Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πράγματι έχει πολύ καλά εργαλεία την αλλη εβδομάδα και το πιο σημαντικό φέρνει ξέχωρα μπαταρία και 2ah και 4ah των 20v..να δω ποτέ θα φέρει 12ν...
Και το κρουστικο και το παλμικο αξίζουν εαν κάποιος δεν τα έχει στην συλλογή του...
Τον οδηγό στερεωσης κοπης τον έχει κάποιος..;...κάνει δουλεια για αυτο που προοριζεται...;

Όσο για την απόσταση φίλε KTM950 από την στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένες κάρτες εισόδου δεν νομίζω να γινεται πανικός...λες όσοι έρθουν να πάνε στα εργαλεία...;τι να πω...

Καλημερα σε ολους
Το παλμικο είναι πολύ καλό. Όποιος το πάρει θα το ευχαριστηθεί.
Εγώ περιμένω από πέρσι τον οδηγό και ζαχαρωνω την σεγα και το καρφωτικο.
Όμως είδα και στο ιταλικό ότι φέρνει και 20ν κλαδευτικό αλυσοπριονο με 23cm λάμα στα 99 . Εδώ δεν πιστεύω να το δούμε φέτος.

Ναι φιλε.
Εχω εναν silverline πολυ πριν φερει το Λιντλ το δικο του.
Αγορασα περσυ του Λιντλ που ειναι κοντυτερο κατα 20 εκ και τωρα θα παρω ακομα ενα να το κοντυνω ακομα 20 εκ ωστε να ειναι πιο ευελικτο για μικροτερες κοπες.
Επισης ειναι εξαιρετικά χρησιμος για ρουταρισματα!

και εγώ έχω δύο οδηγούς κοπής και είμαι πολύ ευχαριστημένος . Το παλμικό σκέφτομαι ή το δισκοπρίονο μπαταρίας , αλλά δεν ξέρω πόσο χρόνο κρατάνε με μια μπαταρία που θέλει και 60 λ7 για να γεμίσει.

Noμιζω οτι η καλυτερη τιμη εργαλειου που εχει φερει ποτε το Lidl σε σχεση με την αγορα, ειναι αυτο του 18βολτου καρφωτικου με 60 ευρω.
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/axi...panafortizomeno-karfotiko-pat-20-li-a1/p49922

Δεν θυμαμαι να εχω δει 18βολτο καρφωτικο κατω απο 200-250 ευρω με μπαταρια και φορτιστη. Εαν δεν ειχα, σιγουρα θα το αγοραζα!

Αν και λιγο off topic, να δείτε με καλό μάτι το παρακάτω
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/idi-nikokiriou/livarno-living-trochilati-kremastra-rouchon/p49884

Έχουμε πάρει ένα και η γυναικά μου έχει τρελαθεί μαζί του. Απλώνει τα ρούχα μέσα στο σπίτι και τα μεταφέρει χωρίς κόπο από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.
Θέλει να πάρουμε και δεύτερο.

Ισος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν light επέκταση για παγκοπρίονο

Παιδια για το παλμικο ψηφιζω κι εγω ναι.
Μολις χθες το χρησιμοποιησα, για βιδωμα μπολικων βιδων (5 και 6) σε ουπα 8αρια σε τοιχο. Ειχε πλακα πραγματικα πως βιδωνε, ειδικα προς το τελος, σε σχεση με το 16v δραπανοκατσαβιδο του lidl.
Μεγαλη ανεση και ευκολια (ειδικα σε περιεργες θεσεις και στασεις σωματος).

Παιδια για το παλμικο ψηφιζω κι εγω ναι.
Μολις χθες το χρησιμοποιησα, για βιδωμα μπολικων βιδων (5 και 6) σε ουπα 8αρια σε τοιχο. Ειχε πλακα πραγματικα πως βιδωνε, ειδικα προς το τελος, σε σχεση με το 16v δραπανοκατσαβιδο του lidl.
Μεγαλη ανεση και ευκολια (ειδικα σε περιεργες θεσεις και στασεις σωματος).

Θυμάσαι ποσο ειχαμε επιμείνει οταν το σκεφτόσουν για αγορά???
Καμια σχέση με δραπανοκατσαβιδα.
Απαξ και το δουλεψεις αυτο θα ψαχνεις να βρεις για να βιδωσεις.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ρε παιδιά όλοι έχετε φαγωθεί με το παλμικο.Για μένα είναι το χειρότερο εργαλείο που έχω αγοράσει,χίλιες φορές να είχα πάρει πέρισυ 2 δραπανοκατσαβιδα.Στο παλμικο η καστανια μπαίνει σε λειτουργία πιο πριν από το δραπανοκατσαβιδο,σαν να έχει λιγότερη δύναμη.Κ βέβαια δεν έχει την ευελιξία να τρυπας.
Πιο βασικό για μένα όμως είναι ότι πολλές φορές που δεν μπορεί να βιδωσει το παλμικο,συνεχίζω με το δραπανοκατσαβιδο.

Μανο 100% καποιο θεμα εχει το παλμικο σου φιλε.

Προσεξε αυτο που λες Καστανια ειναι η κρουση του παλμικου δεν εχει σχεση με την καστανια του δραπανοκατσαβιδου!!!!
Ετσι ακουγεται οταν δουλευει.

