Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τα επαγγελματικα εργαλεια δεν τα αγοραζεις μονο για να τα δουλευεις επαγγελματικα (8ωρο τη μερα).
Καποια επαγγελματικα εργαλεια τα αγοραζεις λογω καλυτερης εργονομιας η/και αποτελεσματικοτητας-ισχυος η/και αντοχης η/και μεγεθους-βαρους η/και εξτρα χαρακτηριστικων που βολευουν η/και γουστου κλπ.

Τα επαγγελματικα εργαλεια δεν τα αγοραζεις μονο για να τα δουλευεις επαγγελματικα (8ωρο τη μερα).
Καποια επαγγελματικα εργαλεια τα αγοραζεις λογω καλυτερης εργονομιας η/και αποτελεσματικοτητας-ισχυος η/και αντοχης η/και μεγεθους-βαρους η/και εξτρα χαρακτηριστικων που βολευουν η/και γουστου κλπ.

Καλα ολα αυτα,αλλα στις μερες μας τα θεωρω σπαταλες,ενας ερασιτεχνης να δωσει 300-400 ευρω για ενα επαγγελματικο ρουτερ.

Δε θα τα πάρει από την τσέπη σου τα 400 ο άνθρωπος βρε Σάκη. Αν γουστάρει και μπορεί, μαγκιά του. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να έχουμε τέτοιου βεληνεκούς εργαλεία. Ειλικρινά μιλώντας, αν στο χάριζαν θα το άφηνες στην άκρη επειδή είναι επαγγελματικό κι είσαι ερασιτέχνης?

ένας ερασιτέχνης παίρνει επαγγελματικά εργαλεία όχι επειδή τα χρειάζεται ή του είναι αναγκαία λόγω επαγγέλματος, αλλά επειδή μπορεί να τα αγοράσει.

η ίδια λογική ισχύει παντού, για παράδειγμα στα αυτοκίνητα ένας παίρνει ένα VW για να μετακινείται αξιοπρεπώς (ας πούμε) και ένας άλλος άλλος μία carrera (επειδή μπορεί).

και μένα εάν μου την χάριζαν θα την χρησιμοποιούσα, εάν μπορούσα θα την αγόραζα, όχι για να εκμεταλλευτώ τις επαγγελματικές της δυνατότητες αλλά επειδή θα μπορούσα, αλλιώς θα χαιρόμουνα το όμορφο φτηνό και πρακτικό μου αυτοκινητάκι.

Το ακριβό-επαγγελματικό εργαλείο το παίρνει κάποιος είτε λόγω αξιοπιστίας και εργονομίας για να του βγάζει δουλειά σε βάθος χρόνου (επαγγελματίας) είτε πάλι λόγω εργονομίας και ακρίβειας στο αποτέλεσμα της εργασίας (τελειομανής ερασιτέχνης).
Παράδειγμα βάζω πάλι το ρουτερ. Ένα εργαλείο που δεν μπορεί να κρατήσει μία ρύθμιση βάθους με απόλυτη ακρίβεια, ή έχει τζογους κατά τη βύθιση θα σου περάσει ατελειες στο επιπλακι που φτιαχνεις για το σαλόνι σου και έχεις αφιερώσει χ σαββατοκύριακα από τον ελεύθερο χρόνο σου. Θα έχεις ένα αποτέλεσμα αποδεκτό ίσως, ημιτελές όμως, για το οποίο εσύ πρόσεξε όσο γινόταν, αλλά το εργαλείο δεν ανταποκρίθηκε.
Οπότε εγώ (εσυ-οποιοσδηποτε) που έχω κόλλημα με αυτά, είμαι διατεθειμένος να κάνω το σκ#@ό μου παξιμάδι για χ μήνες να πάρω το καλύτερο που μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δε θα τα πάρει από την τσέπη σου τα 400 ο άνθρωπος βρε Σάκη. Αν γουστάρει και μπορεί, μαγκιά του. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να έχουμε τέτοιου βεληνεκούς εργαλεία. Ειλικρινά μιλώντας, αν στο χάριζαν θα το άφηνες στην άκρη επειδή είναι επαγγελματικό κι είσαι ερασιτέχνης?

Aλλο το ενα Νικολα αλλο το αλλο αν μου το χαριζαν φυσικα θα το επαιρνα.
Απλα ειπα την αποψη μου ,ο καθενας ας διαθεσει οτι ποσο αντεχει η τσεπη του τοτε.

Σωστά.
Καλό είναι να διαθέσεις να πάρεις κάτι καλό με προοπτική να τον συντροφευει χρόνια!
Από την άλλη εργαλεία τύπου λιντλ είναι μια εισαγωγή στον κόσμο των εργαλείων για να διαπιστώσει κάνεις τις ανάγκες του.

