Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχω την εντύπωση πως πρέπει να επιστρέψω τους δίσκους που αγόρασα μιας και από ότι είδα βγαίνουν συγκεκριμένοι δίσκοι για το φαλτσοπριονο και αυτοί που αγόρασα άσχετα με το αν τοποθετούνται κανονικά είναι για δισκοπριονα χειρος.

https://www.supereverything.gr/review/diskoi-diskoprionou-parkside-psbs-3

Τι λέτε και εσείς;

Επειδή προέχει η ασφάλεια για αυτό το λόγο το ψάχνω τόσο πολύ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εαν πραγματικα υπηρχε θεμα ασφαλειας για το θεμα σου, να εισαι σιγουρος οτι θα στο ειχαμε τονισει.

Προσωπικα, οπως εγραψα και παραπανω, χρησιμοποιω απο τοτε που πρωτοαγορασα φαλτσοπριονο τους ιδιους δισκους (εφ'οσον ειναι ιδιων διαστασεων) και στο δισκοπριονο και στο φαλτοπριονο.
Μεχρι πριν λιγους μηνες ειχα 4 φαλτσοπριονα, πλεον εχω 3 γιατι πουλησα το ενα, και 3 παγκοπριονα οποτε μπορω να πω οτι εχω καποια εμπειρια στους δισκους που φοραω επανω στα εργαλεια μου.

Ομως επειδη το πιο σημαντικο ειναι να αισθανεσαι πρωτιστως εσυ σιγουρος, καλυτερα να τους γυρισεις και να παρεις αυτους που γραφουν επανω οτι ειναι για φαλτστοπριονο.
Το λεω γιατι στην επομενη σου ερωτηση για τον δισκο, θα σου απαντησω να πουλησεις το φαλτσοπριονο εντελως και να παρεις ενα καλο πριονι χειρος η μια καλη σεγα με εναν οδηγο που ειναι πιο ασφαλης τροπος κοπης :))

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εαν πραγματικα υπηρχε θεμα ασφαλειας για το θεμα σου, να εισαι σιγουρος οτι θα στο ειχαμε τονισει.

Προσωπικα, οπως εγραψα και παραπανω, χρησιμοποιω απο τοτε που πρωτοαγορασα φαλτσοπριονο τους ιδιους δισκους (εφ'οσον ειναι ιδιων διαστασεων) και στο δισκοπριονο και στο φαλτοπριονο.
Μεχρι πριν λιγους μηνες ειχα 4 φαλτσοπριονα, πλεον εχω 3 γιατι πουλησα το ενα, και 3 παγκοπριονα οποτε μπορω να πω οτι εχω καποια εμπειρια στους δισκους που φοραω επανω στα εργαλεια μου.

Ομως επειδη το πιο σημαντικο ειναι να αισθανεσαι πρωτιστως εσυ σιγουρος, καλυτερα να τους γυρισεις και να παρεις αυτους που γραφουν επανω οτι ειναι για φαλτστοπριονο.
Το λεω γιατι στην επομενη σου ερωτηση για τον δισκο, θα σου απαντησω να πουλησεις το φαλτσοπριονο εντελως και να παρεις ενα καλο πριονι χειρος η μια καλη σεγα με εναν οδηγο που ειναι πιο ασφαλης τροπος κοπης :))
Με έπεισες και θα κάνω δοκιμή!!!
:-)

Μιας και έχεις εμπειρία λοιπόν θα ήθελα να εμπλουτίσω λίγο τον εξοπλισμό μου ακόμη και θα χρειαστώ τη γνώμη σου για ένα παγκοπριονο αλλα και για ένα δισκοπριονο χειρός. Μπορείς να μου προτείνεις κάτι;

Η ασχολία μου είναι καθαρά ερασιτεχνική με το ξύλο μιας και ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο με αυτό.

Μπραβο! Tα εργαλεια θελουν σεβασμο και προσοχη, οχι φοβο.

Θα ηθελα να μας πεις τι περιπου ειναι αυτα που σε ευχαριστουν να κανεις, με τι μεγεθη και εργα καταπιανεσαι η θελεις να δοκιμασεις.
Πολυ πιο σωστα θα σου προτεινουν αντιστοιχα εργαλεια αν σκεφτεσαι να φτιαχνεις επιπλα πχ. και αλλιως μικροκατασκευες.

Θα εξαρτηθεί και από το budget που εχεις. Ειδικά στο παγκοπριονο που ξεφεύγουν τα ποσά.
Ένα εξαιρετικό δισκοπριονο στην τιμη του ειναι το BOSCH GKS190.
Εξαιρετικό με το μεγαλύτερο βάθος κοπής στης κατηγορία του.
Εγώ μα φανταστείς έχω φτιάξει με αυτό ιδιοκατασκευη παγκοπριονο.

Μπραβο! Tα εργαλεια θελουν σεβασμο και προσοχη, οχι φοβο.

