το βλέπεις μπροστά σου...αρκεί βέβαια να έχεις χώρο...

Σε κάθε περίπτωση για αρχή θα τα πάρω τα συγκεκριμένα της parkside την άλλη Πέμπτη...
Ωσάν μερακλής που είσαι, μόνο σε κάτι τέτοιο θα μπορούσες να πας

Και μετά στο παγκάκι με κουβέρτα 🤣

Ρε συ Αντωνη 180ευρω με μεταφορικα για κατι μια στο τοσο...;
Πολυ δεν ειναι..;:oops:
Πάρα πολύ, προφανώς και αστειεύομαι Κωστή..
Πάρα πολύ ωραία τα άτιμα τα wera όμως..
Σίγουρα βρίσκεις ακομα και gedore set φθηνότερα εδώ Ελλάδα εννοείται..

• Like
Reactions: KOSSTV
Τι τα θελετε σπαστα τα πολυγωνα παιδια, μπελας ειναι δεν εχουν σταθεροτητα στην κεφαλη. Για μεμονωμενα κομματια δειτε και τα total στο σκρουτζ.

To καρότσι μεταφοράς βαρέων αντικειμένων λέει τίποτε? Ετσι όπως το βλέπω θα ήθελα να είναι λίγο μεγαλύτερη η βάση του. Θα βολέψει πχ να ανεβάσω - κατεβάσω ένα πλυντήριο από τα σκαλοπάτια;

Attachments

• 369053_1.jpg
    369053_1.jpg
    29.6 KB · Views: 40
Επειδη πηγα σημερα Lidl,οχι για αγορα καποιου απο οσα ειχε σήμερα,το είδα και μου φάνηκε αρκετά στιβαρό...
Τα χερούλια 45 μοιρών έχουν αυτό σκοπό ώστε ανετα να μπορείς να ανεβάσεις πλυντηριο η οτιδηποτε αλλο τετοιου ογκου αλλά θέλουν πάντα ζοναρι/δέσιμο περιμετρικά με την πλατη του καροτσιού ώστε να μην φύγει/γλυστραει....
Η βάση των περισσότερων του είδους είναι περίπου τέτοια..άντε να έχουν διαφορά λίγων πόντων στα δάκτυλα ενός χεριού...
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα...εδώ με το μικρότερο που εχω στην κατοχι μου σε Borman μια χαρα εχω κουβαλησει κουζινα/πλυντηριο..οχι σε σκαλες βεβαια...εννοωντας οτι δεν χρειαζεσαι παραπανω πλατος βασης.
Επισεις και οι τροχοί μου φάνηκαν αρκετά ανθεκτικοί..
Στην αγορά στην τιμή των 60 ευρώ που έχει δύσκολα θα βρεις ανάλογω...

μακρια! το εχω κι εγω. λογω κραδασμων σε περιστροφικη λειτουργια λιγα λεπτα το αντεχεις. πολυ δυσαρεστη λειτουργια
το δικο μου το εκανα μονο παλινδρομικο (τετραγωνο πελμα), οπου εκει κατι λεει σε καποιες μικρες εξειδικευμενες δουλιες, και για περιστροφικο αγορασα ενα μπουλ και βρηκα την υγεια μου :)
βεβαια η τιμη του ειναι φτηνη, αλλά νομιζω οτι ειναι απο τα εργαλεια-φολες που δεν αξιζει ουτε να προσπαθησει να τα δοκιμασει κανενας.
ειλικρινα αξιζει να δωσεις άλλα 20 ευρω και να παρεις το μπουλ. και στο λεω οντας ανθρωπος με ελαχιστα εσοδα.
σε περιστροφικη λειτουργια το παρκ βασιζεται στην μεγαλη του περιστροφη οπου σε συνδιασμο με την δονηση σου προκαλει παρκινσον, σε αντιθεση με το μπουλ που βασιζεται στην δονηση του με ελαχιστες στροφες με αποτελεσμα να μπορεις να δουλευεις πολυ ωρα με πολυ καλυτερα αποτελεσματα εργασιας

