Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ειναι οτι αναγραφει..οδηγος στερεωσης και κοπης. Δεν ειναι και δεν λειτουργει ως σφιγκτηρας.

Όταν τα έφερε, αρκετά χρόνια πριν, τα θεώρησα σφιγκτήρες, οπότε πήρα 4. Σαφώς και δεν είναι σφιγκτήρες με την λογική ότι σφίγγεις όσο αντέχεις. Στα πορτάκια κουζίνας όμως, έκαναν πολύ καλή δουλειά όταν χρειάστηκε να σφίξουν με σχετικά μικρή δύναμη και περιφερειακά το πλαίσιο, ώστε να κουμπώσει (ραμποτέ) επάνω σε μασίφ ξύλο. Είχα βάλει από κάτω τους οδηγούς και επάνω τους τα πορτάκια.

Σαν οδηγοί, φυσικά και μου ήταν πιό χρήσιμοι γιατί δεν φτιάχνω κάθε μέρα πορτάκια, οπότε θεωρησα ότι βρήκα μία φτηνή λύση για κοπες ακριβείας, είτε με την σέγα είτε με το δισκοπρίονο. Δεν ξέρω για την σταθερότητα των τελευταίων που έφερε, αλλά αυτοί που έχω εγώ (όλοι), όσο και να τους σφίξεις στο ξύλο έχουν μια παράλληλη μετακίνηση 2-3mm, οπότε ουτε σαν οδηγοί χρησιμοποιήθηκαν.

Στο παρακάτω video, φαίνεται ακριβώς το πρόβλημα που περιγράφω και προτείνει κάποια λύση, αλλά δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σαν σφιγκτήρες, χρησιμοποιώ αυτούς πλέον:
1709668125486.jpeg

αλλά θα ήθελα να έχω αυτούς:
https://www.papadopoulostools.com/product/sfiktires-vareos-typoy-t-1800mm/

• Like
  • Love
Reactions: newbie and KOSSTV
Εγώ έχω βολευτεί πάντως με πιο φτηνές λύσεις :)

Αυτοί σαν του Lidl δεν με βόλεψαν, γιατί χρειάζομαι αρκετή δύναμη σύσφιξης στις κατασκευουλες μου (cutting boards κλπ)
(y)(y)(y)
Τους είχα ξεχάσει αυτούς. Εχεις δίκιο, σφιγκτήρες σε όποιο μηκος θέλεις με ελάχιστο κόστος. Φανταστική ιδέα για την ηλεκτροκόλληση :)

• Like
Reactions: pt2937 and nikfor
Καλοριζικα...
Φενεται οτι σε μπαταρια-φορτιστη επεσες σε καλο σετ αφου στο f/b εχει γινει ενα ψιλο χαμος με τις μπαταριες που δεν δουλευουν...
Αληθεια την ημερομηνια παραγωγης εχει η μπαταρια......;
Ναι, τα διάβασα και εγώ τα σχόλια. Εννοείται ότι μαζί με τον προβολέα την τεσταρα και αυτήν.
Η μπαταρία ήταν σχεδόν φουλ φορτισμένη, άναβαν και τα 3 φωτάκια ένδειξης και πριν την χρήση τη μέτρησα με το πολύμετρο που έδειξε 20,1V. Αφού την έβαλα στο δραπανοκατσαβιδο και για καμιά ώρα το χρησιμοποίησα ανοίγοντας τρύπες σε ξύλα, την έβαλα στον προβολέα (ο προβολέας πριν άναβε με τον ανταπτορα ρεύματος κοντά στις 2 ώρες). Επειδή με πίεζε ο χρόνος δεν την άφησα να αδειάσει τελείως αλλά την άφησα για 1 ώρα και 5 λεπτά (εξού και ο συνολικός χρόνος των 3 ωρών λειτουργίας του προβολέα που έγραψα παραπάνω στην φουλ φωτεινότητα).
Μετά που την αφαίρεσα άναβε το ένα φωτάκι ένδειξης και στο πολύμετρο έδειξε 17,15V, άρα δεν είχε ξεφορτισει εντελώς. Αύριο θα την φορτίσω και θα την δω και στην φόρτιση πως συμπεριφέρεται. Ημερομηνία παραγωγής γράφει 3/2022. Ομοίως και άλλη μία που αγόρασα για φίλο γράφει την ίδια ημερομηνία παραγωγής.

Και ένα γενικό σχόλιο: Επειδή γράφονται αρκετά προβλήματα στις τελευταίες παρτίδες εργαλείων της parkside, ειδικά στα performance, καλό θα είναι να τεσταρονται καλά με την αγορά τους, ούτως ώστε αν κάποιο είναι ελαττωματικό να επιστρέφεται άμεσα στο Lidl και να αντικαθίστανται πριν εξαντληθεί από το ράφι αν φυσικά είναι απαραίτητο. Άλλα και να μην αντικατασταθεί να επιστραφούν τα χρήματα άμεσα, αποφεύγοντας την χρονοβόρα διαδικασία της αποστολής στο service κλπ.

