Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ πολύμετρου και αμπεροτσιμπίδας έχει να κάνει με το εύρος λειτουργίας τους: Συνεχής τάση: 0,1 mVβŽ“ έως 300 VβŽ“, & εναλλασσόμενη τάση: 1 mV~ έως 300 V~ για το μεν πολύμετρο, ενώ για την δε αμπεροτσιμπίδα εύρος συνεχούς τάσης: 600 mV- 600V, & εύρος εναλλασσόμενης τάσης: 6- 600Vα. Κατά τα άλλα ότι κάνει το ένα επί τους ουσίας κάνει και το άλλο, όσον αφορά τις δυνατότητες εκτός και εάν μου ξεφεύγει κάτι άλλο τώρα μιας και γράφω σχετικά γρήγορα..... Πάντως η αμπεροτσιμπίδα για το μέγεθος της, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, την ποιότητα συναρμογής της, την ταχύτητα που δείχνει στην continuity λειτουργία, (...βασικό για εμένα αυτό μιας και είθισται εκεί οι αμπεροτσιμπίδες να χωλαίνουν....), και φυσικά το κόστος αγοράς της (15 ευρώ) αξίζει και το παραπάνω σαν αγορά..... Εγώ πάντως την πήρα..... :silly:

Είπα θα πάρω ΜΟΝΟ την πλάνη!!!
216d96944ad4e2977449afda1086f036.jpg

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eχει και αρκετα αλλα ενδιαφεροντα πραματακια εκτος απο τα κανονικα εργαλεια σημερα οπως οι μετρητες υγρασιας, ανιχνευτες ρευματος, πολυμετρα, θερμικους ανιχνευτες, μετρητες αποστασης, χαρακες ακομα και τζελ αντιβακτηριδιακο με 4 ευρω το λιτρο, τσαμπα δηλαδη! Για το τελευταιο προβλεπω να εχει ηδη εξαντληθει...

Αγόρασα εχτές το δράπανο ρεύματος. Το δοκιμάζω, δεν δούλευε ο αυξομειωτής στροφών. Δούλευε μόνο στην γρήγορη ταχύτητα. Το πάω πίσω, δοκιμάζω άλλα 5 επί τόπου, δεν δούλευαν στις τρεις αργές σκάλες, δοκιμάζω έκτο (6) δεν δούλευε η μία πιο αργή σκάλα. Το πήρα κι έφυγα...

Το κάνει και σε εμένα αυτό στις αργές στροφές όταν πατάω ελαφρώς τον διακόπτη! Όταν πατήσω τέρμα τον διακόπτη μία γυρίζει μία κολλάει (στις πρώτες αργές στροφές), αλλά εγώ έχω και άλλο πρόβλημα! Έχω την εντύπωση ότι το δράπανο είναι μόνιμα στην επιλογή κρούσης! Δηλαδή βάζω τον διακόπτη δεξιά για να σταματήσω την κρούση, και ο διακόπτης ενώ πάει προς τα δεξιά, δεν πάει αρκετά ώστε το σύμβολο του τρυπανιού που έχει ο διακόπτης, να εφάπτεται με το τριγωνάκι της επιλογής..

Έχω τρείς μέρες που το αγόρασα..Να το πάω πίσω για αλλαγή απο Δευτέρα? Θα υπάρχει εκεί άλλο διαθέσιμο να μου το αλλάξουν? Να πάρω πρώτα τηλ στο LIDL?

Ευχαριστώ.

