Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Οχι δεν κανει για αλουμινια το φαλτσοπριονο χειρος, ειναι για ξυλο (και πλαστικο).

Μιας και ειπες για σωληνες, για αυτο το σκοπο εχω κυριως αγορασει το φαλτσοπριονακι της proxxon.
Ο δισκος κοπης με τον οποιο ερχεται κoβει (μη σιδηρουχους) σωληνες μεχρι μια ιντσα. Υπαρχει δισκακι και για ατσαλι.

51ektoPXVgL._SX300_.jpg

http://www.proxxon.com/us/micromot/37160.php?list

Γιατι δεν κανει το ηλεκτρικο φαλτσοπριονο για κοπη αλουμινιου; Φυσικα εννοειται με τον καταλληλο δισκο. Δεν το εχω δοκιμασει ποτε, γιαυτο ρωταω.

Το ηλεκτρικο φαλτσοπριονο κανει, εγω ανεφερα οτι το φαλτσοπριονο χειρος δεν ενδεικνυται για κοπη αλουμινιου.

Και εγώ το ίδιο έχω Μιχάλη χρόνια τώρα αλλά σε πράσινο. Και με την λάμα του έχω κόψει και προφιλάκια αλουμίνιο.

Μιχάλη και Νίκο και εγώ αυτό ακριβώς έχω και είναι μια χαρά.

Ερώτηση : Αυτό το φαλτσοπρίονο θα μου κάνει καθαρή & σωστή κοπή σε προφιλ αλουμηνίου ?

Μια χαρά θα κόψει αλουμίνιο

Μια χαρά θα κόψει αλουμίνιο

Δεν παει ακριβως ετσι. Μην παει ο ανθρωπος και αγορασει φαλτσοπριονο χειρος και εχει προβλημα με το αλουμινιο που θελει να κοψει.
Αλλη ειναι η λαμα (οδοντωση) για κοπη αλουμινιου/μεταλλων και αλλη αυτη με την οποια ερχονται τα περισσοτερα φαλτσοπριονα χειρος που προοριζονται για ξυλο.

http://www.e-toolsmarket.com/faltsopriono-xeiros-bulle-bsh-550-42641.html

Δεν παει ακριβως ετσι. Μην παει ο ανθρωπος και αγορασει φαλτσοπριονο χειρος και εχει προβλημα με το αλουμινιο που θελει να κοψει.
Αλλη ειναι η λαμα (οδοντωση) για κοπη αλουμινιου/μεταλλων και αλλη αυτη με την οποια ερχονται τα περισσοτερα φαλτσοπριονα χειρος που προοριζονται για ξυλο.

http://www.e-toolsmarket.com/faltsopriono-xeiros-bulle-bsh-550-42641.html

Μόνο για ξύλο είναι το συγκεκριμένο και για πλαστικό (ο δίσκος που περιλαμβάνεται όμως δεν κάνει για πλαστικό).
Τα φαλτσοπρίονα μετάλλου έχουν πιο δυνατά μοτέρ και νομίζω είναι και πιο αργόστροφα, οπότε λογικά θα έχεις πρόβλημα.

Επίσης αν δεν κάνω λάθος στις οδηγίες του φαλτσοπρίονου αναφέρει ότι δεν προορίζεται για κοπή μετάλλων (ούτε καν χαλκού).

http://www.lidl-service.com/static/112721989/102960_EL_BG.pdf

Δεν αναφερομουν στο φαλτσοπριονο του Lidl, μιλουσα για το φαλτσοπριονο χειρος (μη ηλεκτρικο) τη σεγατσα δηλαδη πανω στη βαση.

Αλλα καλα εκανες και ανεφερες και την λεπτομερεια για το φαλτσοπριονο του Lidl.

Δεν αναφερομουν στο φαλτσοπριονο του Lidl, μιλουσα για το φαλτσοπριονο χειρος (μη ηλεκτρικο) τη σεγατσα δηλαδη πανω στη βαση.

Αλλα καλα εκανες και ανεφερες και την λεπτομερεια για το φαλτσοπριονο του Lidl.

Με συγχωρείς, τώρα είδα ότι γράφεις χειρός..

Μερικά χειρός πάντως κόβουν και ελαφρύ μέταλλο (χαλκό και αλουμίνιο μέχρι ένα ορισμένο πάχος).

Σιγουρα κοβουν. Υπαρχουν σιδηροπριονα που κοστιζουν 3-4 ευρω.
Τα φαλτσοπριονα χειρος ομως ΔΕΝ ερχονται με τετοια λαμα και δεν ξερω ποσο ευκολο να βρεις τετοια λαμα που να εφαρμοζει στα φτηνα φαλτσοπριονα χειρος.

Ακόμη κι αν δεν είναι ξύλου-αλουμινίου ο δίσκος του φαλτσοπρίονου, θα κόψει αλουμίνιο. Είναι πολύ μαλακό. Το έχω κάνει δεκάδες φορές σε ενωτικά πάγκου, παγκοτελειώματα, αλουμινένιες μπάζες. διακοσμητικά προφίλ, κούτελα αλουμινίου από εσωτερικά συρτάρια κλπ. Αν τώρα έχεις σκοπό να κάνεις συνεχώς τέτοιες κοπές, παίρνεις έναν δίσκο ξύλου-αλουμινίου και είσαι 100% σωστός.

Ακόμη κι αν δεν είναι ξύλου-αλουμινίου ο δίσκος του φαλτσοπρίονου, θα κόψει αλουμίνιο. Είναι πολύ μαλακό. Το έχω κάνει δεκάδες φορές σε ενωτικά πάγκου, παγκοτελειώματα, αλουμινένιες μπάζες. διακοσμητικά προφίλ, κούτελα αλουμινίου από εσωτερικά συρτάρια κλπ. Αν τώρα έχεις σκοπό να κάνεις συνεχώς τέτοιες κοπές, παίρνεις έναν δίσκο ξύλου-αλουμινίου και είσαι 100% σωστός.

Γιαννη, σχωρνα με φιλε, αλλα να επαναλαβω οτι μιλαμε για φαλτσοπριονο χειρος, οχι ηλεκτρικο φαλτσοπριονο παγκου :))

Το κατάλαβα από την προηγούμενη σελίδα, απλά το ανέφερα για κάθε ενδιαφερόμενο. Τα μπερδέψαμε λίγο χαχαχαχα

Το συρόμενο φαλτσοπρίονο πως το βλέπετε; φαίνεται βολικό για κοπές ακριβείας.

Μήπως είναι λίγο υπερβολή αν έχεις δισκοπρίονο χειρός;

Ειμαι σε δίλημμα.

Φυσικα και ειναι υπερβολη. Τι θα κοψεις 20 και 30 εκατοστα πλατος? Και ποσο συχνα?
Εδω και το νορμαλ φαλτσοπριονο το θεωρω αχρειαστο αφου αναπληρωνεται ανετα απο αλλα εργαλεια.

Αν θα επαιρνα ποτε φαλτσοπριονο θα επαιρνα με ~70ευρω το skil.

8951_skil_1131_2.jpg