Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Τα 2 σετ με τα 71 bits μοιάζουν πάρα πολύ αλλά έχουν και κάποια διαφορετικά bits το ένα από το άλλο. Προσοχή!!!

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Κανένα όμως δεν έχει άλεν με τρύπα στη μέση... :angry:
Αυτό που είχα πάρει παλιά, αν και έχει λιγότερα απ´τα μισά bits μου φαντάζει πιο πλήρες.

mites_wolfcraft_set_31_pcs.jpg

Ετσι πρεπει φιλε μου.
Επισης θα το ατρωσω και αυτο οπως πρεπει σε στροφαρισμα χωρις φορτιο.

Τα περισσοτερα, αν οχι ολα τα power tools, τα στρωνουν στο εργοστασιο παραγωγης κατα την φαση της δοκιμης.
Αυτο σημαινει οτι ειναι εντελως ετοιμα για χρηση, με full φορτιο, απο την πρωτη κιολας χρηση.

Τα 2 σετ με τα 71 bits μοιάζουν πάρα πολύ αλλά έχουν και κάποια διαφορετικά bits το ένα από το άλλο. Προσοχή!!!

τα 2 σετ ειναι λίγο μπέρδεμα ισχύει. Πριν πάτε δείτε απο τις φώτος τι θέλετε για να μην ψάχνεστε πάνω απο τον κάδο. Και προσοχή να έιναι τα σωστά bits.
Τι να πώ ίσως σε μένα να έτυχε μόνο το λάθος torxaki.

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Οντως Μπαμπη, δεν ειναι φτηνα αλλα φαινεται να ειναι καλα και ανθεκτικα.
Μου εκανε εντυπωση οτι στο τεστ που εκανα προσφατα κοντραραν στα ισια τα απλα bits της WERA!

Με τι μέγιστη ροπή έκανες το τεστ ?

15Nm της πρωτης ταχυτητας, με το Bosch PSB - να μη χαλασουμε και το δραπανακι με τα 60 πανωτα βιδωματα.. :)

Πέρασα μια βόλτα και πήρα άλλο ένα δραπανοκατσάβιδο, μερικά γυαλόχαρτα, το κατσαβίδι με τις εναλασσόμενες μύτες ακριβείας και 2 σετ μπαταρίες Tronic (AA, LSD, 2300mAh).
Το δράπανο είναι, όπως αναφέρθηκε, το B4 με τη διαφορά από το Β3 να είναι στην μπαταρία.

IMG_20141110_170730.jpg

Last edited:

εγώ πήρα τα δυο κατσαβίδια με τα μικρά bit.

αυτό με την καστανιά είναι καλής ποιότητας, σχετικά βαρύ, με πολύ καλό πιάσιμο και χωρίς τζόγο.

Το απλό ειναι πολύ ελαφρύ και με τζόγο στα bit.
Έλεγα να το γυρίσω πίσω αλλά, για την τιμή που εχει, μάλλον θα το κρατήσω μόνο και μόνο για τα μικρά bit ασφαλείας που έχει.

καλησπερα και απο μενα μολις χτυπησα αν και πηγα αργα το 18 βολτο -τα σκαρπελα-πιρτσιναδορο ενα γαλλικο και την βαση δραπανου που αν και ακουσα οχι πολυ καλες κριτηκες η τιμη της ειναι δελεαρ και αν δεν βγει τοσο καλη δεν χανεις και τιποτα .δυστυχως δεν προλαβα τα γυαλοχαρτα για το τριβειο.

το B4 με τη διαφορά από το Β3 να είναι στην μπαταρία.

Ποια ειναι η διάφορα στην μπαταρία...???

Aν θυμαμαι καλα οταν εκανα εναν προχειρο υπολογισμο παλαιοτερα, τα γυαλοχαρτα κοστιζουν πολυ φτηνοτερα και απο το χυμα γυαλοχαρτο ρολο που σου κοβουν στα χρωματοπωλεια. Και ειναι και καλης ποιοτητας.

Η βαση οντως ειναι σχετικα φτηνη και ισως καλα ειναι να υπαρχει. (Αυτο ''αστο το να υπαρχει'...με εχει φαει εμενα αλλα και πολλους εδω μεσα.. :))

Το θεμα ειναι να ξερει κανεις για ποιο σκοπο την αγοραζει τη βαση. Ειναι πιθανον οτι με ενα δραπανο και μια καλη μεγγενη να μη χρειαστει κανεις ποτε βαση για γενικης φυσεως μαστορεματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποια ειναι η διάφορα στην μπαταρία...???

Ειναι 1.5 αμπερ. Διαρκει 15% περισσοτερο.

Αυτο το αστο να υπαρχει και όταν το θελήσεις να μην το βρίσκεις κιόλας...

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση...και 15% παραπανω και ενα 10 παρακάτω απο το προηγούμενο αν δεν κανω λάθος...