Πριν μία ώρα πήγα στα LIDL και έκανα αλλαγή το δράπανο και πήρα άλλο! Ευτυχώς αυτό που πήρα δεν έχει κανένα προβληματάκι, και στις χαμηλές στροφές δεν παρουσιάζει πρόβλημα κολλήματος! Στις γρήγορες στροφές πάντως φαίνεται αρκετά δυνατό το δραπανάκι! Η εναλλαγή του διακόπτη για την κρουστική λειτουργία λειτουργεί κανονικά, δηλαδή απο αριστερά που είναι η επιλογή της κρούσης, πάει τέρμα δεξιά εκεί που είναι η επιλογή για το σκέτο τρυπάνι, ενώ στο προηγούμενο όπως είχα πει, δεν πήγαινε τέρμα δεξιά αλλά ελάχιστα δεξιά. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι ο περιστροφικός διακόπτης αυξομείωσης στροφών (ο οποίος είναι σταθερός-πιο βιδωμένος σε αυτό το δράπανο, στο προηγούμενο κουνιόταν λίγο), σε μερικά σημεία όταν τον γυρίζω, σαν να κολλάει πολύ ελάχιστα αλλά ξεκολλάει αμέσως, αλλά δεν νομίζω αυτό να είναι πρόβλημα, ίσως να στρώσει αργότερα.. Αν και πιο πολύ στο τέρμα θα το δουλεύω το δράπανο και δεν θα παίζω συνέχεια με τον διακόπτη.. Όλα καλά λοιπόν! :)

Παιδιά εγώ το πήρα το πιεστικό ....
Αν μου έλεγαν ότι κοστίζει 250 ευρώ πάλι θα το αγόραζα.Πολυ δυνατό και με διάρκεια.Καθαρισα μέχρι και μάρμαρα στο μπαλκόνι καθάρισα και μια ολόκληρη πιλοτή.
Πολυ καλό και full εξοπλισμένο.Μεχρι και υγρό για τον αφρό ποιητή είχε στη συσκευασία...
Αν δεν παρουσιάσει και κάποια βλάβη μιλάμε για φοβερή αγορά.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Πήρα και εγώ το πλυστικό.
Είχα πάρει και παλαιότερα ένα των ~60 ευρώ απο το lidl Και το επέστρεψα μετά απο 1' δοκιμής.

Αυτό τώρα είναι πάρα πολύ καλό (ως προς τις επιδόσεις, αξιοπιστία ξέρουμε τί να περιμένουμε).

Το συγκρίνω με ένα nilfisk των ~300-350 ευρω.
Επίσης σε έρευνα αγοράς είδα ότι αντίστοιχων watt έπρεπε να δώσω 200-250. Τα bars πάλι κάπου εκεί αν θεώρησα ότι θα είναι φουσκωμένα στο parkside.

Το δούλεψα συνεχόμενα με μικρά διαλείμματα να ξεκουραστώ εγώ περίπου μία ώρα.
ΠΟΛΥ δυνατό.
Δεν συγκρίνεται με τίποτα με όλα τα φτηνά (100-200 ευρώ) των επώνυμων εταιριών ως προς τη δύναμη.
(έχω δουλέψει και karcher των 100)

Απο αξιοπιστία ξέρουμε σίγουρα ότι θα βγάλει την 3ετία (εγγύηση :p ). Οπότε πάμε και βλέπουμε.

Όταν λέω δυνατό το εννοώ :)
Είναι σίγουρα πιο δυνατό απο αυτό
https://www.skroutz.gr/s/14205306/Nilfisk-D-140-4-9-X-Tra-EU.html
και αυτό όχι βασιζόμενος στα χαρακτηριστικά αλλά απο προσωπική εμπειρία.

ακομα και τζελ αντιβακτηριδιακο με 4 ευρω το λιτρο, τσαμπα δηλαδη! Για το τελευταιο προβλεπω να εχει ηδη εξαντληθει...

Δε το συζητώ ΚΑΝ!!! 07:30 & 07:50 που πήγα σε 2 διαφορετικά στο Βόλο πριν την δουλειά, για διάφορα ψώνια ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, παρά μόνο τα κουτιά άδεια...

