Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Οι περισσότεροι περιμένουν το συρόμενο φαλτσοπρίονο...

Πάντως εγώ που πήρα το απλό φαλτσοπρίονο είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Όσο για την πλάνη και εγώ θυμάμαι ότι είχε φέρει πριν από κάμποσο καιρό το lidl στα 40 ευρώ!

μπορείς να μας δείξεις σε φωτο το συρόμενο φαλτσοπρίονο;

Ορίστε ένα βίντεο να το δείτε καλύτερα.

http://3234.4706.m.edge-cdn.net/vsc_4706_3234_1_vid_464059/--79729.html

Δεν ξέρω βέβαια αν άλλαξε από τότε η έκδοση.

Επίσης μόλις είδα ότι βγάλανε και δίδυμο τροχό στα 200 W

http://www.lidl.de/de/parkside-doppelschleifer-pdos-200-a1/p193303

Λογικά κανένα 30άρι θα κάνει εδώ. Δεν είναι πολλά τα 200 W αλλά για τις συνήθεις εργασίες φτάνουν και περισσεύουν...

τι εργασία μπορεί κανείς να κάνει με τον δίδυμο τροχό ?

Ακονισμα τροχισματα ανάλογα τις πέτρες που φοράει. Επίσης με αλλαγή της μιας με συρματοβουρτσα μπορείς να βουρτσισεις κιολας.
Έτσι έχω εγώ τον δικό μου.
Επιπλέον έχει δυνατότητα αν βάλεις κετσε και για γυάλισμα με αλοιφές.
Αξίζει να το έχεις σαν εργαλείο.

Καλος ο διδυμος τροχος και καλη η τιμη στα 30 ευρω για 200w.
Θα προτιμουσα oμως να τον εβγαζε στα 150W (μια χαρα ισχυς για συνηθεις DIY εργασιες) και με αντιστοιχη τιμη γυρω στα 17.99 ευρω:)

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Αυτη την εικόνα την παρατηρώ αρκετά κι εδώ Αθήνα. Μένουν πολλά εργαλεία και τα αποσύρουν στις αποθήκες τους.
Αυτα που τελειώνουν είναι κάποια παρελκόμενα εργαλείων τα οποία είναι και προσιτά σε τιμή αλλά τα φέρνουν και σε μικρή ποσότητα.

Ωστόσο αυτη την φορά εμειναν όλα τα εργαλεία ραφι σε ποσότητα εκτός απο το πολυεργαλείο. Τουλάχιστον αυτο μου είπε η γυναίκα που πήγε χθες . Απο την άλλη μπορεί να μπερδεύτηκε όμως γιατι δεν τα κατέχει αρκετά.

Χθες πήγα στη Ν. Ιωνία (Αττικής) και είδα, επίσης, πολλά φαλτσοπρίονα και δραπανοκατσάβιδα (39,99).

χαχα, Κυριακο το σκεφτομαι να τον παρω αλλα εχω ηδη τρεις, αν θυμαμαι καλα και δεν εχω και κανεναν αλλο παραπεταμενο...
Eναν proxxon 200w, εναν ουτε και θυμαμαι μαρκα 150W (ο βασικος μου) και αυτον που ειχε βγαλει περυσι η parkside (τροχος/ταινιολειαντηρας), των 240w.

Τωρα αν κανεις μετατροπη του διδυμου για βουρτσα, σιγουρα τα 150 δε σε φτανουν, αλλιως μια χαρα ειναι τα 150:))

Τι εγινε βρε Κυριακο, ποιο 39? Σαρανταριζεις και δεν το πηρες πρεφα? :)))

EDIT....για πυρετο μιλας, περαστικα φιλε!!!

Last edited:

Οσον αφορά το δραπανοκατσάβιδο 18v μια ερώτηση

Οταν θέλετε να βιδώσετε μια βίδα σε ξύλο σχετικά σκληρό.

Τι ροπή χρησιμοποιείτε και σε τι βαθμίδα είναι ο διακόπτης; Βιδώματος ή διάτρησης;

Διάτρηση και μέγιστη ροπή χρησιμοποιώ με τα τρυπάνια . Με την βίδα όμως;

Ρωτάω μήπως και το ζορίζω άσκοπα εαν το έχω σε χαμηλές στροφές οταν βιδώνω κάτι σε ξύλο.

