Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Zητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν έχει απαντηθεί
Ο φορτιστής μπαταριών αυτοκινήτου, μοτό ,κλπ,κλπ είναι καλός για σποραδική χρήση
Χθες πήγα και τον είδα ,αλλά δε μου γέμισε το μάτι γιατί προφανώς θα έχει διακοπτικό τροφοδοτικό ,λόγω μεγέθους αυτό κατάλαβα

Πετρο ο φορτιστης με την LCD οθονη ειναι οκ...τον χρησιμοποιω περιστασιακα πλεον για την φορτιση της μπαταριας της μηχανης...τον εχω καμποσα χρονια ΑΝ και τον ειχα χρησιμοποιησει ελαχιστα λογω μη αναγκης συντηρησης μεχρι προτινως...
τωρα που τον χρειαστηκα καποιες φορες κανει την δουλεια του μια χαρα...

Και ο τρεχον ειναι καλος.
Τον εχω στην Χιο και φορτιζω την μπαταρια του αγροτικου οποτε χρειαζεται.

Μιας και ειχαμε την σχετικη συζητηση περι μπαταριων με τον Enduras, εριξα μια ματια στα manual των 2 δραπανοκατσαβιδων του lidl. Το PABS 20V Li και το PABS 18V Li.
Το εκανα γιατι ψαχνωντας να βρω λογους που στην Αμερικη εχουν αναφορες εργαλειων ως 20V και 12V βρηκα 2 λογους.
1 -οτι η Ευρωπαικη νομοθεσια δεν επιτρεπει να αναγραψουν περισσοτερα volt απο την συνολικη ονομαστικη των μπαταριων που ειναι 5χ3,6 = 18v (δεν ξερω αν οντως ισχυει)
2 -οτι στην ευρωπαικη αγορα επειδη ειναι πολυγλωσσικη θα πρεπει να αναγραφουν την σχετικη ειδοποιηση περι μπαταριων σε πολλες γλωσσες και αυτο δεν ειναι εφικτο. Ειδα να αναφερεται σε ξενο φορουμ οτι στα αμερικανικα κουτια υπαρχει το λεγομεμενο "disclaimer" που διευκρινιζει σχετικα με τα βολτ της μπαταριας.

Βλεπω λοιπον στο εγχειριδιο του PABS 18V οτι το εργαλειο αναφερεται ως 18v nominal με μπαταρια 18v nominal χωρις να αναφερει αριθμο στοιχειων (5) ενω στο PABS 20V αναφερεται ως 20V nominal με μπαταρια 5 στοιχειων 20V nominal.

Aυτο κατα την αποψη μου αποτελει απατη γιατι εμφανως παρουσιαζει το ενα εργαλειο δυνατοτερο απο το αλλο απο αποψη παροχης ρευματος, κατι που δεν ισχυει αφου εχουν μεσα τα ιδια 5χ3.6v (ονομαστικης) στοιχεια. Και πιστευω οτι οι περισσοτεροι που τα αγοραζουν νομιζουν οτι αγοραζουν εργαλειο με περισσοτερα volt. Στην πραγματικοτητα βεβαιως ολες οι 18v μπαταριες οταν ειναι πληρως φορτισμενες δειχουν περιπου 20V ταση.

Μιας και ειχαμε την σχετικη συζητηση περι μπαταριων με τον Enduras, εριξα μια ματια στα manual των 2 δραπανοκατσαβιδων του lidl. Το PABS 20V Li και το PABS 18V Li.
Το εκανα γιατι ψαχνωντας να βρω λογους που στην Αμερικη εχουν αναφορες εργαλειων ως 20V και 12V βρηκα 2 λογους.
1 -οτι η Ευρωπαικη νομοθεσια δεν επιτρεπει να αναγραψουν περισσοτερα volt απο την συνολικη ονομαστικη των μπαταριων που ειναι 5χ3,6 = 18v (δεν ξερω αν οντως ισχυει)
2 -οτι στην ευρωπαικη αγορα επειδη ειναι πολυγλωσσικη θα πρεπει να αναγραφουν την σχετικη ειδοποιηση περι μπαταριων σε πολλες γλωσσες και αυτο δεν ειναι εφικτο. Ειδα να αναφερεται σε ξενο φορουμ οτι στα αμερικανικα κουτια υπαρχει το λεγομεμενο "disclaimer" που διευκρινιζει σχετικα με τα βολτ της μπαταριας.

Βλεπω λοιπον στο εγχειριδιο του PABS 18V οτι το εργαλειο αναφερεται ως 18v nominal με μπαταρια 18v nominal χωρις να αναφερει αριθμο στοιχειων (5) ενω στο PABS 20V αναφερεται ως 20V nominal με μπαταρια 5 στοιχειων 20V nominal.

Aυτο κατα την αποψη μου αποτελει απατη γιατι εμφανως παρουσιαζει το ενα εργαλειο δυνατοτερο απο το αλλο απο αποψη παροχης ρευματος, κατι που δεν ισχυει αφου εχουν μεσα τα ιδια 5χ3.6v (ονομαστικης) στοιχεια. Και πιστευω οτι οι περισσοτεροι που τα αγοραζουν νομιζουν οτι αγοραζουν εργαλειο με περισσοτερα volt. Στην πραγματικοτητα βεβαιως ολες οι 18v μπαταριες οταν ειναι πληρως φορτισμενες δειχουν περιπου 20V ταση.

Ειναι μεγαλο θεμα.
Μπορουν να τις αναγραψουν ακομη και σαν SUPER MAX 21V η και ULTRA MAX 23V και μην σας φανει περιεργο.
Οι μπαταριες που χρησιμοποιουνται σε πληρη φορτιση εχουν ταση 4.2 volts ενω μπορουν να φτασουν ακομη και τα 4,4!!!

Το σετ ποτηροτρύπανα καρβιδίου που έχει τώρα τι λένε; Αξίζουν; Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς; (...δεν ξέρω αν έχει ξανααναφερθεί εδώ για τα συγκεκριμένα...).

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=60751

Η τιμή τους πάντως είναι πολύ ανταγωνιστική ..... (14.99 ευρώ).

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το σετ ποτηροτρύπανα καρβιδίου που έχει τώρα τι λένε; Αξίζουν; Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς; (...δεν ξέρω αν έχει ξανααναφερθεί εδώ για τα συγκεκριμένα...).

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=60751

Η τιμή τους πάντως είναι πολύ ανταγωνιστική ..... (14.99 ευρώ).

Σε τσιμεντο για να βαλω μπριζα χωνευτη εκανε πολυ καλη δουλεια. Χρειαστηκα καλεμι για το τελειωμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεταμορφωση οποιος ψαχνει εχει ακομη απο ολα, και φορτιστες, και δραπανο μπαταριας, και θερμοπιστολο κολλας, και μπιτς....

Αυτά τις προσφοράς της Δευτέρας λέτε να τα έχουν ακόμα αν δεν έχουν εξαντληθεί ή τα αποσύρουν?

Αυτά τις προσφοράς της Δευτέρας λέτε να τα έχουν ακόμα αν δεν έχουν εξαντληθεί ή τα αποσύρουν?

Μεταμορφωση οποιος ψαχνει εχει ακομη απο ολα, και φορτιστες, και δραπανο μπαταριας, και θερμοπιστολο κολλας, και μπιτς....

Παιδιά εγώ πήρα τα σκαρπελα. Δεν ξέρω τι λένε σαν μεταλλο αλλά σίγουρα θέλουν ακονισμα αφού η επιφάνεια από κάτω και από πάνω είναι τραχια.

καλησπερα πηρα και εγω σημερα το δραπανοκατσαβιδο στα 50 ευρω αλλα λεω να μην το ανοιξω ακομα να δω μηπως απο εβδομαδα βαλει προσφορα την κρουστικη εκδοση στα 60 ευρω κερει κανεις ποσες μερες μπορω να κανω επιστροφη στα lidl ?
main.jpeg

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

καλησπερα πηρα και εγω σημερα το δραπανοκατσαβιδο στα 50 ευρω αλλα λεω να μην το ανοιξω ακομα να δω μηπως απο εβδομαδα βαλει προσφορα την κρουστικη εκδοση στα 60 ευρω κερει κανεις ποσες μερες μπορω να κανω επιστροφη στα lidl ?
main.jpeg

30 μέρες.

νομίζω 30 ημέρες είναι το περιθώριο επιστροφής.

α, και κάτι άλλο που άλλαξε στις επιστροφές, εάν έχεις πληρώσει με πιστωτική τα λεφτά δεν επιστρέφονται, όπως γινότανε, στο χέρι αλλά κατατίθενται στον λογαριασμό της κάρτας.
(μάλλον το έκαναν για τα capital control, γιατί πήγαιναν κάποιοι και αγόραζαν με κάρτα και την άλλη μέρα έπαιρναν τα λεφτά στο χέρι)

ποια ειναι η κρουστικη εκδοση του παραπανω, που περιμενεις μπας και βαλει σε προσφορα...???

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εδω εισαι.

main.jpeg

Και το μανουαλ του εδω.
Εισης απο το βιντεο αποδυκνυεται πως ΣΕΓΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ και ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ εχουν τις ιδιες μπαταριες.
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-9F3DCC21-2C77B197/lsp/hs.xsl/product.html?id=151332697&rdeLocaleAttr=el&title=%CE%9A%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%20%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%92%CE%99%CE%94%CE%99%20%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3%20PSBSA%2018-Li%20B2

Ευγενιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Για να καταλαβω πληρως παλικαρια στην κρουστικη εκδοση αυτου του επαναφορτιζομενου ειναι αλριβως το ιδιο δηλαδη βιδωνεις ξεδιδωνεις και τρυπας αλλα εχει και ξεχωριστω διακοπτακι για να κανεις τρυπες σε τσιμεντο ;;
Ακομα και να ισχυει αυτο η μπαταρια απο αυτο το μη κρουστικο ειναι 2Αh ενω στο κρουστικο ειναι 1.5Αh λετε να το αλλαξουν και αυτην στα 2 ;