Ευχαριστω παιδια. Το τσιμπησα το πολυμετρο (μαζι με αλλα, παλι θα τη βγαζω με ψωμι μεχρι το τελος του μηνα 😛 ).
Ερωτηση: Πηρα το τριβειακι, αλλα δεν ειδα να εχει ανταλλακτικα γυαλοχαρτα εξτρα, για το μπροστινο, το μακροστενο. Εχει βγαλει ποτε; Απο που μπορουμε να βρουμε;

Αυτό το τροβείο των 17,99 ευρώ πήρες;
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/axi...lidl/parkside-poliliantiras-pms-160-a1/p48469
Σου φαίνεται σωστό; Με ενδιαφέρει κι εμένα αλλά όπως έγραψα νωρίτερα σήμερα εδώ, με προβλημάτισε ο θόρυβος (κυρίως) και οι κραδασμοί που φαίνεται να κάνει σε κάποια βίντεο στο youtube, εδώ πχ:
https://www.youtube.com/watch?v=viHe0vXvg7w

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τελικά το δράπανο ρεύματος το πήγα πίσω. Γιατί εκτός απ' τις στροφές χαμηλά, δεν δούλευε και το κρουστικό. Κρίμα, πολύ κρίμα. Το πιο απαραίτητο εργαλείο, να έχει τον χειρότερο έλεγχο ποιότητας, απ' όλα τα parkside που έχω αγοράσει (και δεν είναι λίγα). Α επίσης βροντοκοπανούσε εσωτερικά...

Πήρα όμως την πλάνη. Τον μετρητή αποστάσεων, ο οποίος στο ένα μέτρο, είχε δεν είχε απόκλιση 1 χιλιοστό. Και τα δισκάκια για κεραμικά, τσιμέντο...

Θα εννοεις την στιγμη που το τριβειο εφαπτεται στα πλαινα ξυλα κατα το τριψιμο, αλλα οι κραδασμοι φαινεται οτι ειναι απο την επαφη στη γωνια και οχι απο δυσλειτουργια.

Προσωπικα δεν βλεπω κανενα απολυτως προβλημα στο τριβειο σε αυτο το βιντεο. Οπως δεν βλεπει και ο τυπος που το δοκιμαζει στο βιντεο εαν κρινει κανεις απο την τελικη αξιολογηση του στο 8:50 του βιντεο.

Για το θεμα του θορυβου, ολα τα τσιπικα/budget τριβεια -και οχι μονο- ειναι παρομοια θορυβωδη. Eαν ηταν αθορυβα ισως κοστιζαν το 10πλασιο.

Αυτό το τροβείο των 17,99 ευρώ πήρες;
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/axi...lidl/parkside-poliliantiras-pms-160-a1/p48469
Σου φαίνεται σωστό; Με ενδιαφέρει κι εμένα αλλά όπως έγραψα νωρίτερα σήμερα εδώ, με προβλημάτισε ο θόρυβος (κυρίως) και οι κραδασμοί που φαίνεται να κάνει σε κάποια βίντεο στο youtube, εδώ πχ:
https://www.youtube.com/watch?v=viHe0vXvg7w

Ναι αυτο.
Για να πω την αληθεια, ουσιαστικα, μονο για το μπροστινο το εξαρτημα το πηρα, αφου εχω αλλα τριβεια κανονικα.
Ε, οσο για τα πιθανα προβληματα του, αν εχει σοβαρα, το πας πισω.

Πριν μια ώρα πέρασα πάλι απο τα LIDL και "τσίμπησα" την αμπεροτσιμπίδα στα 14.99 ευρώ. Ευτυχως που πρόλαβα γιατί είχε μείνει μόνο μία, ενω πολύμετρα είχε καμιά 50αριά!..

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για το θεμα του θορυβου, ολα τα τσιπικα/budget τριβεια -και οχι μονο- ειναι παρομοια θορυβωδη. Eαν ηταν αθορυβα ισως κοστιζαν το 10πλασιο.

Ολα αυτα τα τριβεια κανουν θορυβο ακομη και τα πιο ακριβα....ενα πολυ παλιο Makita που εχει ο πατερας μου τα ιδια κανει...

