Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

γεια σας παιδια θα βγω λιγο offtopic ,
ξερετε που μπορω να βρω τετοιο εργαλειο στην Ελλαδα; http://www.ebay.com/itm/80-Watt-Iro...Mesh-Auto-Car-Welder-Repair-Kit-/191049824397
αυτο που θελω να κανω ειναι να επιδιορθωσω ενα κανο , ουσιαστικα να λιωσω πλαστικο .μπορω να το επιτυχω με ενα πιστολι θερμου αερος οπως αυτο ; http://www.e-shop.gr/pistoli-thermoy-aera-ilektriko-einhell-tc-ha-2000-1-2000w-4520184-p-TLS.051150
ευχαριστω!

αλλο πραγμα το θερμοπιστολο...δε νομιζω να κανεις την ιδια δουλεια... το "κολητηρι" εστιαζει σε ενα σημειο να λυωσεις...το θερμοπιστολο θα ζεματησει ολη η περιοχη τρυγυρω...

Καλήμερα σε όλους σας. Για πρώτη φορά θεωρώ το εαυτό μου τυχερό. Ενώ για πολλά χρόνια ζούσα Αθήνα έπρεπε να γυρίσω θεσσαλονικη.
Και εκεί που έβλεπα στα εργαλεία είδα ένα παλμικό(PDSSA18 A1) κουτί χάλια, δεν δούλευε αλλά η τιμή ; ;;;; ; ;; ; 29,99

Το πήρα αμέσως, τιμολόγιο, και την επόμενη μέρα στην χιουστον σερβις. Τρίτη το έστειλα, (με ενημέρωσαν οτι το παρέλαβαν τετάρτη ) Παρασκευή πήρα καινούργια μπαταρία,φορτιστή.

Μπραβο, εξυπνη κινηση η αγορα του χαλασμενου εργαλειου και η αμεση αποστολη του στο σερβις. Καινουριο εργαλειο με 3 χρονια εγγυηση στη μιση τιμη!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

γεια σας παιδια θα βγω λιγο offtopic ,
ξερετε που μπορω να βρω τετοιο εργαλειο στην Ελλαδα; http://www.ebay.com/itm/80-Watt-Iro...Mesh-Auto-Car-Welder-Repair-Kit-/191049824397
αυτο που θελω να κανω ειναι να επιδιορθωσω ενα κανο , ουσιαστικα να λιωσω πλαστικο .μπορω να το επιτυχω με ενα πιστολι θερμου αερος οπως αυτο ; http://www.e-shop.gr/pistoli-thermoy-aera-ilektriko-einhell-tc-ha-2000-1-2000w-4520184-p-TLS.051150
ευχαριστω!

Δεν ξερω τι ειδους επισκευη θελεις να κανεις στο κανο, αλλα αμβιβαλλω αν το θερμοπιστολο θα σε βοηθησει εστω και ελαχιστα.

Αν θες να καλυψεις τρυπα, γιατι δεν χρησιμοποιεις υαλοβαμβακα+ρητινη+γυαλοχαρτο+χρωμα -αν ειναι απαραιτητο.

εγινε ευχαριστω για την βοηθεια θα το δοκιμασψ λογικα!

Ειναι σημαντικο επισης να ανοιξεις μια τρυπα στο τελος της ρωγμης, οπως εκανε ο τυπος στο βιντεο, ανεξαρτητα απο ποια μεθοδο επισκευης θα ακολουθησεις.

Οπως και να'χει το θεμα, αμα τελειωσεις το προτζεκτακι, πες μας τι εγινε στο νημα DIY οπου θα μεταφερθουν και αυτα τα ποστς. Good luck :)

εγινε ευχαριστω για την βοηθεια θα το δοκιμασψ λογικα!

