Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

καλορίζικο το φαλτσοπρίονο φίλε & καλές κατασκευές !!!!

Θα το ήθελα και εγώ , αλλά έκανα την μακακία πέρσι και πήρα το φαλτσοπρίονο της BOSCH pcm 7 (190 euro) , που δεν λέω.... είναι φοβερό για τα λεφτά του , απλά εμένα δεν με εξυπηρετεί !! Σανίδες πάνω από 11-12 cm πλάτος δεν μου της κόβει !! οπότε αν μου χαλάσει ποτέ, τότε θα προβώ σε λύση φαλτσοπρίονου radial !!!!

Παθών.... μαθών !!!! :)

303319_600_370.png

Υπερ το bosch?
Εγω θα προανατολιστω μαλλον σε απλο για δυο λογους. Πρωτον για το χωρο που πιανει το εργαλειο και δεν εχω εγω και δευτερο. Η χρηση του απο οτι καταλαβα ειναι συνηθως για δοκαρια. Για ποιο φαρδια εχουμετο χειρος.

Thanks Bill ! ηδη αρχισα τις δοκιμες ! :smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ωραίο μεγεία!

Οτι διευκολύνει διευκολύνει απίστευτα. Ειδικά αν κόβεις τάβλες . Στο μελίσσια δεν το είδα πάντως το μεσημεράκι που πέρασα βόλτα.

δεν το πήρα όμως γιατι εχω το δισκοπρίονο χειρός και δεν έχω αρκετή ξυλεία ουτε για να φτιάξω καφάσι για τομάτες.

Οπότε να δίνω λεφτά για εργαλεία απο τη στιγμή που δεν εχω βρεί ακόμη άκρη για οικονομική ξυλεία το θεωρώ άτοπο.
Οταν θα την βρώ την άκρη μου κι εγώ τότε θα το πάρω. Αλλιώς και το δισκοπρίονο που πήρα θα πιάσει αράχνες.

Επίσης δεν το λές μανιτζεβελιάρικο. Μικρό το κακό όμως για την χρησιμότητα του.

Γενικά πιστεύω για κάποιον που είναι λίγο παραπάνω απο χομπίστας αξίζει και με το παραπάνω.

Thanks Prof ! εγω δεν ειχα καθολου φαλτσοπριονο μονο το χειρος της parkside. παντως αν δεν εχεις καθολου και ψαχνεσαι μεταξυ απλο - συρομενο, το συνιστώ ανεπιφυλακτα. Τη διαφορα με το απλο θα τη δεις οταν θες να κοψεις πιο πλατιες ταβλες, μαδερια, δοκαρια κλπ..! γενικα πιστευω για 40 την καλυπτει τη διαφορα ανετα.

Υπερ το bosch?
Εγω θα προανατολιστω μαλλον σε απλο για δυο λογους. Πρωτον για το χωρο που πιανει το εργαλειο και δεν εχω εγω και δευτερο. Η χρηση του απο οτι καταλαβα ειναι συνηθως για δοκαρια. Για ποιο φαρδια εχουμετο χειρος.

Όταν αποφασίσεις πες μου!!! :p
Κάθε μέρα γνώμη αλλάζεις Νεκτάριε!

Δεν ειπα οτι θα το παρω τωρα, απλα οταν ερθει η ωρα θα παρω μαλλον απλο και οχι radial. Προς το παρον εχει προτεραιοτητα ενας στιβαρος, μετακινουμενος μεγαλος παγκος με μελλοντικη δυνατοτητα φιλοξενιας ηλεκτρικων εργαλειων patented ή οχι.

Θα σου πω όταν θα φτιάξω τον δικό μου Νεκτάριε (αν ξεκλέψω λίγο χρόνο)
Τον σκέφτομαι με μεταλλικό σκελετό από στρατζαριστό γαλβανισμένο, με χοντρή επιφάνεια ξύλου,μεγάλο και με μεγάλες ρόδες με φρένα για να τον βγάζω έξω να δουλεύω χωρίς σκούπες για πριονίδια κλπ. και θέση για ρούτερ και δισκοπρίονο.
Σήμερα πήρα το σκαπτικό και θα περάσω να πάρω και το σετ τα μεγάλα τρυπάνια που είδα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη με γεια το χειρουργικό εργαλείο. Εγώ το άφησα για μελλοντική.

Το απόκτησα καί εγώ το πνευματικό πιστολέτο τού lidl ,καί μπορώ νά πώ γιά τα λεφτά του είναι τέλειο.
Το δοκίμασα σάν σκαπτικό καί δίνει ρέστα σε μιά τσιμεντένια πλάκα 40 άρα τήν έσπαγε πανεύκολα.
Νά ευχαριστήσω τόν φιλο Μιχάλη (Χιώτη) τον Diabolic,τόν mouziko,nektario 2015 γιά τίς καλές συστάσεις.
Να συμφωνησω μέ τον φιλο mouziko οτι ανεβάζει θερμοκρασία το μοτέρ σε συνεχή χρήση,καί θέλει παύση γιά ψύξη φυσικα καπου γύρω στήν 1 ωρα ολα αυτά.