Οι κραδασμοι,στην ουσια προερχονται απο την μεγαλη ταχυτητα της παλινδρομησης, ειναι λογικο να υπαρχουν...το θεμα ειναι οταν ο πατος πατησει στην επιφανεια προς τριψιμο πως συμπεριφερεται...εαν οι κραδρασμοι σταματουν/απορροφουνται κατα το τριψιμο τοτε ειναι οκ...εαν συνεχιζουν σε βαθμο που το χερι δεν μπορει να να κρατησει το εργαλειο τοτε εχει θεμα...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τελικά το δράπανο ρεύματος το πήγα πίσω. Γιατί εκτός απ' τις στροφές χαμηλά, δεν δούλευε και το κρουστικό. Κρίμα, πολύ κρίμα. Το πιο απαραίτητο εργαλείο, να έχει τον χειρότερο έλεγχο ποιότητας, απ' όλα τα parkside που έχω αγοράσει (και δεν είναι λίγα). Α επίσης βροντοκοπανούσε εσωτερικά...

Πήρα όμως την πλάνη. Τον μετρητή αποστάσεων, ο οποίος στο ένα μέτρο, είχε δεν είχε απόκλιση 1 χιλιοστό. Και τα δισκάκια για κεραμικά, τσιμέντο...

Aν θες φτηνοτερο κρουστικο δραπανο και πιθανως αρκετα καλυτερο απο αυτο που εφερε το Parkside μπορεις να πεταχτεις στο Leroy και να παρεις αυτο
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...apana/drapano-kroustiko-dexter-650w-62224134/

Έχουμε μια τάση ό,τι δούμε στο διαδύκτιο να το θεωρούμε και σωστό.
Υπάρχει άπειρη πληροφορία εκεί έξω, πάρα πολύ χρήσιμη, υπάρχει όμως και απίστευτη σαβούρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε έλεγχος ούτε πετιορισμός. Ο καθένας ανεβάζει ό,τι θέλει. Ότι του φανεί του λωλο-Στεφανή δηλαδή.
Το συγκεκριμένι παληκάρι δεν φαίνεται να έχει και πολύ σχέση ούτε με τριβεία αλλά ούτε και με μαστορική. Απλά ήθελε να ανεβάσει ένα ακόμα video στο κανάλι του κι αυτό έκανε.
Τύποι σαν αυτόν πιο πολύ σε παραπλανούν παρά σε βοηθάνε.

Επεσαν στα χερια μου 2 μη λειτουργικα ηλεκτρικα μπορντουροψαλιδα. Στο ενα ειχαν σκουριασει επιφανειακα και οι 2 λαμες.
Για να βγαλω τη σκουρια, χρησιμοποιησα τον ευθυ λειαντηρα του lidl με στρογγυλη συρματινη βουρτσα. Συνολικος χρονος εργασιας περιπου 1 ωρα με 3 εδιαμεσα διαλειμματα, το εργαλειο το δουλευα στη διαβαθμιση 3.
Ενα τεταρτο πριν το τελος της εργασιας, διαπιστωσα οτι ο λειαντηρας εκανε εναν περιεργο θορυβο και γενικα ετρεμε ολο το σωμα του, σαν να εχει παρει τζογο το πισω ρουλεμαν του μοτερ. Στο τελος, οταν το εβαλα στη διαβαθμιση 5 δεν μπορουσα να το κρατησω στα χερια μου!
Το εργαλειο το ειχα χρησιμοποιησει αλλη μια φορα για 5 λεπτα!

Αυριο θα μιλησω με το service

ετσι ακριβως και εμενα ο πρωτος λειαντηρας μετα απο λιγη χρηση μυριζε καμμενος,εκανε πολυ φασαρια και στις χαμηλες ταχυτητες δε δουλευε καθολου,στις πιο γρηγορες δε τον κρατουσες απο τη δονηση και τη θερμοκρασια.Αντικατασταθηκε με αλλον αλλα λιγο που τον δουλεψα και τον καινουριο τα ιδια χαλια μου φαινεται.

Το συγκεκριμένι παληκάρι δεν φαίνεται να έχει και πολύ σχέση ούτε με τριβεία αλλά ούτε και με μαστορική. Απλά ήθελε να ανεβάσει ένα ακόμα video στο κανάλι του κι αυτό έκανε.
Τύποι σαν αυτόν πιο πολύ σε παραπλανούν παρά σε βοηθάνε.

Έτσι ακριβώς...!!!!
Αυτός δεν μπορεί να το κρατήσει στα χέρια του...!!!