Περαστικά στον Κυριάκο με το 39άρι. Πηγαινε σε δόκτωρα παθολόγο να σου δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Δεν κάνει να είσαι με τόσο υψηλό πυρετό.

To σκληρό ξύλο θέλει πρώτα με το τρυπάνι και μετά βίδωμα, αλλιώς κινδυνεύει να "ανοίξει". Τη ροπή θα τη βρεις δοκιμάζοντας, αφού παίζει ρόλο το μήκος και το πάχος της βίδας

To σκληρό ξύλο θέλει πρώτα με το τρυπάνι και μετά βίδωμα, αλλιώς κινδυνεύει να "ανοίξει". Τη ροπή θα τη βρεις δοκιμάζοντας, αφού παίζει ρόλο το μήκος και το πάχος της βίδας

Ακριβώς.

Εγώ δεν ακολουθούσα αρχικά αυτήν την διαδικασία και βίδωνα απευθείας στο ξύλο. Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές ήταν να πάει στραβά η βίδα, να σχιστεί το ξύλο και η μεγαλύτερη κόπωση του εργαλείου συνάμα μικρότερη διάρκεια ζωής τόσο του ίδιου αλλά και της μπαταρίας.
Τώρα αυτό που κάνω είναι να κάνω πρώτα μία μικρή τρύπα με ένα τρυπάνι (ανάλογα την βίδα ένα τρυπάνι στο αμέσως μικρότερο μέγεθος) και μετά βίδωμα. Έτσι έχω τρομερή ακρίβεια συν ότι αποφεύγω τις περισσότερες φορές τα παραπάνω...

Απλά το πρόβλημα που δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πρέπει να αλλάζεις συνεχώς ταχύτητα, ροπή και τρυπάνι μύτη...
Εκτός και αν έχεις 2 δράπανα οπότε βάζεις στο ένα τρυπάνι και στο άλλο κατσαβιδολάμα και είσαι άρχοντας!!!

Υ.Γ: Έτσι δικαιολογώ στον εαυτό μου την αγορά του κρουστικού δράπανου την δευτέρα. Το χρειάζομαι βέβαια και για εργασίες που απαιτούν κρούση, οπότε... :p

εγώ αυτό που κάνω είναι να καρφώνω πρώτα τι βίδα λίγο για να σταθεροποιείται και μετα τρυπάω.

Καλή λύση με το τρυπανάκι αλλά βάζεις βγάζεις αλλάζεις και ροπές. Εκτός κι αν.. εχεις δευτερο .

Ακόμα καλύτερο αυτό που κάνεις. Πετυχαίνεις μεγαλύτερη ακρίβεια έτσι.

Επίσης το σκληρό ξύλο, θέλει φρεζάρισμα για να τερματίσει πρόσωπο με το ξύλο η βίδα. Αλλιώς κινδυνεύεις να φάει το σπείρωμα που δημιουργείται στο ξύλο και να γυρίζει "τρελά".

Μιχάλη πάρε τον και φέρε να βγάλουμε τα 50 watt!
Χεχεχεχε
Εγώ λέω πως δεν με φτάνουν. Ειδικά σε βούρτσισμα δεν φτάνουν.

Λίγο άσχετο. Σ αυτόν με τον ταινιολειαντήρα η ισχύς δεν φτάνει. Με ελάχιστη πίεση αν το ξύλο είναι σχετικά μαλακό τον σταματάς εύκολα.

Επίσης το σκληρό ξύλο, θέλει φρεζάρισμα για να τερματίσει πρόσωπο με το ξύλο η βίδα. Αλλιώς κινδυνεύεις να φάει το σπείρωμα που δημιουργείται στο ξύλο και να γυρίζει "τρελά".

Εννοείς να έρθει το κεφάλι της βίδας ενα με το ξύλο και να μην προεξέχει;

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Να προσέχετε επειδή είναι άσχημη και επίμονη ίωση.

Παιδιά μην εξαπατασθε, βιδωνουμε ειδικά σε σκληρά υλικά και σε μεγάλες διαμετρους Με την πρώτη ταχύτητα και την ροπή στο μαξ!

Αν ένα δραπανο έχει 35 Νμ ροπή αυτά τα αποδίδει στην πρώτη ταχύτητα. Στην δεύτερη αποδίδει 15!!!
Έτσι κινδυνεύετε να το ζορισετε υπερβολικά.