Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Και για να αλλάξουμε θέμα, βγήκε η νέα έκδοση του πλυστικού Parkside για όποιον ενδιαφέρεται... (προσεχώς και στην χώρα μας λογικά)!!!

http://www.lidl.de/de/parkside-hochdruckreiniger-phd-150-d3/p192702[/QUOTE]

Μάλλον με πλαστική αντλία. Σωστά? Καλύτερα Nilfisk, ακόμα και τα φτηνά της μοντέλα (σειρα C) με κόστος ίσως και λιγότερο από 100 Στα 105 bar και 1400 watt. Αξιόπιστη εταιρια που ειδικεύεται στα πιεστικά/πλυστικα. Γιατί να πάρεις Parkside όταν μπορείς να πάρεις κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο από αξιόπιστη εταιρία? Για τα 3 χρονια εγγύηση? Τι να το κάνω όταν πάνω σε κάποια δουλειά (και δεν το λέω για ένα απλό πλύσιμο αυτοκινήτου) μου πετάξει την αντλία στην μούρη και τρέχω και δεν φτάνω να τελειώσω την δουλειά?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

amsen μια απο τα ίδια για τα Skill . Εχω την σπαθόσεγα και ενα καρφωτικό .

Η σπαθόσεγα είναι πολύ δυνατή σε κορμούς με την μεγάλη λάμα ενω το καρφωτικό δεν αφήνει δίχαλο εξω σε καμία περίπτωση ακόμη και σε σκληρά ξύλα.
Κάποια φθηνά όπως το parkside εχει αναφερθεί οτι αφήνουν και χρειάζεται κάρφωμα με σφυράκι.

το ροταρυ της skil δεν ξέρω τι λέει αλλά θα το δοκίμαζα εαν δεν είχα το dremel 3000 το οποίο εχει απογητευτικό διακοπτάκι στην εναλλαγή ταχύτητας.

Γενικά δεν πιστεύω οτι το dremel ειναι το καλύτερο ροταρυ αλλά το πιο διαφημισμένο.

Σαφώς και διαφημισμενο το dremel αλλά ρε φίλε αξιόπιστο. Πάρε το 4000 ή το 4200 και θα με θυμηθείς. Το 3000 εξελίχτηκε σημαντικά. Για τα proxon έχω ακούσει πολύ καλά λογια επίσης αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.

Skil έχω και φυσητηρα και πιστόλι θερμού αέρα. Αψογα. Και ένα παλιοοοο κρουστικο φτηνό εδώ και 15_20 χρόνια (του πατέρα μου) που είχε βγάλει πολύ δουλειά μέχρι που τα "εφτυσε" τίμια και ενδοξα. Το πολυεργαλειο δεν με ικανοποιησε Και γιαυτο πήγα σε Makita, αλλά μάλλον ζηταγα πολλά από τις ανοχές/αντοχές/επιδόσεις του.

Re: Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

δεν το εχω παρει αλλα φαινετε καλο για να υπαρχει στα εργαλεια στο Ι Χ αλλωστε η τιμη του ειναι αρκετα καλη νομιζω.

χεχε.. εκει μας πιανει το λιντλ.. απο τα λεφτα !

mouziko;1057302590 οσον αφορα τις εταιριες που λες said:
Θα διαφωνήσω λίγο για τα force...νομίζω ότι αξίζουν με το παραπάνω χωρίς να είναι σε εξωφρενικές τιμές. Έχω μακριά κατσαβιδια, ανταπτορες για bits, γαλλικά και 2 σετ καστανιές (1/4) οι οποίες ειλικρινά έχουν δεινοπαθησει (σε σπίτι και εξοχικό) και στέκονται αγερωχες χωρίς ιδιαίτερα σημάδια φθορας.

Και για να αλλάξουμε θέμα, βγήκε η νέα έκδοση του πλυστικού Parkside για όποιον ενδιαφέρεται... (προσεχώς και στην χώρα μας λογικά)!!!

http://www.lidl.de/de/parkside-hochdruckreiniger-phd-150-d3/p192702

Μάλλον με πλαστική αντλία. Σωστά? Καλύτερα Nilfisk, ακόμα και τα φτηνά της μοντέλα (σειρα C) με κόστος ίσως και λιγότερο από 100 Στα 105 bar και 1400 watt. Αξιόπιστη εταιρια που ειδικεύεται στα πιεστικά/πλυστικα. Γιατί να πάρεις Parkside όταν μπορείς να πάρεις κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο από αξιόπιστη εταιρία? Για τα 3 χρονια εγγύηση? Τι να το κάνω όταν πάνω σε κάποια δουλειά (και δεν το λέω για ένα απλό πλύσιμο αυτοκινήτου) μου πετάξει την αντλία στην μούρη και τρέχω και δεν φτάνω να τελειώσω την δουλειά?

