Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

@Χιωτης: Εχω ενα αεριου, αλλα δεν με πολυβολευει.
Ελεγα να παρω ενα ηλεκτρικο λιγο πιο καλο απο αυτο που εχω. Κυκλωματα δεν εχω κολλησει ποτε, βεβαια, αλλα λεπτο-δουλιτσες εχω κανει με καποια δυσκολια με το υπαρχον. Αν του lidl ειναι μονο για χοντρα, ισως ψαξω να βρω καποιο αλλο.

@Zabou: Τον κανει κι εμενα αυτον τον ηχο, τον ψιλο (σε σχεση με του καλωδιου). Δε νομιζω οτι ειναι κατι. Το δικο μου τουλαχιστον με καποια χρηση δεν εχει παρουσιασει κατι.

Μιλάμε για τον ίδιο υψηλής συχνότητας ήχο οπότε με καλυψατε απόλυτα και σας ευχαριστώ πολύ!! Μέχρι στιγμής πάντως και με την λίγη χρήση που το έκανα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ξέρουμε πόσο είναι η διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας στο περίπου? Αν και με 1 ώρα για πλήρη φόρτιση τουλάχιστον δεν θα έχω πρόβλημα αναμονής.

Δεν υπαρχει μπορει να υπολογιστει η διαρκεια λειτουργιας γιατι ειναι σαν τα κινητα, αναλογα την χρηση. Αν ζοριζεται θα κρατησει λιγοτερο, αν οχι, περισσοτερο.
Πολυ προχειρα φανταζομαι οτι θα διαρκει περιπου 10-15 λεπτα συνεχους λειτουργιας τα οποια ειναι αρκετα για την χωρητικοτητα της εσωτερικης μπαταριας του.

Το ιδανικο θα ηταν να εβγαζει η parkside αυτο το εργαλειο με μπαταρια που βγαινει και μπαινει πανω σε φορτιστη σαν τα αλλα 12βολτα. Με 2 μπαταριες δεν ξεμενεις σχεδον ποτε.

Νομίζω πως η Parkside έχει βγάλει τέτοιο εργαλείο με αποσπώμενη μπαταρία. Ίσως όχι τώρα αλλά παλιότερα. Διορθώσετε με αν κάνω λάθος.

Πήρε ο κολλητός μου τη σπαθοσέγα για κλάδεμα σε δέντρα. Έχει αλυσοπρίονο Stihl για τους κορμούς. Μας είπε ότι μπορούμε να το επιστρέψουμε εντός 6 μηνών (δεν ξέρουμε πόσο καλά θα τα πάει).

Εγώ πήρα μια εποξική κόλλα κόκκινη. Καλή φαίνεται αλλά με λίγα στοιχεία για το brand ή τις ανοχές κ.λ.π
Θα δούμε τι θα κάνει.

Θέλει ο πεθερός μου το παλμικό τριβείο. Καλό είναι αυτό? Είδα ότι λέτε καλά λόγια...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νομίζω πως η Parkside έχει βγάλει τέτοιο εργαλείο με αποσπώμενη μπαταρία. Ίσως όχι τώρα αλλά παλιότερα. Διορθώσετε με αν κάνω λάθος.

Ναι εχει βγαλει, το ειχα αγορασει τον Γεναρη του 2018 αλλα νομιζω οτι δεν μπορουσες να αγορασεις εξτρα μπαταρια, οπως μπορεις πλεον τωρα με την νεα σειρα των 18βολτων.
Οποτε ουσιαστικα ηταν σαν να την εχει μεσα αφου δεν μπορουσες να αλλαξεις μπαταρια και να βαλεις πανω δευτερη. Επρεπε να την βγαλεις και να την φορτισεις.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι εχει βγαλει, το ειχα αγορασει τον Γεναρη του 2018 αλλα νομιζω οτι δεν μπορουσες να αγορασεις εξτρα μπαταρια, οπως μπορεις πλεον τωρα με την νεα σειρα των 18βολτων.
Οποτε ουσιαστικα ηταν σαν να την εχει μεσα αφου δεν μπορουσες να αλλαξεις μπαταρια και να βαλεις πανω δευτερη. Επρεπε να την βγαλεις και να την φορτισεις.