Θα ηθελα να μας πεις τι περιπου ειναι αυτα που σε ευχαριστουν να κανεις, με τι μεγεθη και εργα καταπιανεσαι η θελεις να δοκιμασεις.
Πολυ πιο σωστα θα σου προτεινουν αντιστοιχα εργαλεια αν σκεφτεσαι να φτιαχνεις επιπλα πχ. και αλλιως μικροκατασκευες.
Η πρώτη μου επαφή με ξύλο ήταν στο να φτιάξω ένα απλό σπιτάκι του γιου μου για κρεβάτι.

4 κολώνες και δύο τριγωνακια επάνω τους και αυτό ήταν όλο.

Μέρα με τη μέρα έβαζα και κάτι ακόμη.

Είπα να βάλω κάγκελα.

Μετά είπα να βάλω σκέπη.

Μετά είπα να κάνω και γραμμές στη σκεπή.

Μετά είπα να βάλω και κρυφό φωτισμό.

Και τέλος το έβαψα.

Και τελικά βγήκε ένα "κανονικο" σπιτάκι.

Διαστάσεις: 2 Χ 1.40 Χ 2

f4c957abb7d4eddb866a4179c8f71f95.jpg

Θα εξαρτηθεί και από το budget που εχεις. Ειδικά στο παγκοπριονο που ξεφεύγουν τα ποσά.
Ένα εξαιρετικό δισκοπριονο στην τιμη του ειναι το BOSCH GKS190.
Εξαιρετικό με το μεγαλύτερο βάθος κοπής στης κατηγορία του.
Εγώ μα φανταστείς έχω φτιάξει με αυτό ιδιοκατασκευη παγκοπριονο.
Σε ευχαριστώ. Θα το ψάξω να το δω και σε κανένα βιντεάκι.

Μπραβο σου, παρα πολυ ομορφη και προσεγμενη κατασκευη!!! Να σου ζησει και ο γιος σου, θα το εχει χαρει πολυ το κρεββατακι φανταζομαι!!

Αρα θες εργαλεια για ενα ευρυ φασμα κατασκευων.
Δυστυχως τα παγκοπριονα και δισκοπριονα με μεγαλους δισκους που εχω ειναι ολα παλαια, δεν τα εχω αναβαθμισει, καθως πρωτον δεν ασχολουμαι με μεγαλες ξυλοκατασκευες και δευτερον η πριονοκορδελα εχει αντικαταστησει σε μεγαλο βαθμο αυτα τα κοπτικα.

Ομως οι συναδελφοι θα σε ενημερωσουν σωστα για τα καταλληλα εργαλεια που θα προτεινουν.

Μπραβο σου, παρα πολυ ομορφη και προσεγμενη κατασκευη!!! Να σου ζησει και ο γιος σου, θα το εχει χαρει πολυ το κρεββατακι φανταζομαι!!

Αρα θες εργαλεια για ενα ευρυ φασμα κατασκευων.
Δυστυχως τα παγκοπριονα και δισκοπριονα με μεγαλους δισκους που εχω ειναι ολα παλαια, δεν τα εχω αναβαθμισει, καθως πρωτον δεν ασχολουμαι με μεγαλες ξυλοκατασκευες και δευτερον η πριονοκορδελα εχει αντικαταστησει σε μεγαλο βαθμο αυτα τα κοπτικα.

Ομως οι συναδελφοι θα σε ενημερωσουν σωστα για τα καταλληλα εργαλεια που θα προτεινουν.
Σε ευχαριστώ πολύ!!

Όντως το έχει περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο του έχω πάρει η του έχω φτιάξει, (μιας και δεν σταμάτησα μόνο στο σπιτάκι του) :)

Φτιάχνω ένα εργαστήριο το οποίο το χρησιμοποιώ μόνο για κατασκευές "DIY"

Γενικά μου αρέσει να πειραματίζομαι και να μαθαίνω.

Έχω φτάσει σε ένα σημείο αρκετά καλό όσο αφορά τον εξοπλισμό.

Για μεγαλύτερη αναβάθμιση όμως αυτά που μου λείπουν είναι:

Παγκοπριονο.

Δισκοπριονο χειρός.

Πριονοκορδελα.

Άντε και αν έρθει εδώ στην Ελλάδα μια μηχανή ηλεκτροσυγκόλλησης Multi στα 200 περίπου από τα Lidl.

Αυτά κυρίως.

Δεν σου κρύβω πως έχω αγοράσει αρκετά εργαλεία από τα lidl και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα πέρα του "πειράματος" με τον δίσκο που λέγαμε πιο πάνω για το φαλτσοπριονο.

Αν προλάβαινα να αγορασω το τελευταίο δισκοπριονο που είχε βγάλει με 35 αν δεν κάνω λάθος, τώρα πρόσφατα πριν κάνα δυο μήνες θα το ειχα πάρει. Δυστυχώς δεν πρόλαβα.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η πρώτη μου επαφή με ξύλο ήταν στο να φτιάξω ένα απλό σπιτάκι του γιου μου για κρεβάτι.

f4c957abb7d4eddb866a4179c8f71f95.jpg

Στο μυαλο μου εισαι!!!

