Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλοδουλευτο το εργαλειο!

Δεν ξερω γιατι αλλα εμένα δεν με απασχολησε ποτέ ο ηχος που κανει.

Βαλε του πανω υον 48αρη που πηρες και θα σε αφησει ικανοποιημενο απο τις κοπες που κανει!
Κυριάκο καλημέρα.Εβγαλα το δίσκο που είχε επάνω το Radial αλλά στο σετάκι που πήρα δεν είχε 48αρι. Είχε 40-60-80.τωρα έβαλα τον 40αρι.Οσο ποιο πολλά δόντια τόσο πιο καθαρή κοπή έτσι δεν ειναι?Εσύ ποιον προτείνεις από τους 3 που έχει το σετ?

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο αριθμός των δοντιών ενός δίσκου είναι ευθέως ανάλογος της ποιότητας κοπής και αντιστρόφως ανάλογος της ταχύτητας.
Συνήθως... :grandpa:

Κοίτα,περίπου 1 μοίρα έχανε στον κάθε άξονα.τωρα το σ/κ που θα κάνω καμιά δοκιμαστική κοπή θα δω αν είναι πραγματικά ΟΚ.

Λαθος ρυθμισες την καθαρότητα , στο πίσω μέρος εκεί που είναι ο κόκκινος μοχλός στο πλάι έχει μια βίδα που ρυθμίζεις το στοπ 0-45 μοίρες . Όχι από το βελάκι .

Λαθος ρυθμισες την καθαρότητα , στο πίσω μέρος εκεί που είναι ο κόκκινος μοχλός στο πλάι έχει μια βίδα που ρυθμίζεις το στοπ 0-45 μοίρες . Όχι από το βελάκι .
Συμφωνώ ,αλλά όταν γωνιασα τον δίσκο να είναι κάθετος με το τραπέζι και το βελάκι ήταν μια μοίρα off,δεν έπρεπε να το βάλω και αυτό να δείχνει 0 μοίρες?

Συμφωνώ ,αλλά όταν γωνιασα τον δίσκο να είναι κάθετος με το τραπέζι και το βελάκι ήταν μια μοίρα off,δεν έπρεπε να το βάλω και αυτό να δείχνει 0 μοίρες?

Α οκ τότε , απλά δεν το ανάφερες για την βίδα και νόμιζα ότι δεν το ρυθμισες .

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Γειά και χαρά αγαπητοί φίλοι!

Περίφανος ιδιοκτήτης και εγώ (άν και να αναφέρω από τους πιο σνομπ του Lidl γενικότερα :2thumb22sup:)
ενός επαναφορτιζόμενου Li-Ion κολλητηριού....Είναι το Parkside PLKA 3.6 A2.
Απολαύστε το στο παρακάτω βίντεο που έφτιαξα...
https://www.youtube.com/watch?v=yQU5f3sPVig

Καλοριζικο το συρομενο. Ειναι απο τα εργαλεια του λιντλ που πολυ με τρωει να το αγορασω, αλλα εκανα κρατει γιατι εχω αλλον πιο υψηλο στοχο αυτον τον καιρο. Ισως οταν το ξαναφερει, η αν πετυχω τιποτα σε στοκ σε κανα μαγαζι.
Στο θεμα του ελεγχου θα σου προτεινα να το τσεκαρεις με καποια πιστοποιημενη γωνια, οχι με το γωνιομετρο που μπορει επισης να χανει. Επισης δες αν ο φρακτης ειναι απολυτως επιπεδος και ισιος σε ολο του μηκος, οπως επισης και το τραπεζι, να ειναι απολυτως επιπεδο σε ολη την επιφανεια του. Επισης τραπεζι και φρακτης θα πρεπει να ειναι απολυτως καθετα σε ολο το μηκος του φρακτη. Επονται οι ρυθμισεις του βραχιονα, κατα τις οποιες ο δισκος θα πρεπει να ειναι ακριβως 90° με τον φρακτη και το τραπεζι και απο τις δυο πλευρες του ταυτοχρονα. Τελος ρυθμιζονται τα φαλτσα οπου επισης με πιστοποιημενες γωνιες των 45° και 135° θα πρεπει ο δισκος να ερθει ακριβως στις σωστες θεσεις.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Kαλως τον και καλοριζικο. Ωραιο το βιντεακι παρουσιασης!
Εκανες ποδαρικο με parkside :))
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Τώρα είδα ότι θα φέρει αυτό το mini-δισκοπρίονο...και μην σου πω τί εχω παθει.Πώς το βλέπετε;
https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=10679

286507_11.jpg

Ε,ναι..και νοβοπαν να πεις οτι κοβεις, 16 -18mm είναι το σύνηθες.

Άραγε, σαν ποιότητα δεν ξέρω πως θα είναι, μοτέρ κτλ...

Καίγονται άραγε εύκολα ή έχουν μια σχετική ποιότητα;

To έχω από πέρυσι.

