Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Όχι για αμάξι. Σκέφτομαι να το πάρω μήπως γυαλίσω τη διάφανη λάκα πολυουρεθάνης των ηχείων μου, και επίσης σκέφτομαι να βάψω τα πλαϊνά των παλιών Audio Spectrum Athena TLS σε μαύρη γυαλιστερή λάκα και επειδή δεν θα πετύχει τέλεια, μήπως τη γυαλίσω.
Αλλά όχι για λαμαρίνες κλπ.

Γι αυτή την δουλειά δεν βλέπω τον λόγο να μην σου κάνει.
Αν βάψεις ηχεία να βγάλεις τα μεγάφωνα γιατί μπορεί να επηρεαστούν από τις αναθυμιάσεις.

Τα είδα και ευχαριστώ, λογικά θα είναι καλύτερα. Και τα 2 έχουν ρυθμιζόμενες στροφές ενώ του Lidl όχι. Αλλά είναι ακριβότερα και όπως έχουμε γίνει, ξεραίνουμε το σκ... μας και το κάνουμε παξιμάδι. Άμα το προλάβω σήμερα μπορεί να το πάρω (χωρίς βέβαια να το μάθει το ...αφεντικό)

Ναι φιλε πραξε κατα το τι σε συμφερει περισσοτερο.
Απλα αυτο μετα την χρηση θα το βαλεις στο ντουλαπι ενω τα αλλα 2 θα τα χρησιμοποιησεις και σαν τριβεια σε ξυλο επιπλα κλπ σαν αλοιφαδορο σε γυαλισμα στο αμαξι κλπ κλπ.

Μα για ξύλο (ηχεία) το θέλω. Όμως για το αμάξι δεν υποτίθεται ότι είναι η βασική του χρήση; Φαίνεται και στις φωτογραφίες. Γιατί να κάνουν τα άλλα 2 και όχι αυτό για γυάλισμα σε αυτοκίνητο;

Νομίζω ότι έχετε μπερδευτεί....
Αυτό του Lidl είναι στριβλωτης και οι άλλοι 2 που έβαλε ο Κυριάκος αλοιφαδοροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τριψιμο..
Ο στριβλωτης είναι για τελικά χέρια και σε σημεία με την μέθοδο μου προανέφερα..
Οι αλοιφαδοροι μπορουν να απλώσουν και να επεξεργαστουν καλυτερα με τα υλικα μεγαλυτερες επιφανειες. αλλά θέλει μεγάλη προσοχή στις στροφές κατά το δουλεμα γιατί μπορεί να "φαει" επιφάνεια..
Δεν μας έχει πει με τι υλικό θα γυαλίζει με κερι η κρέμα...;
Ο στριβλωτης συγουρα δεν μπορεί με κερι γιατί το έχω δοκιμάσει..

Έκανα λάθος που νόμιζα ότι από χθες Πέμπτη το είχε αλλά από σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο θα υπάρχει σαν προσφορά.
Τελικά για τη δουλειά που θέλω κάνει; Δηλ. γυάλισμα βερνικιού σε καμπίνες ηχείων, πιθανότατα με τελικό χέρι κεριού επιπλοποιϊας, αλλά και γενικά σε χρώματα πολυουρεθάνης 2 συστατικών; Και ίσως κάποια σποραδικά γυαλίσματα σε αυτοκίνητο και σκουτεράκι;

Γιατί δεν μπορεί να γυαλίσει σε κερί; Αν το αφήσουμε - όπως πρέπει - να ξεραθεί πρώτα πάνω στην επιφάνεια που θα το απλώσουμε;

O στριβλωτης δεν εχει την δυναμη περιστροφης ενος αλοιφαδορου...
Σε τζακια τεχνοτροπιας με Stuco Venetsiano εφαρμοζεται σε τελικη στρωση glaze η κερι και ο στρεβλωτης δεν καταφερε να απολιωσει το κερι αφηνοντας περιεργα στιγματα/ασπριλες που φενονται και χρησιμοποιηθηκε εκ των υστερων αλοιφαδορος...σε ξυλο δεν εχω χρησιμοποιησει για να εχω αποψη....αλλα εμενα μου εδωσε μια ταξι πραγματων του τι μπορει να κανει...
Η κρεμα περνει μορφη σκονης και ο στρεβλωτης μπορει ανετα να την απολιωση σε μεγαλο βαθμο και το γυαλισμα ειναι πιο επιτυχημενο....

Την κρεμα την εχεις απορριψει τελειος δηλαδη....;

Ξέρετε αν ο αεροσυμπιεστής της Parkside που θα έχει από βδομάδα μπορεί αν του αλλάξουμε το πιστόλι να χρησιμοποιηθεί και με άλλες χρήσεις?
Π.χ σαν φυσητηρι,σαν πιστόλι βαφής κ.ο.κ
Λέει ο,τι είναι καινούριο εργαλείο.