Καλησπέρα στα μαστόρια εδώ !!!
Αχ αυτή η τρέλα με τα εργαλεία !!! πάνω από 40 χρόνια μαζεύω ...και ποτέ δεν φτάνουν !!! Άσε από Βίδες - παξιμάδια -ροδέλες ...κουτιά ολόκληρα !!!! Ότι είναι για πέταμα πρώτα αποψιλώνεται και μετά στην ανακύκλωση.
Αυτό το σετάκι με τα 71 τεμ. bits (νομίζω με την μπλε καρτέλα ...δεν το έχω μπροστά μου τώρα ) έχει αρκετά περίεργα μέσα. Μέχρι και ένα γωνιακό στην δεξιά κάτω άκρη που δεν μπορώ να φανταστώ σε τι χρησιμεύει !!! Το χτύπησα για να μάθω :)
Αυτό το αερόθερμο παιδιά με το τηλεκοντρόλ το έχει πάρει κανείς ... αξίζει ??? Από θόρυβο τι λέει ??
Ευχαριστώ

Το πήρε η γυναικα μου το αερόθερμο.
Από θόρυβο ειναι πολύ καλό αν εισαι σε άλλο δωματιο.
Εχει κάτω στον πάτο μια σερπαντίνα που ζεσταίνει, και ενα ανεμιστηράκι στα πλάγια.
Αν θέλεις βγάζω μια φωτο απο κει μεσα να καταλάβεις.
Σαν αερόθερμο εχει καλή απόδοση πάντως.

Last edited:

To ανεμιστηράκι είναι προαιρετικό. Χωρίς αυτό δεν ακούγεται τίποτα.
Για δωμάτια 10-12τ.μ. είναι καλό, για παραπάνω δε νομίζω.

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Μ
Αυτό το σετάκι με τα 71 τεμ. bits (νομίζω με την μπλε καρτέλα ...δεν το έχω μπροστά μου τώρα ) έχει αρκετά περίεργα μέσα. Μέχρι και ένα γωνιακό στην δεξιά κάτω άκρη που δεν μπορώ να φανταστώ σε τι χρησιμεύει !!! Το χτύπησα για να μάθω :)

Για να βιδώνεις γάντζους.

thumbs_diy_clothes_hanger_jewelry_organizer7.jpg

Σήμερα αγόρασα το σετ με τα σκαρπέλα από το lidl το δοκίμασα(για 1-2 ώρες) και σκέφτηκα να μοιραστώ τις απόψεις μου μαζί σας.
Καταρχάς έχουν απρόσμενα καλή κατασκευή για το κόστος τους.Το μόνο αρνητικό που παρατήρησα είναι η όχι και τόσο καλή ποιότητα του βερνικιού που έχουν στο ξύλο της λαβής. Πράγμα που διορθώνετε εύκολα.Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι δεν είναι πάρα πολύ ακονισμένα η τουλάχιστον όχι όπως θα ήθελα να είναι.Το ακόνισμα δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα αφού ούτως η άλλως κατά την διάρκεια της εργασίας θα χρειαστούν ακόνισμα.Τα ακόνισα λοιπόν σε ένα αρκετά καλό επίπεδο.
Τα δοκίμασα σε διάφορα είδη ξύλου όπως πεύκο,ντουσιέ,οξιά,τικ και είδα αρκετά καλά αποτελέσματα.
Σε καμία περίπτωση μην περιμένετε kirschen! χαχα
Για την αξιοπιστία του μετάλλου δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα.
:-)

Το ακονισμα ειναι ενα θεματακι εδω...
Πως τα ακονισες? Γυαλοχαρτο, λαδακονο, ειδικο ακονιστηρι, αλλο?

Πέρασα και εγώ σήμερα να κάνω την κατάθεση μου από το ταμείο (είχα να με δουν από την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα για την Σέγα 😜)

Δεν θα πω τι πήρα μιας και είναι πολλά και θα φάω κράξιμο θα επικεντρωθω σε μερικά πράγματα που μου έκανα εντύπωση.

Ξεκινάμε από τα θετικά, το σετ με τις μυτες πολύ καλό σε σημείο που ίσως και πάω να πάρω και δεύτερο απλά για κάβα. Το κοπιδακι απλά κορυφή ήδη από την πρώτη μέρα μου έβγαλε τα λεφτά του, είχα δοκιμάσει διαφορά από ebay αλλά δεν μου κάθονταν καλά στο χέρι αυτό όμως έκανε την διαφορά και με βολεψε πολύ καλά.

Αρνητικά τώρα το γαλλικό κλειδί ήταν χάλια πολλά μποσικα και τζόγος το ίδιο ισχύει και για τον καβουρα και εκεί είχε πολύ τζόγος.
Επίσης στο δραπανοκατσάβιδο είχε κολλημένο τσοκ από ξεραμενο γρασσο εσωτερικά το οποίο πιο πολύ έμοιαζε με κόλλα, λίγο λαδακι και παίξιμο διορθωσαν το πρόβλημα αλλά πιστεύω πως έπρεπε να το αναφέρω.

Τα υπόλοιπα εργαλεία ήταν της γνωστής ποιότητας Lidl όχι κορυφαία αλλά πολύ καλύτερα από κινεζιες ίσης η λίγο μεγαλύτερης αξίας.