Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχω καιρό να αγοράσω ραφιερες αλλά δεν περίμενα τέτοια πτώση ποιότητας.

Λεπτότερα μέταλλα, οι συνδέσεις είναι ανάποδα σε σχέση με τις παλιές ( στιβαρες χρώματος γκρι στο βαθος). Οι εγκοπές είναι στους οριζοντιους συνδέσμους και οχι στα πόδια. Τα πλαστικά πέλματα τα μισά σε μέγεθος από τα παλιά.

Και ενώ έχουν σύνδεσμο στην μέση κάθε ραφιου δεν έχουν την στιβαρότητα των παλιών. Οι παλιές δεν έχουν τίποτα στην μέση και δεν έχουν θέμα. Επίσης στις παλιές είχαν ένα νοβοπαν για τα ράφια 2.5 φορές το πάχος από το mdf που έχουν τώρα...

Και μάλιστα τότε τις είχα αγοράσει 25€ σε προσφορά. Αυτή δεν αξίζει τα 35... Έχε χάρη που ήθελα έναν έξτρα πάγκο για το cnc ...

Έχω μάλιστα και την πρώτη χρώματος ασημί που είχε φέρει και είναι καλύτερη από αυτήν και την έχω κάνει πόδια για τον πάγκο εργασίας.
4ec5c4e5dfca6c261880e84e0e997ccd.jpg
d126900bd5316d08b4672891580d6f17.jpg
dea89736d3aaef3da9265322c8eab6b0.jpg
5c6fd054de9b3063aac35f8799790ba8.jpg
e2f0c14e6ff9438611ced1f6a1c42e53.jpg
d61d214a589dd31eab8945958541747c.jpg

Μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει. Σε παλιδρομικο πολύ εργαλείο τι λάμες παίρνουμε; Ποιες είναι συμβατές;

Attachments

• IMG-68a36948f459a109bdf4cc46fbd09ac2-V.jpg
    IMG-68a36948f459a109bdf4cc46fbd09ac2-V.jpg
    1.8 MB · Views: 42
Έχω καιρό να αγοράσω ραφιερες αλλά δεν περίμενα τέτοια πτώση ποιότητας.

Λεπτότερα μέταλλα, οι συνδέσεις είναι ανάποδα σε σχέση με τις παλιές ( στιβαρες χρώματος γκρι στο βαθος). Οι εγκοπές είναι στους οριζοντιους συνδέσμους και οχι στα πόδια. Τα πλαστικά πέλματα τα μισά σε μέγεθος από τα παλιά.

Και ενώ έχουν σύνδεσμο στην μέση κάθε ραφιου δεν έχουν την στιβαρότητα των παλιών. Οι παλιές δεν έχουν τίποτα στην μέση και δεν έχουν θέμα. Επίσης στις παλιές είχαν ένα νοβοπαν για τα ράφια 2.5 φορές το πάχος από το mdf που έχουν τώρα...

Και μάλιστα τότε τις είχα αγοράσει 25€ σε προσφορά. Αυτή δεν αξίζει τα 35... Έχε χάρη που ήθελα έναν έξτρα πάγκο για το cnc ...

Έχω μάλιστα και την πρώτη χρώματος ασημί που είχε φέρει και είναι καλύτερη από αυτήν και την έχω κάνει πόδια για τον πάγκο εργασίας.
4ec5c4e5dfca6c261880e84e0e997ccd.jpg
d126900bd5316d08b4672891580d6f17.jpg
dea89736d3aaef3da9265322c8eab6b0.jpg
5c6fd054de9b3063aac35f8799790ba8.jpg
e2f0c14e6ff9438611ced1f6a1c42e53.jpg
d61d214a589dd31eab8945958541747c.jpg
Έχεις δίκιο, το έχω αναφέρει και παλιότερα νομίζω εγώ. Αλλά μετά από ένα χρόνο σχεδόν έχω βαριά καλώδια κ.α. επάνω και δείχνουν εντάξει. Φυσικά τις έχω από μια βίδα στο τοίχο.

Ερώτηση: έχει ένα βερνίκι τώρα στο lidl. Αξίζει τα λεφτά του για ξύλα προστασία σε εξωτερική χρήση?

Μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει. Σε παλιδρομικο πολύ εργαλείο τι λάμες παίρνουμε; Ποιες είναι συμβατές;

'Εχω το PMFW 310 D2 και παίρνει αυτές τις λάμες, όμως το δικό σου είναι το Ε3 και ίσως (?) παίρνει διαφορετικές.

