Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

enduras1

Moderator
Staff member
Ηλία έχω ένα (ουσιαστικά του πατέρα μου) μια φορά το έχω δουλέψει. Προτιμώ να δουλεύω με το επικίνδυνο, όπως λένε, τροχό με δίσκο ξύλου παρά με το δισκοπριονο. Η αλήθεια είναι ότι ζαχαρωνω ένα Makita αλλά το σκέφτομαι. Έχω βέβαια και τον φόβο/τρόμο, πατέρα φίλου μου -στα πιτσιρικατα μου (δεκαετία 70)- που ήταν ξυλουργός και έχασε το δάκτυλο του από την πριονοκορδελα. Ίσως είναι ψυχολογικό... Θα μου πεις άλλο το ένα άλλο το άλλο, αλλά....

Νικο αυτό με τον δίσκο ξύλου στον γωνιακό μην το ξαναπείς. Το δισκοπριονο είναι άκακο μπροστά του.

astyl

Senior Member
4 June 2007
578
Αθήνα
Για το σπίτι καλά είναι... Τι το θές το μπουλονόκλειδο, έπιπλα του ΙΚΕΑ μοντάρεις... :ROFLMAO:

Δεν ειναι παλμικο. Δραπανοκατσαβιδο απλο ειναι. Μη βλεπεις που εχει εξαγωνο τσοκ.

Τα 180 Nm θέλουν πολύ προσοχή, αν δεν προσέξεις πολύ κι αν δεν έχεις "μαλακό" δαλχτυλο, μπορεί αντί για καλό να κάνεις ζημιά. Εκτός αν κάνεις σιδεροκατασκευές και βιδώνεις μπουλόνια.

Impact vs Driver (Παλμικό εναντίον απλού περιστροφικού)
https://www.youtube.com/watch?v=GGzSu5jgmPQ

Nαι το 18βολτο ειναι παλμικο. Το δεκαβολτο ειναι απλο δραπανακι.
Οπως λεει και ο Μπαμπης παραπανω, το παλμικο ειναι ισχυρο και θελει προσοχη.
Οχι μονο προσοχη σε αυτο που βιδωνεις αλλα και μη σου γυρισει και το χερι καθως βιδωνεις.

astyl

Senior Member
4 June 2007
578
Αθήνα
Καλημέρα, Αντώνης είναι το όνομα. Δεν έχω δικό μου ακόμα (ελπίζω μέχρι την Δευτέρα), έχω παίξει με ένα 18V Dewalt και ένα μπλέ GDR ενός φίλου. Αν οι δουλειές που κάνεις έχουν πολύ και απαιτητικό βίδωμα τότε η επιλογή παλμικού είναι μονόδρομος. Θέλει να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τη σκανδάλη. Εγώ πάντως θα το πάρω την Δευτέρα αν προλάβω όχι γιατί θα το αξιοποιήσω πλήρως αλλά..... έτσι

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,486
Βριλήσσια
Φιλε Αντωνη,
Το παλμικο του λιντλ φαινεται οτι ειναι ενα αξιολογοτατο παλμικο κατσαβιδι σε σουπερ τιμη.
Eαν δεν ειχα, σιγουρα θα το επαιρνα, ιδιως την στιγμη που η μπαταρια του μπορει να χρησιμοποιηθει και σε αλλα εργαλεια parskide.

Δεν ειναι μονο για βιδωμα ξεβιδωμα βιδων και μπουλονιων. Μπορεις να το χρησιμοποιησεις καλλιστα με τρυπανια φτερου και forstner για ανοιγμα τρυπων σε ξυλο.
Επισης μπορει να το χρησιμοποιει κανεις και με τρυπανια καθε ειδους αρκει να γνωριζει κανεις τους περιορισμους του (δεν εχει ρυθμιση ροπης και ταχυτητας).

Η ερωτηση μου εαν εχεις παλμικο απευθυνοταν στο βιντεο που ανεβασες σαν απαντηση στα σχολια περι 'επικινδυνοτητας' του εργαλειου.
Η δυναμη των 180Νm ενος παλμικου ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερη απο την ροπη των 20-60Νμ που ερχονται τα συνηθισμενα δραπανα. Θελει προσοχη με λιγα λογια.

asotosios

AVClub Addicted Member
30 November 2010
2,859
Φιλε Αντωνη,
Το παλμικο του λιντλ φαινεται οτι ειναι ενα αξιολογοτατο παλμικο κατσαβιδι σε σουπερ τιμη.
Eαν δεν ειχα, σιγουρα θα το επαιρνα, ιδιως την στιγμη που η μπαταρια του μπορει να χρησιμοποιηθει και σε αλλα εργαλεια parskide.

