Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Χτύπησα και εγω σήμερα το ρουτεράκι, δεν εχω ξαναδουλέψει ποτε αλλα εχω δει αρκετα βιντεακια, το σκ θα κάνω τεστ drive ετσι στον χαμό να δω τι γινεται:)

το έχω πει και θα το ξαναπώ για το ρουτερ. είναι must to have που λέμε και στο χωριό μ'...τρομάρα μ'!!!
όταν το μάθεις θα κάνεις παπάδες. σε λίγο καιρό τελειώνω το "μπουντουάρ" (καθρέπτη, τραπεζάκι και κάθισμα) κατόπιν παραγγελίας της κυράς μου και θα δεις τη μορφή μπορείς να δώσεις στο ξύλο με αυτό το πολύ καλό και φθηνό εργαλείο. μάλιστα το έχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ και ακόμα έχω τα κοπτικά που είχε μέσα.

Με την φρεζα εαν βιδωσεις καλα το κοπτικο και κρατας με δυναμη το εργαλειο δεν εχεις κανενα κινδυνο. Προσοχη γιατι παει μονο προς την μια μερια. Το παμε προς την μερια που κοντραρει, οχι προς την μερια που θελει να τρεξει. Γυαλια ασφαλειας παντα ειναι καλο να φοραμε.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, η ασφαλεια ειναι το πρωτο πραγμα ;)

Πάντα να το ξέρεις.

Τα γυαλιά ασφαλείας έιναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει κανείς...
Δεν κοστίζουν πάνω από 2-3 ευρώ και σώζουν ζωές...
Μάστορας χωρίς μάτια δεν γίνεται!

Πάντα να το ξέρεις.

Τα γυαλιά ασφαλείας έιναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει κανείς...
Δεν κοστίζουν πάνω από 2-3 ευρώ και σώζουν ζωές...
Μάστορας χωρίς μάτια δεν γίνεται!

Και δεν ειναι μονο προστασια για τα μάτια τα γυαλιά . Έχω δει με τα ματια μου να φεύγει πριονιδι μαζι με σκονη αποτομα προς το πρόσωπο , να τρομάζει-τιναζεται ο χρήστης και το δισκοπριονο να πηγαίνει βόλτα . Ευτυχώς χωρίς επώδυνες συνέπειες .
Γυαλακια πάντα με εργαλεια κοψιματος-λειανσης-διαμόρφωσης υλικών όπως αναφέρουν και οι φίλοι πιο πανω .

Στο ρουτερ προσοχή τα μεγάλα bit σε χαμηλές στροφές. Θα δείτε τις μέγιστες επιτρεπτές στο στέλεχος. Ειδικά τα 6mm μην τα πολυζοριζετε . Και πάντα έλεγχο αν το bit ειναι καλά σφιγμένο στη φωλιά. Δεν ειναι ωραίο να σας χτυπήσει ενα ατσάλινο κομμάτι που θα φύγει απο το εργαλείο με 20.000 στροφές...

Εγώ πάντα τα δουλεύω στις μισές στροφές περίπου από τις επιτρεπτές.
Ποιος ο λόγος να τα δουλεύεις στις μέγιστες δεν έχω καταλάβει...
Μήπως προσφέρει καλύτερο φινίρισμα εκτός από την γρηγορότερη πρόοδο της εργασίας?

Εγώ πάντα τα δουλεύω στις μισές στροφές περίπου από τις επιτρεπτές.
Ποιος ο λόγος να τα δουλεύεις στις μέγιστες δεν έχω καταλάβει...
Μήπως προσφέρει καλύτερο φινίρισμα εκτός από την γρηγορότερη πρόοδο της εργασίας?

Παίζει ρόλο και η σκληρότητα του ξύλου Νίκο , για καλο φινιρισμα το σκληρο θέλει περισσότερες στροφές.

Παίζει ρόλο και η σκληρότητα του ξύλου Νίκο , για καλο φινιρισμα το σκληρο θέλει περισσότερες στροφές.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες όντας προφανώς πιο έμπειρος.
Ωστόσο λογικα το σκληρό ξύλο δεν φερνει πιο πολύ ζόρι στα κοπτικά?
Αν υπολογίσεις και τις υψηλές στροφές μαζί, μήπως τα φέρνει στα όρια τους?

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι βαζουν ρυθμιση, παντα τερμα θελει στο ξυλο, οτι ξυλο και να ειναι. Στα σοβαρα ομως ειναι αναλογα το μεγεθος του κοπτικου, οπως τα δραπανα που λεγαμε πριν απο λιγες μερες.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες όντας προφανώς πιο έμπειρος.
Ωστόσο λογικα το σκληρό ξύλο δεν φερνει πιο πολύ ζόρι στα κοπτικά?
Αν υπολογίσεις και τις υψηλές στροφές μαζί, μήπως τα φέρνει στα όρια τους?

Εκει ξεχωρίζουν τα ποιοτικά Νίκο.

Αν τριμάρεις άκρη, ή χαράζεις αυλάκι, είναι σίγουρα προτιμότερη η χαμηλότερη ταχύτητα καθώς:
- το μοτέρ λειτουργεί με λιγότερο φορτίο
- το κοπτικό δε ζορίζεται τόσο
- το ξύλο δεν κινδυνεύει να καεί από το κοπτικό (et vice versa), εάν ο ρυθμός που κινούμε το ρούτερ δεν είναι σταθερός.

Αυτο μου αρεσει, οτι διαβαζω κατι εδω και παω να διαβασω το εγχειριδιο, κοιταζω και εγχειριδια αλλων μηχανηματων αντιστοιχων. Βρηκα αυτο απο καποιο ρουτερ της Bosch.
Κατα την γνωμη μου το κοπτικο ζοριζεται εαν δεν εχει αρκετη ισχυ να το γυρισει.
router_zps6pl43ru0.jpg

Φίλε diabolic το παρακάτω δισκοπρίονο σέ ράγα δέν τό έφερε σέ αυτήν τήν προσφορά
Γνωριζεις αν θα το φέρει Ελλάδα καί πότε ?

http://www.lidl.de/de/parkside-tauchsaege-ptss-1200-a1-mit-fuehrungsschiene/p196468

Δυστυχώς δεν θα έρθει γιατί το εγχειρίδιο δεν βγήκε στα Ελληνικά.
Λογικό κιόλας καθώς είναι πολύ ακριβό...

Lidl Γαλλίας: http://www.lidl.fr/fr/offres-513.htm?id=692

Είχαν καιρό να φέρουν εργαλεία οπότε μπορεί να φέρουν και την άλλη εβδομάδα...

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το καρφωτικό λέει τίποτα? Το έχει κανείς?

Το έχω εγώ.. Καλό είναι και σχετικά δυνατό αλλά δεν μου αρέσει που παίρνει πολύ στενά δίχαλα.