Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

πριν απο ενα μηνα πηρα απο το lidl τον ταινιολειαντηρα και χτες το πηρα στο χερι ...πρωτα αρχισε να πεταει το γιαλοχαρτο πρς τα εξω (υπαρχει και φοτο αργοτερα) και σημερα δεν δουλευει
πηγα το πρωι σε ενα καταστημα αλλα με εστειλαν στο service οποτε καταλαβενεται ...κριμα αρχιζω να καταλαβαινω οτι δεν αξιζουν πλεον τα εργαλεια τους κριμα!!!

Επειδή πήρα την σέγα και εγώ και την δούλεψα πάρα πολύ, έχω αναφέρει το ίδιο πρόβλημα. Είναι θέμα κραδασμων που έχει πάρα πολλούς το συγκεκριμένο. Από τους κραδασμους κινηται το πελμα δεξιά αριστερά και άρα σπρώχνει την λαμα λοξα. Αν αρχίσει να λοξευει δεν ισιωνει με τίποτα μετά. Πρέπει να φέρεις τη σέγα σε ηρεμία και αφού πατήσει στα ίσια να ξαναρχισεις. Πολλές στροφές, καθόλου swivel και ήπιο σπρωξιμο. Ο οδηγός που λες αποκλείεται να δουλέψει με αυτή την σέγα. Για σοβαρή σέγα δεν έχω εμπειρία με οδηγό να σου πω αλλά σίγουρα φεν φεύγει δεξιά αριστερά όπως αυτή του lidl.

Βγαλε το λαστιχενιο παπουτσακι που εχει .οχι οτι θα βελτιωθει δραματικα αλλα νομιζω οτι εμενα με βολευει καλυτερα.με καμμια σεγα νομιζω δεν μπορεις να κανεις καθετο εντελως κοψιμο!

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις..
Ειχα μια παλια φτηνη doit αλλα εκοβε ισια και σωστα μεχρι που τοσσα χρονια τα εφτυσε ...
Αλλα ειχα καλη αποψη για τα εργαλεια του λιντλ και ομολογω πως ψιλοαπογοητευομαι απο την σεγα..

Την σεγα του λιντλ την εχω 2 χρονια το μονο αρνητικο για μενα ειναι το στραβω λειζερ το οποιο δεν το δουλευω οπως και στο φαλτσοπριονο.

Η σέγα ασχέτως εταιρίας είναι εργαλείο για να κόβει καμπύλες και εσωτερικά κοψίματα και μάλιστα σε ξύλα μικρού πάχους. Δεν είναι φτιαγμένη για να κάνεις ίσιες κοπές ...αν ήταν γι αυτή την δουλειά δεν θα υπήρχαν τα δισκοπρίονα και οι πριονοκορδέλες.

Μιλάμε για μηχάνημα 250 περίπου έτσι ??? Με αυτή την λογική δεν χρειάζεσαι και αλυσοπρίονο ...κόβεις και δένδρα με αυτή την σέγα.

GST150 έχει 150 ευρώ στο axminster. Η GST90 που κόβει μέχρι 90mm Έχει 100 ευρώ. Του λιντλ λέει 80mm και κόβει όπως κόβει. Αν αγοράσω 1. Κ.Π. 21 mm για να φτιάξω κάτι θα δώσω 75 ευρώ για 1 φορά. Δεν είναι λογικό να δώσω 100 η 150 για να πάρω σέγα και να κόψω ποιοτικά όλα τα φύλλα/ξύλα για όλη μου τη ζωή;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες εδω https://www.youtube.com/watch?v=n5IBZ5q2j-k στο 0:40
γιατι "η μικρη" κοβει καθετα και δεν φευγει και πες μου αν δεν αξιζει τα 70 ευρω πανω απο του λιντλ. Αν θελεις βεβαια να κοβεις καθαρα με 1 εργαλειο και οχι στραβα με 3.

Ναι συμφωνω αν λεω αν χαλασει αυτη του λιντλ θα παρω μπος αλλα μια που εχω φαλτσοπριονο συρομενο και παγκοπριονο και με την αναμονη τωρα του μικρου gks 10.8 την σεγα την δουλευω ελαχιστα !