Δεν ειναι μονο για βιδωμα ξεβιδωμα βιδων και μπουλονιων. Μπορεις να το χρησιμοποιησεις καλλιστα με τρυπανια φτερου και forstner για ανοιγμα τρυπων σε ξυλο.
Επισης μπορει να το χρησιμοποιει κανεις και με τρυπανια καθε ειδους αρκει να γνωριζει κανεις τους περιορισμους του (δεν εχει ρυθμιση ροπης και ταχυτητας).

Η ερωτηση μου εαν εχεις παλμικο απευθυνοταν στο βιντεο που ανεβασες σαν απαντηση στα σχολια περι 'επικινδυνοτητας' του εργαλειου.
Η δυναμη των 180Νm ενος παλμικου ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερη απο την ροπη των 20-60Νμ που ερχονται τα συνηθισμενα δραπανα. Θελει προσοχη με λιγα λογια.
Μιχάλη δεν ειναι φτιαγμένα τα παλμικα κατσαβίδια για χρηση τρύπανιου και για αυτο οι περιστροφές τους ειναι σχετικά λίγες σε σύγκριση με ενα τρυπάνι/κατσαβιδιερα...
Μπορείς να τρυπήσεις αλλα ΔΕΝ ειναι φτιαγμένα για αυτο...
Φαινεται ξεκάθαρα απο τον τροπο λειτουργίας τους...

IOANNISTSA

AVClub Addicted Member
10 July 2012
2,147
Μιχάλη δεν ειναι φτιαγμένα τα παλμικα κατσαβίδια για χρηση τρύπανιου και για αυτο οι περιστροφές τους ειναι σχετικά λίγες σε σύγκριση με ενα τρυπάνι/κατσαβιδιερα...

Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι έχουν λίγες περιστροφές ?

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,486
Βριλήσσια

Φιλε Ευγενιε, οι περιστροφες του παλμικου που εχω ειναι διπλασιες απο τις περιστροφες του κανονικου δραπανου. (10v GDR vs GSB).

Aν προσπαθησεις να τρυπησεις μια σανιδα πχ. 2εκατοστων παχους με παλμικο, θα το κανεις στον μισο και λιγοτερο χρονο απο ενα κανονικο δραπανο.
Η διαφορα ειναι οτι η τρυπα δεν θα ειναι τοσο 'καθαρη' οσο σε ενα κανονικο δραπανο με νορμαλ τσοκ (το οποιο σφιγγει το bit) και οχι εξαγωνο οπως των παλμικων.
Αυτο οφειλεται στο οτι το εξαγωνο bit που προσαρμοζεις στο παλμικο τοοκ δεν κρατιεται τοσο σταθερα οσο ενα bit που το σφιγγεις στο κανονικο τσοκ.

Oπως ειπα παραπανω, μπορεις ανετα να τρυπησεις με το παλμικο αρκει να ξερεις ολες τις παραμετρους.
Συμφωνω οτι το παλμικο ειναι κυριως για βιδωμα ξεβιδωμα αλλα οχι οτι δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις και αλλιως.

Ο τροπος λειτουργιας τους ειναι ξεκαθαρα αμιγως περιστροφικος (ενισχυμενος βεβαια) οπως των κανονικων δραπανων (πλην των κρουστικων).

IOANNISTSA

AVClub Addicted Member
10 July 2012
2,147
Παλμικό + Τρυπάνη φτερού Selfcut 18mm => τρύπημα με ένα χέρι στον αέρα με μικρή ταλάντωση του ξύλου δεξιά - αριστερά.

Στροφές =2800 min-1, τρείς ταχύτητες 40/100/185Nm

DSC_4764.JPG

cmoustakas

Supreme Member
5 June 2011
5,363
Αθήνα
Δεν έχω δει ακόμη να σχολιάζει κανένας τον γωνιακό τροχό που έρχεται την δευτέρα βάση χαρακτηριστικών πάντα. Δεν έχει ρύθμιση στρόφων όπως είχε γραφτεί πιο πριν άρα είναι σβουράκι, αξίζει η αγορά του ?

Lyngas

AVClub Addicted Member
22 January 2011
1,470
Αθήνα, Πύργος
Το παλμικο ειναι σε πολυ καλη τιμη...κάνει δε για να βιδώνεις απο Βιδακι έως μπουλόνια για αλλαγή ελαστικών με τοςα κιλά ροπής...
Πιστεύω οτι ειναι καλό και χρηστικό...αλλα ΑΝ εχεις άλλες κατσαβιδιερες δεν βρίσκω τον λογο να το πάρει κάποιος ερασιτέχνης...ΔΕΝ μου εχει χρειαστεί παραπανω δύναμη έως τώρα...
Αν δεν εχει κατσαβιδιερα τοτε οκ εχει λογική...

