Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Εγω παντως για το ρουτερ νομιζα οτι δεν ηταν κεντραρισμενο μεχρι που αλλαξα το bit με ενα της bosch. Τελικα ηταν στραβη η ακρη που ειχε το ρουλεμαν στο Bit απο αυτα της συσκευασιας και φυσικα δημιουργουσε λαθος αντιγραφες. Το κοπτικο μερος ηταν ενταξει, αλλα τι να το κανεις;

Επειδή εμένα είχε εμφανές πρόβλημα πήγα την ίδια μέρα και το άλλαξα. Μην κοιτάς αν είναι έκκεντρο την μαύρη πλαστική λαβή του τσοκ σε σχέση με το σώμα του δραπανου, γιατί ξεγελάει το μάτι! Βάλε ενα ίσιο μπιτ να το δεις ή την μύτη μονο την άκρη μπροστά! Αλλά αφού δεν έχεις στο βίδωμα πρόβλημα θα είναι οκ! Εγώ όταν βιδωσα και ηταν έκκεντρο μου κουναγε όλο τον καρπό.

Και η μαύρη πλαστική λαβή χάνει ελάχιστα αλλά και το ίδιο το τσοκ. Δοκίμασα και με καινούριο τρυπάνι και είναι το ίδιο.

Το ίδιο έκκεντρο είναι και ένα άλλο Black & Decker των 150€ που είδα.

Δεν ξέρω αν είναι έτσι λίγο πολύ όλα τα δράπανα αυτής της κατηγορίας τιμής και δεν ξέρω ποια αντιμετώπιση θα έχω από το service.
Δε δημιουργεί πρόβλημα στη δουλειά, μόνο στο μάτι φαίνεται.

Και τα δύο 18βολτα που έχω πάρει είναι ελάχιστα έκκεντρα, όπως και το 10βολτο. Βέβαια στην αρχή με ψιλοενόχλησε αλλά στην πράξη δεν μου δημιούργησε πρόβλημα. Είναι ενας συμβιβασμός που δέχτηκα να κάνω αναλογιζόμενος την αξία του εργαλείου. Γνώμη μου είναι οτι δεν θα βρεις κάποιο που είναι απόλυτα κεντραρισμένο. Για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, όπως είπε και ο φίλος, βάλε ένα τρυπάνι ή μολύβι και παρατήρησε τη μύτη του. Όσο για το βίδωμα μην σε απασχολεί γιατί και τα δικά μου φαίνεται να είναι τελείως έκκεντρα αλλά συνήθως φταίνε τα μπιτ ή οι βίδες που είναι λίγο στραβά.

H εκκεντροτητα των φτηνων δραπανων ειναι
ο σοβαροτερος λογος της μειωμενης τιμης τους.
Οφειλεται 99% στις μεγσλες κατασκευαστικες ανοχες
της υποδοχη; του δραπανου που δεχεται το τσοκ.

Η υποδοχη αυτη θελει μεγαλη ακριβεια στην κατασκευη της
που αυξανει κατακορυφα το κοστος του εργαλειου.

Το GSB 10.8V και το GSB 18V που έχω δεν έχουν εκκεντρότητα αλλά δεν είναι VFM όπως είναι τα ParkSide κλπ.

Σχετικα με τονπλυστικο και τη βουρτσα με τα περιστρεφομενα ακροφυσια. Εχω αντιστοιχη σε nikfisk και κανει δουλεια! Ξεγελαει βλεποντας να μην περιστρεφεται η βουρτσα, αλλα η πιεση του νερου απο τα ακροφυσια λευκαινδι μαρμαρα και αναζωογονει σχιστολιθο για πλακα.

Σχετικα με τονπλυστικο και τη βουρτσα με τα περιστρεφομενα ακροφυσια. Εχω αντιστοιχη σε nikfisk και κανει δουλεια! Ξεγελαει βλεποντας να μην περιστρεφεται η βουρτσα, αλλα η πιεση του νερου απο τα ακροφυσια λευκαινδι μαρμαρα και αναζωογονει σχιστολιθο για πλακα.

:a0210: ακόμα και σε μοκέτες/χαλιά χωρίς παχύ πέλος...