Μια ιδεα να πω οπως μου ηρθε τωρα, μπορει με πατεντα ισως να γινεται και να βοηθησει καποιον,
αυτος ο οδηγος κοψιματος, μηπως μπορει να μπει σε σχαρα αυτοκινητου για συγκτρατηση αντικειμενων? Παντα με πατεντα ξαναλεω..
Επισης αν μπορουσε να εχει εργοστασιακα μια καθετη λαμα ετσι ωστε να γωνιαζει απευθειας την επιφανια κοπης που θελουμε να κοψουμε, χωρις να πρεπει να σημαδευουμε σε 2 σημεια το ξυλο, θα ηταν εξαιρετικο εργαλειο.

Last edited:
Παιδιά σχετικά με σφικτηρες που είχα προμηθευτεί παλιότερα τους τέστάρα το σκ σε μια κατασκευουλα και έμεινα υπέρ ευχαριστημένος.. Σκέφτομαι μόλις τους βγάλει να πάρω ένα σετακι ακόμα.. 1000003710.jpg
Το μόνο αρνητικό τους είναι ότι ο τέρμα μικρός δεν σφίγγει φυσιολογικά όπως τους μεγαλύτερους με αποτελεσμα όσο και να τον ζορίσεις αυτός να επιστρέφει στο σφίξιμο που αντέχει..αλλά νομίζω και σε άλλες μάρκες λογικά θα γίνετε το ίδιο!

Οι σφιγκτηρες dremel που εχω, δεν γλυστρανε πισω οταν τους ζοριζεις.
Kριμα που δεν αγορασα παραπανω καθως -για καποιο παραξενο λογο- η Dremel σταματησε η παραγωγη τους!

Όλοι αυτοί οι.μικροι στο ζόρι επαναφερονται πίσω εξαιτίας του λεπτού σώματος τους να αντέξουν στην πίεση.. θεωρώ ότι κάθε σφικτηρας έχεις μέρος εφαρμογής...με λίγα λόγια ο καθένας έχει ένα ευρως δυνατοτήτων..

• Like
Reactions: dim tz
Σημερα πηγα και πηρα του δισκους στιβλωσης,καθαρισμου και λειανσης fleece..

Δισκους στιβλωσης δεν ειχα τετοιυς και ειπα να παρω για να τους δοκιμασω...
Τα φυλλαρακι τους ειναι λιγο χνουδωτο αλλα για γυαλισμα σε επιφανιες με κερι η καθαρισμο επιφανειακων βρωμιων μου φενονται οκ...θα δειξει στην χρηση...Για μεταλλο που αναφερει θα το δοκιμασω αλλα δεν ξερω τι θα κανει....

View attachment 229141 View attachment 229142

Του δισκους καθςρισμου του γνωριζω αλλα η τιμη με 4 ευρω ο ενας δεν ειναι να το προσπερασεις για αυτο και πηρα 2...θα τους δοκιμασω λειαν συντομος...
Σε μια μικρη αντιπαραραβολη με unico τους οποιος ειμαι πολυ ευχαριστημενος δειχνει να ειναι λιγο πιο σκληρο το υλικο και εχει 2 χιλ περισσοτερο παχος χρησης υλικου...αλλα λιγοτερες στροφες σε χρηση της Parkside...
Θα δειξει στην πραξη(αφαιρεση μπογιας και λειανση σιδηρου) τι κανουν μια και τους χρησιμοποιω τακτικα...
View attachment 229137
View attachment 229145 View attachment 229146

Τελος οι δισκοι fleece ειναι velcro και ειναι σε 3 νουμερα..100,280 και 800...παλι για καθαρισμο επιφανειων και ελαφρυ αποχαταρισμα....γυρω στο ποντο το παχος τους...