Προσοχή το συγκεκριμένο της επόμενης εβδομαδας ειναι μόνο για βιδωμα ξεβιδωμα οχι χρηση ως τρυπανι

Εχεις αλλο παλμικο Ευγενιε..?

orck

AVClub Enthusiast
21 July 2006
900
Δεν έχω δει ακόμη να σχολιάζει κανένας τον γωνιακό τροχό που έρχεται την δευτέρα βάση χαρακτηριστικών πάντα. Δεν έχει ρύθμιση στρόφων όπως είχε γραφτεί πιο πριν άρα είναι σβουράκι, αξίζει η αγορά του ?

Τι σημαινει ειναι σβουρακι; Εαν ειχε ρυθμιση στροφων τι παραπανω θα μπορουσες να κανεις;
Δεν το παω το συγκεκριμενο εργαλειο, δεν το πολυχρειαζομαι και ενα που εχω ειναι της κακιας ωρας (Praktil), λογικο ειναι να μην ξερω τιποτα. Μπορεις να μου πεις;

asotosios

AVClub Addicted Member
30 November 2010
2,859
Ο λόγος που δεν κάνει για καθαρό τρύπημα οφείλετε πέρα απο το Τσόκ που δεν εχει...αλλα και στο γεγονός οτι τρυπάει μόνιμα με κρούση...

Ο λόγος που δεν εχει Τσόκ οφείλετε στο οτι ο προσανατολισμός του ειναι για βιδωμα ξεβιδωμα άρα τετοια εξάγωνη υποδοχή εχει...

Το γεγονός οτι μπορει να τρυπήσει ειναι δευτερεύουσα δυνατότητα...

180nm δεν έγιναν για να μπορει να τρυπάει τοσο...αλλα για να μπορει να ξεβιδωσει μπουλόνια κτλ κτλ...

Και επαναλαμβάνω...
Ενας ερασιτέχνης που δεν βιδώνει ξεβιδωνει όλη μερα...τοτε με μια νορμαλ κατσαβιδιερα μπορει να καλυφθεί στα τρύπηματα καθώς και στο βιδωμα ξεβιδωμα...

Και όπως ξαναείπα ΑΝ κάποιος δεν εχει άλλη κατσαβιδιερα τοτε ειναι καλη περίπτωση όμως για εμένα πχ που εχω και την 18βολτη και την 10βολτη αλλα και το 18βολτο κρουστικο το να πάω να πάρω και το παλμικο ειναι υπερβολή μιας και δεν εχω χρειαστεί ποτε παραπανω δύναμη...

orck

AVClub Enthusiast
21 July 2006
900
Εγω μια περιεργεια εαν αυτο το εργαλειο (ενα παλμικο) μπορει να ξεβισωσει συμπλεκτη και βαριατορ απο σκουτερ χωρις μπλοκαρισμα τους. Ετσι οπως το κανουν στα συνεργεια, το βιδωνουν με το εργαλειο αερος και αυτο δεν προλαβαινει καν να γυρισει. Εχεις κανεις εμπειρια;

Lyngas

AVClub Addicted Member
22 January 2011
1,470
Αθήνα, Πύργος
Ο λόγος που δεν κάνει για καθαρό τρύπημα οφείλετε πέρα απο το Τσόκ που δεν εχει...αλλα και στο γεγονός οτι τρυπάει μόνιμα με κρούση...

Ο λόγος που δεν εχει Τσόκ οφείλετε στο οτι ο προσανατολισμός του ειναι για βιδωμα ξεβιδωμα άρα τετοια εξάγωνη υποδοχή εχει...

Το γεγονός οτι μπορει να τρυπήσει ειναι δευτερεύουσα δυνατότητα...

180nm δεν έγιναν για να μπορει να τρυπάει τοσο...αλλα για να μπορει να ξεβιδωσει μπουλόνια κτλ κτλ...

Και επαναλαμβάνω...
Ενας ερασιτέχνης που δεν βιδώνει ξεβιδωνει όλη μερα...τοτε με μια νορμαλ κατσαβιδιερα μπορει να καλυφθεί στα τρύπηματα καθώς και στο βιδωμα ξεβιδωμα...

Και όπως ξαναείπα ΑΝ κάποιος δεν εχει άλλη κατσαβιδιερα τοτε ειναι καλη περίπτωση όμως για εμένα πχ που εχω και την 18βολτη και την 10βολτη αλλα και το 18βολτο κρουστικο το να πάω να πάρω και το παλμικο ειναι υπερβολή μιας και δεν εχω χρειαστεί ποτε παραπανω δύναμη...

Αρα εισαι κομπλε απο παλμικα-κρουστικα και ειναι λογικο να μην το χρειαζεσαι..

Εγω το βλεπω γιατι εχω μονο το PABSW 10.8 B2 παρακατω, και απο ενα γρηγορο ψαξιμο δεν βρηκα κατι αντιστιχο σε αυτη την τιμη (60 )..

Σε γενικες γραμμες νομιζω οτι ειναι VFM στην κατηγορια του αν προσθεσεις και την εγγυηση..

parkside-akku-bohrschrauber-pabsw-10-8-b2-gruen-rot--3.jpg