Μανο, χωρις να ειμαι ειδικος:
Η καστανια στο δραπανο κανονικα ΔΕΝ μπαινει καθολου, αν το εχεις στην τερμα σκαλα. Απλως καποια στιγμη τερματιζει και σταματαει να γυρναει. Αν σου μπαινει η καστανια, σημαινει οτι εχεις τη ρυθμιση πιο χαμηλα.
Η "καστανια" (στην πραγματικοτητα η κρουση, δεν εχει καστανια το παλμικο) στο παλμικο μπαινει οταν ζοριστει. Ομως, ΜΕΤΑ, που θα μπει η κρουση, εχει ακομα τεραστια αποθεματα ροπης (οσο πατας τη σκανδαλη, τοσο πιο γρηγορα παει και τοσο πιο μεγαλη ροπη εχει).
Στα δικα μου τουλαχιστον, εκει που το δραπανο "κοβει", το παλμικο γελαει και βιδωνει πολυ ακομα. Αν το δραπανο σου μπορει να βιδωσει (π.χ. μεγαλα στριφωνια σε ξυλο) ενω το παλμικο σταματαει...προφανως, εχει δικιο ο Κυριακος, εχει προβλημα το παλμικο.
Κατι που, ισως, σε μπερδευει: Στο δραπανο, οταν μπαινει η καστανια (ξαναλεω, μονο οταν εχεις χαμηλα την ρυθμιση), σταματαει το βιδωμα, επιτηδες, για να μη βιδωσει πιο πολυ απο οσο πρεπει. Ομοιως, οταν το δραπανο φτασει στα ορια του, χωρις να μπει η καστανια, σταματαει να γυρναει και για λιγο "κοβει" κιολας. (Ενιοτε, αμα ειναι δυνατο, σου παιρνει και τον καρπο).
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, στο παλμικο, οταν μπει η κρουση (αυτο που μοιαζει με καστανια) ΔΕΝ σταματαει να βιδωνει. Ισως σου φαινεται ετσι, γιατι, στα μεγαλα ζορια, οντως, σταματαει η γρηγορη περιστροφικη κινηση που εχει μεχρι τοτε, κοπαναει η κρουση και γυρναει και βιδωνει πολυ πιο αργα. Αν δεν το παρατηρησεις καλα (ή τη βιδα), μπορει να φαινεται οτι κοπαναει η κρουση (η "καστανια") και δεν κανει τιποτε. Αλλα δεν ειναι ετσι. Τσεκαρε το. :)

Edit (please καποιος να το φτιαξει): Στο τρυπημα εχεις ενα δικιο. Αν και τις προαλλες ειχαμε μια τετοια συζητηση, υπαρχουν τρυπανια και για το παλμικο, αλλα οπωσδηποτε δεν ειναι οτι καλυτερο. Δεν ειναι φτιαγμενο για τρυπημα το εργαλειο.
Για αυτο, ιδανικα εχεις και τα δυο :) οπωσδηποτε, δραπανο πρεπει να εχεις.
Χθες που εβαζα κατι ραφια δουλευα με 3:
Με το μεγαλο κρουστικο ανοιγα τις 8αρες τρυπες στον τοιχο, με το παλμικο βιδωνα τις αντιστοιχες βιδες και με το δραπανο βιδωμα τις μικρες βιδες (3αρες/4αρες) που μπαινουν στα ξυλινα ραφια, αφενος για να μην αλλαζω bit και αφετερου γιατι ειναι overkill το παλμικο για αυτες και μπορει να εκανα και καμια ζημια με αυτο.
Απολαυση :)

Να μην μπορεί να βιδώσει το παλμικό και να μπορεί το δραπανο;
Απίθανο... μάλλον έχει πρόβλημα το παλμικό.
Το καλοκαίρι χρειάστηκε να βάλω καμία 30αρια βίδες torx 22cm T40
Το παλμικο του Λιντλ, καθώς και το αντίστοιχο 18ν dewalt, τις τερμάτιζαν στο φτερό. Άμεσο τρύπημα λες και βιδωνα σε αφρολεξ.
Το bosch GSB 18v με προτρύπημα με 6αρι τρυπανι δεν τις έφτανε ούτε μέχρι τη μέση. Το ίδιο και το κρουστικο dewalt.
Μόλις τερμάτιζε το προτρύπημα, μετά από 4-5 cm κολωναν.
Άσε που μου γύριζαν τον καρπό.
Τα παλμικα απλά τις έβαζαν στα 22cm χωρίς καν προτρύπημα.

Πιο βασικό για μένα όμως είναι ότι πολλές φορές που δεν μπορεί να βιδωσει το παλμικο,συνεχίζω με το δραπανοκατσαβιδο.
Από αυτό και μόνο μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι υπάρχει πρόβλημα στο παλμικο..
Στην πράξη απλά δεν μπορεί να γινεται αυτό....

Λοιπόν το τσέκαρα ξανά,με ολα τα παραπάνω που μου είπατε,κ καταλήγω οτι έχει θέμα το παλμικο.Με το που θα μπει η κρούση,το βίδωμα σταματά .Δεν είχα ποτέ πριν παλμικο για να έχω την εμπειρία οπότε θεωρούσα ότι η 'καστανια' που άκουγα ήταν η προστασία.Ευχαριστω πάντως για τη βοήθεια.