Θα σου πρότεινα να μην βάλεις κόλλες και λοιπά πριν δοκιμασεις να το κολλήσεις όπως στο βιντεο. Ψάξε για plastic welding και θα βρεις πολύ υλικό.
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα δυνατό κολλητήρι με πλατιά μύτη. Θες τουλάχιστον 50W για να μπορεί να ζεστάνει επαρκώς το πλαστικό, πχ https://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=41864&skr=skr15946&cat_id=006104050901 . Το lidl είχε βγάλει παλιά με εναλλασόμενες μύτες αλλά δεν θυμάμαι ισχύ.

Με το welding κάνεις την πιο καθαρή κόλληση, σαν να μην έσπασε ποτέ. Αν έχεις περισσευούμενο πλαστικό ίδιου τύπου και ένα πλεγματάκι όπως στο βίντεο, γίνεται καλύτερο από καινούριο.

Με τις κόλλες έχεις δύο ξένα υλικά που μπορεί να ξεκολλήσουν κάτι που είναι πάρα μα πάρα πολύ πιο εύκολο από το να σπάσει το αρχικό πλαστικό. Με το welding επαναφέρεις το πλαστικό πολύ κοντα στην αρχική του κατάσταση (όπως είπα αν βάλεις επιπλέον πλαστικό και πλέγμα γίνεται καλύτερο!).

EDIT: και πυρογράφος/θερμογράφος σου κάνει αν είναι αρκετά δυνατός (αυτοί έχουν μεγαλύτερη ποικιλία από μύτες).

Αναφορικα με το σχολιο σου παραπανω και επειδη οτιδηποτε εχω κολησει με κολλες 2 συστατικων (κατα κορον Cordobond) δεν εχει ΠΟΤΕ σπασει/αποκολληθει κλπ, θα ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις καποια αρνητικη εμπειρια με αυτες του ειδους τις κολλες που οντως γινονται ενα με το υλικο που κολλανε.

Με εποξικές κόλλες 2 συστατικών και πλαστικό έχω κακές εμπειρίες. Έχω δοκιμάσει να κολλήσω PE, PVC και ABS με ανάμικτα αποτελέσματα, από κακά έως πολύ κακά. Δεν μιλάμε για κόλληση ανάγκης για να κάνω τη δουλειά μου, μιλάμε για κόλληση διαρκείας.
Από την άλλη έχω χρησιμοποιήσει εποξική για να κολλήσω εξάτμιση γεννήτριας και κρατάει 4 χρόνια τώρα, ζωή να έχει!
Επίσης στην περίπτωση του κανό, θα έχει μηχανικά στρες και ταλαντώσεις και συνεχη επαφή με νερό και ήλιο κάτι που θα χειροτερεύσει πολύ τα πράγματα.

Υ/Γ κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα :D

EDIT : @ enduras1 : αν μιλάμε για πολυεστερικό κανό σίγουρα! αν μιλάμε για πλαστικό πιστεύω η κόλλα ρητίνης 99% δεν θα πιάσει.

το pvc ειναι απιστευτο κ@λο-υλικο γα να κολησει.... αν λοιπον το κανο σερνει μπολικο Pvc μεσα στο πλαστικο του...δε ξερω... και γω εχω χρισημοποιησει παρα πολλες κολλες, διοαφορες μαρκες κτλ...σπανια ειχα καλο αποτελεσμα... ΕΚΤΟΣ κι αν αυτες που προτεινει ο Χιωτης ειναι οντως η ΣΩΣΤΗ κολλα, δοκιμασμενη ..καπου ειχα δει κατι κιτακια κολησης...με ενα δυχτακι μεσα, κατι ζελατινες... εκανες τρυπες αριστερα - δεξια του σπασιματος, ανακατωνες τα υλικα, εφαρμογη, πανακι απο πανω, και καπακι ζελατινα πανω..και γινοιταν ενα σωμα.. καπου το χα δει που επισκευαζανε προφυλακτηρες...απο τετοιο υλικο δεν εχω γνωση..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

EDIT : @ enduras1 : αν μιλάμε για πολυεστερικό κανό σίγουρα! αν μιλάμε για πλαστικό πιστεύω η κόλλα ρητίνης 99% δεν θα πιάσει.
αν ειναι πλαστικο σιγουρα ο πολυεστερας δε πιανει..θελει ντυσιμο ολοκληρο...