Σαφώς και διαφημισμενο το dremel αλλά ρε φίλε αξιόπιστο. Πάρε το 4000 ή το 4200 και θα με θυμηθείς. Το 3000 εξελίχτηκε σημαντικά. Για τα proxon έχω ακούσει πολύ καλά λογια επίσης αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.

Skil έχω και φυσητηρα και πιστόλι θερμού αέρα. Αψογα. Και ένα παλιοοοο κρουστικο φτηνό εδώ και 15_20 χρόνια (του πατέρα μου) που είχε βγάλει πολύ δουλειά μέχρι που τα "εφτυσε" τίμια και ενδοξα. Το πολυεργαλειο δεν με ικανοποιησε Και γιαυτο πήγα σε Makita, αλλά μάλλον ζηταγα πολλά από τις ανοχές/αντοχές/επιδόσεις του.[/QUOTE]

Δεν διάβασες καλά την περιγραφή...
Leistungsstarke Aluminium-Hochdruckpumpe mit langer Lebensdauer und hoher Korrosionsbeständigkeit

Έχει αντλία αλουμινίου και λογικό είναι μιας και τα 110 bar δεν τα αντέχει η πλαστική.
Επίσης τα nilfisk που αναφέρεις είναι πολύ ακριβότερα στην ίδια πίεση λειτουργίας γιατί αν δεν είδες, τα 110 δεν είναι η θεωρητική τιμή αλλά η πρακτική κάτι που με nilfisk πρέπει να αναμένεις στα 130 bar θεωρητικής τιμής...

Αυτο το σετακι με τα καρυδακια λεει τιποτα αραγε..? ενω εχω αεροκαστανια και αεροκλειδο δεν εχω καστανια χεριου.. το εχει ψαξει κανεις πιο πριν..

Σετ καστάνιας με καρυδάκια
19,99 *
Σετ
Υψηλής ποιότητας επεξεργασία από ατσάλι χρωμίου-βαναδίου (CR-V) και ατσάλι S2
Σε πρακτικό κουτί με λειτουργία τοποθέτησης
Σετ 61 τεμαχίων

102792_02_f.jpg
Όχι για αέρα! Τα καρυδακια αέρα είναι διαφορετικά σχεδιαστικά κ σχεδόν πάντα μαύρα. Προσοχή γιατί ο αέρας δεν είναι παιχνίδι.

Καλο θα ηταν βέβαια να ξέραμε τα πλυστικά απο τις καλές μάρκες τις αγοράς με ίδιες δυνατότητες με αυτές του parkside σε τι τιμές πουλιούνται στην αγορά γιατί ενα πιο επώνυμο έχει μια διαφορά της τάξης των 20 ευρώ αξίζει να πάρεις το Parkside?

Οπως ειπες και συ, ολα τα εργαλεια ειναι εν δυναμει επικινδυνα αν δεν τους φερθεις με σεβασμο.
Απο κει και περα καποια εργαλεια χρηζουν μεγαλυτερης προσοχης οπως δισκοπριονα, γωνιακοι τροχοι, ρουτερ κλπ, και θελουν απαραιτητως γυαλια και γαντια προστασιας.

Το ρουτερ του parkside μια χαρα DIY εργαλειο ειναι, το μονο που θα σε συμβουλευα ειναι εαν χρειαζεται να το ζορισεις, να προτιμησεις καλυτερα bits απο αυτα που εχει η συσκευασια.
Για την ακριβεια, δες ποιο bit χρησιμοποιεις περισσοτερο και βρες αντιστοιχο επωνυμο, δεν χρειαζεται να παρεις ολοκληρο σετ. Αν χρησιμοποιεις το ρουτερ για ελαφριες εργασιες, τα μετρα προστασιας αρκουν.
Το συγκεκριμένο ρουτερ δεν τι γνωρίζω, αλλά όπως κ κάθε ρουτερ απαιτεί τέλεια τέλεια ΤΈΛΕΙΑ ζυγοσταθμιση με μηδενικές ανοχές στον τομέα αυτό! Ένας έστω κ (μικρός δέκατα του mm) τζόγος, όχι μόνο θα καταστρέψει το κοματι που επεξεργαζεσαι αλλά κ πολύ εύκολα θα διαλύσει κ το πιο ποιοτικό bit. Δυνητικά επικίνδυνο το μη επώνυμο ρουτερ; Ναι. Όπως κ το αλυσοπριονο, το σκαπτικο, εργαλεία που διαχειρίζονται πίεση αέρα ή ελαίου κλπ

