Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τυχερός είσαι. Οι λάμπες parkside δεν αξίζουν. Έχει μέσα λάμα για δείγμα. Σε ενδιαφέρει η υποδοχή που είναι κοινή για τις σπαθοσεγες. Αν πας πρακτικές πάρε τις στανλευ, είναι μια χαρά. Προσωπικά χρησιμοποιώ λάμπες της Bosch για σπαθοσεγες. Τα 152 mm είναι ιδανικές αλλά και μεγαλύτερες μπορεί να πάρει για περιορισμένη χρήση.

Τυχερός είσαι. Οι λάμπες parkside δεν αξίζουν. Έχει μέσα λάμα για δείγμα. Σε ενδιαφέρει η υποδοχή που είναι κοινή για τις σπαθοσεγες. Αν πας πρακτικές πάρε τις στανλευ, είναι μια χαρά. Προσωπικά χρησιμοποιώ λάμπες της Bosch για σπαθοσεγες. Τα 152 mm είναι ιδανικές αλλά και μεγαλύτερες μπορεί να πάρει για περιορισμένη χρήση.

συνεπώς τις βρίσκω ως Stanley BIM 152.5 mm/6-12 TPI όπως γράφει στο κουτί?

μεγαλύτερου μήκους ή για άλλη κοπή δεν μπορώ να βάλω? Αυτό που ρωτάω είναι εαν υπάρχει κάποιος κωδικός που να αναφέρεις π.χ. λάμες για σέγα τύπου ΧΧΧΧ και αναλόγως να παίζει το πάχος ή το μήκος της λάμας

Εγω παραγγειλα την προηγουμενη εβδομαδα ενα ζευγαρι απο αυτες για την σπαθοσεγα του λιντλ.

https://www.amazon.de/gp/product/B00JKLWGMK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

618fkZEAYaL._SL1500_.jpg

Μου αρεσει που εχει οδοντωση σαν γιαπωνεζικου πριονιου και πιστευω θα κενταει σε ξυλεια.

813c8-GtDuL._SL1500_.jpg

Εχε υπ'οψιν σου ομως οτι η kwb ειναι η εταιρεία της einhell στα εργαλεια χειρός και αναλωσιμα

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε Πάνο,εγώ νομίζω ότι είναι παιχνίδια οι σπαθοσέγες (είτε ηλεκτρικές,είτε μπαταρίας) γιά κορμούς από 10 cm καί επάνω,τί νά πώ ίσως έχω μάθει μέ τά αλυσοπρίονα αυτές τίς εργασίες πού τά κόβουν σέ χρόνο μηδέν.

Οσα περισσοτερα ειναι τα tpi στις λαμες τοσο πιο ομαλη οψη θα εχει η κοπη.
για κλαδεμα δεντρων, που δεν μας απασχολει η οψη της κοπης, οι λαμες με 5 tpi εναι καλες (και γρηγορες).

Φετουλα 2,4cm από κορμό 15χ15 σε 1-1,5 λεπτό δεν το λες και άσχημα.
Ή λάμα είναι 23αρα Bosch για χοντρό ξύλο.
Μάλιστα είχα ξεχαστεί και άφησα τον μοχλό στο 0 που σύμφωνα με το μανιουαλ είναι για πιο ντελικατες (καθαρές) αλλά και πιο αργές τομές.
Πρώτο δείγμα θετικό θα έλεγα. Σαφώς πιο γρήγορη τομή από την 12βολτη Bosch. Την πήρα με προοπτική να την επιστρέψω αλλά..
Μάλλον την κρατώ.

Βρε δοκιμασε την Parkside σου λεω....

Φετουλα 2,4cm από κορμό 15χ15 σε 1-1,5 λεπτό δεν το λες και άσχημα.
Ή λάμα είναι 23αρα Bosch για χοντρό ξύλο.
Μάλιστα είχα ξεχαστεί και άφησα τον μοχλό στο 0 που σύμφωνα με το μανιουαλ είναι για πιο ντελικατες (καθαρές) αλλά και πιο αργές τομές.
Πρώτο δείγμα θετικό θα έλεγα. Σαφώς πιο γρήγορη τομή από την 12βολτη Bosch. Την πήρα με προοπτική να την επιστρέψω αλλά..
Μάλλον την κρατώ.

Θα με κανεται να παω να την τσιμπησω.....!!!!

Φιλε dpbampas εαν στο μηδεν εκανε 1.5 λεπτο στο 4(εκει νομιζω φτανει) θα κανει το μισο και πλεον χρονο οποτε δεν το λες καθολου ασχημα για μπαταριας....!!!

Φίλε Πάνο,εγώ νομίζω ότι είναι παιχνίδια οι σπαθοσέγες (είτε ηλεκτρικές,είτε μπαταρίας) γιά κορμούς από 10 cm καί επάνω,τί νά πώ ίσως έχω μάθει μέ τά αλυσοπρίονα αυτές τίς εργασίες πού τά κόβουν σέ χρόνο μηδέν.

Έχεις δίκιο,μόνο για κλαδέματα...

Σε σωλήνες είναι σωτήριες.Γλυτωνεις πολύ κόπο.