Το ειχε βγαλει αρχικα το 2011, και τοτε διεθετε επιπλεον μπαταρια για αγορα. Ηταν ΝιΜΗ 9,6 βολτ με φορτιστη. Σε χαρακτηριστικα πανω κατω τα ιδια, ιδιο συστημα ασφαλισης τεμαχιου εργασιας.

Απο αποψη χρηστικοτητας το παλιοτερο μοντελο στεκει ορθιο πολυ καλυτερα και διαθετει και λουρι και σιδερο για κρεμασμα. Ειναι επισης πιο λεπτο και βοηθα να το χειριζεται κανεις σαν μολυβι.

Απο θεμα βαρους το παλιοτερο εχει βαρος περισσοτερο στην μπαταρια, σε σχεση με το καινουργιο που ειναι ελαφρυτερο (λιθιο γαρ) πισω και αρα ισορροπει καλυτερα στο χερι.

Οι ταχυτητες ειναι οι ιδιες, αλλα στο καινουργιο ο ρεοστατης εχει διακριτα "κλικ" καθος αλλαζει σκαλες. Μαλλον εχει να κανει με ευαισθησια διοδου στην παλαιοτερη κατασκευη που προκαλουσε "κολλημα" ταχυτητων στην μεγιστη. Κεφαλες, ποιοτητα κινητηρα, εξαρτηματα κατεργασιας ειναι ιδια, χωρις βελτιωση η χειροτερευση. Σταθεροτητα στην ποιοτητα κατασκευης, καλουτσικο για παρκσαιντ.

Εχω βαλει παλιοτερα φωτογραφιες, αλλα να και εδω...

OspDvvV.jpg

Mf103tD.jpg

OspDvvV.jpg

5oMUs5V.jpg

cWt41gb.jpg

ex7UPy5.jpg

XMowSwG.jpg

ym4OMVe.jpg

T4JbDYV.jpg

2ACaBWK.jpg

B4IjBEv.jpg

QGptARv.jpg

Κρινετε και μονοι σας.

Το πήρα κι εγώ σαν συμπλήρωμα του dremel. Εκείνο που παρατήρησα είναι οτι ταλαντώνεται ο άξονάς του κατά την διάρκεια της λειτουργίας ιδίως όταν το προσάρτημα έχει κάποιο όγκο πχ. οι πετρούλες λείανσης που έχει στην συσκευασία του. Με τα τρυπανάκια είναι οκ. Το ίδιο ειδα - άκουσα και σε κάποια βιντεάκια. Αποφάσισα να το ανοίξω έτσι από περιέργεια.

IMG_20191015_180020.jpg

Εκείνο που παρατήρησα είναι οτι το ρουλεμάν του είναι λίγο μπόσικο και στον άξονα και στην φωλιά του ενώ φαίνεται καθαρά οτι μπορούσαν να βάλουν και ένα δεύτερο ρουλεμάν στην φωλιά που υπάρχει πιο μπροστά. Επίσης το μοτεράκι δεν κάθεται ακριβώς πάνω στην θέση του. Δεν το πάω πίσω. Θα πάρω ένα δεύτερο ρουλεμάν να του βάλω (κωδικός 687z) και θα βάλω λίγη "λαστιχένια¨ ταινία που έχω για να σφίξω το μοτεράκι στη θέση του. Αν εξαφανιστούν οι ταλαντώσεις θα είμαι ευχαριστημένος. Από διάρκεια μπαταρίας δεν ξέρω ακόμα.
Πάντως αν δεν την έβρισκα με τις επιδιορθώσεις θα το είχα πάει πίσω.

Το πήρα κι εγώ σαν συμπλήρωμα του dremel. Εκείνο που παρατήρησα είναι οτι ταλαντώνεται ο άξονάς του κατά την διάρκεια της λειτουργίας ιδίως όταν το προσάρτημα έχει κάποιο όγκο πχ. οι πετρούλες λείανσης που έχει στην συσκευασία του. Με τα τρυπανάκια είναι οκ. Το ίδιο ειδα - άκουσα και σε κάποια βιντεάκια. Αποφάσισα να το ανοίξω έτσι από περιέργεια.