Μιά ερώτηση το γράσσο το βάζουμε μέσα στήν φωλιά πού κομπλάρουμε τα εργαλεία,η στην κάτω μεριά τού εργαλείου πριν μπει στην φωλιά ?

Ακουλουθούν μερικές φωτός

pistol16.jpg

Last edited by a moderator:
Πέρασα και εγω κανά πεντάλεπτο πριν το κλείσιμο...
Ειχε ενα φαλτσοπροιονο...ουτε εγω δεν ξέρω πως κρατήθηκα και δεν το πήρα...ας όψεται η έλλειψη χώρου...μου έμεινε απωθημένο παει...
Είδα αρκετα πνευματικά...καθώς και άλφα δια...
Φυσικά πολλα τρυπάνια τέρατα...
Ειδικα τα τρυπάνια ειναι θεόρατα...απορώ τι μπορείς να τρυπήσεις με αυτά...πέρα απο πλακα οικοδομής...
Για 15 η τιμη ειναι στα τάρταρα...δίπλα μπορει να κάνει ενα απο αυτά αν πας σε επώνυμο...νομίζω οτι για ερασιτέχνη ιςως ειναι υπερβολικά...αλλα ποτε δεν ξέρεις...

Πήρα τελικά μια σκούπα για οταν μαστορεύω στο μπαλκόνι...και προσγειώθηκα άτσαλα στην πραγματικότητα...

Με το πρώτο τρύπημα θα στραβώσουν τα τρυπάνια...

Είναι ακριβώς όπως τα λες. Τα διπλά δεν παίρνεις ένα μεσαίο επώνυμο...
Άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

Kαλοριζικο και καλοδουλευτο το σκαπτικο weatherman!!
Το γρασσακι το βαζουμε στο στομιο του τσοκ. Εγω βαζω και λιγο στην sds βαση του τρυπανιου. Αυτο γινεται πριν καθε χρηση του εργαλειου.
Το γρασσο μπαινει για να προστατευει και το τσοκ και το τρυπανι/καλεμι καθως ειναι εκεινο το σημειο οπου εξασκουνται μεγαλες πιεσεις και ανεβαζει θερμοκρασια.

Kαλοριζικο και καλοδουλευτο το σκαπτικο weatherman!!
Το γρασσακι το βαζουμε στο στομιο του τσοκ. Εγω βαζω και λιγο στην sds βαση του τρυπανιου. Αυτο γινεται πριν καθε χρηση του εργαλειου.
Το γρασσο μπαινει για να προστατευει και το τσοκ και το τρυπανι/καλεμι καθως ειναι εκεινο το σημειο οπου εξασκουνται μεγαλες πιεσεις και ανεβαζει θερμοκρασια.

Eυχαριστώ παιδιά
Επειδή είδα οτι στην βαση sds το καλέμι και το βελόνι ηταν γρασαρισμενο δεν του εβαλα πρωτη φορα που το δοκίμασα κανα δεκάλεπτο,αλλα απο εδω και περα πριν το εκαστοτε εργαλειο θα βαζω γρασσο,σε ενα βιντεο ειδα ενας που εβαζε μονο στην βαση του εξαρτήματος sds.

Για διαβασε το μανουαλ, μιας και το εχεις φρεσκο φρεσκο διπλα σου, να δεις που πρεπει να γρασσαρεις και να μας πεις και μας που (κακως) δεν διαβαζουμε τα μανουαλ τι γινεται :)
Παντως δεν κανει καθολου κακο να γρασσαρεις λιγο και το τσοκ και το bit.

Μιχάλη το manual αναφέρει να μπαίνει γράσσο στο τσόκ ,περιέργως δεν αναφέρει στήν βάση του εξαρτήματος sds.

Το πνευματικό το πήρα και εγώ και πήρα και τα τρυπάνια τέρατα για κανένα τρύπημα τοίχου για πέρασμα καλωδίων μια και μετακομίζω σε λίγο. Τα τερατάκια τα πήρα για το μήκος και δεν θα τα δουλέψω συχνά και σκληρά. Τα θεωρώ απαραίτητα σε κάποιον ειδικά μια και λόγω χαμηλού κόστους είναι καλό να τα έχουμε όταν θα χρειαστούμε το έξτρα μήκος.

Μιχάλη το manual αναφέρει να μπαίνει γράσσο στο τσόκ ,περιέργως δεν αναφέρει στήν βάση του εξαρτήματος sds.

Στο βίντεο άλλα δείχνει πάλι...
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το βάζει στην βάση του εργαλείου και τονίζει μάλιστα ότι παρέχεται γράσσο για βάσεις τρυπανιών sds.
Εγώ δεν βλέπω διαφορά πάντως με το να βάλεις το γράσσο στο τσοκ ή στην βάση του εργαλείου αφού και πάλι η δουλειά θα γίνει και η έξτρα ποσότητα θα απορριφθεί με την δόνηση...