Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

Πηρα σημερα ενα σετ γαντζους, 3,5 ευρω, δλδ τιμη χωμα.
Αν δεν δειλιασω ισως τους χρησιμοποιησω στην ανεμοσκαλα που φτιαχνω,

inCNUVa.jpg

Για ανεμόσκαλα θα προτιμούσα τούς παρακάτω, αλλά μάλλον θα πήγαινα σε κάτι πιό ασφαλές (ορειβατικό?)

982501.jpg

• Like
  • Love
Reactions: ΙΝΠ and skysound
το κατσαβιδι ηλεξτρολογου του λιντλ, εχει αυτη την φιρμα πανω
conmetallmeister.de

Θυγατρική της wurth είναι αυτή αν θυμάμαι καλά.

Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro

• Like
Reactions: lazarefa
Μια γνώμη για τον παγκο συγκόλλησης του Σαββατου?\

View attachment 213514

Νομίζω πως είναι υπερβολικά τα 120€ που ζητάει. Δεν προσφέρει και τίποτα φοβερό.

Ο αντίστοιχος πάγκος που φέρνει που είναι για γενικές δουλειές κάνει 20 ή 25€

Παίρνεις και μια λαμαρίνα του 1mm από τον www.geladakis.gr/ και την ακουμπάς (ή τη στερεώνεις εύκολα) πάνω στον απλό πάγκο, παίρνεις και μερικές μαγνητικές γωνίες και καθάρισες με ελάχιστα ευρώ και κάνεις άνετα τη δουλειά σου.

Μια γνώμη για τον παγκο συγκόλλησης του Σαββατου?\

View attachment 213514
Πολλά τα λεφτά για αυτό. Άσε που είναι μικρός για σιδεροκατασκευες εκτός αν είναι πολύ μικρές.
Πολύ σωστή η πρόταση του nikfor.
Προσωπικά όταν έφτιαξα κάγκελα και πόρτες κήπου χρησιμοποίησα δύο γερα καβαλετα μπογιατζηδων και έβαζα πάνω τους δύο ενισχυμένες κοιλοδοκους 10Χ5 παράλληλες μεταξύ τους.Λυόμενη κατασκευή και σου μένουν και τα καβαλετα για βαψιματα.

• Like
Reactions: dimirass
Πως την βλεπετε αυτη για κολλησεις χωρις αεριο?

Καλούτσικη φαίνεται. αλλά δεν έχει σχεδόν καθόλου ρυθμίσεις

Έχει σοβαρό ανταγωνιστή από την Helix S-Mini που δεν κοστίζει και πολύ περισσότερα χρήματα

Πηρα σημερα ενα σετ γαντζους, 3,5 ευρω, δλδ τιμη χωμα.
Αν δεν δειλιασω ισως τους χρησιμοποιησω στην ανεμοσκαλα που φτιαχνω,

inCNUVa.jpg
Καλημέρα
Προφανώς μιλάμε για carabiner και όσοι ασχολούνται με τα βουνά πρέπει να έχουν μερικές δεκάδες.
Γενικότερα, όταν ασφαλίζουμε ανθρώπους τους συγκεκριμένους τους αποφεύγουμε κυρίως για λόγους ασφαλείας. Πχ στο σημείο κλειδώματος δεν έχουν επιπλέον ασφάλεια, έχουν ακμές που μπορεί να «τραυματίσουν το σχοινί», δεν ξέρουμε πόσα ΚΝ αντέχουν κτλ.

https://www.climbing.com/gear/the-carabiner-handbook/

https://www.alpinesavvy.com/blog/lets-talk-about-off-axis-carabiner-loading

https://www.climbernews.com/how-strong-are-carabiners-carabiner-strength-kn-ratings-explained/

Πως την βλεπετε αυτη για κολλησεις χωρις αεριο?
Καλημέρα Κυριάκο,
Το «Αυτόματη ρύθμιση έντασης ρεύματος συγκόλλησης και τροφοδοσίας σύρματος», παραπέμπει σε μηχανές synergic, οπότε ΑΝ δουλεύει σωστά όλα καλά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα την πετάξεις!!!
Σίγουρα θα έχει πολύ πιτσίλισμα, αλλά με ένα spray των 5-10€ λύνεις το πρόβλημα.

Αν θα την δουλεύεις συχνά, πρέπει να υπολογίσεις και το σημαντικό κόστος του σύρματος flux. Πχ πρόσφατα αγόρασα αυτό https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9894
Περισσότερα όταν/αν μάθω να δουλέυω την IMPERIΑ 🤣 😂

• Like
Reactions: ΙΝΠ and lazarefa
.. ...Πχ πρόσφατα αγόρασα αυτό https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9894
Περισσότερα όταν/αν μάθω να δουλέυω την IMPERIΑ 🤣 😂

Αν όντως πήρες σύρμα 5 κιλών, νομίζω πως δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, καθώς όπως έχω διαβάσει, το σύρμα Flux επηρεάζεται από την υγρασία και δεν αντέχει εκτεθειμένο σε αυτήν για μεγάλο διάστημα. Οπότε, καλύτερα να έπαιρνες του κιλού.
Αν δεν το έχεις ανοίξει, άστο σφραγισμένο μέχρι να την μάθεις και να κάνεις κανένα μεγάλο προτζεκτ (αλλά και πάλι υπερβολή τα 5 κιλά)

Ακόμα καλύτερα, πάρε μερικά μισοκιλα από το Lidl που τα φέρνει αυτό το Σάββατο, που είναι τζάμπα, για να κάνεις τις δοκιμές σου.