View attachment 229143 View attachment 229144

Ετσι μια ενημερωση για το τι ειναι τι και εαν θελει καποιος κατι....
Παιδιά, πήγα τη Δευτέρα και πήρα λίγο-πολύ από σχεδόν όλους τους αναλώσιμους δίσκους, ειδικά ήθελα αυτόν τον μωβ καθαρισμού για να βγάλω σκουριά από 2 παλιούς μεταχειρισμένους πάγκους επαγγελματικούς γυμναστηρίου, που έκανα τη βλακεία και έβγαλα με remover την ηλεκτροστατική βαφή και τους άφησα άβαφους για 2-3 χρόνια αφού είχε χαλάσει το κομπρεσέρ, και βεβαίως σκούριασαν του χαμού. Πριν λίγες μέρες έτριψα με το χέρι τη πολλή σκουριά, και πήρα 2 μωβ καθαρισμού αφού διάβασα ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να μη χαράξει το σίδερο.
Τον δοκίμασα σήμερα αλλά επειδή είναι σκληρό το "σφουγγάρι", αφήνει αμυδρές γραμμές στο μέταλλο. Μετά δοκίμασα τον 280 fleece. Αυτός με velcro πάνω στον οδηγό Parkside και βεβαίως πάνω στον 125άρη τροχό Parkside, κάνει άριστη δουλειά πάνω στα σκουριασμένα σίδερα. Αφαιρεί τη σκουριά και γυαλίζει το σίδερο χωρίς να χαράζει.
Πήγα σήμερα Τετάρτη και πήρα άλλα ...3 πακέτα fleece και άλλο ένα καθαρισμού σφουγγαράκι γιατί έπεται και η ανακατασκευή της vespa που θέλω να αφαιρέσω όλα τα παλιά χρώματα.
Εκτός από αυτούς, πήρα 2 πακετάκια από τους μπεζ στίλβωσης με τα φτερά, ένα πακέτο λείανσης (3 μετάλλου +1 ξύλου με φτερά), το σετ αυτοκόλλητου δίσκου με 10 φύλλα λείανσης και ένα πακέτο χαρτοταινίες της 3Μ. Είναι τέτοιες οι τιμές σε αυτά τα αναλώσιμα που δεν τις βρίσκεις στο εμπόριο. Οπότε, ....πάρε να υπάρχουν.

Αντε πάλι , πάλι σε έξοδα θα μπω.
Τι αρρώστια είναι αυτή.
Έφτασα να βάζω υπενθύμιση στο ημερολόγιο για να μην ξεχνάω ότι πρέπει να πάω lidl

Έχω, 3
...και τι πειραζει αν γινουν 4..;:ROFLMAO::ROFLMAO:

Περα τις πλακας δειχνει εξαιρετικο...εχει δυναμη,τα 35Ν δεν τα λες μικρο νουμερο, και στο βιδωμα οπως δειχνει και ο Ιταλος...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: elninioz
Θέλεις ένα ακόμα για ρεζέρβα .... ένα για τρύπημα ένα για φρεζάρισμα της τρύπας και ένα για βίδωμα ....για να βγαίνει η δουλειά γρήγορα... :cool::)

Να το πάρω και εγώ να κάνει παρέα στο άλλο μαύρο που είναι στη βαλίτσα του ??? :whistle:

Για οσους ενδιαφερονται.....

View attachment 229335
To ίδιο στη Γερμανία (μαζί με φορτιστή και δύο μπαταρίες 2ΑΗ), και επιπλέον με 3 σετ τρυπάνια/bits Performance, στα 73 ευρώ (κανονική τιμή χωρίς προσφορά):
Εδώ αρχική 80 και χωρίς τα υπόλοιπα καλούδια.

Εγώ θα ρωτήσω το εξής:για ποιον λόγο να το αγοράσω όταν έχω το μεγάλο σετ σε perfomance?

Εγώ θα ρωτήσω το εξής:για ποιον λόγο να το αγοράσω όταν έχω το μεγάλο σετ σε perfomance?
Επειδη ειναι πιο μανιτζεβελο σε βιδωματα.
Εκτος αν στο σετ που εχεις περιλαμβανεται παλμικο.

• Like
Reactions: dim tz
To ίδιο στη Γερμανία (μαζί με φορτιστή και δύο μπαταρίες 2ΑΗ), και επιπλέον με 3 σετ τρυπάνια/bits Performance, στα 73 ευρώ (κανονική τιμή χωρίς προσφορά):
Εδώ αρχική 80 και χωρίς τα υπόλοιπα καλούδια.
Ναι όντως στην Γερμανία είναι πιο πλήρες το σετ και σε κανονική τιμή..

Εδώ μάλλον επειδή υπάρχει θέμα στην εξευρεση με τις μπαταρίες γενικός η τιμη που κρατούσε ήταν υψηλή στα 80..στα 65 τρώγεται για τα ελληνικά δεδομένα..οποτε η διαφορά με το γερμανικό είναι μικρή.. της τάξεως 10 ευρώ ας που με αν είχε και τα 3 σετ..
Γιατί σετ δραπανοκατσαβιδου στα 35Ν ,με 2 μπαταριες,φορτιστη και υφασμάτινη θήκη δεν βρίσκεις αναλογω...

Επεισης κάποιος που δεν εχει δραπανο και βιδωλογο είναι πολύ εξυπηρετικό..
Π.χ εχθές το συζητάγαμε με τον πατέρα μου γιατί το βλέπει πολύ βολικό εξαιτίας βάρους και εργονομιας(2 σε 1)και το σκέφτεται και αυτός..