Εκείνο που παρατήρησα είναι οτι το ρουλεμάν του είναι λίγο μπόσικο και στον άξονα και στην φωλιά του ενώ φαίνεται καθαρά οτι μπορούσαν να βάλουν και ένα δεύτερο ρουλεμάν στην φωλιά που υπάρχει πιο μπροστά. Επίσης το μοτεράκι δεν κάθεται ακριβώς πάνω στην θέση του. Δεν το πάω πίσω. Θα πάρω ένα δεύτερο ρουλεμάν να του βάλω (κωδικός 687z) και θα βάλω λίγη "λαστιχένια¨ ταινία που έχω για να σφίξω το μοτεράκι στη θέση του. Αν εξαφανιστούν οι ταλαντώσεις θα είμαι ευχαριστημένος. Από διάρκεια μπαταρίας δεν ξέρω ακόμα.

Mπραβο βρε Χρηστο, η τελευταια σειρα μου αρεσε πολυ!! :a0210:

Να ενημερωσεις σε αυτο το νημα το μαστορεμα του εργαλειου, θα εχει πολυ ενδιαφερον, μπραβο!

Ωραιος, παντως δεν ξερω εαν με την κατασκευαστικη ποιοτητα του πλαισιου θα μπορεσουν να εδραζονται σωστα τα δυο ρουλεμαν. Ισως δεν εβαλαν δυο διοτι κατασκευαστικα δεν εφτασαν στην ποιοτητα που χρειαζονταν για να εχουν 2 ρουλεμαν. Περιμενουμε παντος με λαχταρα να δουμε τι θα γινει!

Το είχε φέρει σίγουρα πέρυσι τον Δεκέμβριο στα 25 - δεν θυμάμαι αν το ξανάφερε από τότε. Ζήλεψες τον Giannis mkds?

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το είχε φέρει σίγουρα πέρυσι τον Δεκέμβριο στα 25 - δεν θυμάμαι αν το ξανάφερε από τότε. Ζήλεψες τον Giannis mkds?
Δεν είδα κάτι από τον Γιάννη . Δώσε link. Ψάχνω για να κάνω ένα μικρό diy cnc και έπεσα πάνω σε φωτογραφία του εργαλείου αλλά για μεγάλα cnc . Και αν αναλογιστούμε ότι κάνει 25 , μισή τιμή από τα κινέζικα αεροψυκτα και και κάποιο τρίμερ , με ρυθμιζόμενες στροφές , δείχνει δελεαστικο. Με προβληματίζει το βάρος γιατί τα κινέζικα έχουν την τροφοδοσία εκτός εργαλείου .

Συνέχεια ...
Πήρα ένα ρουλεμάν. Το συγκεκριμένο είναι SKF και κοστίζει 14 ευρώ παρακαλώ. Άρα σαφώς δεν αξίζει για το συγκεκριμένο εργαλείο όταν με 2-3 ευρώ παίρνεις κινέζικο. Εμένα μου το έκανε δώρο ο μαγαζάτορας λόγω φιλίας αλλιώς θα περίμενα το κινέζικο.
IMG_20191016_162526.jpg

Έβαλα και λίγη ταινία στο μοτεράκι για να καθίσει καλύτερα και πιο σφιχτά πάνω στη βάση του
IMG_20191016_164644.jpg

Έβαλα για τον ίδιο λόγο λίγη kapton tape στο ένα ρουλεμάν που ήταν μπόσικο και έτοιμο
IMG_20191016_170545.jpg

Οι ταλαντώσεις εξαφανίστηκαν. Ο άξονας φαίνεται ευθυγραμμισμένος και το μοτεράκι δεν βλέπω να έκοψε στροφές. Με δυο - τρία ευρώ για κινέζικο ρουλεμανάκι πιστεύω οτι αξίζει η βελτίωση.