Νομιζω οτι οι συνδεσμοι το επιτρεπουν. Ομως με τα 8bar πιεση, αν ειναι 8.., δεν πιστευω οτι θα μπορεις να κανεις και πολλες αλλες χρησεις εκτος απο φυσημα και φουσκωμα.

++

Σημερα συναρμολογησα τους παγκους εργασιας απο το Lidl. Η διαφορα απο τους προηγουμενους powerfix που εχω ειναι μεγαλη καθως οι νεοι ειναι για 150κιλα ενω οι αλλοι για 100.
Το παχος του ξυλου ειναι 26χιλιοστα σε σχεση με τα 18 χιλιοστα του παλιου. Φαινεται πολυ πιο στιβαρος.

Στον ενα παγκο υπηρχε μαλλον αστοχια με τις τρυπες και τις βιδες γενικοτερα. Εαν δεν υπηρχαν τα παλμικα μπουλονοκατσαβιδακια που βλεπετε θα ειχα ταλαιπωρηθει αρκετα. Μερα της Μακιτα σημερα :)
33716979958_cf4d720a12_c.jpg

Επισης οι οδηγιες συναρμολογησης μου φανηκαν πιο βοηθητικες και αναλυτικες απο την προηγουμενη φορα (για οσους τις διαβαζουν:).
Παρα πολυ καλη η σχεση τιμης/αποδοσης του παγκου powerfix.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νομιζω οτι οι συνδεσμοι το επιτρεπουν. Ομως με τα 8bar πιεση, αν ειναι 8.., δεν πιστευω οτι θα μπορεις να κανεις και πολλες αλλες χρησεις εκτος απο φυσημα και φουσκωμα.

Ta 8 bar είναι υπερ αρκετά, γιά όλες τις εργασίες.
Αν του λείψει κάτι θα είναι η ποσότητα του αέρα κι όχι η πίεση. Σε βάψιμο πχ που θα δουλεύει κοντά στα 4,5 bar θα δουλεύει το μοτέρ συνεχώς.
Εκεί, για σωστ´δουλειά, θες μεγάλο αεροθάλαμο, από 120 και πάνω.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ξέρετε αν ο αεροσυμπιεστής της Parkside που θα έχει από βδομάδα μπορεί αν του αλλάξουμε το πιστόλι να χρησιμοποιηθεί και με άλλες χρήσεις?
Π.χ σαν φυσητηρι,σαν πιστόλι βαφής κ.ο.κ
Λέει ο,τι είναι καινούριο εργαλείο.

Το συγκεκριμένο είναι ένα κομπρεσέρ αυτοκίνητου χωρίς δεξαμενή άρα μόνο για φούσκωμα και υποτυπώδες φύσημα κάνει (στο φύσημα η πίεση πέφτει στο 1bar).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το κολλητήρι μπαταρίας της parkside δέχεται άλλες μύτες και αν ναι γιατί είδους εργασίες ενδείκνυνται σε σχέση με κάποιο άλλο κολλητήρι ρεύματος?
Σας ευχαριστώ...

Δεν νομιζω να δεχεται αλλες μυτες εκτος απο τις ιδιες που μπορεις να τις βρεις στο service.
8 watt ειναι η δυναμη του, για ψιλοκολλησεις, δεν συγκρινεται με τα ηλεκτρικα που ξεκινανε συνηθως απο 30-50w.

Είχα από χρόνια μια μπαλαντέζα 15μ από το Lidl και με εξυπηρετούσε σε όλες τις δουλειές μέσα και έξω από το σπίτι.
Πριν από μέρες τη χρειάστηκα για αρκετή ώρα για να καθαρίσω το αυτ/το και να το στεγνώσω από υγρασία. Όταν μάζεψα σκούπα κλπ άφησα για λίγα λεπτά τη μπαλαντέζα αφού δεν έφταναν τα δάκτυλα και γι' αυτήν. Όταν βγήκα για να τη μαζέψω και να κλειδώσω το αυτ/το, είχε κάνει φτερά ...

Έψαξα στην αγορά, μιας και το Lidl έχει καιρό να φέρει, και κατάλαβα ότι πρέπει να ξεχάσω τις τιμές που γνώριζα.

Τελικά, θυμάται κανένας πότε έφερε τη μπαλαντέζα τελευταία φορά;

Last edited by a moderator:
Τα μυνηματα για αγορα μπαλαντεζας και υπολογισμος καταλληλης διατομης ανα μηκος μεταφερθηκαν στο ερωτησεις για εργαλεια κ αναλλωσιμα.

τα μυνηματα αναφορικα με την συναφεια των μυνηματων με το θεμα μεταφερθηκαν εδω
https://avclub.gr/forum/showthread....σεις-για-βελτιωση?p=1058314554#post1058314554

Αναφορικα με την μπαλαντεζα του λιντλ να πω ειναι εξαιρετικη και εχω 3 τεμαχια ενα σε καθε σπιτι.
Το ενα μαλιστα το τροποποιησα και χωρεσε ανετα 25 μετρα μαυρο καλωδιο 3*1,5.

Ομορφα τακτοποιημενα σε κομπακτ μεγεθος!