Μια χαρά είναι σαν εργαλείο.

Ο οδηγός παράλληλης κοπής μου έπεσε και ξεκόλλησε.

Η ποιότητα κατασκευής δεν είναι άσχημη τουλάχιστον στο Α1 που είχα πάρει πέρυσι.
Με τα 500 Watt πάει σχετικά καλά μέχρι τα 18 mm σε ξύλο αλλά πάνω από τα 18mm
σε κοντραπλακέ η MDF φαίνονται λίγα και κολλάει.

Το λέιζερ στο περίπου, η αναρρόφηση λόγω της λεπτής σωλήνας αλλά και του σημείου σύνδεσης βουλώνει αμέσως.
Ίσως στην κοπή με τον διαμαντέ δίσκο σε πλακάκια κλπ να δουλεύει καλύτερα, στο ξύλο πάντως είναι τελείως άχρηστη.

Υπάρχει δυσκολία εύρεσης στην Ελλάδα δίσκων με διαφορετική οδόντωση εκτός της Parkside.
Κάποιους της Stanley και της Skill που βρήκα είναι 89mm αντί για 85mm οπότε χρειάστηκε λίγο πείραγμα με το Dremel στο πέλμα του δισκοπρίονου για να χωρέσουν.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η βασική του χρήση δεν είναι για να κόβει μέτρα σαν ένα κανονικό δισκοπρίονο αλλά για τα πλεονεκτήματα που έχει αυτή η κατηγορία των βυθιζόμενων (Plunge Saw) Google it για πιο πολλά.

Καλημέρα σε όλους
Κι εγώ έχω το περσινό και είμαι "σχετικά" ευχαριστημένος (για τα λεφτά του)
Όντως η αναρρόφηση είναι σχεδόν άχρηστη. Τραβάει ελάχιστα.
Δίσκους βρίσκω από το e-schop της einhell στα 18 η εξάδα
Είναι για μικρές κοπές και όχι για πολύ ώρα χρήση. Μια φορά που ήθελα να κάνω 3 συνεχόμενες κοπές του 1μ σε κόντρα πλακέ θαλάσσης των 2εκ, από τα μέσα της δεύτερης κοπής ζορισε και με την τρίτη ζεστάθηκε αρκετά. Το άνοιξα το καθάρισα και τώρα πάει αρκετά καλά. Κάνει καθαρές κοπές και με τον οδηγό κοπής που είχε βγάλει πριν 3-4 μήνες για σεγες κόβει πολυ καλά στην ευθεία.
Το λέιζερ δεν το χρησιμοποιώ γιατί δεν μου βγάζει απόλυτη ευθεία.

Αν είναι να ψάχνεις δίσκους, το λέιζερ να μην μετράει, να κολλάει, να στομώνει, να ρυπαίνει τότε μάλλον άστο καλύτερα......

Εχω ενα απο τα πιο παλια, περσινο-προπερσινο δε θυμαμαι. Η λειτουργια βυθισης ειναι μετρια, το ζυγισμα του κακο, το πελμα του πολυ κοντο και απο λαμαρινα της πλακας, ακομα και με παραλληλο οδηγο δεν καταφερα ποτε να βγαλω αξιοπρεπως ισια κοπη. Το ειχε παρει ο πατερας μου, ο οποιος ντρεπεται να επιστρεψει πραμα σε μαγαζι, οποτε το κρατησε και χαζοκοβει κανενα μικρο κομματι κοντρα πλακε, αλλα χωρις απαιτησεις σε ακριβεια.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μη νομίζετε πως το αντίστοιχο skil που έχω είναι πολύ καλύτερο.Γενικά αυτά τα εργαλεία είναι ειδικών αποστολών,είναι πολύ χρήσιμα ας πούμε σε περγκολάδες για να "κουρέψουν" περιμετρικά τα ραμποτέ.

Αυτό ακριβώς που λέει ο Νικόλας , για περιστασιακή χρήση . Δεν αντικαθιστά ένα βυθιζόμενο δισκοπριονο των 200-300+ .

Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά βυθιζομενο δισκοπρίονο αλλά εμένα 2-3 φορές που το χρειάστηκα με βόλεψε μια χαρά.
Ειδικά στο κόψιμο του καφασωτού της πέργκολας, που λόγω ύψους ήθελα κάτι ελαφρύ και μανιτζέβελο, μου έλυσε τα χέρια.

Παιδια καλησπερα...
Εγω τον τελευταιο χρονο τσεκαρω πολυ τα εργαλεια parkside. Εχω παρει αρκετα αλλα καιρο τωρα θελω να παρω ενα δισκοπριονο παγκου. Ειδα οτι εχει και η parkside το ptk 1700. Το εχει δουλεψει κανεις? Το εχουν βγαλει ποτε εδω Ελλαδα? Λετε να βγει στο προσεχες μελλον?
Ευχαριστω πολυ...