2 θέσεις έχει που ρυθμίζουν τους παλμούς. Η μια είναι για χοντρό ξύλο και γρήγορο κόψιμο με λάμα με αντίστοιχη οδοντωση και η άλλη (0) για ντελικατο καθαρό κόψιμο με αντιστοιχη λαμα με πολλά και πυκνά δόντια για λεπτό ξύλο. Η συγκεκριμένη είναι πιο αργή αλλά και με πιο καθαρή τομή. Εγώ έπαιζα με τις θέσεις όταν διάβαζα το μανιουαλ, αλλά όταν ήρθε η ώρα να κόψω, ξεχάστηκα και ενώ είχα την λάμα για χοντρό ξύλο, άφησα τον λεβιέ στην θέση για ντελικατο κόψιμο.
Σε κάθε περίπτωση έχεις δίκιο. Αν είχα τον λεβιέ στη θέση με τους πολλούς παλμούς και με την λάμα που είχα θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα.

Σε αυτο το θεμα, οσον αφορα στις σπαθοσεγες δεν εχω εμπειρια. Στις κανονιμες σεγες, ομως, που εχω κοψει αρκετα, η διαφορα ειναι τεραστια.
Μιλαμε για 2-4Χ ταχυτητα με τους παλμους στο μεγιστο.
Και βεβαια, πολυ πιο "αγριες" επιφανειες μετα το κοψιμο.

Και να μην ξεχναμε οτι ειναι ερασιτεχνικο εργαλειο. Δεν ειναι για δουλεια διαρλειας. Στην 15αρα διατομή με μια κοπή δεν συστάθηκε αλλά... Δεν είναι για πολλαπλές τομές τέτοιου μεγέθους.
4-5-6 τετοιες το πολύ και μετά αγραναπαυση.
Αύριο πάλι
Ειδάλλως θα τα παίξει το μοτέρ στη βδομάδα μέσα.

Το καλο ειναι τα τρια ετη εγγυησης no questions asked!!!

Παρολα αυτα εντυπωσιακη η τομη στο κορμουδακι.
Ακριβως για τετοια δουλεια την πηρα.
Αντε να ερθουν οι λαμες να την δοκιμασω και εγω!!!

Μήπως γνωρίζει κανείς τι είδους τσόκ (αυτόματο) μπορεί να πάρει το ντρεμελοειδές PFBS 160 B2 ;
Είχα βρεί - αγοράσει για ένα παλιότερο μοντέλο 9,6V - 1000mA NiMh το οποίο όμως (τσόκ) δεν ταιριάζει στο καινούργιο.
Έχει διαφορετικό σπείρωμα.

Μήπως γνωρίζει κανείς τι είδους τσόκ (αυτόματο) μπορεί να πάρει το ντρεμελοειδές PFBS 160 B2 ;
Είχα βρεί - αγοράσει για ένα παλιότερο μοντέλο 9,6V - 1000mA NiMh το οποίο όμως (τσόκ) δεν ταιριάζει στο καινούργιο.

Εχω παρει απο e-bay 2-3, πολυ φτηνα και μεχρι στιγμης απροβληματιστα, με μπολικη χρηση. Με θεση για να σφιγγει με το κλειδακι κτλ και κανει για ο,τι εξαρτημα εχω χρησιμοποιησει μεχρι στιγμης.
Αν θες μπορω να ψαξω τον λογαριασμο μου να σου στειλω link.
Δυστυχως, για το αντιστοιχο μπαταριας δεν κανει.

εννοεις κατι τετοιο?
https://www.ebay.co.uk/itm/Multi-Ch...m=153356530013&_trksid=p2047675.c100012.m1985

εχει δυο τυπους που κυκλοφορουν. Βιδωνουν σε στεελχος 7 ή 8mm. Βγαλε το δικο σου τσοκ και μετρα

δοκιμασα και εγω την σπαθοσεγα σε τομη ενος θεοξερου κομματιου ευκαλυπτου διαμετρου 8 εκατοστων.
Με την λαμα της συσκευασιας αλλα και με μια ακομα parkside με γενικη οδοντωση που εμενα προσωπικα δε μου γεμιζει το ματι, το σεγακι εκανε 10 δευτερολεπτα να κοψει φετουλες.
3 απανωτες τομες στον ιδιο χρονο.
Θα μεινει λοιπον στον στολο των εργαλειων μου και θα εξοπλιστει με αξιολογες λαμες!
Την συστήνω ανεπιφυλακτα παιδια!

Μαλιστα...αρκετα γρηγορα Κυριακο....
Αυτο που εχει σημασια ειναι σε δυσπροσιτο μερος οπου δεν βολευεσαι,εξου και η χρηση σπαθοσεγας μπαταριας, να κανει γρηγορες κοπες....
Για 55 ευρω λοιπον μια χαρα θα ειναι..

Ναι, αυτό είναι.
'Οντως είναι δύο ειδών 7 και 8 mm
Άρα για να μην βιδώνει αυτό που έχω πρέπει να θέλει μεγαλύτερο δηλ. 8mm
Σας ευχαριστώ.