Για σας παιδιά μια ερώτηση ποια η διαφορά απο την πλάνη με τον τενειολιαντηρα;έτσι και αλλιώς μετα πρεπει να περαστεί με τριβειο η επιφάνεια ετσι δεν ειναι;δηλ την δουλεια που κάνει ο τενειολιαντηραs δεν την κάνει και η πλάνη;

Εγώ!
Το έβαλα κάτω απο μία σκάλα στο μηχανοστάσιο και όποτε θέλω το ανοίγω, τραβάω τη σωλήνα έξω και φουσκώνω/καθαρίζω.
Εκτός απο τη "μπαλαντέζα" σωλήνα τα υπόλοιπα είναι της πλάκας. Δουλειά βέβαια κάνω μια χαρά.

Λάδια δεν έχω αλλάξει ακόμα αφού δεν κάνω τρελή χρήση.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος χωρίς να έχω και άλλη εμπειρία ή να έκανα έρευνα αγοράς (εκεί κερδίζει το lidl).

Το πιο ζόρικο που του έχω βάλει, είναι να φουσκώσει ένα μεγάλο παιδικό κάστρο απο το jumbo που θέλει κανένα 10λεπτο συνεχόμενο να δουλεύει.
http://www.e-jumbo.gr/paichnidia-at.../fouskoto-trampolino-jump-o-lene-intex_73367/

μετά από σχετική μου έρευνα όλα τα μονομπλόκ 24/50 λίτρων είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ΟΛΑ φασόν, οι διαφορές που έχουν είναι στο χρώμα, στις στάμπες και εάν έχουν 1 ή 2 μανόμετρα.

η ερώτησή μου είναι:
το μηχάνημα αυτό, με τα 24 λίτρα αποθήκη, την καλή παροχή αέρα που έχει και τα ρυθμιζόμενα μέχρι 8 μπαρ πίεση, αρκεί για εργασίες βαφής? δηλαδή, το καζάνι που έχει τελειώνει ένα δοχείο από το πιστόλι βαφής ή έστω μισό πριν πάρει πάλι μπροστά?

δεν συζητώ καν την λειτουργία αμμοβολής ή άλλης χρήσης, το θεωρώ δεδομένο πως δεν αρκεί το καζάνι για τέτοια χρήση.

ξέρω πως δεν πρόκειται για toros με ιμάντα αλλά για τα λεφτά που κάνει και την εγγύηση που έχει, στα μικρά μονομπλόκ φαίνεται καλό, αλλά για παράδειγμα μία επιφάνεια ενός τραπεζιού κουζίνας την βάφει με βερνίκι ή θα σου φάει τα σπλάχνα στο σταμάτα να γεμίσω να συνεχίσεις το βάψιμο ?

δεν ψάχνω για μία ακριβή τρόμπα, αλλά για ένα φτηνό σύστημα βαφής.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

μετά από σχετική μου έρευνα όλα τα μονομπλόκ 24/50 λίτρων είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ΟΛΑ φασόν, οι διαφορές που έχουν είναι στο χρώμα, στις στάμπες και εάν έχουν 1 ή 2 μανόμετρα.

η ερώτησή μου είναι:
το μηχάνημα αυτό, με τα 24 λίτρα αποθήκη, την καλή παροχή αέρα που έχει και τα ρυθμιζόμενα μέχρι 8 μπαρ πίεση, αρκεί για εργασίες βαφής? δηλαδή, το καζάνι που έχει τελειώνει ένα δοχείο από το πιστόλι βαφής ή έστω μισό πριν πάρει πάλι μπροστά?

δεν συζητώ καν την λειτουργία αμμοβολής ή άλλης χρήσης, το θεωρώ δεδομένο πως δεν αρκεί το καζάνι για τέτοια χρήση.

ξέρω πως δεν πρόκειται για toros με ιμάντα αλλά για τα λεφτά που κάνει και την εγγύηση που έχει, στα μικρά μονομπλόκ φαίνεται καλό, αλλά για παράδειγμα μία επιφάνεια ενός τραπεζιού κουζίνας την βάφει με βερνίκι ή θα σου φάει τα σπλάχνα στο σταμάτα να γεμίσω να συνεχίσεις το βάψιμο ?

δεν ψάχνω για μία ακριβή τρόμπα, αλλά για ένα φτηνό σύστημα βαφής.

Για βαφη και αναλογα με το πιστολι (θεωρω HVLP) και το υλικο χρειαζεσαι απο 280 εως 500lt το λεπτο και καποια πιεση σταθερα πανω απο 40psi. Αφου αυτο βγαζει 240 (λεει) θα εχεις πιστευω ενα ελλειμα 40-100lt το λεπτο που σημαινει οτι σε 1 λεπτο θα παρει μπροστα και θα πρεπει να σταματησεις. Aλλα και η πιεση στο καζανι θα πεφτει. Μισο δοχειο χρωμα δεν ριχνεις ουτε με 200LITRA καζανι. Χρειαζεσαι απλα 400+Lt παραγωγη αερα.
Βεβαια μπορεις να πας σε LVLP ΠΙΣΤΟΛΙ με καποια μειονεκτηματα και ισως καταφερεις να το δουλεψεις κοντα στα 200lt καταναλωση.

