Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ευάγγελε εγώ σε ξέρω και ο Κώστας σε ξέρει και όλοι γνωριζόμαστε ...είπαμε όμως είναι και άλλοι τόσοι επισκέπτες που δεν μας ξέρουν.
Η κουβέντα έγινε πάνω στο δικό σου σχόλιο τυχαία μπορούσε να γίνει και σε άλλα 100 παρόμοια σχόλια εδώ και απ´ότι θυμάμαι έχει ξαναγίνει. Δεν έχει να κάνει με εσένα, γενικά σχολιάζουμε και πάντα φιλικά ... εγώ το γράφω άλλωστε.
Καλή συνέχεια ... δεν ψυχραινόμαστε μεταξύ μας για τόσο απλούς λόγους. -bye-

Καλησπερα στη παρεα! Περνουσα σημερα εξω απο λιντλ και ειπα δεν μπαινω μεσα ριξω μια ματια μηπως εχει μεινει κατι απο προηγουμενες προσφορες και τελικα βρηκα το κρουστικα δραπανο psbm 750 β2 που ειχε πιρν μια βδομαδα. Ειχα παρει την βαση δραπανου και συντομα καταλαβα οτι ειναι καλο να εχεις δυο δραπανα το ενα μονιμα στη βαση γιατι ειναι λιγο παιδεμα να βγαζεις και να ξαναβαζεις . Ετσι αρπαξα την ευκαιρια και αφου το βρηκα το πηρα. Το εβαλα και πανω στη βαση και ολα μια xαρα η μονη παρατηρηση που εχω να κανω ειναι οτι τα πλαστικα του μου φανηκαν λιγο χαμηλοτερης ποιοτητας απο αλλα εργαλεια που εχω παρει απο το lid αλλα αυτο δεν επηρεαζει πουθενα.

πάντως τοχω ξαναγράψει ,μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία να δω ένα ρούτερ που έβγαλε τώρα τελευταία ,και δεν με εντυπωσίασε ούτε από ποιότητα-φινίρισμα ,ούτε από handling. Έχω την εντύπωση ότι έχει ρίξει την ποιότητα .Και δεν μιλάω σε σύγκριση με εργαλεία δεκαετίας , γιατί ως προς τα παλιά σίγουρα υπάρχει πτώση ποιότητας ,αλλά ακόμη και τριετίας -τετραετίας. Άλλαξαν προμηθευτή , μείωσαν την ποιότητα των parts , δεν μπορείς να το ξέρεις . Προφανώς για να μείνουν ανταγωνιστικοί στο θέμα των τιμών κάνουν και συμβιβασμούς . Και στο κάτω κομμάτι της αγοράς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος .Πιο μεγάλος από το πάνω ,όπου οι επώνυμοι κατασκευαστές κάνουν ό,τι θέλουν, π.χ. βγάζει η Mafell την (κορυφαία) σέγα της εδώ και πέντε χρόνια , 500 euros είχε στην αρχή 500 έχει και σήμερα. Και ούτε πρόκειται να ρίξει τιμή . Αν θέλεις σου λέει ,αν δεν θέλεις no problem.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

πάντως τοχω ξαναγράψει ,μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία να δω ένα ρούτερ που έβγαλε τώρα τελευταία ,και δεν με εντυπωσίασε ούτε από ποιότητα-φινίρισμα ,ούτε από handling. Έχω την εντύπωση ότι έχει ρίξει την ποιότητα .Και δεν μιλάω σε σύγκριση με εργαλεία δεκαετίας , γιατί ως προς τα παλιά σίγουρα υπάρχει πτώση ποιότητας ,αλλά ακόμη και τριετίας -τετραετίας. Άλλαξαν προμηθευτή , μείωσαν την ποιότητα των parts , δεν μπορείς να το ξέρεις . Προφανώς για να μείνουν ανταγωνιστικοί στο θέμα των τιμών κάνουν και συμβιβασμούς . Και στο κάτω κομμάτι της αγοράς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος .Πιο μεγάλος από το πάνω ,όπου οι επώνυμοι κατασκευαστές κάνουν ό,τι θέλουν, π.χ. βγάζει η Mafell την (κορυφαία) σέγα της εδώ και πέντε χρόνια , 500 euros είχε στην αρχή 500 έχει και σήμερα. Και ούτε πρόκειται να ρίξει τιμή . Αν θέλεις σου λέει ,αν δεν θέλεις no problem.
Καλήσπερα παντως η σεγα που πηρα πριν 2 περιπου εβδομαδες ηταν μια χαρα. Και απο την αλλη σε αυτες τι τιμες περιπου ξερουμε τι παιρνουμε

Το είδα απόψε το δράπανο και ναι τα πλαστικά του δεν βλέπονται...
Μέχρι τα γρέζια απ' την πρέσα έχουν πάνω!