Καλο θα ηταν βέβαια να ξέραμε τα πλυστικά απο τις καλές μάρκες τις αγοράς με ίδιες δυνατότητες με αυτές του parkside σε τι τιμές πουλιούνται στην αγορά γιατί ενα πιο επώνυμο έχει μια διαφορά της τάξης των 20 ευρώ αξίζει να πάρεις το Parkside?

Ενα οικονομικό της Skil ξεκινάει απο 61 ευρώ 1400W 100 bar.

Το θέμα ειναι πόση πραγματική απόδοση έχει το parkside. Αποδίδει τα αναγραφόμενα;

Στα 2000W 150 bar ξεκινάνε απο 160 ευρώ ενα της einhel και ένα B&D

Πενσα knipex στα 10? Αν δεν το λες υπερβολικά...την θέλω....

Θα συμφωνήσω για το Bosch αν και είμαι dremelακιας. Το έχει ένα φίλος.Νομίζω όμως ότι τοτε που το τεσταραμε,είναι πιο βαρύ από το dremel (4200), πιο "ροπατο" αλλά με χειρότερο φρένο. Αυτά θυμάμαι ήταν τα συμπεράσματά μας τότε....

Συγγνωμη που θα το πω άλλα το dremelοειδες της lidl (το ρεύματος που πήρα πριν κανένα χρόνο στα 20-25ευρω) είναι απαράδεκτο. Το έχω στο εξοχικό για καμία ψιλοδουλεια αλλά με βάλατε στο trip μήπως και το πάω πίσω μια και ουσιαστικά είναι (σχεδόν) αχρησιμοποίητο. Καλύτερα το λίγο ακριβότερο και πιο αξιόπιστο της skil (Εταιρία που έχω αρχίσει να ερωτεύομαι στην MASTER της σειρά)....
13 για τη ακριβεια η knipex.

Δεν διάβασες καλά την περιγραφή...
Leistungsstarke Aluminium-Hochdruckpumpe mit langer Lebensdauer und hoher Korrosionsbeständigkeit

Έχει αντλία αλουμινίου και λογικό είναι μιας και τα 110 bar δεν τα αντέχει η πλαστική.
Επίσης τα nilfisk που αναφέρεις είναι πολύ ακριβότερα στην ίδια πίεση λειτουργίας γιατί αν δεν είδες, τα 110 δεν είναι η θεωρητική τιμή αλλά η πρακτική κάτι που με nilfisk πρέπει να αναμένεις στα 130 bar θεωρητικής τιμής...[/QUOTE]

Δεν είδα την περιγραφή αλλά και να την έβλεπα (όπως το έκανα τώρα) δεν ξέρω γερμανικά. Μοιάζει σαν απομίμηση karcher. Από όσο ξέρω/είχα διαβάσει (Και είχα ρωτήσει καταστηματα) όταν έψαχνα γις πλυστικο, όλα τα karcher (της μικρής/φτηνής κατηγορίας) εχουν πλαστική αντλία (ανεξάρτητου των bars) άρα αν αυτό του lidl έχει μεταλλική ή είναι καλύτερο ή καπου αλλού χάνει. Πέρα από τα bars, σημασία έχει Και η ροή (σε λίτρα) ανά λεπτό.

Δεν είμαι ο γνώστης των πλυστικων αλλά αν ανάτρέξει ο πας ενδιαφερόμενος εδώ : http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=74&start=650 θα βρει πολλές πληροφορίες και λύσεις από φανατικούς των πλυστικων και μπορεί να κρίνει εξ ιδιας.

Δεν είμαι φαν των Parkside αλλά ούτε και πολέμιος (γενικά τα αποφεύγω και συμφωνώ με τον toasted). Αλλά όταν έψαχνα για πλυστικο είχα διαβάσει πολλά site ελληνικά και κυρίως ξένα (λόγω πληθώρας ξένων sites στο net ....Και μόνο γι αυτό για να μην παρεξηγηθω) και το συμπέρασμα ήταν πάρε nilfisk (ακόμα και το φτηνότερο) ή ακριβό karcher και τίποτε άλλο.