GST150 έχει 150 ευρώ στο axminster. Η GST90 που κόβει μέχρι 90mm Έχει 100 ευρώ. Του λιντλ λέει 80mm και κόβει όπως κόβει. Αν αγοράσω 1. Κ.Π. 21 mm για να φτιάξω κάτι θα δώσω 75 ευρώ για 1 φορά. Δεν είναι λογικό να δώσω 100 η 150 για να πάρω σέγα και να κόψω ποιοτικά όλα τα φύλλα/ξύλα για όλη μου τη ζωή;

Δες εδω https://www.youtube.com/watch?v=n5IBZ5q2j-k στο 0:40
γιατι "η μικρη" κοβει καθετα και δεν φευγει και πες μου αν δεν αξιζει τα 70 ευρω πανω απο του λιντλ. Αν θελεις βεβαια να κοβεις καθαρα με 1 εργαλειο και οχι στραβα με 3.
Βρε παιδιά μην κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε το Bosch με το λιντλ. Η μεν φτιάχνει εργαλεία (καλά και ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά) ενώ η δε πουλάει παριζα. Για κάποιον που δεν πολυασχολειται, μια χαρά θα τον καλύψει το παρκσιντε.
Ένα παράδειγμα. Κάποτε ένας γείτονας μου ζήτησε τη σεγα για να ανοίξει μια τρύπα στην πλάτη μιας ντουλάπας. Αυτός φανατικός λιντνλακιας . Του την δάνεισα ( μια πράσινη Bosch,τελευταία φορα). Τελικά γύρισε πίσω ξεχαρβαλωμενη αφού "κοπαναγε" το χυλό για να τρυπήσει, δηλαδή δεν έκανε αρχή με τρυπάνι.
Ε, λοιπόν αυτός ο τύπος, δεν έχει λόγο να μην πάρει λιντλ. Κ πολύ του είναι.
Είναι ακριβώς το ίδιο με κάποιους άσχετους που το παίζουν επαγγελματίες με κατσαβίδια από το πανηγύρι Κ το αλεξπακ.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η παραπανω σέγα ειναι πολυ καλη...αλλα και η μάλα αν την δεις πλαγιά και πάχος λάμας ειναι σαν να ειναι πριόνι...αυτο παιζει πολυ μεγαλο ρολο...
Προσωπικά με την parkside κόβω μια χαρά μια στο τοσο που θα χρειαστώ κατι...

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

τελικά το κόψιμο με σεγα είναι θέμα εργαλείου ή θέμα πριονιού; ρωτάω γιατί έχω μια σέγα παλιά black&decker και χρησιμοποιούσα πριονάκια λιντλ. χθές αγόρασα πριόνια bosch τα 4 10 . το κόψιμο πάλι χάλια ήταν. δεν μπορούσε να κόψει παρόλο που δεν ζοριζότανε το μηχάνημα

Η συζήτηση ως συνήθως ξεφεύγει.
Εγώ έγραψα γιατί δουλειές προορίζεται η κάθε σέγα (υπάρχει διαφωνία σε αυτό ??) και τελικά αρχίσαμε να αναλύουμε ακραίες καταστάσεις.
Ως συμπέρασμα λοιπόν καταλήγουμε ότι όποιος θέλει να πάρει σέγα να πάρει μόνο τις συγκεκριμένες Bosch γιατί μπορεί να κόψει τα πάντα και σε απόλυτη ευθεία.
Αν λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες του forum δεν έχετε τα απαιτούμενα ...καλύτερα να ασχοληθείτε με άλλα χόμπι.

Το δικό σου μήνυμα δεν το πρόλαβα Παύλο... και δεν έχω κάτι να πω -bye-

Ωσ συνήθως Νίκο η συζήτηση πλατιαζει (όπως και στη ζωή), όχι κατ' ανάγκη από κακή πρόθεση. Τί να κάνεις;

Sent from my C6833 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Mια χαρα ειναι η συζητηση, οσοι νοματαιοι ειμαστε αλλες τοσες γνωμες θα υπαρχουν :)))
τουλάχιστον....είναι γνωστή η ρήση "2 Έλληνες 3 γνώμες"

Η πλάκα είναι οτι ενώ το θέμα είναι "Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές" αρχίζουν τα: "να το τάδε εργαλείο, Bosch, Makita, Dewalt κλπ, κάνει την δουλεία πολύ καλύτερα." εεεε και; δεν το ξέρουμε;
Το θέμα είναι να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορείται αν αξίζει το συγκεκριμένο εργαλείο του Lidl ή όχι. Αν είχε ο καθένας ήξερε τη να πάρει. Οπότε καλό είναι να παραμένουμε στο θέμα "εργαλεία του Lidl".

Εγώ όμως ήξερα ότι οι πρώτες αγάπες ....δύσκολα ξεχνιούνται .... βλέπω όμως ότι πολλοί σε σύντομη διαδρομή του χρόνου τις ξεχνάνε και όχι μόνο αυτό αλλά τις κατηγορούν κιόλας.... :flipout::ernaehrung004:

Παναγιώτη συμφωνώ απολύτως ....εξ ου και η παρέμβασις μου.