εχοντας δυο απο τα μεγαλα (1100) στα 40 €, χωρις να το ξερω το συγκεκριμενο, θα σου ελεγα να περιμενεις να παρεις το μεγαλο οταν το ξαναβγαλει γιατι αξιζει για τα λεφτα του ως εργαλειο γενικης χρησης. και μαλιστα με αλουμινενιο κιβωτιο 2(!) ταχυτητων πραγμα απαραιτητο αν δουλευεις σιδερο. ασε που λειτουργει υπεροχα σαν τριβειο-λειανση κλπ λογω ισχυος και ρυθμιζομενων στροφων.

το συγκεκεριμενο μικρο, μονο για το μικρο του βαρος μπορεις να πεις οτι εχει λογο υπαρξης, σε περιπτωση που δουλευεις με το ενα χερι, σε οροφες κλπ αλλά καλυτερα θα ηταν να εριχνες καμια ματια σε καποιο τοταλ ή και φτηνοτερα στο 20αρικο. βεβαια εχει το καλο του ροοστατη στροφων ( ο οποιος παντα στα παρκσαιντ ειναι αναξιοπιστος) αλλά απο την αλλη τα τσοκ της παρκ δεν ειναι και ο,τι καλυτερο και στο λεω εκ πειρας... και για το λογο αυτο στα ακριβα μπαταριας περφορμανς χρησιμοποιει τσοκ της rohm

παντως απο τα τοσα εργαλεια που εχω , με τα περισσοτερα να ειναι παρκσαιντ, μονο για δυο το μετανιωσα μεχρι τωρα. το πολυτριβειο που αναφερα σε προηγουμενο ποστ και το κινεζικο δραπανοκατσαβιδο της drilpro που το πηρα λογω μπαταριας μακιτα και επειδη το παλμικο της κατσαβιδι-μπουλονοκλειδο ειναι αστερι. ομως το συγκεκριμενο μου βγηκε φολα ειδικα στο τσοκ του. το τσοκ ειναι το κυριο σημειο για ενα καλο δραπανο.
Νικόλα έχω ήδη 5 δράπανα ρεύματος (συν ένα πνευματικό ρεύματος) χώρια τα 4 μπαταρίας (σε λίγο θα με χωρίσει η σύζυγος που λέει ο λόγος), οπότε όπως καταλαβαίνεις το τελευταίο που θα σκεφτόμουν θα ήταν να αγοράσω και το μικρό 750άρι του Lidl.
Η αναφορά μου είχε να κάνει περισσότερο για κάποιον φίλο χωρίς δράπανο (δύσκολο βέβαια για κάποιον που μπαίνει στο παρόν φόρουμ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) που σκεφτόταν να αγοράσει δράπανο από το Lidl. Σίγουρα πάντως εκείνο που έβγαλε πέρσι αν θυμάμαι με τις 2 μηχανικές ταχύτητες στα 40 ευρώ είναι πολύ καλύτερη αγορά από το εν λόγω.

• Like
Reactions: nickolas
Για το δισκοπρίονο χειρός που λέγαμε (phks 1350 c2), το μέτρησα και χάνει πάνω απο 2χλστ. Δεν είχε νόημα να το μετρήσω ακριβώς.
Αύριο μιλάω με το σερβις για αλλαγή. Άντε να δούμε αν θα πετύχω κάποιο σωστό ή θα χάνω απλά το χρόνο μου.

Μέτρησα την αριστερή (μεγάλη) πλευρά.

• Like
Reactions: KOSSTV
κοντά στα 3 ήταν...
και έψαξα στα γρήγορα αν απο πουθενά μπορώ να το φτιάξω αλλά δε βρήκα βίδα, μόνο πιρτσίνι
και επειδή είναι καινούργιο δεν ασχολούμε να το λύσω και θα το στείλω στην εγγύηση