Θεωρώ λοιπόν ότι πριν κάποιος ξοδέψει 100 για ένα πλυστικο ας το ψάξει. Δεν είναι και λιγα τα λεφτά (και Μην κρίνουμε ένα μηχάνημα από τα bars του σαν κάποιους που κρίνουν ένα ενισχυτή ή ηχεία από τα watts τους) Άλλωστε τα τα πολλά bars δεν σου προσφερουν καλύτερο αποτέλεσμα στο να πλύνεις ένα αυτοκίνητο ή ένα δάπεδο. Σημασία έχει η ροή και οι κεφαλές που θα χρησιμοποιήσεις. Αν θες να πετάξεις τον σοβά ή την σκουριά ή τις κολλημένες λάσπες/μπογιες ή να κάνεις αμμοβολη κλπ από/σε μια επιφάνεια, εκεί τα bar παίζουν ρόλο αλλά και η ποιότητα της αντλίας όπως και τα εξαρτηματα, η ροή και το μοτέρ.

Και 50ευρώ διάφορα καλό είναι να πάρεις μια εταιρία που ΕΙΔΙΚΕΎΕΤΑΙ στα πλυστικα και όχι μια μάρκα σουπερ-μάρκετ (εννοώ καλό ας πούμε το κρέας του τάδε super market αλλά σαν αυτό που μου δίνει ο χασάπης μου δεν πιάνει μπάζα). Γνώμη μου....

Το συγκεκριμένο ρουτερ δεν τι γνωρίζω, αλλά όπως κ κάθε ρουτερ απαιτεί τέλεια τέλεια ΤΈΛΕΙΑ ζυγοσταθμιση με μηδενικές ανοχές στον τομέα αυτό! Ένας έστω κ (μικρός δέκατα του mm) τζόγος, όχι μόνο θα καταστρέψει το κοματι που επεξεργαζεσαι αλλά κ πολύ εύκολα θα διαλύσει κ το πιο ποιοτικό bit. Δυνητικά επικίνδυνο το μη επώνυμο ρουτερ; Ναι. Όπως κ το αλυσοπριονο, το σκαπτικο, εργαλεία που διαχειρίζονται πίεση αέρα ή ελαίου κλπ

Να ρωτησω ποιο ρουτερ εχεις και εαν εχεις μετρησει τον τζογο του αξονα του δικου σου ρουτερ?

13 για τη ακριβεια η knipex.
Ξεκιναν από εκεί αλλά υπάρχουν 30-40 διαφορετικα μοντέλα/μεγέθη. Καλά δεν προκειται να τσακωθουμε γι αυτό...ένα αστειο έκανα.

Να ρωτησω ποιο ρουτερ εχεις και εαν εχεις μετρησει τον τζογο του αξονα του δικου σου ρουτερ?
Pof 1400. Φυσικά κ δεν έχω μετρήσει , δεν ξέρω καν τη μονάδα μέτρησης τζόγου. Ενδιαφέρον θα ήταν να ενημερωνομασταν για αυτό. Πριν από κάθε εργασία ελέγχω όπως επιβάλλεται την περιστροφή με αποστασιομετρο στο στέλεχος του bit. Υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να περιστρεψεις το bit κατά 90 μοίρες ώστε αυτό να μην γύρνα εκκεντρα, αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει με τραβηγμένες καταστάσεις κ δεν μου έχει τύχει. Πάντως κ Makita με τζόγο, επικίνδυνο είναι. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για αυτό και το τι είναι αποδεκτό ή όχι, pm να του στείλω pdf.

Γιατί να ζητάμε από το lidl τις δυνατότητες της karcher εν προκειμένω; Είναι άδικο για το lidl. Πχ ποιό i30 έχει ίδιες δυνατότητες με το 116? Αυτό κοστίζει που 15000 λιγότερα και βγάζουν τα ίδια άλογα. Πάντα όμως το ένα θα είναι bmw κ το άλλο Hyundai.

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    120.3 KB · Views: 295
Last edited:

Εγώ πάντως κάνω δουλειά με ένα ρούτερ μάρκας Budget (BER 10205) το οποίο με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τα τελευταία 10+ χρόνια. Χωρίς να θυμάμαι την τιμή αγοράς του (αν και με τέτοια ονομασία μάρκας παίρνετε μια ιδέα) πάντως σίγουρα δε θεωρώ πως το Parkside θα είναι χειρότερο για τα χρήματα που κοστίζει.

