Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για Smirdex συμφωνώ απόλυτα. Λίγο καλύτερο promotion θέλει κ να μπει στις μεγάλες αλυσίδες. Θα απογειωθεί κατά την γνώμη μου.

Να προσθέσω μία ακόμη θετική μαρτυρία για τα smirdex, η σύγκριση που έχω κάνει στη χρήση τους με άλλες μάρκες με οδηγεί να τα επιλέγω σταθερά.

Τωρα μου κανεις ζημια... :)
Ειχα πεισει τον εαυτο μου οτι ειναι μονο κλαδευτικο...ααααχ

Ειναι απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει,αυτο που εφερε τωρα εχει διαφορετικο συστημα τεντωτηρα της αλυσιδας αλλα κατα τα αλλα μοιαζει να ειναι ιδιο με το παλιο.
Ποια κλαδακια...2,2KW δλδ 3 ιπποι με 40αρα λαμα,δεν κολλαει πουθενα.
Το echo βενζινης το χρησιμοποιω πλεον μονο αν χρειαστω την φορητοτητα,αν θελεις αλυσοπριονο για το σπιτι παρτο χωρις δευτερες σκεψεις.

Ειναι απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει,αυτο που εφερε τωρα εχει διαφορετικο συστημα τεντωτηρα της αλυσιδας αλλα κατα τα αλλα μοιαζει να ειναι ιδιο με το παλιο.
Ποια κλαδακια...2,2KW δλδ 3 ιπποι με 40αρα λαμα,δεν κολλαει πουθενα.
Το echo βενζινης το χρησιμοποιω πλεον μονο αν χρειαστω την φορητοτητα,αν θελεις αλυσοπριονο για το σπιτι παρτο χωρις δευτερες σκεψεις.

Ειμαι πιεσμενος οικονομικα τελευταια, πηρα και 2-3 αλλα μηχανακια (πλανη, κολλητηρι κτλ), μου φανηκε (ή με επεισα οτι ειναι) και κλαδευτικο, με τα χρωματα της florabest που βγαζει κατι τετοια και...κρατηθηκα.

Ε, μετα διαβασα τα σχολια και δεν αντεξα. Πηγα παλι και προλαβα το προτελευταιο (10' μετα εφυγε και το τελευταιο). 😁

Ναι, για ψιλοδουλιτσες μονο θα (αν) το χρειαστω. Δεν προκειται να καθαριζω ελαιωνες.
Τωρα μενει να μαθω να το χρησιμοποιω, γιατι δεν εχω ξαναδουλεψει αλυσοπριονο και ακουω οτι αμα δεν προσεξεις μπορει και να σου ανοιξεις το κεφαλι στα δυο...

Με γεια την πλανη. Nαι η κορδελα ειναι πολυ καλη περιπτωση για 100 ευρω με τρια χρονια εγγυση. Παρα πολυ χρησιμο εργαλειο για αυτους που ασχολουνται λιγο με ξυλοκατασκευες.

Το αλυσοπριονο εχει τοσο την ισχυ (2200w), oσο και το μηκος της λαμας (40εκ) για να κοψει ανετα μικρομεσαιους κορμους που λες. Νομιζω οτι η τιμη του ειναι αριστη.

Ευχαριστω, Μιχαλη. Ελπιζω καποια στιγμη να την δουλεψω κιολας, γιατι το ρουτερ ακομα στο κουτι ειναι :(
Την ηθελα πολυ και την κορδελα, αλλα θα εφτανα τα 300 σημερα. Δεν με επαιρνε με.τιποτε (οποτε θεωρω οτι ισχυει η προσφορα σου και θα το κανονισουμε ;) ).

Το αλυσοπριονο, παντως, οντως πολυ καλη τιμη...

Ειμαι πιεσμενος οικονομικα τελευταια, πηρα και 2-3 αλλα μηχανακια (πλανη, κολλητηρι κτλ), μου φανηκε (ή με επεισα οτι ειναι) και κλαδευτικο, με τα χρωματα της florabest που βγαζει κατι τετοια και...κρατηθηκα.

Ε, μετα διαβασα τα σχολια και δεν αντεξα. Πηγα παλι και προλαβα το προτελευταιο (10' μετα εφυγε και το τελευταιο). 

Ναι, για ψιλοδουλιτσες μονο θα (αν) το χρειαστω. Δεν προκειται να καθαριζω ελαιωνες.
Τωρα μενει να μαθω να το χρησιμοποιω, γιατι δεν εχω ξαναδουλεψει αλυσοπριονο και ακουω οτι αμα δεν προσεξεις μπορει και να σου ανοιξεις το κεφαλι στα δυο...

Καλοδουλευτο,αν το χρειαζεσαι,ειναι εξαιρετικη αγορα..
Χρειαζεται οντως προσοχη σε καποια πραγματα.
Να προσεχεις να ειναι σωστα τεντωμενη η αλυσιδα,καταλληλα γαντια γυαλια κλπ,να μην κοβεις με φαρδια ρουχα που μπορει να πιαστουν απο την αλυσιδα,προσοχη στο καλωδιο και κυριως να μην κοβεις ποτε κοντα στην μυτη του αλυσοπριονου για να αποφυγεις το κλωτσημα (kick back).Γραφει το μανιουαλ για τα περι σωστης χρησης,διαβασε το.