Η αληθεια ειναι οτι το δραπανο (που το πηρα κι εγω τις προαλλες) μου φανηκε κι εμενα χειροτερης ποιοτητας απο το μεσο parkside ( και εχω αρκετα). Μαλιστα, τα 2 πρωτα που πηρα ηταν και προβληματικα. Δεν ξερω αν ετυχε ή αν "εχουν ριξει την ποιοτητα".
Παρολαυτα, εξακολουθω να πιστευω οτι γενικα τα parkside ειναι vfm και με πολυ καλη πολιτικη αλλαγων-επιστροφων. Μακαρι να μην την καταχραστουμε οι Ελληναρες, με αποτελεσμα τελικα να την αλλαξουν...

Μιας και ειχαμε τη συζητηση για το δραπανι της lidl πηγα σημερα να το χρησιμοποιησω να κανω μια τρυπα σε μια λαμαρινα 2mm σε χαμηλες στροφες και αρχισε να μυριζει να πεταει σπιθες και να βγαζει λιγο καπνο σπο τα καρβουνακια να φανταζτω οτι δεν ειναι και πολυ λογικο εεε?

Για να λεμε και τα καλα, σημερα ταλαιπωρησα αρκετα το dremelοειδες (αρκετα χρησιμοποιημενο ηδη) και τον ευθυ λειαντηρα (νεος) της parkside και τα πηγανε μια χαρα και τα δυο, χωρις προβληματα.
Εξακολουθω να πιστευω οτι το δραπανο ειναι μαλλον εξαιρεση. Οταν το δουλεψω λιγο θα σας πω εμπειριες.
Btw, ο λειαντηρας ως ενα μεγαλο και δυνατο "dremel" ειναι πολυ καλος. Παιρνει τα ιδια (και τα μεγαλυτερα) εξαρτηματα και τα κανει ολα πιο ευκολα, πιο γρηγορα, πιο δυνατα, χωρις να "κοβει" ο κινητηρας.
Το μονο που του λειπει ειναι ο ευκαπτος αξονα, για εργασιες ακριβειας. Υπαρχει σοβαρη περιπτωση να κανει του "dremel", αλλα δεν προλαβα να δοκιμασω. Αν κανει, ειναι αψογο εργαλειο για πολλες δουλιτσες.

Ανοιχτηκαν καποιες μπαταριες ενος φιλου, απο την 18βολτη σειρα της Parkside που ηταν καιρο ψοφιες για να δουμε αν σωζονται καποια στοιχεια.

Ολες οι μπαταριες ηταν του 12/2014 και του 1/2015. Ακριβως 4 ετων και σχετικα νεες για να εχουν πεθανει.
39792273343_76e986693c_c.jpg

Δυστυχως ΟΛΑ τα στοιχεια ηταν πεθαμενα. Το μονο ευχαριστο στην υποθεση ηταν το γυροσκοπικο 7βολτο κατσαβιδακι της Dewalt. To αναφερω για να χαροποιησω τον Κυριακο. Εξαιρετικα βολικο και ευχρηστο, πιο ευκολο και ευχαριστο στην χρηση και απο το νεο Βοsch GO! :))

Eδω ενα στοιχειο 18650 του battery pack το οποιο το εβγαλα για να το φορτισω ξεχωριστα σε hobby charger μηπως και.
32882089768_35bd3e1d61_c.jpg

Η μπαταρια ειναι κινεζικη μαρκας Τianpeng και παντελως αγνωστη. Αυτο εχει αντικτυπο στην ποιοτητα κατασκευης και κατ'επεκταση στην διαρκεια ζωης της μπαταριας. Το συγκεκριμενο battery pack και οι μπαταριες του παρεδωσαν πνευμα περιπου στην τριετια ενω αλλα battery packs/μπαταριες λιθιου μπορει να πλησιασουν και την δεκαετια, αναλογα και την χρηση βεβαια. Παραδειγμα καποιες μπαταριες μου Dremel/Bosch εχουν ηλικια ~6 ετων και ειναι ακομα ακμαιες!