Το ιδιο εχω σκοπο να φτιαξω στον δικο μου του χρονου ισως υπερυψωμενο για να εχει χωρο να παιζει απο κατω!

Σε ευχαριστώ. Θα το ψάξω να το δω και σε κανένα βιντεάκι.

Τσεκαρε το και δες και το DEWALT DW745!!

Αν εχεις χωρο αξιζει τα ευρω του μεχρι τελευταιο σεντς!

Πολυ καλο το κρεβατάκι....προσεγμένο και καλαίσθητο...!!!!
Αν προλάβαινα να αγορασω το τελευταίο δισκοπριονο που είχε βγάλει με 35 αν δεν κάνω λάθος, τώρα πρόσφατα πριν κάνα δυο μήνες θα το ειχα πάρει. Δυστυχώς δεν πρόλαβα.

Θα σου έλεγα,εαν δεν υπάρχει βιασύνη για μεγάλη κατασκευή η για άλλη δουλεια,να περιμένεις το συγκεκριμένο δισκοπριονο...
Αν και το έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές μονο μπορώ να πω ότι είναι ισάξιο άλλων 3ψηφιου νούμερου....
Σταθερό,δυνατό και μόνο η δισκος του ισως χρήση αλλαγής εαν θέλεις πολύ καθαρές κοπες...
Στα 35 η στα 39,99 εύρω που τον είχα πάρει απλά δεν υπάρχει...

Πολύ όμορφο το κραβατάκι-σπιτάκι μπράβο!
Δε ξέρω αν μπερδεύει η φωτογραφία αλλά καλό είναι ο φωτισμός να είναι θερμός για δραστηριότητες κοντά στον ύπνο.

Αν είναι και με dimmer ακόμα καλύτερα.

Τέλος προτείνω και ένα φωτιστικό σαν και αυτό
https://www.banggood.com/BlitzWolf-...p-1456616.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

που το έχουν κατα-ευχαριστηθεί τα παιδιά μου και αντέχει!
Όσο πιο ζεστό φώς είχα βρεί όταν έψαχνα (4000Κ), 3 σκάλες και μικρή γωνία φωτισμού που το κάνει τέλειο για διάβασμα ή ξεφύλλισμα σε ηλικίες 3+

ΥΓ. Αν είναι θερμοπομπός αυτό ψηλά κάνε μία δοκιμή πόσο ζεσταίνεται το ξύλο της οροφής όταν τον ανάψεις τις πρώτες φορές.

Να κανω μια μικρη παρεμβαση και να πω οτι θερμο φως θεωρειται αυτο που εχει θερμοκρασια μεχρι 3000Κ. (θερμοκρασια Kelvin).

ColourTemperature%20LED%20Lights%202018%20-%203%20copy.jpg

Σωστά! Το μόνο φυσικό φώς είναι το θερμό. (ήλιος, φωτιά) όλα τα υπόλοιπα είναι τεχνητά και όχι ότι καλύτερα για την υγεία μας.
Ακόμα και τα κουνούπια τα τραβάει περισσότερο το ψυχρό φώς!!!

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side

ΥΓ. Αν είναι θερμοπομπός αυτό ψηλά κάνε μία δοκιμή πόσο ζεσταίνεται το ξύλο της οροφής όταν τον ανάψεις τις πρώτες φορές.

Βρε κουζουλε :ADFADF1: φωτιστικο ειναι, απλα μπερδευει παρα πολυ η φωτο!

O Ηλιος μονο κατα την ανατολη του και την δυση του παραγει θερμο φως.

Η χρωματικη κλιμακα του ηλιου κυμαινεται απο ~2000 εως 6500+ κελβιν και αναλογα τις καιρικες συνθηκες.
277ff1e255_grande.jpg

Βρε κουζουλε :ADFADF1: φωτιστικο ειναι, απλα μπερδευει παρα πολυ η φωτο!

Δε διαφωνώ!!!
Το λέω ότι μπορεί να φτάιει η φωτογραφία.
Προσωπικά στα υπνοδωμάτια πάντα βάζω θερμό άντε "ημέρας".

Βασικά ψυχρό μόνο στην κουζίνα και στο BBQ έχω :p

O Ηλιος μονο κατα την ανατολη του και την δυση του παραγει θερμο φως.

Η χρωματικη κλιμακα του ηλιου κυμαινεται απο ~2000 εως 6500+ κελβιν και αναλογα τις καιρικες συνθηκες.

Δεν ήξερα ότι φτάνει μέχρι τις 6500. :a0210:
Πάντως η φύση μας δείχνει ότι το βράδυ το μόνο σωστό είναι <3000Κ :)

Το ψυχρό φως είναι το φως "ντάλα" μεσημέρι το καλοκαίρι. Δεν είναι τεχνητό. Το θερμό είναι σούρουπο και ξημέρωμα.