Παντως αν τηρεις τους κανονες ασφαλειας δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο επικινδυνα τα αλυσοπριονα.

...και κυριως να μην κοβεις ποτε κοντα στην μυτη του αλυσοπριονου για να αποφυγεις το κλωτσημα (kick back)

Εννοεις να μην κοβω με τη μυτη, παραλληλα με τη λαμα (σαν να "καρφωνω" αντι να κοβω), ή ουτε καν (κανονικο, καθετο) κοψιμο με τα τελευταια π.χ. 10cm της λαμας;

Εννοεις να μην κοβω με τη μυτη, παραλληλα με τη λαμα (σαν να "καρφωνω" αντι να κοβω), ή ουτε καν (κανονικο, καθετο) κοψιμο με τα τελευταια π.χ. 10cm της λαμας;
Γενικά θέλει προσοχή μεγάλη μέχρι να εξοικειωθείς με αυτό να πάρεις κράνος για προστασία με αλυσοπριονο να προσέχεις που βάζεις τα πόδια σου όταν κόβεις. Είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο και θα σε εξυπηρετήσει πολύ. Καλή δουλειά...

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το δευτερο,γενικα μην χρησιμοποιεις την ακρη της λαμας χωρις ιδιαιτερη προσοχη γιατι το κλωτσημα μπορει να ειναι βιαιο.

Ευτυχως που ειναι ρευματος το parkside.

07259565e2e62a6fda8d9bb32668898d.jpg

Κάτι που δεν είπε κανένας είναι για τον τροχό. Τον πήρε γνωστός μου έχει 2 μεγάλα θετικά για τα 5 παραπάνω που έχει. 1 ότι βάζεις το κλειδί στην λαβή και δεν το χάνεις το άλλο είναι το ότι κλειδώνει ο διακόπτης και δουλεύεις μια χαρά κάτι που στα προηγούμενα μοντέλα δεν το είχε και ήταν σπαστικό για όσους έχουν .

Bλεπω οτι εχει μεσα και 4 impact rated καρυδακια!!!

Μονο και μονο για να παρεις ενα καλο και αξιοπιστο τετοιο σετακι πουν να αντεχει τετοιες δυναμεις (500Νm) θες πανω απο 30 ευρω.
https://toolplus.gr/facom-set-3-karydakia-karudakia-karidakia-impact.html
https://www.amazon.de/gp/product/B07CNDVSKQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
https://www.amazon.co.uk/Proxxon-Im...53062397&sr=8-1&keywords=Proxxon+Impact+23938

Το έχω από πέρσι το Μάιο. Μου το έφερε ξάδερφος που μένει Ιταλία και τον αγγάρεψα να μου το αγοράσει όταν το είχε τέτοιο καιρό περίπου το ιταλικό lidl.
Όλο έλεγα να του κάνω μια παρουσίαση αλλά τι άφησα στην άκρη και δεν το δούλεψα πέρα από 3-4 φορές. Σε γενικές γραμμές είναι μια χαρά εργαλείο και δούλεψε άψογα σε 4-5 αυτοκίνητα που το δοκίμασα εκτός από το δικό μου. Δεν έχει την δύναμη που έχουν κάποια Milwaukee και άλλες τέτοιες ακριβές μάρκες αλλά θα στην κάνει την δουλειά πολύ άνετα. Τα δικά μου τα μπουλονια και γενικά το δικό μου setup του αυτοκινήτου με αποστάτες,μπουλονια που είναι χωνευτά μέσα στην ζάντα και βιδωνουν σε μπουζονι και η χρήση κλειδιού ασφαλείας μαζί με το καρύδακι για να λύσει το μπουλονι,για καποιο λόγο το επηρεάζει και δεν μπορεί να το λύσει με τίποτα μα με τίποτα. Αεροκλειδο συνεργείου το λύνει για πλάκα πάντως. Στην αρχή ξενέρωσα αλλά μετά είδα ότι σε άλλα αυτοκίνητα που έκανα δοκιμές τα έλυσε κανονικά σε όλα χωρίς πρόβλημα,άρα δεν έχει κάτι το μπουλονοκλειδο απλά είναι ειδική περίπτωση στο δικό μου αμάξι.θελει Milwaukee μάλλον αλλά δεν...
5efde618e360b14f4d479a229f2c21da.jpg

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nαι, θελει Μιlwaukee με τα >500Νm δυναμη ροπης, ειτε το Parkside απλα ΔΕΝ εχει την ροπη των 400Nm που λεει οτι εχει.
Σίγουρα δεν έχει 400Nm ροπής που λέει Μιχάλη με κόστος 59 ,αλλά για να κάνεις την δουλειά σου σε αυτοκίνητο και όχι μόνο νομίζω ότι αξίζει να υπάρχει στην συλλογή,ειδικά όσων έχουν την 20V σειρά. Και μόνο η 4Ah μπαταρία φτάνει για να υπάρχει στην συλλογή.

Επιτέλους φέρνει πάλι το κρουστικο 20V που αν και πήρα την Black Friday το 18v Black & Decker λέω να το πάρω και αυτό να υπάρχει. Αν και με ψήνει και το δισκοπρίονο μπαταρίας λόγο ευκολίας. Αξιζει να το πάρει κανείς? Τι βάθος κοπής έχει? ....Πολλά έξοδα μαζεύονται.

Last edited by a moderator: