Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

η ταινια SOS που διαφημιζει δεν ειναι αυτοβουλκανιζομενη, ετσι?

πιο πρόσφατη συζήτηση για την σπαθοσέγα υπάρχει ΕΔΩ

εχει και βιντεο ενω στο online shop και έχει εξαντληθεί.

Είναι σωστό να την αγοράσω ώστε να αντικαταστήσω την σέγα της πλάκας που είχα και μου χάλασε;

πιο πρόσφατη συζήτηση για την σπαθοσέγα υπάρχει ΕΔΩ

εχει και βιντεο ενω στο online shop και έχει εξαντληθεί.

Είναι σωστό να την αγοράσω ώστε να αντικαταστήσω την σέγα της πλάκας που είχα και μου χάλασε;

Αλλο σεγα αλλο σπαθοσεγα. Η σεγα ειναι μακραν πιο χρησιμο εργαλειο.
Αν την θες την σπαθοσεγα κυριως για κλαδεμα τοτε αξιζει τον κοπο. Το θεμα ειναι να δεις που θα σου φανει χρησιμη.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σωστός. Μου φαίνεται θα την πάρω.
Έχω και ένα project να κλαδέψω μια βουκαμβίλια-τέρας. Φαντάζομαι να κάνει και για τέτοια δουλειά.

Σαν εργαλείο μια χαρά είναι η σπαθόσεγα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όμως και η λάμα που θα χρησιμοποιήσεις. Ταιριάζουν και οι λάμες της BOSCH αν θες καλύτερη ποιότητα. Μεγάλο πλεονέκτημα η περιστρεφόμενη χειρολαβή και μειονέκτημα είναι το βάρος της, αλλά και οι επώνυμες κάπου εκεί παίζουν.
Τώρα για την βουκαμβίλια θα σε βολέψει μια χαρά στα χοντρά και σταθερά κλαδιά, με τα πιο λεπτά όμως και άρα πιο ευλύγιστα ίσως αντιμετωπίσεις πρόβλημα, ειδικά αν δεν μπορείς να τα σταθεροποιήσεις με κάποιο τρόπο, πχ κράτημα με το χέρι.
Γι´αυτή ακριβώς τη δουλειά το "μικρό" της Bosch έχει αυτή τη δαγκάνα που βλέπεις στη φωτογραφία μπροστά, για να μαγκώνει και να κρατάει - σχετικά - σταθερά τα λεπτά κλαδιά. Η άλλη λύση, και καλύτερη για μένα, είναι τα λεπτά κλαδιά της βουκαμβίλιας να τα κλαδεύεις με ψαλίδα, αρκεί να τα φτάνεις βέβαια.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    246.1 KB · Views: 305
Μπάμπη στο μυαλό μου είσαι, τώρα μόλις κοίταζα αυτήν εδώ στα 22 εκ. (ακόμα δεν πήρα τη σπαθόσεγα, βέβαια αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν παίρνουν γκάτζετς).
Μήπως να κοίταγα σε μεγαλύτερο μήκος;

Και γενικά, αν κάποιος έχει να συστήσει καλές λάμες για ξύλο (και άλλες μάρκες πέρα από Bosch), ας ρίξει τα δυο του σεντς.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα για την βουκαμβίλια θα σε βολέψει μια χαρά στα χοντρά και σταθερά κλαδιά, με τα πιο λεπτά όμως και άρα πιο ευλύγιστα ίσως αντιμετωπίσεις πρόβλημα, ειδικά αν δεν μπορείς να τα σταθεροποιήσεις με κάποιο τρόπο, πχ κράτημα με το χέρι.
Γι´αυτή ακριβώς τη δουλειά το "μικρό" της Bosch έχει αυτή τη δαγκάνα που βλέπεις στη φωτογραφία μπροστά, για να μαγκώνει και να κρατάει - σχετικά - σταθερά τα λεπτά κλαδιά. Η άλλη λύση, και καλύτερη για μένα, είναι τα λεπτά κλαδιά της βουκαμβίλιας να τα κλαδεύεις με ψαλίδα, αρκεί να τα φτάνεις βέβαια.

Όντως, στα λεπτότερα κλαδιά θα χρησιμοποιηθεί ψαλίδα.
Ποιό είναι το μοντέλο της Bosch στη φωτογραφία;

Και γενικά, αν κάποιος έχει να συστήσει καλές λάμες για ξύλο (και άλλες μάρκες πέρα από Bosch), ας ρίξει τα δυο του σεντς.

Δοκίμασα και τις δύο μάρκες, και της Bosch και της Parkside. Μεγάλες διαφορές δεν μπορώ να πώ οτι είδα, μπορώ να πω οτι πιο πολύ παίζει ρόλο το είδος της οδόντωσης της σέγας παρά η μάρκα. Αν πάρεις τη σπαθόσεγα πάρε και λάμες, θα σου χρειαστούν.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μπάμπη στο μυαλό μου είσαι, τώρα μόλις κοίταζα αυτήν εδώ στα 22 εκ. (ακόμα δεν πήρα τη σπαθόσεγα, βέβαια αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν παίρνουν γκάτζετς).
Μήπως να κοίταγα σε μεγαλύτερο μήκος;

Αυτη η λαμα bosch ειναι η πλεον ιδανικη που μπορουσες να διαλεξεις. Με 3ΤPI.
Eγω εχω αντιστοιχες με 5TPI. H παραπανω ομως κοβει σαφως γρηγοροτερα και ειναι ιδανικη για κοπη κλαδιων και ξυλων που απλα θες να τα κοψεις -χωρις ακριβεια.

Μεγαλυτερη λαμα για ξυλο απο 22-24cm δεν θα προτεινα. Η σπαθοσεγα εχει ισχυ (750w) για κοπη ξυλου μεχρι καποιο συγκεκριμενο οριο.

Δοκίμασα και τις δύο μάρκες, και της Bosch και της Parkside. Μεγάλες διαφορές δεν μπορώ να πώ οτι είδα, μπορώ να πω οτι πιο πολύ παίζει ρόλο το είδος της οδόντωσης της σέγας παρά η μάρκα. Αν πάρεις τη σπαθόσεγα πάρε και λάμες, θα σου χρειαστούν.

Ετσι ακριβως. Η οδοντωση παιζει παρα πολυ ουσιαστικο ρολο στην κοπη.
Την (μεγαλη) διαφορα λαμας μεταξυ parkside/Βοsch (επειδη εχω παιξει πολυ δοκιμαζοντας λαμες, σεγες και σπαθοσεγες), θα την δεις μετα απο 4-5 χρησεις. Δηλαδη σχετικα γρηγορα.
Η μια θα κοβει οριακα (λογω φυσιολογικης φθορας) και η αλλη θα ειναι οκ (λογω καλυτερης ποιοτητας μεταλλου). Μιλαμε για λαμες με παρομοια οδοντωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το έχω.Άριστο ταχύτατο ελαφρύ το ΚΕΟ αρκεί να έχεις να έχεις...ένα ιαπωνικό πριόνι
χειρός μαζί σου Δε κρατάει πάνω απο 10 λεπτά σε συνεχή χρήση για κλαδια 4-5 cm,
δεν έχει ανταλλάξιμη μπαταρία,ούτε βγαίνει σε άλλη έκδοση π.χ 3 ή 4 ah.
Μάλλον το marketing της bosch δουλεύει καλά.!!! Τόσα προϊόντα ξύλου βγάζουν.

(για το bosch KEO)

Για όσους έχουν υπομονή πολύ σύντομα και στα μέρη μας:

1) Πιστόλι θερμού αέρα (αν θυμάμαι καλά 12-13 ευρώ το είχε την τελευταία φορά που το έφερε στα μέρη μας) σε νέα έκδοση:
http://www.lidl.de/de/parkside-heissluftgeblaese-phlg-2000-c2/p197920

2) Και το πολυαναμενόμενο δισκοπρίονο πάγκου (κάποιοι είχαν κάνει τάμα...)

http://www.lidl.de/de/parkside-tischkreissaege-ptk-2000-a1/p196435

Αντε ρε..! θα φερει το παγκοπριονο ..?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το έχω.Άριστο ταχύτατο ελαφρύ το ΚΕΟ αρκεί να έχεις να έχεις...ένα ιαπωνικό πριόνι
χειρός μαζί σου Δε κρατάει πάνω απο 10 λεπτά σε συνεχή χρήση για κλαδια 4-5 cm,
δεν έχει ανταλλάξιμη μπαταρία,ούτε βγαίνει σε άλλη έκδοση π.χ 3 ή 4 ah.
Μάλλον το marketing της bosch δουλεύει καλά.!!! Τόσα προϊόντα ξύλου βγάζουν.

(για το bosch KEO)

Στις δοκιμες που εκανα με γεματη μπαταρια μου κρατουσε πανω απο 15 λεπτα σε συνεχεις κοπες κορμου παχους 8εκ. Εκοβα κορμο καρυδιας.
Σε μικροτερες διαμετρους 3-5εκ. (λιγοτερο ζορι) κρατουσε παραπανω, περιπου 20 λεπτα.

εγώ το πιστολάκι θερμού αέρα θα το τιμήσω εαν το φέρει. Χρήσιμο είναι.

Χρησιμο για να βοηθαει στο αναμα του μπαρμπεκιου :))

Σωστός :)

Είχε φέρει και κάτι μπάρμεκιου ψησταριές αλλά δεν το έψαξα αν αξίζουν.

σκεφτομαι την σπαθοσεγα για γρηγορη αποσυναρμολογηση παλλετας ,θα κανει δουλεια με λαμα για μεταλο με τα καρφια των παλετων;

Σήμερα τό απόγευμα είχα πάει νά ρίξω μιά ματιά στο praktiker καί επιασα στά χέρια μου τήν σπαθοσέγα black&deker

http://www.skroutz.gr/s/322470/Black-Decker-RS1050EK.html

Πρέπει νά είναι σίγουρα 5 κιλά,κάνει μπράτσα ο χρήστης,σέ σχέση μέ τίς Bosch πού είχε οι Bosch ήταν πούπουλο.
Γιαυτό είναι καί η μόνη σπαθοσέγα πού έχει και τήν χειρολαβή μπροστά γιά καποια ευκολία,αλλά καί πάλι είναι κουραστική αρκετά γιά πολύωρη χρήση καί οχι μόνο.