το ρουλεμαν πως το παιρνεις;
δειχνοντας το αλλο;
μετα πως μπαίνει;
απλα γυρω απο τον αξονα;

το ρουλεμαν πως το παιρνεις;
δειχνοντας το αλλο;
μετα πως μπαίνει;
απλα γυρω απο τον αξονα;

Ο κωδικός του είναι 687Ζ και οι διαστάσεις του 7χ14χ5 χιλιοστά. π.χ https://www.ebay.com/itm/687ZZ-7x14...539657?hash=item3ce46f5689:g:T~IAAOSwd4tTwPwo
Μπαίνει φορετό και μάλιστα άνετα δηλαδή δεν είναι πρεσαριστό όπως τα περισσότερα ρουλεμάν.

Όλα τα επώνυμα ρουλεμάν έχουν επάνω τους μια κωδικοποίηση η οποία αναφέρεται στις 3 διαστάσεις του (εσωτερική, εξωτερική διάμετρος & πλάτος). Μετά ακολουθεί η κωδικοποίηση για τα στεγανά (τσιμουχες) τους.
π.χ. Z, 2Z, RS κλπ.
Τώρα αν είναι κωνικό, με μία σειρά ή παραπάνω σειρές από τριβείς κύλισης κλπ, πάλι αλλάζει & ο κωδικός τους. Μπαίνει π.χ. ένα Κ μπροστά (κωνικό ρουλεμάν κλπ).

Αν το παλιό ρουλεμάν δεν γράφει τίποτα επάνω ή έχει σβηστεί ή είναι no name, το μαγαζί με τις τρεις διαστάσεις που θα μετρήσει, από το βιβλίο συνήθως της SKF που δουλεύουν οι περισσότεροι, θα σου προτείνει τα νέα ρουλεμάν (γνήσιο, ημιτασιον, ρώσικο, κινέζικο κλπ).

Η εξαρμωση ενός ρουλεμάν κανονικά γίνεται με εξωλκεα πιάνοντας το εσωτερικό κλωβό του ρουλεμάν & τραβώντας το προς τα έξω (τα περισσότερα συνεργεία όπου εξωλκεα βλέπε σφυροκαλεμο, κοπή με οξυγόνο, υπερθέρμανση με προπανιο κλπ).
Η τοποθέτηση & πάλι ενός νέου ρουλεμάν στην τελική του θέση σε μια σοβαρή συναρμογή είναι & αυτό μια "επιστήμη".
Πρέσα, χρήση επαγωγικων ρευμάτων κλπ.
Για μικρές συναρμογές καλό καθάρισμα του άξονα, λίπανση & με έναν κομμάτι ορείχαλκο χτυπάμε πάντα τον εσωτερικό κλωβό του ρουλεμάν σπρώχνοντας το στην τελική του θέση.
Αυτά τα λίγα μπορούν να χωρέσουν σε ένα post. Σίγουρα κάτι θα ξέχασα......!

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν είδα κάτι από τον Γιάννη . Δώσε link. Ψάχνω για να κάνω ένα μικρό diy cnc και έπεσα πάνω σε φωτογραφία του εργαλείου αλλά για μεγάλα cnc . Και αν αναλογιστούμε ότι κάνει 25 , μισή τιμή από τα κινέζικα αεροψυκτα και και κάποιο τρίμερ , με ρυθμιζόμενες στροφές , δείχνει δελεαστικο. Με προβληματίζει το βάρος γιατί τα κινέζικα έχουν την τροφοδοσία εκτός εργαλείου .

Δεν πρέπει να είναι ότι καλύτερο για spindle. Αν google-αρεις PGS 500 CNC θα σου βγάλει λίγα πράγματα - ψάχτο.

είναι φοβερό παντός το οτι ο κατασκευαστής έχει προβλέψει για την ύπαρξη δεύτερου ρουλεμάν γνωρίζοντας ότι αυξάνει την ποιότητα του εργαλείου.

Προφανώς ο Πελάτης (LIDL) επέλεξε να μην το αγοράσει κερδίζοντας από την οικονομία κλίμακας. Και προφανώς δεν θα αγόραζε το έξτρα ρουλεμάν στα 3 ευρώ