Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

εκει θα καταληξουν τα εργαλεια οσοι τα δουλευουν επαγγελματικά

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν όλα αυτά τα μπάζα τα έβγαλε το εργαλείο τότε μπράβο του :p

Το jumbo εχει παμφθηνα πλαστικα βαλιτσακια εργαλειων, απο 2.5 ευρω. Εχω ενα δυο απο παλια.

εννοούσα βαλιτσάκι για εργαλεία όπως δραπανο ή μπουλονοκλειδο που έρχονται χωρίς θήκη

Αρκετα εργαλεια και αναλωσιμα τελικα απο την ερχομενη Πεμπτη.

Παντως οταν βρισκεις κατι, πρεπει να το χτυπας αμεσως και σε ....ποσοτητες!!
Ακομα περιμενω, ποτε θα βγαλει τα φανταστικα επαναφορτιζοιμενα προβολακια (πηρα τρια και επρεπε να παρω τουλαΣΤιχον πεντε) και την μπαλαντεζα την εικοσαμετρη.
Πηρα μια απο το Leroy ,αλλα δεν προσεξα οτι ειναι με δυο καλωδια...εξ ου και η φτηνια της!!
Ας προσεχα!! o_O

Ρε μαύρε μου τι κακό έπαθες… 😜

«Τουλάστιχον» τι θα πει ρε Μιχαλιό; 😂😂
Aμα κανεις σαρδαμ στο τουλαχιΣΤον....αν θελεις και αλλα τετοια χαριτωμενα επανερχομαι ....Δημητριος (δριμυτερος!!!) :LOL:
:LOL:

Χριαζομαι ενα leizer το οποιο να παιρνει αυτοματα το κεντρο, αλλα ειδα πως εχει και καλυτερο στην performance σειρα το εχει φερει εδω ελλαδα καποια στιγμη ?
Η να παρω αυτο που θα φερει ?
Περιστασιακη η χρηση εως και ποιο συχνη καποιες φορες, απλα ειδα πως δεν εχει μεγαλη εμβελεια και πολυ δυνατο λειζερ..
Εχει φερει καποιο αλλο καλυτερο η οχι ?

Φερνει την Πεμπτη κατι Ακιδες Κεντραρίσματος που δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου. Μπορει κανεις να με διαφωτισει Που + Πως χρησιμοποιούνται αυτές;
https://www.lidl-hellas.gr/p/ergali...thous-diatrisis-akides-kentrarismatos/p157429

View attachment 202516
Είναι βοήθημα για να ενώσεις δύο κομμάτια με καβίλιες
Τρύπας το ένα κομμάτι και βάζεις στις τρύπες τις ακίδες
Ακουμπάς πάνω του το άλλο κομμάτι και η μύτη σημαδεύει που θα τρυπήσεις για να ταιριάξει ακριβώς

Φερνει την Πεμπτη κατι Ακιδες Κεντραρίσματος που δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου. Μπορει κανεις να με διαφωτισει Που + Πως χρησιμοποιούνται αυτές;
https://www.lidl-hellas.gr/p/ergali...thous-diatrisis-akides-kentrarismatos/p157429

View attachment 202516
Υποθέτω είναι για να σημαδευεις για καβίλιες αλλά χάθηκαν στη μετάφραση

View attachment 202516

Αυτα ειναι παρα πολυ χρησιμα εξαρτηματα τα οποια σε βοηθουν να κεντραρεις την συνδεση με καβιλιες.
Οπως φαινεται και στη φωτο παρακατω, βαζεις τις ακιδες στο ενα ξυλο οπου εχεις ηδη τρυπησει και ακουμπας το αλλο ξυλο επανω στις ακιδες. Στα σημαδια που αφηνουν οι ακιδες στο δευτερο ξυλο κανεις τις τρυπες οι οποιες θα ειναι πλεον κεντραρισμενες με τις απεναντι.
woodjoinery_4_3.jpg

Αυτες οι ακιδες βγαινουν σε στανταρ μεγεθη για να μπαινουν στις τρυπες για καβιλιες που κανουν τα τρυπανια των 4,6,8μμ κλπ

Το σκέφτομαι κι εγώ για το δισκοπρίονο μετάλλου, και θα ήθελα μια γνώμη δεδομένου ότι είμαι άσχετος με τα σίδερα.
Θυμάμαι είχαμε πει ότι ο δίσκος του λυγίζει (?) προς το τελείωμα και θα δούλευε καλύτερα με πιο χοντρό δίσκο. Έχει καταλήξει κανείς σε κάποιον καλύτερο δίσκο;

Μέχρι στιγμής, ότι είναι σε σίδερο το κόβω με τον τροχό και μετά ισιώνω τα κομμένα κομμάτια στο τριβείο πάγκου. Γίνεται δουλειά και έτσι αλλά πιστεύω θα είναι πολύ πιο γρήγορα/εύκολα με ένα τέτοιο εργαλείο. Να υποθέσω είναι από τα στάνταρ εργαλεία όποιου ασχολείται με σίδερα/ηλεκτροκόλληση;

Οτι ειναι το φαλτσοπριονο για τα ξυλα, ειναι αυτο το δισκοπριονο για τα μεταλλα, προφιλ, σωληνες κλπ.
Θα ειχα αγορασει αλλα δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα με μεταλλα και οταν υπαρξει αναγκη κοπης ακριβειας υπαρχουν αλλοι τροποι, αν και αυτος ειναι ο βολικος.

Σε μικρες διατομες χρησιμοποιω το μικρο φαλτσοπριονο της Proxxon (φ75μμ) που κανει καλη δουλεια αλλα τα ρινισματα μπορει να προκαλεσουν ζημια στο εργαλειο καθως δεν ειναι για συνεχη κοπη μεταλλων. Το μοτερ των δισκοπριονων μεταλλων εχει ειδικη προστασια απο τα ρινισματα.

View attachment 202516
Αυτές ,δεν μπορούμε (καταχρηστικά) να τις χρησιμοποιήσουμε για στήριξη ηχείων ,ενισχυτών κλπ ή ειναι κούφιες και κακό θα κανούμε???