Εκει δεν το δοκιμασα αλλα νομιζω δεν θα κανει δουλεια ελειδη αθ εχει τριβη η βουρτσα με το χαλι. Αντιστοιχα εχω πλυνει μοκετοειδη και τυπου saggy με το ακροφυσιι tornado

Εκει δεν το δοκιμασα αλλα νομιζω δεν θα κανει δουλεια ελειδη αθ εχει τριβη η βουρτσα με το χαλι. Αντιστοιχα εχω πλυνει μοκετοειδη και τυπου saggy με το ακροφυσιι tornado

Για αυτό λέω για μοκέτες/κριπερ/χαλιά χωρίς παχύ πέλος. Κάνει δουλειά (δοκιμασμένα). Θέλει συγκεκριμένη γωνία "σπρωξίματος" (δεν ξέρω πως να το εκφράσω) ώστε να πιέζεις τη βουρτσα και αυτή να γλυστράει και ταυτόχρονα να μην βάζεις πολύ δύναμη για να μην σπάσει η λαβή της σκούπας στο σημειο κλειδώματος συνδέσμου,
Αν χρησιμοποιείς το tornado σε μοκέτες με κόλα από κάτω, πρόσεχε γιατί μπορεί να τις "ξεκατινιάσεις". Επίσης προσοχή θέλει και στις άκρες στα ρέλια (είναι εύκολο να τα κόψει)... Καλύτερα το ακροφύσιο ρυθμιζόμενης πίεσης και πάντα υπό γωνία 45 μοιρών ή και λιγότερο.

Απάντηση: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

παντως ρε παιδια σχετικα με το 18 V δραπανοκατσαβιδο του λιντλ εχω παθει πλακα ,το φορτισα οταν το πηρα (ηταν σχεδον φορτισμενο) το δουλεψα σε μια επισκευη πορτας και τωρα τρια απογευματα βιδωνω βιδες στον παγκο εργασιας που φτιαχνω και η μπαταρια ειναι ακομη στο πρασινο.παραλληλα δουλευω και ενα B&D 12V 1 AH μονο να προτρυπαω τα ξυλα που θα βιδωνω και εχει τελειωση η μπαταρια 2 φορες .
αρα αναρωτιεμε αν τελικα μια μπαταρια πανω απο 2 ah θα ηταν αναγκαιο σε εναν ερασιτεχνη.
πιστευω ο ιδανικος συνδυασμος ειναι 2 μπαταριες 2 ah για καθε δραπανοκατσαβιδο.

Για αυτό λέω για μοκέτες/κριπερ/χαλιά χωρίς παχύ πέλος. Κάνει δουλειά (δοκιμασμένα). Θέλει συγκεκριμένη γωνία "σπρωξίματος" (δεν ξέρω πως να το εκφράσω) ώστε να πιέζεις τη βουρτσα και αυτή να γλυστράει και ταυτόχρονα να μην βάζεις πολύ δύναμη για να μην σπάσει η λαβή της σκούπας στο σημειο κλειδώματος συνδέσμου,
Αν χρησιμοποιείς το tornado σε μοκέτες με κόλα από κάτω, πρόσεχε γιατί μπορεί να τις "ξεκατινιάσεις". Επίσης προσοχή θέλει και στις άκρες στα ρέλια (είναι εύκολο να τα κόψει)... Καλύτερα το ακροφύσιο ρυθμιζόμενης πίεσης και πάντα υπό γωνία 45 μοιρών ή και λιγότερο.

Νομίζω παιδιά ότι εδώ κάνετε ένα λάθος.

Το συγκεκριμένο περιφερειακό δεν είναι για πλένετε χαλιά αλλά δάπεδα.
Συντομεύετε πολύ την διάρκεια ζωής του χαλιού χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη βούρτσα.

Αν δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα με βούρτσες που καθαρίζει χαλιά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το πλυστικό με τέρμα ανοιχτή την βεντάλια και σε συνδυασμό με ένα απορρυπαντικό για χαλιά (όχι Ava γιατί θα ξεπλένετε για μέρες ολόκληρες - έχει Karcher για χαλιά που κάνει θαύματα) να καθαρίσετε το χαλί σας.
Πάντως σαν το μηχάνημα με τις περιστρεφόμενες βούρτσες δεν υπάρχει...

Νομίζω παιδιά ότι εδώ κάνετε ένα λάθος.

Το συγκεκριμένο περιφερειακό δεν είναι για πλένετε χαλιά αλλά δάπεδα.
Συντομεύετε πολύ την διάρκεια ζωής του χαλιού χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη βούρτσα.

Αν δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα με βούρτσες που καθαρίζει χαλιά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το πλυστικό με τέρμα ανοιχτή την βεντάλια και σε συνδυασμό με ένα απορρυπαντικό για χαλιά (όχι Ava γιατί θα ξεπλένετε για μέρες ολόκληρες - έχει Karcher για χαλιά που κάνει θαύματα) να καθαρίσετε το χαλί σας.
Πάντως σαν το μηχάνημα με τις περιστρεφόμενες βούρτσες δεν υπάρχει...