καλησπέρα σας, ξέρετε που μπορώ να βρω δίσκο κοπής ξύλου για το φαλτσοπρίονο μπαταρίας του lidl διαμέτρου φ150/τρύπα 16 με περισσότερα δόντια από αυτόν που είχε το εργαλείο? σήμερα πήγα σε 3 μαγαζιά (ένα από αυτά ήταν και ο ντέτσικας, που δεν είχε καν 150ρη δίσκο) και να είναι σε μία φυσιολογική τιμή (να στοιχίζει δηλαδή φτηνότερα από το φαλτσοπρίονο).

αγόρασα τις προάλλες 2 δίσκους από το lidl αλλά δεν πρόσεξα ότι ήταν 160 διάμετρο και δεν κουμπώνουν στο εργαλείο.... και το χειρότερο όλων έχασα και την απόδειξη και δεν μπορώ να τους επιστρέψω πίσω...

Οτι λέει ο Νικόλας , πρακτικερ Σωτήρη .
Μπορείς να τους αλλάξεις και χωρίς απόδειξη , μόλις "χτυπήσουν" το barcode βρίσκουν ακριβώς ποτε-ποσο και απο που αγοράστηκε . 9 στις 10 φορές πάω χωρίς απόδειξη .

πήγα και στα praktiker και δεν έχουν ή να το πω σωστότερα, έχουν 1 (τεμάχιο) δίσκο φ150 στα 12 με 80 δόντια, αλλά με εσωτερική διάμετρο 20 χωρίς συστολικό, δηλαδή δεν κάθετε στο εργαλείο σωστά.

boat.jpg

Αυτο ειναι το θαλασσοποδηλατο μου. Το εχω 20 χρονια και ειναι πολυ ταλαιπωρημενο (το δανειζεται ολη η γειτονια) αν και πληρως λειτουργικο.

Ολες τις (βαρβατες) ρωγμες και τρυπες τις εχω φτιαξει με υαλοβαμβακα και ρητινη. Ολες οι επιδιορθωσεις ολων αυτων των χρονων στεκουν ΑΨΟΓΑ.

Η παραπανω φωτο δειχνει μπαλωμα στο πανω μερος. Το κατω μερος ειναι γεματο μεγαλυτερα μπαλωματα!! Το κανο δεν νομιζω να ειναι απο διαφορετικο υλικο απο το παραπανω θαλασσοποδηλατο.

Τα περισσοτερα ειναι φτιαγμενα απο πλαστικο ABS/πολυαιθυλενιο.

Ολες οι ειδικες εποξικες κολλες/στοκοι που ειναι (και) για πλαστικο κανουν μια χαρα (αναλογα την ρωγμη/βλαβη) και ο υαλοβαμβακας φυσικα . Ο τελευταιος ειναι η καλυτερη λυση.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οτι λέει ο Νικόλας , πρακτικερ Σωτήρη .
Μπορείς να τους αλλάξεις και χωρίς απόδειξη , μόλις "χτυπήσουν" το barcode βρίσκουν ακριβώς ποτε-ποσο και απο που αγοράστηκε . 9 στις 10 φορές πάω χωρίς απόδειξη .
τους πήγα στο lidl ραφήνας που τους αγόρασα το κτύπησε το barcode είδε την τιμή κλπ, αλλά για την επιστροφή ζητάνε 3 ακόμη στοιχεία (κωδικούς) που βρίσκονται πάνω στην απόδειξη και δεν προχωράει η διαδικασία της αλλαγής χωρίς αυτά τα στοιχεία, τα ίδια μου είπανε και στο help desk 8001113333 που πήρα και ρώτησα σχετικά....ξενέρωσα λέμε....