ΥΓ: η Budget είναι για το Praktiker ό,τι και η Parkside για τα Lidl. Με τη διαφορά ότι τα Budget είναι περισσότερο κινέζικα φασόν από δω κι από κει παρά φτιαγμένα από γερμανική εταιρεία (βλ Einhell, κι ας παράγονται κι αυτά στην Κίνα).

Edit: δημοσίευση #777. :BDGBGDB55:

Εγώ πάντως κάνω δουλειά με ένα ρούτερ μάρκας Budget (BER 10205) το οποίο με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τα τελευταία 10+ χρόνια. Χωρίς να θυμάμαι την τιμή αγοράς του (αν και με τέτοια ονομασία μάρκας παίρνετε μια ιδέα) πάντως σίγουρα δε θεωρώ πως το Parkside θα είναι χειρότερο για τα χρήματα που κοστίζει.

ΥΓ: η Budget είναι για το Praktiker ό,τι και η Parkside για τα Lidl. Με τη διαφορά ότι τα Budget είναι περισσότερο κινέζικα φασόν από δω κι από κει παρά φτιαγμένα από γερμανική εταιρεία (βλ Einhell, κι ας παράγονται κι αυτά στην Κίνα).

Edit: δημοσίευση #777. :BDGBGDB55:

Ένα budget δραπανο είχα πάρει μάλλον όταν ήρθε το praktiker στην Ελλάδα. το είχα πάρει το 1998 ή 99...Δεν ξέρω ποτέ άνοιξε το πρώτο praktiker. Αντέχει ακόμα (το έχω στο εξοχικό πλέον) και ξεπέρασε 1 black n Decker πορτοκάλι αγορασμένο το 2007(???) που δεν έβγαλε ούτε 4 χρόνια και το έχει η B&D στο service της εδώ Και 2 χρόνια (ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ service). Το τι θα σου κάτσει είναι ρουλέτα (εντάξει όχι και Ρώσικη...) ...

Να προσθέσω και εγώ την αποψή μου.
Εργοστάσιο Parkside δεν υπάρχει, οπως εργοστάσιο παραγωγής δεν υπαρχει Apple, HP κ.α. Όλοι φτιαχνουν σε φασόν εργοστάσια., ετσι και η Lidl τα Parkside, Silvercrst κλπ. Οι τιμές αυτών των εργοστασίων αλλαζουν αναλόγως την ποσότητα. Όταν λοιπόν κανει μια παραγγελια το λιντλ και το κάθε λιντλ καταλαβαίνεται για τι ποσότητες μιλάμε για να καλυψει τα πάνω από 10.000 καταστηματα που εχει παγκοσμίως. Οποτε λογικό να πετυχαίνει καλή τιμή και να πουλάει φτηνά. Πειτε μου μια εταιρεία που να πουλάει σε μια μέρα τόσα πολλά. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με. Σε καμμια περιπτωση δεν ισχυρίζεται οτι ειναι για επαγγελματίες. Ξέρω ομως πως είναι τα καλυτερα VFM.

Ετσι για να παρετε μια ιδεα, ο παγκος που πουλάνε γυρω στα 20 ευρώ, κοστίζει από 5 δολάρια. http://www.alibaba.com/product-detail/100kg-GS-heavy-duty-Work-Bench_51587222.html

Όχι για αέρα! Τα καρυδακια αέρα είναι διαφορετικά σχεδιαστικά κ σχεδόν πάντα μαύρα. Προσοχή γιατί ο αέρας δεν είναι παιχνίδι.

Αλλο ειπα φιλε.. μαλλον δεν καταλαβες..

τι εννοεις οτι ο αερας δεν ειναι παιχνιδι ?

Αλλο ειπα φιλε.. μαλλον δεν καταλαβες..

τι εννοεις οτι ο αερας δεν ειναι παιχνιδι ?
Τι δεν κατάλαβα; Τα καρυδακια για καστανιά χειρός κάνουν μόνο για χειρός. Για αεροκαστανια είναι αλλού τύπου. Αν τα μπερδεύουμε μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.

