Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το πριονίδι δεν το γλυτώνεις, εκτός από σκούπα καλό είναι να φοράς και μια μάσκα, ειδικά με εμποτισμένα ξύλα και κλειστούς χώρους.

Και μάσκα έβαλα,και γυαλιά και γάντια Μπάμπη μου.Ο χώρος και τα υπόλοιπα εργαλεία που (κακώς) είχα αφήσει στον πάγκο έγιναν καλλιγραφία..Πάντως στο δια ταύτα,τίποτα δε θυμίζει στη λειτουργία του ή στην εργονομία του πως πρόκειται για εξειδικευμένο εργαλείο με τιμή...playmobile.

ο δισκος 150μμ/16μμ δεν ειναι κοινος και θα δυσκολευτεις να βρεις αντιστοιχο με πιο πολλα δοντια. Δεν ειχανε τετοια δισκακια μαζι με το δισκοπριονο? Η σαν εξτρα?

Να σου πω οτι αλλαζοντας την διαμετρο του δισκου αλλαζουν και ολες οι δυναμεις και γωνιες κοπης που εξασκουνται απο δισκοπριονο, στον δισκο και τελικα στο υλικο που κοβεται. Θεμα μηχανικης που δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα γιατι δεν ξερω.
Νομιζω ομως οτι 6μμ δεν πρεπει να κανουν σημαντικη διαφορα, με την προυποθεση οτι στο δισκοπριονο παραμενει αρκετο κενο μετα την εφαρμογη του μεγαλυτερου δισκου. Αυτο μπορεις να το τσεκαρεις ευκολα.

Και μάσκα έβαλα,και γυαλιά και γάντια Μπάμπη μου.Ο χώρος και τα υπόλοιπα εργαλεία που (κακώς) είχα αφήσει στον πάγκο έγιναν καλλιγραφία..Πάντως στο δια ταύτα,τίποτα δε θυμίζει στη λειτουργία του ή στην εργονομία του πως πρόκειται για εξειδικευμένο εργαλείο με τιμή...playmobile.

Tο πριονιδι που βγαζει ενα δισκοπριονο ειναι σαφώς περισσοτερο απο μια σεγα,στο λεω γιατι πιστευω οτι εχεις σεγα
Aπο θεμα κοπης κοβει γρηγορα και ευκολα διατομη 24 mm ; εχει κραδασμους ; οταν αφησεις τον διακοπτη εχει φρενο να σταματαει αμεσως τον δισκο ;

Last edited:
Όμως ο δίσκος που φοράει το ξέσκισε το osb..Για όποιον το αγόρασε για μοριοσανίδες ή για κόντρα πλακέ κυρίως (όπως εγώ) χρειάζεται επειγόντως δίσκο με περισσότερα δόντια.

Καλοριζικο κιολας Νικολα,και thanks για τις πληροφοριες,μπορεις να ανεβασεις μια φωτο απο κατω και απο επανω το ξυλο που εκοψες να δουμε το αποτελεσμα της κοπης ;

Δοκίμασα λίγο το δισκοπρίονο,έκοψα osb κάθετα και φάλτσο,καθώς και καδρονάκια.Δύναμη έχει μπόλικη,ελαφρύ είναι,το laser πολύ χρήσιμο.Όμως ο δίσκος που φοράει το ξέσκισε το osb..Για όποιον το αγόρασε για μοριοσανίδες ή για κόντρα πλακέ κυρίως (όπως εγώ) χρειάζεται επειγόντως δίσκο με περισσότερα δόντια.Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι θα το εκτιμούσα.Ο δίσκος που φοράει είναι Φ150mm με φωλιά 16mm.

Υπάρχουν κάποιοι δίσκοι της bosch 150αριδες καλοι για μελαμινη OSB κλπ , τους είχα πάρει απο πρακτικερ με φωλιά 22 νομίζω αλλα με ανταπτορα δαχτυλίδι που τον έκανε και 16αρι . Γύρω στα 10 ο ενας .

Ναι φίλε μου Γιώργο κανει , απλα ειναι πανακριβος και αυτός που λέω εχει 50-60 δόντια .

Ηλίας