Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

φιλε profchaos εχει βγει τον εχει στο φυλλαδιο αυτης της εβδομαδας την πεμπτη 19/2

εχεις δίκιο φίλε Βασίλη έψαχνα στα εργαλεία αλλα το έχει στο trekking.

Ωστόσο θα πάω για να δώ τα σακίδια την Πέμπτη εαν αξίζουν και μάλλον θα πάρω και ενα φακό να τον δοκιμάσω.

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Οταν αλλαζεις λαμπα σε σκοτεινο δωματιο, οταν τσεκαρεις το θερμοσιφωνα στο παταρι, οταν κοιτας προβλημα κατω απο το νεροχυτη, οταν φτιαχνεις κατι σε χωρο με ανεπαρκη φωτισμο και ουτω καθ'εξης.

Ο φωτισμος σε παγκο εργασιας ιδανικα, για μενα, αποτελειται απο τις κλασσικες λαμπες φθορισμου. Τα τυπου λαμπατερ/σποτακια δε βολευουν κατα τη γνωμη μου. Μπορουν να λειτουργησουν μονο συμπληρωματικα εαν υπαρχει ειδικη αναγκη.

Να πω επισης οτι επειδη ο φωτισμος σε μερη που δεν ειναι επαρκης αποτελει συχνο και σημαντικο θεμα για ερασιτεχνες και επαγγελματιες, υπαρχουν ειδικοι φακοι που διαρκουν ωρες ολοκληρες με μια μπαταρια.

Εχω ηδη προμηθευτει 2 τετοιους φακους-εργαλεια (παρ'ολο που εχω μεγαλη συλλογη απο κοινους φακους) λογω της μεγαλης διαρκειας φωτισμου τους, μιας και παιρνουν τις 10βολτες μπαταριες των αντιστοιχων εργαλειων.

Ενας ειναι ο bosch pli 10.8v της πρασινης 10βολτης σειρας με συνεχομενη διαρκεια ~12ωρων!
594438_600_370.png

Ο αλλος ειναι ο καινουριος bosch FL12 της μπλε 10βολτης σειρας που ειναι σαφως πιο λειτουργικος και χρησιμος.
bosch-flashlight.jpg

Για τον πρώτο βρήκα τη φτηνότερη τιμή στην ιταλική αμαζόνα με κόστος 21,96 και μεταφορικά 8,06, σύνολο 30,02

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Η τιμη που βρηκες ειναι χωρις φορτιστη και μπαταρια.
Οι παραπανω φακοι, λογω του εξτρα κοστους της μπαταριας/φορτιστη, αξιζει μονο για οσους εχουν ηδη καποια εργαλεια δεκαβολτα ειτε της πρασινης ειτε της μπλε σειρας. Δηλαδη να υπαρχει ηδη ο φορτιστης και η μπαταρια.

Σημειωτεον, αλλη ειναι η μπαταρια για τα πρασινα bosch και αλλη για τα μπλε. Επισης να πω οτι η 10/12βολτη μπαταρια των dremel, ταιριαζει σε ολα τα δεκαβολτα πρασινα bosch.

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Φυσικά, η τιμή είναι χωρίς μπαταρία και φορτιστή, γιατί η έρευνα που έκανα ήταν συμπλήρωμα του δικού σου post.

Παιδιά να σας ρίξω λίγο τα φώτα μου... :firstprize:

http://www.ebay.com/itm/Waterproof-...497?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41850dec91

Κυριολεκτικά τίποτα δεν φτουράει μπροστά σε αυτόν εδώ και γενικά σε κινεζοφώτα.

Έχω πάρει 2 από αυτούς και το φως που κάνει είναι απίστευτο, όχι μόνο για εργασίες στο απόλυτο σκοτάδι αλλά και για βόλτα στο δάσος και οτιδήποτε άλλο.
Παίρνει και επαναφορτιζόμενες 18650 αλλά και 3 ΑΑΑ (έχει αντάπτορα).
Έχει 3 σκάλες, μία μεγάλη μία μεσαία και μία με τρεμόπαιγμα. Είναι λίγο πιο βαρύ από αυτό το ψεύτικο του lidl, αλλά η απόδοση του δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Εγώ το έχω 1+ χρόνο και δεν έχω αλλάξει μπαταρία με περιστασιακή χρήση.
Πάρτε το και θα με θυμηθείτε.

Επίσης όσοι ψάχνουν γενικά δυνατά φώτα, η Κίνα είναι μονόδρομος στις τιμές δυστυχώς ή ευτυχώς...