Σχετικά με το κολωνάτο δράπανο το άνοιξα σήμερα και έκανα και κάποια δοκιμαστικά τρυπήματα ώστε να το πήγαινα σύντομα πίσω σε περίπτωση που δεν έμενα ευχαριστημένος.
Θα ήθελα να πω την άποψη μου επισημαίνοντας πρωτίστως ότι δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

Από ποιότητα κατασκευής μου φάνηκε σχετικά αποδεκτό αλλά για τα 70eur ουδέν σχόλιο. Κάποιοι τριγμοί θα μπορούσαν να απουσιάζουν ενώ το σύστημα μέτρησης του βάθους διάτρησης είναι σχεδόν αστείο.
Η βάση είναι σταθερή αλλά η μέγγενη που εδράζει πάνω της είναι αστεία και αυτή. Ως πολύ μελλοντικό project θα σκεφτώ κάποια πατέντα ώστε το υπο διάτρηση τεμάχιο, να μένει σταθερό μεν, αλλά σε μία βάση η οποία θα μετατοπίζεται προς τις δυο διευθύνσεις του οριζόντιου επιπέδου με δυο αντίστοιχες τροχαλίες.

Όσον αφορά τυχόν τζόγο κατά την διάτρηση, το μόνο που παρατήρησα ήταν το εξής:
Έβαλα ένα 16άρι τρυπάνι ξύλου και τρύπησα μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στο ανέβασμα αισθάνομαι κάποια χτυπήματα του τρυπανιού στο ξύλο και παρατηρώντας μέσα στην τρύπα βλέπω ότι δεν είναι απόλυτα λεία αλλά έχει κάποια σημάδια. Επανέλαβα με άλλο τρυπάνι και πάλι τα ίδια. Η τρύπα ειναι ολοστρόγγυλη και κάθετη απλά στο ξύλο εμφαίζονται αυτά τα σημάδια.

Προσωπικά θεωρώ επιτυχημένη την αγορά. Αν ποτέ χρειαστώ κάτι πολύ ποιοτικότερο και ακριβέστερο, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχω αλλάξει και επάγγελμα οπότε θα χρειαστώ κάτι επαγγελματικό όπου και πάλι το parkside θα παραμείνει κάπου κρυμμένο ως εφερδικό.

Σχετικά με το κολωνάτο δράπανο το άνοιξα σήμερα και έκανα και κάποια δοκιμαστικά τρυπήματα ώστε να το πήγαινα σύντομα πίσω σε περίπτωση που δεν έμενα ευχαριστημένος.
Θα ήθελα να πω την άποψη μου επισημαίνοντας πρωτίστως ότι δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

Από ποιότητα κατασκευής μου φάνηκε σχετικά αποδεκτό αλλά για τα 70eur ουδέν σχόλιο. Κάποιοι τριγμοί θα μπορούσαν να απουσιάζουν ενώ το σύστημα μέτρησης του βάθους διάτρησης είναι σχεδόν αστείο.
Η βάση είναι σταθερή αλλά η μέγγενη που εδράζει πάνω της είναι αστεία και αυτή. Ως πολύ μελλοντικό project θα σκεφτώ κάποια πατέντα ώστε το υπο διάτρηση τεμάχιο, να μένει σταθερό μεν, αλλά σε μία βάση η οποία θα μετατοπίζεται προς τις δυο διευθύνσεις του οριζόντιου επιπέδου με δυο αντίστοιχες τροχαλίες.

Όσον αφορά τυχόν τζόγο κατά την διάτρηση, το μόνο που παρατήρησα ήταν το εξής:
Έβαλα ένα 16άρι τρυπάνι ξύλου και τρύπησα μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στο ανέβασμα αισθάνομαι κάποια χτυπήματα του τρυπανιού στο ξύλο και παρατηρώντας μέσα στην τρύπα βλέπω ότι δεν είναι απόλυτα λεία αλλά έχει κάποια σημάδια. Επανέλαβα με άλλο τρυπάνι και πάλι τα ίδια. Η τρύπα ειναι ολοστρόγγυλη και κάθετη απλά στο ξύλο εμφαίζονται αυτά τα σημάδια.

Προσωπικά θεωρώ επιτυχημένη την αγορά. Αν ποτέ χρειαστώ κάτι πολύ ποιοτικότερο και ακριβέστερο, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχω αλλάξει και επάγγελμα οπότε θα χρειαστώ κάτι επαγγελματικό όπου και πάλι το parkside θα παραμείνει κάπου κρυμμένο ως εφερδικό.
Να ρωτήσω κάτι, όχι μόνο τον Κώστα αλλά και τους υπόλοιπους που πήραν το δραπανο; Μέταλλο λέει οτι τρυπάει; Δοκίμασε κανείς; Η μέγγενη δεν λέει ότι είναι περιστρεφομενη; Τα κατάφερε κανείς (να βάλουμε κ επαθλο); Εγώ δυστυχώς έμεινα από τρυπανια στην προσπάθεια...
Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους κ να προφυλασσεται κ κανένας καταναλωτής!