Δεν το συζητάμε ότι οι περιστρεφόμενες βουρτσες είναι το ιδανικό αλλά όταν δεν το κατέχεις κάνεις δουλειά και με την συγκεκριμένη βούρτσα. Δεν τίθεται θέμα να χαλάσεις το χαλί. Είναι σαν να το τρίβεις με χειρόβουρτσα χαλιών απλώς δεν πέφτεις στα 4. Σκέτο το πλυστικό (η πίεση δηλαδή) δεν αρκεί να πλύνεις και να καθαρίσεις το χαλί. Απλώς το "φρεσκάρεις", διώχνεις την σκόνη...δεν το καθαρίζεις σε βάθος ή από τους τυχόν λεκέδες που έχουν εμποτίσει τις ίνες του .

Kαλως τον Δημητρη!

Ενδιαφερον το λινκ αλλα εδω νομιζω οτι τα λεμε καλυτερα γιατι ειμαστε περισσοτεροι αρα και περισσοτερες εμπειριες και κριτικες :))

ε καλά δεν το συζητώ!
Νο1 πηγή πληροφόρησης αυτό το νήμα.
(αυτό που πρότεινα ήταν καθαρά για πρακτικούς λόγους για τον νεοεισερχόμενο που έχει να διαβάσει πολύ ... αλλά οκ! σιγά το πράγμα...)

Στην Θεσσαλονίκη στα ράφια έχουν μείνει ένα σωρό εργαλεία!
Η εμπειρία τι λέει;
Κατεβάζουν καθόλου τιμή;
πχ το 18αρι δραπανοκατσάβιδο που εχει 60ευρώ (αλλά 50 στην Γερμανία!)
υπάρχει περίπτωση να τα βγάλουν σε χαμηλότερη τιμη ή τα μαζεύουν πίσω;

@makfil :a0210:

Για 10 ευρώ δεν θα περίμενα εαν με ενδιέφερε όμως πολύ ενα εργαλείο..

Αν δεν με ενδιέφερε θα περίμενα να βγούν και οι επόμενες - βελτιωμένες εκδόσεις.

Ενδεχομένως να το ρίξει στα 50 σε κάποια άλλη προσφορά όπως είχε κάνει με το 18v δραπανοκατσάβιδο πριν κάποιους μήνες.

μολις γυρισα απο τον λιντλ χαμος απο τα εργαλεια της προηγουμενης εβδομαδας υπαρχουν ολα ακομα και ενα φαλτσοπριονο που δεν θυμαμαι απο ποτε το εχει.
πηρα ενα τηλεσκοπικο κλαδευτηρη ,μια βαση για σκουπες ,2 τριανταφυλιες ,χωμα για τριανταφυλιες ,μια ψεκαστηρα χειρος .

Αυτά που εξαντλήθηκαν αμέσως ήταν τα μπορντουροψαλιδα. Έχω γι αυτό δεν με ενδιέφερε.
Χτύπησα όμως ένα τηλεσκοπικό κλαδευτήρι είναι πιο στιβαρή κατασκευή από αυτό που έχω.
2-3 σακούλες χώμα - 1 πτυσσόμενο πριονάκι και αυτό καλή κατασκευή για τα λεφτά του.
1 σετ σποράς των 4αρων τεμαχίων να βάλω κάτι καλά σποράκια από τομάτες που έχω, 1 φτυαράκι που δείχνει ανθεκτικό η λαμαρίνα του είναι 2mm και ανοξείδωτη, και ένα ζευγάρι τσόκαρα κήπου που δεν δείχνουν και καλή ποιότητα αλλά από τα αντίστοιχα της θάλασσας που χρησιμοποιούσα...τουλάχιστον θα μπορώ να πατήσω σε βρεγμένο έδαφος.

Πηγα και εγω και αγορασα μια κερασια!
Ακομη ενα τηλεσκοπικο κονταροπριονο-κλαδευτηρι με 15 ευρω που χαρηκα που το ειδα καθως δε το ειχαν στα φυλλαδια, ενα κλευτη βρυσης και ενα κλαδευτηρι Amboss.

Το ακριβοτερο κονταροπριονο μου εκανε λιγο καπως ο πιο περιπλοκος μηχανισμος με πλαστικο γραναζι συρματοσχοινο και ημαντα σε σημειο που να με προβληματιζει μια πιθανη βλαβη.
Το αλλο το εχω χρονια και εχω αλλαξει μονο ενα σχοινακι.

το πριονακι το ειχα παρει παλια και ειναι πολυ καλο
το τηλεσκοπικο κλαδευτιρη μολις το δοκιμασα ,κλαδεψα μια ροδια θεριζει!!!!