Μέχρι στιγμής

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

http://www.ebay.com/itm/Waterproof-...497?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41850dec91
Έχω πάρει 2 από αυτούς και το φως που κάνει είναι απίστευτο, όχι μόνο για εργασίες στο απόλυτο σκοτάδι αλλά και για βόλτα στο δάσος και οτιδήποτε άλλο.
Έχει 3 σκάλες, μία μεγάλη μία μεσαία και μία με τρεμόπαιγμα. Είναι λίγο πιο βαρύ από αυτό το ψεύτικο του lidl, αλλά η απόδοση του δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Μα και αυτό Κινεζο-φως είναι...!
ΕΠίσης, φακός που δηλώνει 1600 Lumens (με 3 x AAA) εμένα με "σπρώχνει μακρια" (ζήτημα να βγάζει 400Lumens)
Για τους Φακούς Κεφαλής, εχουμε αφιερωμένο νήμα, πιστευω οτι αν κάποιος αγοράσει κάτι, αξίζει να παίρνει "επώνυμο"
Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Μα και αυτό Κινεζο-φως είναι...!
ΕΠίσης, φακός που δηλώνει 1600 Lumens (με 3 x AAA) εμένα με "σπρώχνει μακρια" (ζήτημα να βγάζει 400Lumens)
Για τους Φακούς Κεφαλής, εχουμε αφιερωμένο νήμα, πιστευω οτι αν κάποιος αγοράσει κάτι, αξίζει να παίρνει "επώνυμο"
Περί Φακών κεφαλής ο λόγος

Εννοούσα ότι του lidl δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που παραθέτω.
Για την απόδοση έχεις δίκιο, αλλά και πάλι είναι πολύ ανεβασμένη.

Δες ένα βιντέακι με ένα παρόμοιο (έχει zoom και εξωτερική μπαταρία γι αυτό το παραπάνω κόστος)

https://www.youtube.com/watch?v=1L45FEG1_A0

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Δεν εχει νόημα η κουβέντα εδώ, οπως έγραψα και πριν, εχουμε νήμα για φακούς κεφαλής.
Θα συμπληρώσω μόνο οτι (οι περισσότεροι) αποφεύγουμε μπαταριες Λιθίου στο κεφάλι μας...
(Παντα) προτιμώνται ΑΑ ή ΑΑΑ (NiMH κυριώς) και για λόγους "βάρους".-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Δεν εχει νόημα η κουβέντα εδώ, οπως έγραψα και πριν, εχουμε νήμα για φακούς κεφαλής.
Θα συμπληρώσω μόνο οτι (οι περισσότεροι) αποφεύγουμε μπαταριες Λιθίου στο κεφάλι μας...
(Παντα) προτιμώνται ΑΑ ή ΑΑΑ (NiMH κυριώς) και για λόγους "βάρους".-

ΟΚ. Τώρα είδα το άλλο νήμα. :)

Κάτι παρόμοιο είχε βγάλει και το lidl. Το είχα πάρει γιατί με είχε πιάσει καταναλωτική μανία. Ωραίο πάντως. Με 3 μπαταριούλες βγάζει τρελλό φως. Βοήθησε όταν έστηνα ξανά την κεφαλή στο ΜΚ2 :)

Εγώ το έχω 1+ χρόνο και δεν έχω αλλάξει μπαταρία με περιστασιακή χρήση.
Πάρτε το και θα με θυμηθείτε.

Επίσης όσοι ψάχνουν γενικά δυνατά φώτα, η Κίνα είναι μονόδρομος στις τιμές δυστυχώς ή ευτυχώς...

Μέχρι στιγμής

Επιβεβαιωνω τα γραφομενα απο τον φιλο καθως τον εχω αναρτημενο στο ποδηλατο και πραγματικα κανει την νυχτα μερα.
Δε θα ηταν υπερβολη αν ελεγα πως στην δυνατη απο τις 3 σκαλες κονραρει προβολεα μοτασυκλετας!!!

Ουφ...Ευτυχώς ρε παιδιά που ξεφύγαμε λιγάκι (είχα να ανοίξω το forum 2-3 μέρες) και επειδή χρειάστηκε να διαβάσω αρκετές σελίδες διέκρινα κάποια ένταση. Τέλος καλό όλα καλάαααααα...!!!!!

Γεια σου Χρηστο!

Παραθετω και εγω μια φωτο απο το δικο μου Parkside κολωνατο δραπανακι που εδω και πανω απο 10 χρονια με υπηρετει στα μαστορεματα μου.
Ειναι στα 350 watt και γιαυτο ελεγα μηπως αξιζει να παω στο νεο και τα 500.
DSC_3892.jpg

Οπως βλεπετε το Fostner των 30mm μετα την κοπη κραταει το ξυλο στον αερα χωρις το ξυλο να γερνει.

μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο διαφήμιση Lidl Giga Bazaar από σήμερα μέχρι Σάββατο στο γνωστό μέρος...
έχει δει κανείς φυλλάδιο να μας πει αν έχει τίποτα ενδιαφέρον;

θα έχει πολύ κόσμο, όπως πάντα.
Ότι καλο και να είχε πρέπει να έχει ήδη εξαφανιστεί.

Φίλος που πήγε το πρωί (γύρω στις 8.30) μου είπε ότι γινόταν ΚΟΛΑΣΗ!
Το ίδιο και άλλος που πήγε γύρω στις 10.00.

Last edited:

Είναι δύσκολο να μπει κανείς την πρώτη ημέρα αλλά είναι η μόνη ημέρα που αξίζει. Τότε είχα αγοράσει το πολύεργαλειο με 15 ευρώ και ένα θερμού αέρα πιστόλι με 5 ευρώ. Και τα δύο δουλεύουν άψογα. Χαζομάρα μου που δεν είχα πάρει την πολυμορφικη σκάλα με 30 από 60 ευρώ.
Την επόμενη φορά είχαν εξαφανιστεί.