20250219_105500.jpg 20250219_105606.jpg

Ερώτηση: έχει ένα βερνίκι τώρα στο lidl. Αξίζει τα λεφτά του για ξύλα προστασία σε εξωτερική χρήση?

Eχω βαλει βερνικι του λιντλ σε εξωτερικη πορτα και κραταει μια χαρα μεχρι στιγμης, 3 χειμωνες τωρα.

Το βερνικι ειναι αυτο..

Ειναι πολυρεθανης,αρα κανει κρουστα, που συγουρα παρεχει προστασια και οχι τζελ απορροφησης οπως καποια αλλα που εβγαζε..οποτε θεωρω οτι θα αξιζει...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Το ότι κάνει κρούστα είναι καλό? Θεωρώ πως τα εμποτισμού είναι καλύτερα μιας και πάνε βαθειά και δεν επηρεάζονται νομίζω από ξεφλούδισματα .
Θέλω να περάσω μια ξύλινη ελαφρώς επεξεργασμένη παλετοπορτα για ένα χωράφι. Οπότε θα είναι εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με τέτοιες περιπτώσεις είναι οτι...δεν έχω βρει κανένα τις προκοπής, ακόμα και επώνυμο.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Το ότι κάνει κρούστα είναι καλό? Θεωρώ πως τα εμποτισμού είναι καλύτερα μιας και πάνε βαθειά και δεν επηρεάζονται νομίζω από ξεφλούδισματα .
Ο Γενικός κανόνας είναι ότι περνάς πρώτα 2 χέρια εμποτισμού και μετά 2 χέρια κρούστας.
Θέλω να περάσω μια ξύλινη ελαφρώς επεξεργασμένη παλετοπορτα για ένα χωράφι. Οπότε θα είναι εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με τέτοιες περιπτώσεις είναι οτι...δεν έχω βρει κανένα τις προκοπής, ακόμα και επώνυμο.
Αν είναι τελείως εκτεθειμένο το ξύλο (δηλ. όχι κάτω από υπόστεγο), ότι βερνίκι και να βάλεις σε λίγα χρόνια (3-5?) θα θέλει επανάληψη.

Για την δουλεια που θες μονο κρουστας κανει....φυσικα εννοειται πρωτα οτι θελει συντηρητικο για να κρατησει...

Εαν ψαχνεις εμποτισμου της προκοπης θα περιμενεις παααααααααααααρα πολυ...!!!
Ο Γενικός κανόνας είναι ότι περνάς πρώτα 2 χέρια εμποτισμού και μετά 2 χέρια κρούστας.

Αν είναι τελείως εκτεθειμένο το ξύλο (δηλ. όχι κάτω από υπόστεγο), ότι βερνίκι και να βάλεις σε λίγα χρόνια (3-5?) θα θέλει επανάληψη.
Ακριβως αυτο......
Δημητρη εαν εχει μεινει η αναλογη ποσοτητα σιγουρα 5 χρονια..αλλα περνας ενα 2 χερια σαν φρεσκαρισμα...

Δεν θυμάμαι να έχουν ξαναφέρει το ισχυρό δραπανοκατσάβιδο της σειράς Performance που φέρνουν από 1/3:

παρότι στο εξωτερικό από όσο έψαξα φαίνεται να κυκλοφορεί πάνω από 2 χρόνια τώρα.
Αν και το συγκεκριμένο τυπικά δεν μου είναι απαραίτητο για συγκεκριμένη εργασία (καθότι έχω ήδη και το πρώτο Performace 20V δραπανοκατσάβιδο που είχαν βγάλει, αλλά κι ένα ακόμα αξιοπρεπέστατο Makita μπαταρίας), εν τούτοις ο συνδυασμός υψηλότατης ονομαστικής ροπής στρέψης (150ΝΜ, αν φυσικά είναι κοντά στην πραγματικότητα αυτό το νούμερο) και φυσικά τιμής (50 ευρώ για ανάλογο εργαλείο είναι εντελώς χώμα τιμή) με δελεάζουν στο να μπω στον πειρασμό απόκτησής του.
Επιπρόσθετα, με βάση και το παρακάτω βίντεο δοκιμής του, φαίνεται αρκούντως ισχυρό:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πολύ ωραίο βίντεο με αρκετές δοκιμές σε διαφορετικού είδους διατρήσεις. Μου αρέσει η λαβή που είναι μακρυά για δυνατό κράτημα. Βέβαια δεν θα βολεύει για απλές εργασίες. Φαίνεται αρκετά δυνατό.