Last edited:

ερωτηση για τον λειαντηρα,σε αναποδη θεση για τροχισμα σιδερου κανει δουλεια;

κατάλαβα φίλε μου, ευχαριστώ για τα info...από ότι κατάλαβα αυτό του λιντλ θα δουλεύει συνεχώς και θα είσαι όλο σταματήματα για να γεμίσει ξανά....μία κόλαση δηλαδή...

το πιστόλι που δίνει είναι χαμηλής πίεσης, τι μειονεκτήματα έχουν αυτά?

ήθελα κάτι που να βάφει καλύτερα από το πινέλο ή το ρολό αλλά να αρκεί να βάψεις κάτι μεγαλύτερο από αντικείμενα.

είμαι παντελώς άσχετος από τα αέρος γενικότερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ερωτηση για τον λειαντηρα,σε αναποδη θεση για τροχισμα σιδερου κανει δουλεια;
κάνει αλλά δεν ενδείκνυται

Το εχω για βαψιμο ειναι καλο μπορει να δουλευει αρκετες γορες μεχρι να τελειωσεις ενα δοχειο χρωμα αλλα δεν περιμενεις να ξαναγεμιση κατα την διαρκεια του βαψιματος καθως δεν αδειαζει ολο πριν αρχιση να ξαναδουλευει.το εχω δουλεψει και με αεροκαλεμο .το μονο προβλημα που μου εχει βγαλει ειναι μια διαροη απο το ματακι ελεγχου της σταθμης ελαιου.

κατάλαβα φίλε μου, ευχαριστώ για τα info...από ότι κατάλαβα αυτό του λιντλ θα δουλεύει συνεχώς και θα είσαι όλο σταματήματα για να γεμίσει ξανά....μία κόλαση δηλαδή...

το πιστόλι που δίνει είναι χαμηλής πίεσης, τι μειονεκτήματα έχουν αυτά?

ήθελα κάτι που να βάφει καλύτερα από το πινέλο ή το ρολό αλλά να αρκεί να βάψεις κάτι μεγαλύτερο από αντικείμενα.

είμαι παντελώς άσχετος από τα αέρος γενικότερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κάνει αλλά δεν ενδείκνυται

Πλεον ολα τα πιστολια ειναι χαμηλης πιεσης (LP) και υψηλης παροχης (HV). Το κερδος ειναι απο 25-40% κερδος στο χρωμα γιατι δεν το ψεκαζει με δυναμη ωστε να κανει γκελ πανω στο κομματι. Αλλα τα σωματιδια δεν ειναι το ιδιο λεπτα με αυτα της υψηλης πιεση. Εκει που ο πελατης πληρωνει (π.χ. χρωμα αυτοκινητου) οι επαγγελαμτιες χρησιμοποιουν ακομα υψηλης πιεσης πιστολια.
Ολοι ομως θα ακολουθησουμε τους αμερικανους που πλεουν νομοθετουν την υποχρεωτικη χρηση των "οικολογικων" HVLP.

Του lidl ειναι (HVLP) καλο πιστολι για την τιμη του. Δεν θυμαμαι τι μπεκ εχει μπροστα (1.8?), το οποιο θα κανει για συγκεκριμενες δουλειες. Πρεπει να ταιριαζει με το μεσο βαφης και το μπεκ και οι αντιστοιχες πιεσεις τροφοδοσιας του πιστολιου. Εχω βαψει με αυτο το πιστολι, λακα λευκη νερου (ψευτολακα ειναι αυτη) με κομπρεσσερ εργοστασιου. Τα αποτελεσματα απολυτως ικανοποιητικα. Μονο προβλημα που ειχα ειναι οτι το δουλευα λιγο πανω απο την πιση που ελεγε και πως εβγαζε λιγο υλικο. (αργη βαφη, και μαλλον εφταιγε το λεπτο μπεκ)
Το κομπρεσερ νομιζω εχει πανω του ρυθμιστη πιεσης, αλλα η καλυτερη λυση ειναι να ρυθμιζεται η πιεση ακριβως πανω στο πιστολι και οχι στην αρχη στο λαστιχο.

Ενημερωτικα τα original HVLP συστηματα δεν δουλευουν με κομπρεσσερ αλλα με τουρμπινα 2,3,4 σταδιων που βγαζει τεραστιες ποσοτητες αερα χωρις καζανι και με πιεσεις κατω απο 3 bar.