Βεβαια για 20 ευρω που κοστιζει καθε 18βολτη μπαταρια parkside, δεν το συζηταμε...απλα καταγραφουμε εμπειριες και γεγονοτα.

[QUOTE=Χιωτης

Μιας και αναφέρεστε στις μπαταρίες έχω επαναφορτιζομενο δραπανάκι της B&d τουλάχιστον δεκαετίας στο νησί το οποίο χρησιμοποιώ περιστασιακά όταν κατεβαίνω. Η μπαταρίες του λειτουργούν άψογα σε αντίθεση με την μπαταρία του παλμικου της parkaside που άλλαξα με καινούργια πρόσφατα και δεν κράτησε πάνω από δύο χρόνια. Επίσης και του bosch του επαγγελματικού του μικρού και αυτές που τις έχω 3 χρόνια τώρα θέλουν αλλαγή. Βέβαια τα δύο τελευταία τα έχω δουλέψει αρκετά ειδικά το bosch επί καθημερινής βάσης έχει φάει ζόρι.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

« Η φτηνια τρωει το παρα»
Δυστυχως ενα ψεγαζι ακομα στην VFM κατα τα αλλα σειρα εργαλειων του Lidl.

Έχω ακόμα κατσαβίδι doit (ALEXPACK) που δεν μασάει η μπαταρία του εδώ και 14 χρόνια. Απ την άλλη, ένα B&D κατσαβίδι, στα 2 χρόνια τα έφτυσε. Άβυσσος η ψυχή της μπαταρίας.

απ ότι βλέπω η μπαταρία είναι icr, νομίζω ότι είναι λάθος γιατι δεν ευνοεί η χημεία τους τις γρήγορες και βαθιές ξεφορτίσεις
το σωστό θα ήταν imr ή έστω οι ενδιάμεσες inr που το κάνουν αυτό αν και δεν έχουν μεγάλη χωρητικότητα
ίσως σε μοντέλα με 1300mAh δεν έχουν icr, γιατι αυτή ήταν η σύνηθης χωρητικότητα των imr

Οι μπαταριες ΙCR ειναι περισσοτερο ενδεδειγμενες για laptops και οχι για power tools τα οποια τραβανε αρκετα Αμπερ (high drain devices). Προφανως λογω χαμηλοτερου κοστους χρησιμοποιουνται παντου.
Η χημεια τους εχει μεγαλυτερη εσωτερικη αντισταση απο τις IMR/INR πραγμα που σημαινει οτι κατα την χρηση θερμαινονται περισσοτερο και συνεπως η διαρκεια ζωης μιας τετοιας μπαταριας ειναι συντομοτερη.

Για να κατανοηθουν καλυτερα οι διάφορες συντμησεις οπως ΙΝR ICR IFR IMR, να πω οτι το πρωτο γραμμα Ι σημαινει Μπαταρια Λιθιου, το τριτο γραμμα R σημαινει round/στρογγυλη και το δευτερο γραμμα, το βασικοτερο, υπονοει την χημεια, το υλικο της καθοδου δηλαδη Ν για Νικελιο C για Κοβαλτιο, M για Μαγγανιο, F για σιδηρο. Οπως βλεπεται το πρωτο και το τριτο γραμμα ειναι παντα το ιδιο. Διαφερει το δευτερο γραμμα που αναφερεται στην χημεια της μπαταριας.

Oι συντομευσεις αυτες συμπληρωνονται απο την διασταση της μπαταριας οπως πχ. 18650 που σημαινει οτι η μπαταριας αυτη εχει διαμετρο 18μμ και μηκος 65μμ.

Πολύ κατατοπιστικά τα συμπεράσματα που που βγήκαν από τον χειρουργικό σου πάγκο Μιχάλη. Εύγε !
Κρίμα βέβαια που οι ασθενείς ήταν πεθαμένοι και δεν αναστήθηκαν ούτε με το φιλί της ζωής που τους έδωσες !!