Θα τα πάρω και εγώ να τα δοκιμάσω
Έχω πάρει και κάποιο άλλο αγγλικό, αλλά βρε συ, το αρχικό κιλό της stayer δεν λέει να τελειώσει. :LOL:
Σοβαρά, κρατάνε πάρα πολύ αυτά τα σύρματα για εμάς τους ερασιτέχνες που δεν είναι η δουλειά μας και απλώς κάνουμε μικροκατασευες και δοκιμές

Αν όντως πήρες σύρμα 5 κιλών, νομίζω πως δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, καθώς όπως έχω διαβάσει, το σύρμα Flux επηρεάζεται από την υγρασία και δεν αντέχει εκτεθειμένο σε αυτήν για μεγάλο διάστημα. Οπότε, καλύτερα να έπαιρνες του κιλού.
Αν δεν το έχεις ανοίξει, άστο σφραγισμένο μέχρι να την μάθεις και να κάνεις κανένα μεγάλο προτζεκτ (αλλά και πάλι υπερβολή τα 5 κιλά)

Ακόμα καλύτερα, πάρε μερικά μισοκιλα από το Lidl που τα φέρνει αυτό το Σάββατο, που είναι τζάμπα, για να κάνεις τις δοκιμές σου.

Θα τα πάρω και εγώ να τα δοκιμάσω
Έχω πάρει και κάποιο άλλο αγγλικό, αλλά βρε συ, το αρχικό κιλό της stayer δεν λέει να τελειώσει. :LOL:
Σοβαρά, κρατάνε πάρα πολύ αυτά τα σύρματα για εμάς τους ερασιτέχνες που δεν είναι η δουλειά μας και απλώς κάνουμε μικροκατασευες και δοκιμές
Πήρα μεν σύρμα 5 κιλών (βασικά πήρα ότι είχε το μαγαζί), αλλά έχοντας δει στην δουλειά να αλλάζουν σύρμα σε MIG με αέριο, ακολούθησα την ίδια λογική. Φυσικά αυτό ξετυλίχθηκε σαν ελατήριο 😂🤣😂, οπότε έμεινα με περίπου 4kg:rolleyes:
Το θέμα της υγρασίας θα το αντιμετωπίσω, βέβαια ευελπιστώ μέσα στο καλοκαίρι να έχω καταναλώσει τα 4kg:unsure::giggle:

• Like
Reactions: mikemtb
Πηρα σημερα το πολυεστερικο σκοινακι που φερνει το Lidl με 6 ευρω, το οποιο πραγματι ειναι πολυ ανθεκτικο και στην χρηση αλλα ιδιως στις καιρικες συνθηκες και στον ηλιο.
Επισης πηρα και ενα σετακι αντιστατικες τσιμπιδες σε καλη τιμη, 8 ευρω.

FYpqoj8h.jpg

Το σκοινι το ονομαζει πολλαπλων χρησεων και ετσι ειναι. Μηκος περιπου 30 μετρα και παχος ~5μμ.

Οι τσιμπιδες ειναι ανοξειδωτες με ηλεκτροστατικη επιστρωση και το σετακι περιεχει 10 τσιμπιδες με διαφορες χρησιμες μυτες για καθε λεπτομερή δουλεια.
Ομως η θηκη ειναι το κερασακι στην τουρτα, γιατι ειναι απο καλο και γερο υφασμα και μπορεις να την κρεμασεις στον τοιχο η σε πινακα εργαλειων.
bY8iZdTh.jpg

Η θηκη επισης εχει βελκρο (χριτσ χρατς) και διπλωνει εαν θελεις να την βαλεις σε συρταρι.
vx6S9iRh.jpg

Οι τσιμπιδες αυτες ειναι καλες για τα λεφτα τους αν και δεν μπορουν να συγκριθουν με τις αντιστοιχες επωνυμες που μονο η μια κοστιζει ισαμε 2-3 σετακια :)
308TazYh.jpg

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει τοσο η ηλεκτροστατικη βαφη αλλα κυριως η ικανοτητα τους να πιανουν μικροαντικειμενα με σχετικη ακριβεια.

Περα απο τα παραπανω, μπορω να συστησω ανεπιφυλακτα τα δυο εξαιρετικα σετακια μικροκαλεμια και ζουμπαδες. Τα εχω χρονια και ειναι super!

Τωρα απο την περιγραφη καταλαβαινετε αν ειναι Flux η οχι???
Από την Ελληνική περιγραφή όντως όχι δεν είναι σαφές, αλλά αν το googlισεις η πας στο γερμανικό Lidl θα δεις ότι είναι core.

Εγώ με το 0.6 έβγαλα όλες τις επισκευές στα κάγκελα με 1,2 στρανταριστο.